Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.710
|
čitano: 27.793.293
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
kiwi_91 kaže...

toxic

Koliko sam shvatio, tebi je onda bitan vertikalni kut gledanja. Tu bi IPS mogao imati nešto manje prednosti od VA nego što je to slučaj u horizontalnom kutu zbog pojave IPS "glow-a". Najbolje provjeri u trgovini koji bi ti panle najbolje odgovarao.

Osobno bih išao na Panasonic ili Sony (u trgovini vidi koji ti se više sviđa; pitaj djelatnika može li ti malo promijeniti postavke slike na Cinema/True Cinema/Cinema Pro ili koji su već optimalniji za gledanje kod kuće), a ako procijeniš da bi VA panel mogao biti dobar za tvoje uvjete, onda pogledaj i EX703, s tim da ti u budžet ulazi samo model od 50" (oko 6000 kn u SD). Isto tako pogledaj i Sony 55XE7077.

Tu treba napomenut, da dođe to tog izražaja samo ako gledaš stvarno sa blizine. Ali ako gledaš sa neke normalne udaljenosti, onda nema tog problema..

9 godina
protjeran

Ja osobno da sada uzimam tv bio bi to lg web os 3.0 je jednostavno fenomenalan a poanta smart tv je svakako njegov os tako da lg sa moje strane ima uvijek preporuku.

18 godina
neaktivan
kiwi_91 kaže...

toxic

Koliko sam shvatio, tebi je onda bitan vertikalni kut gledanja. Tu bi IPS mogao imati nešto manje prednosti od VA nego što je to slučaj u horizontalnom kutu zbog pojave IPS "glow-a". Najbolje provjeri u trgovini koji bi ti panle najbolje odgovarao.

Osobno bih išao na Panasonic ili Sony (u trgovini vidi koji ti se više sviđa; pitaj djelatnika može li ti malo promijeniti postavke slike na Cinema/True Cinema/Cinema Pro ili koji su već optimalniji za gledanje kod kuće), a ako procijeniš da bi VA panel mogao biti dobar za tvoje uvjete, onda pogledaj i EX703, s tim da ti u budžet ulazi samo model od 50" (oko 6000 kn u SD). Isto tako pogledaj i Sony 55XE7077.

Da visina je bitna jer imam stalak koji ide nekih 0.5m m van zida i moze se okretati kako god hoces.

http://en.loctek.com/a/product/FlatPanelMounts/Full-motion%20mounts/2013/0128/847.html

14 godina
protjeran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir
@toxic
Pa ako imaš taj stalak ,uopšte nema nikakvog problema..A IPS panel izgleda dobro vertikalno kao i horinzotalno..IPS panel možeš gledat i više od jednog metra visine, gdje sjediš, pa češ još uvijek imat kvalitetnu sliku.. Ovdje si pogledaj.

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
@toxic
Pa ako imaš taj stalak ,uopšte nema nikakvog problema..A IPS panel izgleda dobro vertikalno kao i horinzotalno..IPS panel možeš gledat i više od jednog metra visine, gdje sjediš, pa češ još uvijek imat kvalitetnu sliku.. Ovdje si pogledaj.

Znam da s IPS-om necu imati problema jer vec imam doma 49" lg 4k ips tv

Danas sam ga spustio na regal pa mozes vidjeti odmah gdje se nalazi nosac.

Slika u prilogu

9 godina
protjeran

http://www.njuskalo.hr/led-tv/samsung-ue49ks7502u-curved-suhd-tv-4k-quantum-dot-display-oglas-22997109 a ovo ti ja imam doma i iz prve ruke ti kažem da je fenomenalan btw nije moj oglas. Ali nije 55incha,

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.7.2017 13:43 (Zuperjuicy).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
@toxic
Pa, da neče biti nikakvog problema, jer mislim, da se na ovom nosaču mogu podešavat i stupnjevi nagiba.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
@toxic
Pa, da neče biti nikakvog problema, jer mislim, da se na ovom nosaču mogu podešavat i stupnjevi nagiba.

moze po speckama je to nekih 12 stupnjeva prema dolje tako imam i default

Pitanje je samo da li mi VA panel igra takoder ulogu, znam da IPS radi fenomenalno u tim uvjetima.

18 godina
neaktivan
Zuperjuicy kaže...

http://www.njuskalo.hr/led-tv/samsung-ue49ks7502u-curved-suhd-tv-4k-quantum-dot-display-oglas-22997109 a ovo ti ja imam doma i iz prve ruke ti kažem da je fenomenalan btw nije moj oglas. Ali nije 55incha,

Zapravo mi je bitno da je ravan

Osim toga treba mi 55" zbog 4k sadrzaja a ovaj trenutni tv mi nema niti HDR

14 godina
protjeran
Zuperjuicy kaže...

Dok se ne odljepi stražnja stranica, a sa vremenom če se 100% odljepit:) I problemi sa mrtvim pixlima itd..Jedino ako gledaš televizor možda jedan sat na dan, onda još može izdržat.Več sam napisao oko tog problema. Jednostavno ima taj televizor prejako osvetljenje, zbog HDR-A i poslije kad postigne određenu temperaturu, popušta lepak u kutevima televizora, i poslije dođe do odlepivanja kuteva..Zato jedino ako ga gasiš, svako toliko vremena..

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.7.2017 13:56 (garfield1).
14 godina
protjeran
@toxic
Pa VA paneli nisu više tako loši , kao što su bili po pitanju kuteva gledanja.Zavisi koji VA panel je ugrađen, jer jedni prikazuju bolju sliku vertikalno, dok drugi imaju bolji kvalitet slike horizontalno. Ali naravno , tu su još uvijek slabiji napram IPS panelima.

0 0 hvala 0
15 godina
Za Sony nije toliki hendikep što nema 100Hz jer odlično obrađuje dinamiku
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Imam ga oko pola godine odljepilo se nije ništa mrtvih pixela nema tako da što se toga tiče za sad 5+. A o kvaliteti slike naspram philpsa netreba trošit riječi. Jednom riječju samsung je S klasa mercedes naspram golf sdi philipsa.

14 godina
protjeran
zuper kaže...
Za Sony nije toliki hendikep što nema 100Hz jer odlično obrađuje dinamiku

Da tu se slažem, ali svejedno ne može ubacit toliko sličica kao televizor sa 100Hz osvežavanjem panela, i zato se svejedno vidi razlika:) Jer onda bi svi stavljali, samo 50Hz panele u televizore..

14 godina
protjeran
Zuperjuicy kaže...

Imam ga oko pola godine odljepilo se nije ništa mrtvih pixela nema tako da što se toga tiče za sad 5+. A o kvaliteti slike naspram philpsa netreba trošit riječi. Jednom riječju samsung je S klasa mercedes naspram golf sdi philipsa.

Pa hvala bogu, da nemaš problema. Si jedan od malo brojnih, koji nemaju tih problema:) A što se tiče kvalitet slike napram Philipsu, je naravno  bolji, jer ipak ide za viši rang televizora..

15 godina
protjeran
Zuperjuicy kaže...

Ja osobno da sada uzimam tv bio bi to lg web os 3.0 je jednostavno fenomenalan a poanta smart tv je svakako njegov os tako da lg sa moje strane ima uvijek preporuku.

Problem kod web os-a je što nema niti jedne aplikacije za besplatno gledanje filmova, serija i sporta. 

A bez toga mi je bilo koji os nepotpun.

18 godina
neaktivan
lovacmaki kaže...
Zuperjuicy kaže...

Problem kod web os-a je što nema niti jedne aplikacije za besplatno gledanje filmova, serija i sporta. 

A bez toga mi je bilo koji os nepotpun.

nema problema ako vec imas super android media player :) kodi exodus ftw :)

9 godina
protjeran

https://www.eisa.eu/awards/european-smart-tv-2016-2017/ evo toxic da ti malo olakšam izbor možda 

0 0 hvala 1
18 godina
neaktivan
Zuperjuicy kaže...

https://www.eisa.eu/awards/european-smart-tv-2016-2017/ evo toxic da ti malo olakšam izbor možda 

Postoji mogucnost da uzmem ovaj : https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-55uj701v.aspx

nemam taj budget ali mogu prebacit sve kod t-coma jer na nista nisam ugovorno vezan pa dobim tih 1000 kn popusta.

9 godina
protjeran

O da k tome je još i novi model pa to je krađa za te pare.A još kad vidim harman kardon u potpisu za zvuk pa to se ne propušta .

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.7.2017 17:51 (Zuperjuicy).
15 godina
protjeran
toxic kaže...

Ako ti treba još dodatni player uz os na televiziji onda je taj os nepotpun, nepotreban.

18 godina
neaktivan
lovacmaki kaže...
toxic kaže...

Ako ti treba još dodatni player uz os na televiziji onda je taj os nepotpun, nepotreban.

a jbga ja ga recimo imam.

Hocu reci da mi nije bitno koji os dolazi s tv-om jer ce ionako andorid media player raditi na njemu koji je sigurno brzi od androida na tv-u.

A s druge stane ako cu vec i uzeti android tv mozda mogu prodati media player :)

14 godina
protjeran

@toxic.

Vidim, da nečeš još dugo kupit televizor:) Ako tražiš televizor sa IPS panelom, su ti jedina opcija Philips 6501 ili Sony model u ovom rangu televizora. Kao prvo, ovaj model Lg ima WRGB strukturu panela, što je lošije napram Philipsa i Sonya koji imata RGB panel:) Poslije ima samo 50Hz panel, a pored toga i ne najbolje procesiranje same slike, uniformiranost crne boje je slaba, ostrina slike u dinamiki nije baš najbolja itd..Lg ima jedino nešto širi prikaz boja, a to je i sve, što se tiče kvalitet same slike. Pa zašto jednostavno ne uzmeš koji od tih dva modela, jer za takve pare nečeš nači boljeg televizora, pa možeš tražit cjelu noč:) A ovdje si i pročitaj. 

The LG UJ7700 LED TV has an ordinary picture quality. The below average contrast ratio and the ordinary black uniformity mean that the UJ7700 won't be the best performer when set in a dark room. Blacks aren't very deep and dark scenes look a bit washed-out. When set in a bright room, the low contrast ratio isn't as noticeable, but the low peak brightness in SDR and its capacity to deal with reflections won't be enough to effectively fight direct glare. The gray uniformity could be better and dirty screen effect is visible when watching sports like hockey and football. The viewing angle is passable and would be suitable for people with a wide seating area. When it comes to HDR, the UJ7700 has a wide color gamut and good HDR peak brightness, but since the local dimming is very bad, it cannot really compete with other higher end TVs.

0 1 hvala 0
9 godina
protjeran

Što se tiče crne sve osim oleda je banana i to je točka jednom zauvjek. Nema tog VA ili IPS-a koji ima crnu boju.

14 godina
protjeran
toxic kaže...
Zuperjuicy kaže...

Postoji mogucnost da uzmem ovaj : https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-55uj701v.aspx

nemam taj budget ali mogu prebacit sve kod t-coma jer na nista nisam ugovorno vezan pa dobim tih 1000 kn popusta.

A ako se odlučiš za taj paket, onda definitivno uzmi taj televizor:)

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-philips-55pus7101.aspx

14 godina
protjeran
Zuperjuicy kaže...

Što se tiče crne sve osim oleda je banana i to je točka jednom zauvjek. Nema tog VA ili IPS-a koji ima crnu boju.

Tu se slažem. Odličnu crnu boju, imaju jedino televizori, sa Full-Array Local Dimming zatemnenjem.

18 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
toxic kaže...
Zuperjuicy kaže...

A ako se odlučiš za taj paket, onda definitivno uzmi taj televizor:)

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-philips-55pus7101.aspx

Razmotrit cu ga

ima za 100 bolji picture index od ovog lg-a ali s lgem dobijem 5 godina garancije....

15 godina
protjeran
garfield1 kaže...

Tu se slažem. Odličnu crnu boju, imaju jedino televizori, sa Full-Array Local Dimming zatemnenjem.

Koji bi bio najjeftinij tv koji to ima? Full-Array Local Dimming.

10 godina
sseennoonn kaže...

Jel OVO najbolji odabir za te pare ?  U toj cijeni 4k je low segment   a sve iznad toga kvalitetnije je za bar 3-4k skuplje

anyone ?  

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
18 godina

po meni je 

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice