Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.713
|
čitano: 27.795.459
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Nikakvih ja interesa nemam, a ti imaš veliki interes, da ljudima lažeš i širiš dezinformacije oko Philips televizorima.Trebalo bi ti dati ban  kao onom Doktoru:) Ako je čovjek pametan, če pročitat testove, pa če sam odlučit..Pa valjda ljudi koji prave recenzije, znaju više oko televizora nego ti..I kako te nije sramota, da ispodbijaš testove..I ja mogu iz prve ruke, da mu kažem što se tiče kvalitet televizora, dok mu ti to ne možeš:)) Zato se prestani pravit pametan..

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
garfield1 kaže...

Nikakvih ja interesa nemam, a ti imaš veliki interes, da ljudima lažeš i širiš dezinformacije oko Philips televizorima.Trebalo bi ti dati ban  kao onom Doktoru:) Ako je čovjek pametan, če pročitat testove, pa če sam odlučit..Pa valjda ljudi koji prave recenzije, znaju više oko televizora nego ti..I kako te nije sramota, da ispodbijaš testove..I ja mogu iz prve ruke, da mu kažem što se tiče kvalitet televizora, dok mu ti to ne možeš:)) Zato se prestani pravit pametan..

joj daj prestani više - test koji sam linkao je prvi koji se nađe na gugletu, tvoji su vijek neki tatung testovi izborani s 30-te stranice

uostalom, prestani me optuživati za laži - već ranije smo pokazali i dokazali kakvo smeće od komponenti stavlja pilips u starije modele, sad su ti dani dokazi da nastavlja isto smeće stavljati i u novije modele

dakle, kvaliteta je u najmanju ruku upitna i to je činjenica - ti si govorio da koriste japanske nichicon i to nikad, ali nikad nisi dokazao - dakle, muljao si u pokušaju damage controla

još jednom mi reci da lažem i ide ti prijava, iako nikad na forumu nisam nikoga prijavio

14 godina
protjeran

Pa AVForums ti je jedan od najboljih stranica, što se tiče recenzija:) I sad si mi ti neka persona , kad neznaš ni koji prave dobre recenzije:) A što se tiče same elektronike, kao što su ti več ljudi kazali, kojeg briga ako ima nešto slabiju elektroniku ,jer televizor kupuješ zbog slike a ne zbog elektronike.)  Zato postoje garancije, da ako se televizor več pokvari, da ti ga poprave..A važno je, da se Philps ništa više ne kvari napram drugim proizvođaćima:)) Kao što sam napisao, Philips Slovenija ima 2,5% kvarova unutra 2godišnjog jamstva. A što se tiče modela 6501 i 7101, ima u Hrvatskoj manje od 1% kvarova unutar 2 godišnjog jamstva i nešto malo više unutar 5 godišnjeg jamstva:) To sve govori o kvaliteti Philips televizora..

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.7.2017 23:28 (garfield1).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
picajzla0707 kaže...

ali koriste kondenzatore (Elite, Hermei)

Može link koji direktno spominje da model 6501 koristi te kondenzatore?

15 godina
neaktivan

Molim preporuku TV-a, cca 2500 kn. Jedina obvezna karakteristika je S2 prijemnik, pošto će se ljeti koristiti u apartmanu za iznajmljivanje a zimi će ga koristiti vlasnici (stariji bračni par).

Nekakavo moje razmišljanje je FHD, 40-43", non smart.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.7.2017 6:28 (BlueMax).

0 0 hvala 0
13 godina
lovacmaki kaže...
picajzla0707 kaže...

http://www.ebay.com/itm/Netzteil-Board-Philips-715G7857-P01-000-002S-Philips-43PUS6501-12-/222388909062?hash=item33c7697406:g:nn8AAOSw9GhYiQzv

18 godina
neaktivan

Nije ovo jednostavno.

Prosli puta kada sam birao TV nisam nista previse gledao

Usao sam u shop rekao hocu 4k 3d tv i uzeo za 9 somova kn i doma i kraj price

Sada jbga gledam sve.

Napravio sam si sada ovdje : http://www.displayspecifications.com/en/comparison/ae6d23117

Usporedbu modela koji se meni svidao, tog Sonya i Filipsa.

Filips ima pravih 120hz sto je super stvar, Ambilight

Sony s druge strane ima najbolju svjetlinu 500 cd/m2, dok panasonic ima 350 a filips 400

A recimo Panasonic je najbolji od navedenih po pitanju gaminga.

Input lag svega 19 ms dok recimo filips ima preko 30 a Sony se nije izjasnio dakle isto preko 30.

Za tv je 19 ms input laga vise nego dobro, neki dobri monitori imaju input lag preko 20msa

Dok svi prezentiraju resposne time kao najvazniji a ipak nije.

Stvar je u tome sto cu na tv spajat i ps4 pro

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
toxic kaže...

Nije ovo jednostavno.

Prosli puta kada sam birao TV nisam nista previse gledao

Usao sam u shop rekao hocu 4k 3d tv i uzeo za 9 somova kn i doma i kraj price

Sada jbga gledam sve.

Napravio sam si sada ovdje : http://www.displayspecifications.com/en/comparison/ae6d23117

Usporedbu modela koji se meni svidao, tog Sonya i Filipsa.

Filips ima pravih 120hz sto je super stvar, Ambilight

Sony s druge strane ima najbolju svjetlinu 500 cd/m2, dok panasonic ima 350 a filips 400

A recimo Panasonic je najbolji od navedenih po pitanju gaminga.

Input lag svega 19 ms dok recimo filips ima preko 30 a Sony se nije izjasnio dakle isto preko 30.

Za tv je 19 ms input laga vise nego dobro, neki dobri monitori imaju input lag preko 20msa

Dok svi prezentiraju resposne time kao najvazniji a ipak nije.

Stvar je u tome sto cu na tv spajat i ps4 pro

Što se tiče gaminga, ti nije presudno dal je input lag 20 ili 30ms..Važan je i sam odaziv panela, i procesor. Na svima, če ti radit igre veoma dobro..Za Philips si ovdje pogledaj, što se tiče gaminga. Kao drugo što se tiče svetilnosti, baš nema razlike u praksi..Razlika se vidi , ako ima prvi televizor svetilnost oko 700, a drugi recimo 400 cd/m2.Tu se naravno več vidi razlika.

18 godina
odjavljen
garfield1 kaže...

Ovdje je kontrast u banani, svijetle scene su presvjetle u ne vidiš _urca. Pretpostavljam VA panel kojeg treba podesiti kroz drivere da bi bio OK za igre, neznam može li se to napraviti na konzoli.

14 godina
protjeran
lovacmaki kaže...
picajzla0707 kaže...

Ovdje si pogledaj koji kondenzatorji su unutra, na napajalnoj ploči. Nema nikakvih Elite i Hermei. A možeš i vidjet matičnu ploču, za model 6501.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.7.2017 10:58 (garfield1).
14 godina
protjeran
XXX kaže...
garfield1 kaže...

Ovdje je kontrast u banani, svijetle scene su presvjetle u ne vidiš _urca. Pretpostavljam VA panel kojeg treba podesiti kroz drivere da bi bio OK za igre, neznam može li se to napraviti na konzoli.

Nije VA panel, nego IPS panel. A može se to sve podesit, kako kome paše:)

18 godina
neaktivan

I sta sad?

Vi se prepucavate koje kondenzatore tv ima unutra i iskreno bmk sta ima ako imam garanciju...

Trazim dobar panel prvenstveno za filmove serije, 4k sadrzaj hdr sadrzaj i ps4 pro.

Komp necu spajati nikada na tv jer imam 4k monitor.

Dakle Sony je najbolja opcija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
toxic kaže...

I sta sad?

Vi se prepucavate koje kondenzatore tv ima unutra i iskreno bmk sta ima ako imam garanciju...

Trazim dobar panel prvenstveno za filmove serije, 4k sadrzaj hdr sadrzaj i ps4 pro.

Pa ja sam ti napisao, koji se najviše isplati i zašto..Philips se ti najviše isplati, več zbog 100Hz panela i Ambilighta za gledanje u mraku..Ali ako češ gledat uglavnom po danu, i ako nečeš gledat ništa sporta, onda ti je dobar i Sony.. A ovdje si pogledaj video razlika između 50Hz i 100Hz panela. Ako znaš barem malo Slovenački. Pa i ne treba , da znaš, jer se ionako sve vidi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.7.2017 12:18 (garfield1).
18 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
toxic kaže...

I sta sad?

Pa ja sam ti napisao, koji se najviše isplati i zašto..Philips se ti najviše isplati, več zbog 100Hz panela i Ambilighta za gledanje u mraku..Ali ako češ gledat uglavnom po danu, i ako nečeš gledat ništa sporta, onda ti je dobar i Sony..

Ajde mi jos objasni slijedece.

Npr sport Arena sport stalno je gledam.

Ako je signal koji primam 30 fpsa kako moze biti razlike izmedu 60hz panela i 100 hz panela?

Jedan i drugi prikazuju 30 slicica u sekundi ili nest krivo govorim?

14 godina
protjeran
toxic kaže...
garfield1 kaže...
toxic kaže...

I sta sad?

Pa ja sam ti napisao, koji se najviše isplati i zašto..Philips se ti najviše isplati, več zbog 100Hz panela i Ambilighta za gledanje u mraku..Ali ako češ gledat uglavnom po danu, i ako nečeš gledat ništa sporta, onda ti je dobar i Sony..

Ako je signal koji primam 30 fpsa kako moze biti razlike izmedu 60hz panela i 100 hz panela?

Da prikazuju isti frame, ali ostrina slike u dinamiki, je svakako bolja na televizoru koji ima 100Hz panel..Ovdje si pogledaj.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.7.2017 12:21 (garfield1).
18 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
toxic kaže...
garfield1 kaže...
toxic kaže...

I sta sad?

Da prikazuju isti frame, ali ostrina slike u dinamiki, je svakako bolja na televizoru koji ima 100Hz panel..Ovdje si pogledaj.

Ok i veliš taj HDR kojeg ima Phiilips je isti kao i kod Sony-a ili LG-a ili nekog treceg modela u tom cjenovnom rangu ?

14 godina
protjeran

@toxic

Pa, da svi ti televizori takvog ranga, imaju osnovan HDR. A za pravi HDR, kao što sam ti več napisao, češ morat dati poprilično više para:)

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
garfield1 kaže...

@toxic

Pa, da svi ti televizori takvog ranga, imaju osnovan HDR. A za pravi HDR, kao što sam ti več napisao, češ morat dati poprilično više para:)

ok a jel se da naci 49" model s pravim HDRom za tu lovu?

14 godina
protjeran

@toxic

Za 6000 ili 7000 kuna, nečeš nači ni takve veličine televizor sa pravom HDR-om. Ali ja osobno radije uzmem, veči televizor i osnovan HDR, nego manji i pravi HDR:)

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.7.2017 12:33 (garfield1).

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
garfield1 kaže...

@toxic

Za 6000 ili 7000 kuna, nečeš nači ni takve veličine televizor sa pravom HDR-om. Ali ja osobno radije uzmem, veči televizor i osnovan HDR, nego manji i pravi HDR:)

ok sam pitam.

Eto ako ti nije problem zadnja stavka 5 modela mi ovdje navedi koje trebam uzeti u razmatranje do 7000 kn 55" s HDR opcijom i 4k, po mogućnosti IPS panel.

Ne znam da li bi VA panel bio okey s obzirom da mi je tv na zidnom nasocu dosta povise ociju taman kad naslonim glavu na kauc mi pase pogled, tak sam si riktao te radi klinaca.

13 godina

garfield1

Prve dvije fotografije su od modela 42PFL7422D koji je pripadao eri 'originalnog' Philipsa znači prije TP Vision-a pa je to razlog zašto su unutra Nichicon, Rubycon, Chemi-Con...Matična ploča je od PUS6501 modela, a da PUS6501 u 43" varijanti ima Hermei i Elite kondenzatore je moguće vidjeti na linku, a kod 49" su izgleda uglavnom Elite (link).

toxic

S druge strane, zašto ne izabrati onaj model s kojim je potencijalno manja vjerojatnost da ćeš ostati bez televizora na xx dana tijekom jamstvenog roka ili da ćeš morati popravljati nakon isteka roka.

Inače se slažem da je dobroj većini ljudi bitnije kakvu će sliku gledati, a ne kakve su komponente unutra, no za one neodlučne i taj segment kvalitete komponenti može biti presudan.

14 godina
protjeran
kiwi_91 kaže...

garfield1

Prve dvije fotografije su od modela 42PFL7422D koji je pripadao eri 'originalnog' Philipsa znači prije TP Vision-a pa je to razlog zašto su unutra Nichicon, Rubycon, Chemi-Con...Matična ploča je od PUS6501 modela, a da PUS6501 u 43" varijanti ima Hermei i Elite kondenzatore je moguće vidjeti na linku, a kod 49" su izgleda uglavnom Elite (link).

toxic

S druge strane, zašto ne izabrati onaj model s kojim je potencijalno manja vjerojatnost da ćeš ostati bez televizora na xx dana tijekom jamstvenog roka ili da ćeš morati popravljati nakon isteka roka.

Inače se slažem da je dobroj većini ljudi bitnije kakvu će sliku gledati, a ne kakve su komponente unutra, no za one neodlučne i taj segment kvalitete komponenti može biti presudan.

Pogledaj, neču više rapravljat oko toga, jer se mi stvarno više ne da..Pozovi na vaš ovlaščeni servis za Philips televizore , kojeg sam več spomenuo, i dobičeš odgovor, da Philips koristi Nichicon kondenzatore:))

14 godina
protjeran
A možeš pozvati i naš centralni servis, NTT d.o.o Efenkova 61 3320 Velenje. Pa češ vidjet, šta , če ti tamo kazat..

0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
kiwi_91 kaže...

garfield1

toxic

pa dobro jel znas koji ? TV idem kupiti sutra ujutro

Mogu kupiti u Sancta Domenici, Elipsu, Emezeti i Pevecu to mi je sve gdje mogu gledati eventualno se mogu zaletjeti do Harvey Normana.

Ovdje na 3 stranice ste mi preporucili Sony-a i Philipsa, tj Garfield je preporucio a svi ostali se kelje na taj filips ko da je najvece govno...

Vi ste mi ovdje jedini oslanac sto cu kupt jer nemam previse iskustva rekao sam koje su mi zelje.

Molim Vas ako nije problem do 5 modela s mojim uslovima. HVALA, evo ja osobno da sam isao po TV uzei bih onog panasonica kojeg sam linkao odmah na pocetku.

18 godina
toxic kaže...
garfield1 kaže...

@toxic

ok a jel se da naci 49" model s pravim HDRom za tu lovu?

Teško.. Trebao bi se rastegnurt malo dalje..

Onaj Sony 7005 je ok telka, dok je lova limitirana, onda se moraju neki kompromisi radit..

9 godina
protjeran

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-55uh7707.aspx najbolji smart sustav što se tiče jednostavnosti korištenja ips 55 incha tv je vrlo dobar nemaš šta razmisljat brand je lg i to je to.

14 godina
protjeran
@toxic
Još poslednji put. Što se tiče Panasonica je svakako slabiji, ako gledamo kvalitet slike, napram Sonyu i Philipsu..Pogledaj zbog mene možeš uzet Sony..Ja ti nisam napisao, da moraš uzet baš Philips televizor, več sam ti napisao neke prednosti tog televizora. A ako imaš malo vremena i volje, si pogledaj malo nazad taj forum, nekoliko ljudi je kupilo taj model Philpsa i svi su veoma zadovolnji:) Ja nikome ne pretim, da mora uzet baš taj televizor, ali svi napišu , da traže televizor koji je najbolji za određene pare. Pa zato i preporučujem dosta taj Philips model, jer je best buy u tom rangu televizora:) A ti sad napravi poi tvojoj svjesti..Ovdje si još pogledaj skupno ocjenu, za taj model..

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Zuperjuicy kaže...

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-55uh7707.aspx najbolji smart sustav što se tiče jednostavnosti korištenja ips 55 incha tv je vrlo dobar nemaš šta razmisljat brand je lg i to je to.

Tnx

Evo vec doma imam treci LG tv i super sam zadovoljan sa svakim.

Dakle sada imam 3 komada na izboru : Philips, Sony i taj LG

14 godina
protjeran
@toxic
Ovdje si pročitaj još test za ovaj Lg.
http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uh7700

0 0 hvala 1
13 godina

toxic

Koliko sam shvatio, tebi je onda bitan vertikalni kut gledanja. Tu bi IPS mogao imati nešto manje prednosti od VA nego što je to slučaj u horizontalnom kutu zbog pojave IPS "glow-a". Najbolje provjeri u trgovini koji bi ti panle najbolje odgovarao.

Osobno bih išao na Panasonic ili Sony (u trgovini vidi koji ti se više sviđa; pitaj djelatnika može li ti malo promijeniti postavke slike na Cinema/True Cinema/Cinema Pro ili koji su već optimalniji za gledanje kod kuće), a ako procijeniš da bi VA panel mogao biti dobar za tvoje uvjete, onda pogledaj i EX703, s tim da ti u budžet ulazi samo model od 50" (oko 6000 kn u SD). Isto tako pogledaj i Sony 55XE7077.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice