Starlink iskustva..

poruka: 8
|
čitano: 1.493
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 mjeseci
Starlink iskustva..

Pozdrav društvo,

interesira me da li netko ima iskustva sa Starlinkom kod nas, okolica ZG.

Naime, na bakru sam sa brzinom 10/1 , preko zraka mi je jedna crtica na svim operatorima tako da to nije opcija.

Sa tom brzinom ne mogu nit što skinuti, a da ne pričam da kad ide upload slike od recimo 6-7Mb onda mi se sve smrzne.

Dakle, internet osim za browsanje kompletno neupotrebljiv u 2024.

Konkurencije nema ovdje, a o optici mogu samo sanjati, tako da bi mi to bila jedina alternativa da mogu barem koliko toliko imati internet.

Mislim kompletno odj* sve ove operatere naše i prebaciti se Musku, ali htio bih neke podatke iz prve ruke (download, upload, stabilnost itd..)

Hvala unaprijed.

JK
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Starlink iskustva..
yoko999 kaže...

Pozdrav društvo,

interesira me da li netko ima iskustva sa Starlinkom kod nas, okolica ZG.

Naime, na bakru sam sa brzinom 10/1 , preko zraka mi je jedna crtica na svim operatorima tako da to nije opcija.

Sa tom brzinom ne mogu nit što skinuti, a da ne pričam da kad ide upload slike od recimo 6-7Mb onda mi se sve smrzne.

Dakle, internet osim za browsanje kompletno neupotrebljiv u 2024.

Konkurencije nema ovdje, a o optici mogu samo sanjati, tako da bi mi to bila jedina alternativa da mogu barem koliko toliko imati internet.

Mislim kompletno odj* sve ove operatere naše i prebaciti se Musku, ali htio bih neke podatke iz prve ruke (download, upload, stabilnost itd..)

Hvala unaprijed.

Evo iskustvo iz prve ruke. Selo pokraj Vrbovca, vikendica okruzena sumom i u nizini pa je signal od operatera jako slab. A1 / Tcom imaju do 10MB/s.

Buduci da radim posao u kojem imam na desetke online sastanaka tjedno, trebalo mi je nesto stabilnije.

Vec godinu dana na Starlinku, lagodno radim i nikakvih problema. Brzina je 150 - 250 Mbps. Krajnja brzina ovisi o udaljenosti od routera i zidovima + router im nije najbolji po tom pitanju. Mi jos uvijek imamo radove na kuci pa je router na katu na drugom kraju kuce i na laptopu mi je nekih 50ak Mbps.

Ugl. - nikakvih problema ni za napredan rad / streaming. Najbitnije je da je "dish" montiran tako da uvijek ima cist pogled prema nebu. Bilo kakve obstrukcije imaju jako veliki utjecaj na brzinu i kvalitetu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2024 13:55 (Ad4pt3r).
15 godina
Starlink iskustva..

+1 sa vrlo pozitivnim iskustvom (Vž okolica)

Tek u nekoliko navrata sam imao prekid i to svaki puta kad je bilo nevrijeme, ali nikad duže od par minuta. Generalno, stabilnih 150-250 Mbps već cca. godinu dana.

Uz to, imam i Gen2 router koji službeno nije za van..ali reko da probam i već godinu dana živi i radi vani zaklonjen iza jednog zida ispod malog plastičnog poklopca koji je u principu tek toliko, da ga baš ne pogodi svaka kap kiše..

WHITE STONES VARAŽDIN
Moj PC  
1 0 hvala 1
6 mjeseci
Starlink iskustva..

Hvala kolege,

Znači samo pozitivna iskustva.. zanime me još da li je moguće da recimo tuča uništi antenu budući je baš tako skoro horizontalno postavljena.

Da li je recimo koliko toliko robusna prema tim uvjetima.

I, da, kakva je situacija ako zapadne snijeg budući je na krovu pa je teže do nje, da li trebam razmišljati o njezinom smještaju negdje gdje bi mi bilo lako dostupno da je očistim od snijega?

JK
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
yoko999 kaže...

Hvala kolege,

Znači samo pozitivna iskustva.. zanime me još da li je moguće da recimo tuča uništi antenu budući je baš tako skoro horizontalno postavljena.

I, da, kakva je situacija ako zapadne snijeg budući je na krovu pa je teže do nje, da li trebam razmišljati o njezinom smještaju negdje gdje bi mi bilo lako dostupno da je očistim od snijega?

Antena ima integrirani grijač kojeg možeš upaliti preko aplikacije i na taj način otopiti snijeg na njoj.

Što se tuče tiče, moja je prošla jednu light ovo ljeto i nikakvih oštećenja nije bilo, a ako ti baš dođe neka havarija onda će ti Starlink antena biti najmanji trošak..

WHITE STONES VARAŽDIN
14 godina
yoko999 kaže...

Hvala kolege,

tanjur ima grijanje pa nema snjega na njemu

12 godina
Kakva je situacija sa NATom odnosno CGNAT-om i jel ga ima uopće?
Vidim da piše da svaki Starlink ruter ima svoju ipv6 adresu ali opet navode neki Bypass Mode koji se ukljucije na Starlink aplikaciji.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Entropija kaže...
Kakva je situacija sa NATom odnosno CGNAT-om i jel ga ima uopće?
Vidim da piše da svaki Starlink ruter ima svoju ipv6 adresu ali opet navode neki Bypass Mode koji se ukljucije na Starlink aplikaciji.

https://www.starlink.com/support/article/1192f3ef-2a17-31d9-261a-a59d215629f4

WHITE STONES VARAŽDIN
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice