Token-šok: Postaju li oglasi rješenje za skupe AI

poruka: 11
|
čitano: 2.160
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Token-šok: Postaju li oglasi rješenje za skupe AI ".
18 godina

Na kraju, hoće li se shvatiti da je možda plaća programera ipak bolji “trošak” od plaće koju zahtjevaju AI platforme? - Ali to onda zahtjeva komunikaciju s ljudima, emotivnu inteligenciju, osjećaj krivnje ako ih zahebu, prevare, premalo plate i sve ostale bljakave stvari koje ti AI ne uzrokuje

12 0 hvala 2
17 godina
Re: Token-šok: Postaju li oglasi rješenje za skupe
Ali kako će onda neki menađer se iživljavat na zaposlenicima.
15 godina

uvodiš besplatni AI kako bi smanjio broj programera i troškove->navukao si ljude na rad pomoću AI->AI prestaje biti besplatan i košta više od plaća programera->vraćaš programere koji više "ne znaju" raditi bez AI samo da smanjiš troškove

dobitnici: AI platforme

gubitnici: svi ostali naivci

Moj PC  
8 0 hvala 1
17 godina
S githubom i 10€ sam mogao more stvari napraviti. Uz pomoć na poslu uspio sam napraviti i cijelog bota za WoT.

Sad mi je jedan upit i promjena u javi koju ne znam stukla 4€ :/

0 0 hvala 1
18 godina

Nekako mi ne deluje realistično ta priča "AI se ispostavlja kao skup i aljkav, firme shvataju da su pogrešile i da im trebaju ljudi (isto onoliko koliko i ranije)". Da li su se pohlepne kompanije preuranjeno zaletele u "tranziciju na AI"? Da. Ali isto tako očekujem da AI, kao i sve tehnologije do sada, postane sve bolji i jeftiniji.

EDIT: Nedavno bio na pivu s nekadašnjim kolegom. U novoj firmi radi od kuće, dogovori s klijentom šta će biti predmet narednog dvonedeljnog sprinta, i onda mu AI to završi za tri sata i slobodan je. Ne zna kad je napisao poslednju liniju koda.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2026 11:30 (Ivan(4)).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Gajotres kaže...
S githubom i 10€ sam mogao more stvari napraviti. Uz pomoć na poslu uspio sam napraviti i cijelog bota za WoT.

Što se tiče samog AI-a, ne konkretno kopilota, ja koristim kineze i nemam tih problema. Deepseek preko api keya i možeš ga udarat do iznemoglosti, i neku siću ćeš platit. Imaju sad i Xiaomi i Kimi itd. sve bagatela u usporedbi s Geminijem, GPT-jem, a da ne pričam Claudeom.

Al jbg, ljudi se boje kineza, kao da su Ameri glavni dobročinitelji, a Kinezi te jedva čekaju zajebat.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2026 12:01 (Hazar).
8 godina

znači bilijuni ulupani u AI razvoj i normalno da kreće naplaćivanje...samo nisu svi sposobni podniti te troškove...mali će propasti veliki opstati...ali s obzirom da AI smanjuje ljudske resurse smanjit će i sebi kupce...znači ovi bilijuni će se teško isplatiti

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Hazar kaže...
Gajotres kaže...

Što se tiče samog AI-a, ne konkretno kopilota, ja koristim kineze i nemam tih problema. Deepseek preko api keya i možeš ga udarat do iznemoglosti, i neku siću ćeš platit. Imaju sad i Xiaomi i Kimi itd. sve bagatela u usporedbi s Geminijem, GPT-jem, a da ne pričam Claudeom.

Al jbg, ljudi se boje kineza, kao da su Ameri glavni dobročinitelji, a Kinezi te jedva čekaju zajebat.

Probao sam par i nisam bio oduuševljen. Najgore od svega unutar supporta za jedan proizvod su nam stavili AI, baš sam prije dva tjedna imao jedan problem i dao mi je pogrešno riješenje dok mi je na kraju Cloude Opus (preko perplexitija) dao ispravno riješenje i objasnio mi zašto njihovo predloženo riješenje nije ok za moj problem a isti tekst sam stavio na oba. Imam još nekih primjera gdje sam ga testirao i ponudio mi je baš jako loše riješenje u C#. Samo tu znam prepoznati sranje ali u javi ne znam.  

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.6.2026 14:18 (Gajotres).
14 godina

Onog trenutka kad ukinu besplatni tier, a ukinut će ga, to će biti početak kraja AI-a. Skup je to sport, a s obzirom na sva geostrateška događanja u svijetu, bit će još skuplji. 

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

Ili ih ljudi više počnu koristiti lokalno, pa ok, neće bit tako brzi i dobri, ali bar ćeš imat privatnost i bit će ajmo reć besplatno.

17 godina

Šok i vjeverica? 

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice