Ne ide. Jer je ona velika fotelja sa naslonom za noge 😅
Imam vid 20/20 (barem tako pise na lijecnickom)
Volim taj kino ugodjaj i jbga 🤷♂️
volim i ja kino ugodaj al ne iz prvog reda
Ovo što sam ja gore stavio (63° horizontalno) i što je pisao Junior335 (51° horizontalno) nije baš prvi red u kinu ali je dosta naprijed. Prvi red u običnom kinu je 70°-90°što jest previše zato što je većina filmova (uz iznimke - vezana reddit tema) snimana sa relativno višom žarišnom duljinom (odnosno relativno nižim kutem, FOV).
Ali prvi red u kinu je neugodan i zbog jedne druge stvari - same pozicije platna u odnosu na gledatelja. Gledatelj mora gledati prema gore što je potpuno neprirodno. Kod velikog TV-a to uglavnom nije problem ako se pripazi na to kod izbora mjesta za montažu / stalka / stola / stolice / fotelje / kauča.
Ali tko god se odluči na velik FOV neka računa na to da bez nekog tipa uglađivanja pokreta (LG TruMotion, Sony Motionflow, TCL Motion clarity) 24 sličice u sekundi pod tim kutom izgledaju jako neugodno. Sa uglađivanjem pokreta na tako velikom kutu slika izgleda potpuno normalno, bez onog što neki zovu soap opera efekt.
E to nisam znao, hvala na informaciji, ako gledam tipa 75'' na 2,3 m da imam uključeno uglađivanje pokreta ne bi imao soap effect.