Evo jedne teme di možemo djeliti savjete, projekte ideje, napraviti nekvi BUG dev team itd... Moja je ideja s njim složiti komp u autu s kontrolom grijanja i sličnih stvari, wlan, madia centrom, Spojenim na cloud itd... Podjelite vi vaše ideje.
Raspberry Pi - Projekti, Ideje, Savjeti...
- poruka: 1.326
- |
- čitano: 506.675
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Da dignem ovo iz prašine... Jeli netko nabavio ovo čudo, vrijedi li išta? Imam prijatelja u SAD-u, pa ću uskoro imati jednog u rukama
Čini se da češ ti prvi nabaviti jer ovi ništa ne pišu o tome kad će toćno doći,samo slike stavljaju...već dva tjedna im piše "We are expecting to receive our next delivery very shortly" na RS Components...a i Element 14 nešto mulja.
Ja si s tim planiram napraviti media centar u sobi,već sam si naručio preko e-baya mini wireless tipkovnicu koja je veličine daljinskoga.
Također probat ću mu napraviti kučište u koje se stave baterije (valjda bude radil na 3 obične AA baterije) i spojiti ga s prijenosnim TV-om pa ću tako gledat filmove ili igrat neku igricu dok idem na more
I ja sam ga zamislio kao multimedijski centar sa XBMC-om i kao torrent mašinu (po meni kao stvoreno za ovo). Čekao sam i ja tako, kada sam vidio da ga nema ovamo, rekao sam prijatelju da se pobrine za to
e a koji bi os stavljali gore ?
Raspberry Pi ima ak se sjecam 256 mb rama.
Damn small linux ?
e a koji bi os stavljali gore ?
Raspberry Pi ima ak se sjecam 256 mb rama.
Damn small linux ?
Predviđeno je za Fedoru,može i debian a kako Ivan kaže i XBMC
Uglavnom,torent mašina bi bila perfektna,ne troši puno struje i ne grije se jako
I ja sam ga zamislio kao multimedijski centar sa XBMC-om i kao torrent mašinu (po meni kao stvoreno za ovo). Čekao sam i ja tako, kada sam vidio da ga nema ovamo, rekao sam prijatelju da se pobrine za to
Sry za dupli post
znači da radi sasvim dobro s XBMC-om
Blago tebi što imaš prijatelja u SAD
Vidim na youtubeu da vrti i full HD video, ali mene zanima samo SD i pokoji 720P, ništa više od toga ne tražim
mislim da su to oni koji su prijavili.
Kaj je to tesko nabavit ?
Još su u proizvodnji,trebali bi doć u prodaju idući mjesec,a ovi koji su to prijavili su naručili još u veljači kad je bila prva serija od 10 000 ili 100 000 (ne sjećam se točno) komada,to se rasprodalo u prvih 5 minuta,a tek su ih ovaj mjesec počeli slati
Aha, zanimljivo
Kolika je realna cijena kod nas ono kad se podvuce linija. ( mislim na ove neke carine i te fore )
Aha, zanimljivo
Kolika je realna cijena kod nas ono kad se podvuce linija. ( mislim na ove neke carine i te fore )
350 kn.
Razlog zašto ne valja ostavljat svoju adresu na internetu:
Raspberry Pi, here I come
eto,idemo mu ukrast XD
350 kn.
35 * 1.25 * 5.8 = 253kn (25% PDV, 5.8kn/$)
(350/253 - 1) * 100 = 38.3%
Lijepa provizija
Pise na stranici od Broadcoma za BCM2835:
http://www.broadcom.com/products/BCM2835
"1080p30 Full HD HP H.264 Video Encode/Decode"
Moze li tko potvrditi da ovo cudo moze enkodirati H.264 u realnom vremenu?
Zanimljiva igracka za XMBC
Ja vise ciljam na low-cost ICBM.
Ja vise ciljam na low-cost ICBM.
Gledao sam po netu, na ebayu ih prodaju za ogromnu lovu...
Danas mi baš došla tipkovnica koju planiram koristit s r-pi ....baš fora izgleda...ako hoćete stavim slike
Danas mi baš došla tipkovnica koju planiram koristit s r-pi ....baš fora izgleda...ako hoćete stavim slike
stavi...može i link gdje si kupio
Evo na kad sam platio US $ 43.02 = 259.784177 Kn očekujem iduči tijedan da će stici i nadam se da mi ovi naši neće ništa naplatiti, carina i to ...
Ispod 300 kn nema carine...
Kaj 160kn? ja sam napisao kolika je cijena sa poštarinom, a ta je US $ 43.02
Ja sam se zabilježio kod RS Comp. za RPi,pa ćemo vidjeti što će biti za 7 dana.
Di se moze jeftino rijesit Pi?
Jel ga ko od vas pokusa nabavit?