Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.593.312
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
Tonči kaže...

Samo 16% 8700K je kod SL-a imalo uopće mogućnost da do 1.5V uhvati 5.3GHz, tako da je priča o tome da su svi dobili dobre primjerke, promašena. Tko ima stabilan ispod 1.5V na 5.3, ima zlato. Problem s naponima je što, kako raste takt, pred kraj, traži i do 3-4x više, nego za prethodni 0.1.

Sta kazes na ovo 8700k 5.5GHz 1.5v cinebench R15 1828cb

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.2.2018 9:20 (Lucidius).
17 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Sta kazes na ovo 8700k 5.5GHz 1.465v cinebench R15 1828cb

To je avion. :)

Nope.
16 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Ajme al ga ova Lucija buba, koji to pobogu coffe cpu s aio hladenjem na bijednih 1.35 lupa za 2min na 90°c? u cemu to, mozda na dnu vulkanalp

Na kolko ti je 5820K bubao na 1.35V? Normalno da buba u prime-u ili ne daj boze linx-u...

16 godina
protjeran
Lucidius kaže...

Sta kazes na ovo 8700k 5.5GHz 1.5v cinebench R15 1828cb

Nista cudno, ipak je Asus ploca u pitanju 

10 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

Sta mislis na koliko bi tek ovaj mogao validirat takt da ugodi stepincu 

13 godina
odjavljen
XXX kaže...
te temperature su poznate od lansiranja jer ima dovljno testova...ali to se ovdje ne smije napisati jer si odmah širitelj mitova, lol.

Kakvih mitova? Jasno je svima da se intelovi majoneza procovi griju i zašto. Razlika je medutim kada i koliko. Na stres testovima i iznad 1.3v bez obzira na hladnjak idu dosta visoke temperature. Zato u igrama uglavnom neće. Jedino novi cpu ubojica ac:o. On moze nabit toliki load na cpu da je to za nevjerovat. Al ako imaš primjerak koji drzi 5ghz ispod 1.3v, na konju si. Naravno, valja imat i adekvatno hlađenje koje ce moc odvodit onoliko topline kolko majoneza moze prenijet na ihs. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen

Ima i boljih... 

Doduše, ovaj ima phantom throttling jer nije dao dovoljno napona. 5.6 bi morao ići puno više gore. 

Nope.
17 godina
odjavljen

I da... kaže glasina: 8-core Coffee Lake Z390: 20 PCIE lanes on CPU. 3.3GHz, 4.2GHz boost, 4.5 single-core. 14MB cache. Dostupnost Q2-2018, vjerojatno 5. mjesec u dućanima.

Nope.
13 godina
odjavljen
Tonči kaže...

I da... kaže glasina: 8-core Coffee Lake Z390: 20 PCIE lanes on CPU. 3.3GHz, 4.2GHz boost, 4.5 single-core. 14MB cache. Dostupnost Q2-2018, vjerojatno 5. mjesec u dućanima.

Dakle i dalje 3 way sli no-go... ali ok, i obični sli je danas u banani pa nije da je baš gubitak... znaci 4.5ghz boost. to nece onda tako lako na 5ghz jelda? ako je sudit prema kavi, za 8/16 ce 4.8ghz bit očekivano kao 5ghz sada. iznad ce moci oni sretniji samo.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
odjavljen

Pa, ako bude kako kaže, 5GHz će biti što je 5.3 na trenutnima, po mogućnosti. Vjerojatno većina na 4.7 kao što je većina na 5 sada, a 4.8+ bit će onaj mali broj koji sada lupa 5.3+. To su dvije dodatne jezgre, 33% više topline, 33% više potrošnje... Ako bude sreće, možda i 4.8 ili više. Glasina je tako da se ne uzdam previše, ali ipak ne zvuči loše.

Za većinu bi, u ovom slučaju, 6-core i dalje bio najbolji izbor.

Nope.
13 godina

I7 8700k, D E L I D A T O R 2?

coffe,coffe,coffe.....
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

Pa, ako bude kako kaže, 5GHz će biti što je 5.3 na trenutnima, po mogućnosti. Vjerojatno većina na 4.7 kao što je većina na 5 sada, a 4.8+ bit će onaj mali broj koji sada lupa 5.3+. To su dvije dodatne jezgre, 33% više topline, 33% više potrošnje... Ako bude sreće, možda i 4.8 ili više. Glasina je tako da se ne uzdam previše, ali ipak ne zvuči loše.

Za većinu bi, u ovom slučaju, 6-core i dalje bio najbolji izbor.

Nece tolka razlika bit, max 100mhz u prosjeku. Gledaj da se svi prijasnji hedt 6 i 8 core procesori slicno clockaju, 8 core zanemarivo losije. 

A i gledaj da 18-core poneki ide preko 4.7ghz....

17 godina
odjavljen

18-core možei na 5 s chillerom (samo je mene trta delidat cpu od 2k eura). Vidjet ćemo. Kamo sreće da 8-core uopće izađe i da se clocka kao 6-core.

Nope.
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

18-core možei na 5 s chillerom (samo je mene trta delidat cpu od 2k eura). Vidjet ćemo. Kamo sreće da 8-core uopće izađe i da se clocka kao 6-core.

Ma ako izadje clockat ce se sigurno isto, samo ce bit vece opterecenje za hladjenje i vrm. 

Svi sky-x-evi se otprilike isto clockaju, od 6 do 18 jezgrenog. A threadripper sa 16 jezgri se u prosjeku clocka bolje od 4 jezgrenih ryzena...

13 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Otkad su hedt procesore počeli lijepit majonezom?

ansha kaže...

Ma ako izadje clockat ce se sigurno isto, samo ce bit vece opterecenje za hladjenje i vrm. 

Svi sky-x-evi se otprilike isto clockaju, od 6 do 18 jezgrenog. A threadripper sa 16 jezgri se u prosjeku clocka bolje od 4 jezgrenih ryzena...

E, bilo bi dobro da idu na 5ghz. Vjerojatno stavljaju niži boost službeno da uđu u manji tdp.

18 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
XXX kaže...
te temperature su poznate od lansiranja jer ima dovljno testova...ali to se ovdje ne smije napisati jer si odmah širitelj mitova, lol.

Kakvih mitova? Jasno je svima da se intelovi majoneza procovi griju i zašto. Razlika je medutim kada i koliko. Na stres testovima i iznad 1.3v bez obzira na hladnjak idu dosta visoke temperature. Zato u igrama uglavnom neće. Jedino novi cpu ubojica ac:o. On moze nabit toliki load na cpu da je to za nevjerovat. Al ako imaš primjerak koji drzi 5ghz ispod 1.3v, na konju si. Naravno, valja imat i adekvatno hlađenje koje ce moc odvodit onoliko topline kolko majoneza moze prenijet na ihs. 

Zna onaj na koga se odnosilo .

Normalno da u igram nebu kad ne postoji igra koja bi mu zakucala svig šest jezgri na 100% duže vremena. Taj proc je overkill za gaming osim za profi gamere na 120+ hz monitorima. Kad izađe takva igra kuhao bu isto kao i pod primeom. Samo kaj bu to izašlo za jedno 4-5 godina

17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
Tonči kaže...

Otkad su hedt procesore počeli lijepit majonezom?

X299 moraš delidat ako želiš OC. Strašno skaču...

Nope.
13 godina
metallic kaže...

13 godina

ipak sam mislio više u Terminator stilu. Švarci i to!

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
odjavljen

Govorim ti, ac origins je prilično blizu. Za i5ice, pa i kavu, ta igra je ko prime :)

ps ovo laskanje mi paše. profi gejmer...mmmm sad mogu umrit 

9 godina
protjeran
ibme74 kaže...
metallic kaže...

14 godina
protjeran
eywa33 kaže...

Govorim ti, ac origins je prilično blizu. Za i5ice, pa i kavu, ta igra je ko prime :)

bas je "kupio", da vidim kak melje moj ispod prosjecni primjerak 8600k na 5.5ghz

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.2.2018 19:40 (Stjepanj).
9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
eywa33 kaže...

bas je "kupio", da vidim kak melje moj ispod prosjecni primjerak 8600k na 5.5ghz

svaka bechmark lista na svijetu koju otvorim ja među prvih 10.... i još kao pro OC enthusiast imam cache klokiran 

bog, otac, kralj 

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.2.2018 19:50 (lav1000).
13 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
eywa33 kaže...

Probaj, samo sumnjam da ćeš doć do igre. Bude se spržio još na loading screenu XDDD

No, ne očekuj ništa manje od 100% loada čim uđeš u grad. Po pustinji bude manje.

14 godina
protjeran

100% stvarno?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran

Jel moze privjesak uopce to cudo pokrenuti???

18 godina
odjavljen
lav1000 kaže...

Jel moze privjesak uopce to cudo pokrenuti???

igram bez problema. Pustinja 70+ fpsa, gradovi 45 fpsa ali ne trza. Igra na SSD-u, 16 gb rama i GTX 1060 6 gb. Detalji sasvim pristojni.

slika dolje i3 6100*privjesak, testirali u "gradu"

http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/assassin-s-creed-origins-2017-test-gpu-cpu

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.2.2018 22:42 (XXX).
10 godina
protjeran

bit ce stuttera 

18 godina
odjavljen

Tu i tamo svakih 15-20 minuta na sekundu. Ništa što bi ometalo igru

14 godina
protjeran

lol: