Microsoft Oxite

poruka: 9
|
čitano: 1.795
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft Oxite".
17 godina
Microsoft Oxite

Nije mi jasno, cijeli web bruji o "novom MS opensource frameworku", ali prema onome sto vidim, taj blog/cms je razvila ekipa koja stoji iza channel9 weba, koja je samo djelomicno financirana od strane MSa... Mislim da MS nema veze sa ovim frameworkom, osim sto ga eto podrzavaju jerbo demonstrira sto njihobva tehnologija moze...

Uglavnom, veselim se ASP.NET MVC alternativi wordpressu...

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Microsoft Oxite

Channel9 ekipa je dio Microsofta, to su Microsoftovi zaposlenici. Vidi ovaj video: http://channel9.msdn.com/posts/TheChannel9Team/The-9-Guys-Who-We-Are/. A tu je i video o tome kako je nastao Oxite - http://channel9.msdn.com/shows/Continuum/Oxite/.

Baš me zanima kako će se razvijati...

17 godina
neaktivan
Microsoft Oxite

Al bilo bi bolje World.Hello();

0 0 hvala 0
17 godina
Microsoft Oxite

Fala bogu nešto za bloganje i na IIS+ASP+MSSQL sustavu. Puna mi je kapa setiranja Apache/PHP/MySQL sustava :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Microsoft Oxite

poznavajući MS-ove platforme, ovo ćeš postavit in no_time, a onda ćeš potrošit (vrijeme_potrebno_za_podizanje_nečega_na_LAMP_platformi * 10) da to tjuniraš da se ne vuče ko krepana krava i da ga ne može probušit svaka šuša.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
funat kaže...

poznavajući MS-ove platforme, ovo ćeš postavit in no_time, a onda ćeš potrošit (vrijeme_potrebno_za_podizanje_nečega_na_LAMP_platformi * 10) da to tjuniraš da se ne vuče ko krepana krava i da ga ne može probušit svaka šuša.

He he, i onda ces updejtati to sve skupa svaka 2-3 dana, a ako neces sam onda ce se on, a iza svakog updejta slijedi restart, ako neces ti onda ce opet on, pa ce jednog trenutka doci do nepodizanja windowsa jer su se restartali kad nisu smjeli itd. itd.
Imam desetak siteova, radio sam i na MS SQL i na MySQL i iako je MySQL puno, puno slabiji od MS SQL-a zbog ovih gore napisanih stvarcica ga preferiram radije od MS-a.
17 godina
Microsoft Oxite

to je obicni blog engine/cms. Nesto kao Graffiti, koji steta nije opensource. Ili Blogengine.net. Svi oni rade dobro, lagani su za instalirati, i sto je najbitnije, rade dosta brze od wordpress alternative. Posto svi imaju wordpress, postoji i gomila exploita za njega, puno manje nego za .net, kojeg vrti tek 0,1% blog sajtova :)

Prednost Oxitea je sto je radzen u MVC-u, tako da ce biti jos brzi od ova dva navedena (barem od blogengine.net), ali tek kada ga naprave do kraja i kada vidimo kako je rijesena konfiguracija, vidjeti cemo dali to cemu vrijedi. Takodzer, bitno je da ima dosta pluginova i skinova, sto je npr. velika prednost wordpressa!

Takodzer, Oxite za sada radi samo na MSSQL. Bilo bi dobro vidjeni neki XML/Access provider za manje sajtove, kao sto imaju ostali blog/cms enginei na .netu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
funat kaže...

totalna glupost. Odnosno nije ako je covjek koji instalira web app jucer zavrsio tecaj "Korištenje Windowsa" ...

Ja imam malo iskustva za podizanje aplikacija na LAMPu, pa mi je za Joomlu i eGroupware trebalo par dana (eGroupware je vecinom kriv). Joomla se raspala pod brojem korisnika, a eGroupware je kasnije zamjenjen za nekim drugim paketom.
17 godina
neaktivan
hudo kaže...
funat kaže...

totalna glupost. Odnosno nije ako je covjek koji instalira web app jucer zavrsio tecaj "Korištenje Windowsa" ...

Ja imam malo iskustva za podizanje aplikacija na LAMPu, pa mi je za Joomlu i eGroupware trebalo par dana (eGroupware je vecinom kriv). Joomla se raspala pod brojem korisnika, a eGroupware je kasnije zamjenjen za nekim drugim paketom.
 apt-get install egroupware

da ne spominjem da je čovjek rekao "postavit će se in no-time", ali da će poslije trebati za tuniranje.

naravno, s obzirom da ovo ne isprobah, nemam blage veze hoće li se ili neće vući. no uzet ću u obzir koliko me košta windows server i želja da se za svoje aplikacije natjeravam naokolo po dvorištu sa stričekom asp(.net). hmmmm... ne, hvala.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice