iPhone i zabranjene aplikacije?

poruka: 41
|
čitano: 4.094
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "iPhone i zabranjene aplikacije?".
17 godina
neaktivan
RE: iPhone i zabranjene aplikacije?

MMS? Ja to stalno šaljem... npr. baš sam sad slao ulaznice za IM pokazat frendu... :D

"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...
Trenutno je Apple dostupniji nego ikada. Ako uzmemo da je G3 u eri G4 modela ekvivalent današnjem iMac-u, recimo nekom srednjem 20" modelu, razlika u cijeni je velika. G3 je tada koštao nekih 18000 - 20000 kn, a danas iMac košta oko 10000 - 12000 kn. Apple se u proteklih par godina preorijentirao na "masu", što se vidi iz raznolikosti ponude i cijene. Ako želiš Apple za profesinoalnu grafiku, tu je Mac Pro koji i košta. Ostalo su consumer proizvodi, a to što su kod nas duplo skuplji nego u US, a samim time i nedostupniji, to je drugi par rukava..

znam da je razlika u cijeni velika, nije sve isto kao prije nekoliko godina. to ti je zakon tržišta, i svi se prilagođavaju njemu. vidi se da su prijenosnici prije nekoliko godina bili kao neki pomagači, a glavno je bilo stolno računalo, danas su prijenosnici izjednačeni sa stolnim računalima... ali apple je svejedno preskup, ne samo što se tiče računala nego i ove elektronike kao što je iphone, ipod, ipod mini... kod nas su proizvodi skuplji zbog appleove tržišne politike, ali to nas ne bi trebalo biti briga... to nije briga korisnika, nego proizvođača i distributera...

meni je malo idiotski što se apple vadi na dizajn uglavnom, a ne na moć računala ili bilo kojeg proizvoda... pa jel ti znaš koliko košta jedna torbica za ipod koja ima na sebi apple logo?!!! samo zato što je jabuka na njoj košta puno. i to ti je ono iGovno, ali koje je nedostupno svima. da zakljucimo, apple uglavnom koriste ili profi korisnici u digitalnim studijima za obradu multimedije ili notorni šminkeri koji imaju bogate roditelje. postoje i iznimke, naravno. ne želim da ispada da sada generaliziram, ali apple je namijenjen uglavnom jetsetu...
17 godina
protjeran

Poznata je priča da apple fanatici/kupci/potrošači/ovce gutaju svako brainstorming govno koje izađe iz Jobsove mesijanske glave. Sa kojim pravom ima apple provjeravati na mojem jaPhoneu koje sam aplikacije na njega instalirao? Nije iPhone valjda neki dongle koji provjerava legalnost softwarea. Ovo me previše asocira na backdoor. jaPhone izgleda odlično da se razumijemo. Kvalitetne stvari ne moraju biti skupe ali appleova ciljana skupina su snobovi koji imaju para i pokoji hi-tech freak i grafičari. Poznat je pojam Veblen goods u koje bi uvrstio i iPhone. To je taj moćan marketing i potrošaćko društvo kao vrhunac moderne civilizacije kojima svi skidamo kapu i divimo se i željeli bi biti uspješni kao oni.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
reefreemind kaže...
ferovca1 kaže...
Trenutno je Apple dostupniji nego ikada. Ako uzmemo da je G3 u eri G4 modela ekvivalent današnjem iMac-u, recimo nekom srednjem 20" modelu, razlika u cijeni je velika. G3 je tada koštao nekih 18000 - 20000 kn, a danas iMac košta oko 10000 - 12000 kn. Apple se u proteklih par godina preorijentirao na "masu", što se vidi iz raznolikosti ponude i cijene. Ako želiš Apple za profesinoalnu grafiku, tu je Mac Pro koji i košta. Ostalo su consumer proizvodi, a to što su kod nas duplo skuplji nego u US, a samim time i nedostupniji, to je drugi par rukava..

znam da je razlika u cijeni velika, nije sve isto kao prije nekoliko godina. to ti je zakon tržišta, i svi se prilagođavaju njemu. vidi se da su prijenosnici prije nekoliko godina bili kao neki pomagači, a glavno je bilo stolno računalo, danas su prijenosnici izjednačeni sa stolnim računalima... ali apple je svejedno preskup, ne samo što se tiče računala nego i ove elektronike kao što je iphone, ipod, ipod mini... kod nas su proizvodi skuplji zbog appleove tržišne politike, ali to nas ne bi trebalo biti briga... to nije briga korisnika, nego proizvođača i distributera...

meni je malo idiotski što se apple vadi na dizajn uglavnom, a ne na moć računala ili bilo kojeg proizvoda... pa jel ti znaš koliko košta jedna torbica za ipod koja ima na sebi apple logo?!!! samo zato što je jabuka na njoj košta puno. i to ti je ono iGovno, ali koje je nedostupno svima. da zakljucimo, apple uglavnom koriste ili profi korisnici u digitalnim studijima za obradu multimedije ili notorni šminkeri koji imaju bogate roditelje. postoje i iznimke, naravno. ne želim da ispada da sada generaliziram, ali apple je namijenjen uglavnom jetsetu...
 Mislim da se slažemo kad kažemo da je Apple računalo probran i kvalitetan hardware sa vrhunskim software-om (Mac OS) upakiran u odličan dizajn. I zašto se ne bi prodavao kroz dizajn?  Kvaliteta je poznata unatrag 10 godina i ona je, kao takva, konstanta, a dizajn je ono što danas prodaje proizvod.

Lacoste je odličan materijal, ali nigdje nećeš vidjeti reklamu " Kupite Lacoste jer imamo odličan materijal", taj proizvod prodaje dizajn i brand. Kvaliteta je opće poznata. Isto vrijedi za Mercedes, Audi i BMW i slične brandove više klase.

Činjenica je da prije iPhone-a nije postojao sličan mobitel. Ipak je izazvao malu revoluciju, da nije, ne bi se toliko pisalo o njemu. Svi bi rekli, još jedan mobitel u nizu. iPhone je original, a nakon njega ostali su proizveli kopije. Do njega, svi mobiteli su bili varijacija na temu.

S druge strane, ne treba Apple proizvode gledati kroz prizmu "zašto je to toliko skupo ako za pola novaca sam sastavim istu konfiguraciju". Ne plaća se samo hardware, plaća se i intelektualni rad koji je utrošen na dizajn cijelog proizvoda. Rezultat je kvaliteta, stabilnost, brzina i pouzdanost rada.

Pogledaj slike unutrašnjosti kućišta Mac Pro-a i divi se. Ne znaš da li je ljepši izvana ili iznutra. I to je jedini model za profesionalnu uporabu ( i eventualno najjači model iMac i MacBook Pro).

A koliko ti ili ja utrošimo na dizajn pri sklapanju DIY konfiguracije? Jednu čašu cedevite. Kolika je vjerojatnost da kupiš komad hardware-a koji je neispravan? Mislim da sam negdje pročitao da je oko 30% komponenata na našem tržištu neispravno ili sa skrivenom manom.

Na žalost, nisam isprobao iPhone, ali imam G3 koji je radio 6 godina u nizu bez rušenja, smrzavanja i istom brzinom bez reinstalacije OS-a. Kad ga upališ, da nema lampice, ne bi znao da radi.

I da se dotaknem teme, mislim da nema ništa loše u tome da se telefon brine o vlastitoj sigurnosti, dapače.

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...
 Mislim da se slažemo kad kažemo da je Apple računalo probran i kvalitetan hardware sa vrhunskim software-om (Mac OS) upakiran u odličan dizajn. I zašto se ne bi prodavao kroz dizajn?  Kvaliteta je poznata unatrag 10 godina i ona je, kao takva, konstanta, a dizajn je ono što danas prodaje proizvod.

Pogledaj slike unutrašnjosti kućišta Mac Pro-a i divi se. Ne znaš da li je ljepši izvana ili iznutra. I to je jedini model za profesionalnu uporabu ( i eventualno najjači model iMac i MacBook Pro).

A koliko ti ili ja utrošimo na dizajn pri sklapanju DIY konfiguracije? Jednu čašu cedevite. Kolika je vjerojatnost da kupiš komad hardware-a koji je neispravan? Mislim da sam negdje pročitao da je oko 30% komponenata na našem tržištu neispravno ili sa skrivenom manom.

Na žalost, nisam isprobao iPhone, ali imam G3 koji je radio 6 godina u nizu bez rušenja, smrzavanja i istom brzinom bez reinstalacije OS-a. Kad ga upališ, da nema lampice, ne bi znao da radi.

I da se dotaknem teme, mislim da nema ništa loše u tome da se telefon brine o vlastitoj sigurnosti, dapače.

da, dizajn prodaje proizvod, osobito ako ima jabuku na njemu... naravno da je kvalitetan, dostupan je siromašnim studentima i običnim građanima koji žive na socijalnoj pomoći...naravno da je dizajn važan, ali ti plaćaš više dizajn, nego tehnologiju...

meni je bitno da ta kanta u sebi ima komponente koje rade i ajde, neka liči na nešto izvana, ali što će mi iznutra ljepota, iznutra mi je bitna protočnost zraka i povezani kablovi od napajanja. da li da ja kućište otvaram svaki puta kada mi frendovi dođu u posjet?!!! "divite se, ima lijepu unutrašnjost"

vjerujem da ti je g3 radio besprijekorno... ipak je to kvaliteta

telefon da se brine o vlastitoj sigurnosti, to ti je super ideja, ali ovo blokiranje zabranjenih aplikacija ne znam da li bih nazvao sigurnošću s obzirom na način na koji se dolazi do te "sigurnosti". meni to nekak miriše na spyware. apple provjerava(špijunira) korisnika što ima na svome iphoneu... jeste li sigurni da taj softver ne pregledava i vaše gole fotke s ljetovanja... uglavnom, jel ti ferovca kupuješ sav legalan softver? zapitaj se...
17 godina
neaktivan

Kako to da ova aplikacija nije bila na popisu zabranjenih?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/video-beskorisna-iphone-aplikacija-za-1000-dolara/397929.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2008 11:33 (macak).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
macak kaže...

Kako to da ova aplikacija nije bila na popisu zabranjenih?

http://www.index.hr/vijesti/clanak/video-beskorisna-iphone-aplikacija-za-1000-dolara/397929.aspx

Svaka čast, zakon. Zaslužuje Nobelovu nagradu a ekipa koja je to kupila Darwinovu nagradu. 
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan

Imam osjećaj da ti živiš u nekom idealnom svijetu u kojme bi sve trebalo biti isto ili slično. Pa naravno da se plaća brand, ali ne samo Apple. Mogli bi mi ovako unedogled, ali nema smisla.

"uglavnom, jel ti ferovca kupuješ sav legalan softver? zapitaj se..."

Vjerovao ti ili ne, da.. Obzirom da imam dosta prijatelja programera i znam da je to mukotrpan posao, da, plaćam software kojeg koristim, a kojeg nema u freeware obliku.

17 godina
neaktivan
ferovca1 kaže...

Imam osjećaj da ti živiš u nekom idealnom svijetu u kojme bi sve trebalo biti isto ili slično. Pa naravno da se plaća brand, ali ne samo Apple. Mogli bi mi ovako unedogled, ali nema smisla.

"uglavnom, jel ti ferovca kupuješ sav legalan softver? zapitaj se..."

Vjerovao ti ili ne, da.. Obzirom da imam dosta prijatelja programera i znam da je to mukotrpan posao, da, plaćam software kojeg koristim, a kojeg nema u freeware obliku.

nažalost ne živimo u idealnom svijetu, nego u realnom... a što se tiče toga da kupuješ legalan softver, tu mogu reći: dobro, to je tvoj izbor...

Osmijeh
17 godina
neaktivan

Apple je pao, očekivao sam nešto od iPhonea ali evo samo loše vijesti

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Malo sam si dao truda pa pogledao po netu o novom iPhone-u i zaključak je da su , osim plastike, svi problemi nastali na mobitelima koji su malo promijenjeni od strane vlasnike (jailbreak i sl.). Znači, ne možemo baš generalno kriviti Apple za sve.

Kupiš auto, staviš novi filter, ispušni sustav, "chip" i sl. i onda kad se auto počne čudno ponašati ili rikne, onda je proizvođač kriv!?

Uglavnom, da skratim, prijatelj je dobio iPhone, ali nema pojma, pa ću mu ga ja pokrenuti i sl. Eto, obećajem objektivan izvještaj o kvaliteti i funkcionalnosti iPhone-a nakon što ga isprobam ( a obzirom da poznajem frenda, ne bih se čudio da mi ga pokloni  Cool, pa ću otvoriti temu Testiranje iPhone-a ).

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice