Internet Explorer ispod 25%

poruka: 70
|
čitano: 7.703
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Internet Explorer ispod 25%".
17 godina
neaktivan

ctrl+t.. kakav gumb boze sveti...:P

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Internet Explorer ispod 25%
Davor_Vg kaže...
majkell kaže...

firefox osobno zadnji na listi: ruzan dizajn, nema button za novi tab, nemoze se maknut menu bar, ždere memoriju...

opera mi je najdraza, jedina mana sta se nemoze maknut menu bar, inace prednosti (nad IE): lijep dizajn, speed dial, magic wand, newsreader...

a IE je IE, überbrowser, kolko god on zagorčavao život web developerima

Promijeni dizajn tako da skineš jednu od stvarno miljon tema sa interneta, ima button za novi tab pogledaj malo bolje, menu bar se makne jednim potezom ruke; tipka F11, a šta se tiče žderanja memorije - ne lupetaj
 kak mu ne bi žderalo, kad ima xp instaliran na stroj sa 128MB radne memorijeBelji se
17 godina
neaktivan

E stvarno ne kužim vas koji prigovarate kako nešto nema, a ne želite se ni potruditi da vidite ima li toga.

View/Toolbars/Customize ... i dodavajte ili mičite

17 godina
neaktivan

e pa meni je od firefoksa bolja opera te zatim IE

jednostavno opera je po meni najljepša i najfunkcionalnija firefok mi ne nudi ništa posbno tj isti je kao i IE al on mi je draži

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

koristim ie7 i FF3

ff je brz ali scrolanje je užas, na ie7 ide puno bolje

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Znam puno ljudi oko sebe koji se koriste računalom i internetom.

Mogu reći da NITKO od njih ne koristi IE ili Operu, svi su isključivo na Firefoxu.

Izgleda da taj trend nije samo kod mene...

Ipak je Firefox u knjizi rekordaCool

You ruin my store. Now, you will pay.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja koristim FF3, najbolji mi je. Ponekad koristim Operu, a IE7 samo ak baš moram...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Genie kaže...

ctrl+t.. kakav gumb boze sveti...:P

moj čovjek
Biologists think they are biochemists, Biochemists think they are Physical Chemists, Physical Chemists think they are Physicists, Physicists think they are Gods, And God thinks he is a Mathematician
17 godina
neaktivan
majkell kaže...

firefox osobno zadnji na listi: ruzan dizajn, nema button za novi tab, nemoze se maknut menu bar, ždere memoriju...

opera mi je najdraza, jedina mana sta se nemoze maknut menu bar, inace prednosti (nad IE): lijep dizajn, speed dial, magic wand, newsreader...

a IE je IE, überbrowser, kolko god on zagorčavao život web developerima

u crkvu na ispovjed.. grešan si čovjek 
ovakve prostote pricat uh.. nije ovo za svačje oči i uši NamigivaOsmijeh

malo se za-je---, ne treba ovaj post shvatit preozbiljno (do ovdje) ali na nešto moram reagiratt
magicwand brate, strava i uzas, apsolutno oprecno misljenje pokusaju usporedbe s npr. roboform adapterom kod firefoxa.
sad ce neki rec, da al ff nema nis dok se nesto ne instalira a ja cu rec- radje nis nego magicwand na operi.
da ne govorim o skriptama koje jednostavno istresu cache magicwanda u jednu .txt kesu hakkera-pocetnika, radje cu govorit npr. o tome da mu je funkcionalnost 10-15%
meni u dva dana nije uspio zapamtit deset passworda. obrises cookie ili web povijest, url se otvori s nekim drugim kript-keyem (npr. e-banking applications), drugacijim cookiem ili nesto, ovom štapiću ko da si otvorio desetu stvar.
dok recimo na roboformu imas folder s kriptiranim fajlićima, svaki fajl je jedan user i pass, i jednostavno je sve skupa fizicki odvojeno od firefoxa. kak otvoris koju stranicu samo kliknes fill forms, fill & submit i vec se ucitava. i isao ja na t-mobile-moj-tmobile privatni korisnici ili t-mobile moj-tmobile-poslovni korisnici.. url je drugaciji, roboform to skuzi i ponudi isti password. lan router user i pass i magicwand ce bit kompatibilni kad ja zavrsim fax.. vjerojatno nikad. :)
jos mi je sad nesto palo na pamet.. nije iz osobnog iskustva al eto ako nakon sveg ovog covjek ne zamrzi magic-faking-wand jedna urbana legenda kaže.. uposli ruku da nije na tastaturi i pokusaj svratit na bangbros members page, pa onda neka magicwand upiše user i pass... e frende, morat ces desnom rukom na tipkovnicu opet jer od magicwanda ni tamo ni bilo gdje drugdje nikakve koristi. Namigiva
Što se izgleda tiče.. nema ljepše žene od lisice.. slika je u prilogu. Jednostavno, elegantno i apsolutno multifunkcionalno.

Biologists think they are biochemists, Biochemists think they are Physical Chemists, Physical Chemists think they are Physicists, Physicists think they are Gods, And God thinks he is a Mathematician
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2008 1:47 (bubbach).
17 godina
neaktivan

Za scrolanje samo četiri riječi Yet Another Smooth Scrolling! Navukao se i ne mogu se više skinut.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
toma kaže...

normalno da koristimo FF kad su IE 7 i osmica nestabilne iruše se.Bar je tako kod mene,svako malo se usred pregleda stranica sruši,a ponekad zna povući sa sobom cjeli desktop,pa onda idu one poznate p... m... i takve slične.Dok sa FF to se ne događa, u narednih 8 mjeseci sa FF 2.0 nisam imao nikakvih problema,i još najbolje nemam instalirani nikakvi antivirus,a na kompu niti jedan virus.

Ti si to vidovit pa znaš unaprijed da li ćeš imati problema ili ne? :)
Inače ja sam Opera fan. 
17 godina
neaktivan
Videotape kaže...

Za scrolanje samo četiri riječi Yet Another Smooth Scrolling! Navukao se i ne mogu se više skinut.

omg kako dobar, a mislio sam da sam otkrio sve prehebene uber cool addonove!!!
17 godina
neaktivan

ono sto mene zanima je onih 60% od 65%, da li je to 60% tog broja, odnosno 39% ukupnog ili cak 92.3% svih korisnika ff? malo neprecizno napisano imho

inace ff all the way :)

unatoc tome sto je opera jedini browser koji je po standardima raden, tj stranica napravljena po standardima ce u njemu raditi normalno dok za ie i ff se ne moze garantirat.

Xeon 3060 // Big Typhon VX // Abit IP35 // Crucial Ballistix 2x1GB ddr2 667 // Seagate Barracuda 7200.10 320GB // Club3D HD 3850 256MB // Terratec Cinergy 400 TV // Plextor PX-116A2 // Plextor PX-800A // Seasonic S12-500

0 0 hvala 0
17 godina

dajte dosta fanovi ovoga i onoga......statistika govori sama za sebe tak da je svaki komentar suvišan

Moj laptop:HP Compaq 6715b, Sempron 3600+
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mali.ivica87 kaže...

dajte dosta fanovi ovoga i onoga......statistika govori sama za sebe tak da je svaki komentar suvišan

jao pa nema ova "prepirka" niceg loseg u sebi.. malo kreativne razmjene misljenja nikom ne steti, vidis kako su ovi oprahovci i explorasi postali kreativni.. zmisljaju toplu vodu, a lija ce ih prije ili kasnije zgrabit za vrat Belji se
17 godina
neaktivan
rashomon kaže...

Prije par dana radih reinstalaciju sistema si...Jedva sam izdržao tih par sekundi do DL-a i instalacija FF-a...nema šanse da ga ja lično pored FF-a više ikada pokrenem...

ajme sad me ova šiza u tvom glasu podsjetila na vrijeme dok sam radio u t-mobajlu u službi za korisnike.. sve web aplikacije su prilagođene internet explorer 6ici, možeš mislit prvi mjesec, morao sam imat dramine u torbi kad sam išao na posao jer se trest počneš kad radiš cijeli život u ffu a onda forsaju odjednom osam sati dnevno (ili noćno) na ie i to još 6icu koja nema tabove. a u trenu ti je otvoreno i minimizirano između 5 i 15 prozora. probaj to... al makni oštre predmete iz sobe da se ne izbiješ na nešto Namigiva
17 godina
neaktivan

IE6 je užas. EI7 je odličan browser. IE8 je još bolji.

Firefox je nekad bio fantastičan. Verzija 2.0 je apsolutno smeće, a 3.0 je mrvicu popravljena, ali i dalje je govno.

Opera izgleda dobra, ali nisam ju se usudio koristiti nešto predugo osim za pregledavanje.

Safari je tehnički najbolji browser, ali ga zeza loše sučelje.

Mogućnost dodavanja add-onova u Firefox nije ništa novo; to može IE već od verzij 4-5. Problem je što za dodati ekstenziju u IE treba zaista znati programirati, a Firefox je stvar pojednostavio tako da i djeca mogu pisati pluginove.

Međutim, na jednom mjestu naprave super, na drugom zaseru, pa je FF 2.0 jedno od najvećih govana koje sam instalirao na PC iako ga, vjerovali ili ne, koristim podjednako kao IE.

Takav memory hog dugo nisam vidio. Ono što ga spašava i zašto ga koristim je hrpa pluginova za development i genijalno riješen način spremanja lozinki.

Kada trebam nešto brzo pogledati, biti siguran da se neće srušiti... idem na IE7.

Safari, iako je najbrži i najviše se drži standarda i tu šiša debelo i IE i FF, jednostavno je zeznut s onim svojim glupim sučeljem.

Opera, s druge strane, ima previše gluposti da mi ih se da podešavati i ima grozan cache sistem, pa je zbog toga izbjegavam.

If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nekad sam koristio IE ali me je počeo zahebavat. kad sam ga otvorio i odmah zatvorio sam mi se pokrenuo u oko 40-50 prozora.

Osmijehsad sam na operi.

0 0 hvala 0
17 godina
Tommy kaže...
Scorpyo kaže...
Perica kaže...

Ja sam u tih 25% i nemam namjeru mjenjati.

Onda nas je dvoje koji isto razmisljamo.
Isprobao sam skoro sve verzije ostalih browsera kako su se pojavljivale, i uvijek sam se vracao dobrom starom Internet Exploreru...
 Sad nas je troje...
 Ima nas jos...
17 godina
neaktivan

Za sve nas na Internet Exploreru, evo gdje se nalaze add-onovi, spremni za download, bez nekih više ne mogu ni zamisliti surfanje...

http://www.windowsmarketplace.com/category.aspx?bcatid=3500&tabid=1&WT.mc_id=0107_20

Luka

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Trenutno sam na FF, na windowsima koristim Operu i FF, na linuxu samo Operu. Jedna stvar koju nitko nije spomenuo su mouse gestures. Ta opcija uvelike olakšava i ubrzava surfanje. Opera je to prva uvela, kao i tabove, prirasla mi je srcu i zato mi je najdraža. A od plugina na FF-u imam samo Fire gestures da imam jednaku fleksibilnost ko i na operi i adobeov za otvaranje pdf-a.

Ja sam među onih 92 posto. Ako si i ti, kopiraj ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

60% od 65%, odn. 39% od svih posjetitelja je na FF3.

Ali i to se brzo mijenja, odn. jučer je već 64% korisnika FF-a (odn. 41,6% svih posjetitelja)  na verziji 3.0.

17 godina
moderator
antrax kaže...

ono sto mene zanima je onih 60% od 65%, da li je to 60% tog broja, odnosno 39% ukupnog ili cak 92.3% svih korisnika ff? malo neprecizno napisano imho

inace ff all the way :)

unatoc tome sto je opera jedini browser koji je po standardima raden, tj stranica napravljena po standardima ce u njemu raditi normalno dok za ie i ff se ne moze garantirat.

60% od 65%, odn. 39% od svih posjetitelja je na FF3.

Ali i to se brzo mijenja, odn. jučer je već 64% korisnika FF-a (odn. 41,6% svih posjetitelja)  na verziji 3.0.

17 godina

Firefox

- mogućnosti

- brzina

- stabilnost (a i ako se sruši ili se sistem sruši ima predivan restore session)

- jednostavan izgled/sučelje, za razliku od fancy gay teletabbies ie7

- pamćenje šifri radi besprijekorno, mijenjanje šifri na forumima također, stvarno fenomenalno radi

- jedini addoni koji trebam i šteta što ih nema u standardnoj postavi je adblock plus i hide to tray, sve ostalo je dobrodošlo, ali za surfanje nije nužno

- trosi 55Mb memorije za ovu stranicu, fenomenalno!!!! Jer neznam tko nema 1GB memorije, pa ne vidim problem u pisljivih 100Mb, hide to tray i nek cuci 100MB u memoriji... ak moze IE, moze i firefox trosit

- besplatan zauvijek

- za SVE OS-ove

- update stize svako malo, podrzavaju se standardi gdje god je moguce

- pokrenite acid2 test > http://acid3.acidtests.org/

IE7

- dolazi uguran u OS, sux

- ako se sruši... moš se slikat > restart

- ako se sruši gadno, ruši i sistem, yuhuuuu, živila integracija!

- interface je OK, ali ovaj novi izgled menia (vista) koji forsiraju je katastrofa

- trosi 25Mb, a nisi ga ni pokrenuo... kad ga pokrenes trosi 26+50Mb meorije, znaci ff je bolji ;)

- addonsi, kaj je to? MS nikada nije znao davati besplatno, ili kupi ili se tornjaj

- obzirom da dolazi kao dio viste, znaci da ga plačaš = nije besplatan ;)

- voli samo svoj kod, standardi, kaj je to? prilagodbe dolaze tek nakon nekoliko GODINA, BRAVO MS

- a ovdje vas molim da ne pokrecete acid2 test jer bi se ie mogao srusit jer nije sam siguran sto otvara, pa vas mora pitati

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2008 14:22 (zbuzanic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

zar sam ja jedini koji je skužio da se u FF novi tab dobije duplim klikom pokraj prehodnog taba? kakav ctrl + nešto ili taj button... bzvz ^^)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

e vidi ovo za dupli klik nisam ni znao :)

al ne kužim zašto ljudi opće na taj naćin otvaraju nove tabove? neznam kad sam zadnji put neš upiso u Addres Bar... ja rađe kliknem srednjim na "Home" ikonu (koja mi je google , btw)

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
17 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

Firefox

- mogućnosti

?

- brzina

LOL? Ne budi smiješan.

- stabilnost (a i ako se sruši ili se sistem sruši ima predivan restore session)

To ima i IE

- jednostavan izgled/sučelje, za razliku od fancy gay teletabbies ie7

LOL ? - http://img139.imageshack.us/img139/6607/suceljesy0.jpg

- pamćenje šifri radi besprijekorno, mijenjanje šifri na forumima također, stvarno fenomenalno radi

- jedini addoni koji trebam i šteta što ih nema u standardnoj postavi je adblock plus i hide to tray, sve ostalo je dobrodošlo, ali za surfanje nije nužno

- trosi 55Mb memorije za ovu stranicu, fenomenalno!!!! Jer neznam tko nema 1GB memorije, pa ne vidim problem u pisljivih 100Mb, hide to tray i nek cuci 100MB u memoriji... ak moze IE, moze i firefox trosit

LOL? Otvoren je samo BUG i imam preko 400MB http://img297.imageshack.us/img297/1658/ffoxmemzs5.jpg

- besplatan zauvijek

i IE je free

- za SVE OS-ove

- update stize svako malo, podrzavaju se standardi gdje god je moguce

- pokrenite acid2 test > http://acid3.acidtests.org/

IE7

- dolazi uguran u OS, sux

možeš tehnički objasniti kakve to reperkusije ima?

- ako se sruši... moš se slikat > restart

to je posve netočno. Da možda naučiš koristiti se računalom?

- ako se sruši gadno, ruši i sistem, yuhuuuu, živila integracija!

netočno

- interface je OK, ali ovaj novi izgled menia (vista) koji forsiraju je katastrofa

vjerovao ili ne, ali u svim Windowsima, pa i Visti možeš mijenjati interface

- trosi 25Mb, a nisi ga ni pokrenuo... kad ga pokrenes trosi 26+50Mb meorije, znaci ff je bolji ;)

LOL?

- addonsi, kaj je to? MS nikada nije znao davati besplatno, ili kupi ili se tornjaj

hrpa besplatnih... čak je netko dao i web sajt gore s tim

- obzirom da dolazi kao dio viste, znaci da ga plačaš = nije besplatan ;)

LOL?

- voli samo svoj kod, standardi, kaj je to? prilagodbe dolaze tek nakon nekoliko GODINA, BRAVO MS

ni FF nije baš na ti sa standardima, a što se tiče toga, Netscape je zapravo prvi krenuo s gluparijama oko HTML-a i interpretacije i uveo proprietary rendering modove. Tu IE nije ništa kriv. Problem je što je IE prepopularan postao da se lako odrekne ne-standardnih stvari.

- a ovdje vas molim da ne pokrecete acid2 test jer bi se ie mogao srusit jer nije sam siguran sto otvara, pa vas mora pitati

Prije valjanja gluparija, kao što ti radiš, barem ih valjaj na osnov utvrđenih činjenica. Gluposti jako loše izgledaju ako su temeljene na lako provjerljivim zabludama i netočnostima.
If it's sent by ship then it's a cargo, if it's sent by road then it's a shipment.
17 godina
naxeem kaže...

LOL? Otvoren je samo BUG i imam preko 400MB http://img297.imageshack.us/img297/1658/ffoxmemzs5.jpg

Ima neki razlog zasto koristis 32 bitni browser na 64 bitnom OS-u?
17 godina

Naxem, bez uvrede, ali mislim da bi se trebao malo više spustiti na razinu "prosječnog korisnika"....jer koliko sam ja skužio, ti si programer, i znaš si stvari "narihtat" kak ti odgovara....što prosječan korisnik nezna, a ni vjerojatno mu se nebi dalo prčkat po tome, nego uzme kako je

i evo koliko meni troši s 6 tabova otvorenih

Moj laptop:HP Compaq 6715b, Sempron 3600+
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2008 17:39 (mali.ivica87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja mislim da je daleko manja razlika između IE 7 i FF 3 nego je  bila između FF 2 i IE 6

(pogotovo kad IE 6 nije imao tabove i phishing filter)

Dakle, oni iz Redmonda mogu mirno spavati, globalni omjer se neće više promjeniti,

nije danas razlika u kvaliteti velika na stetu IE 7, kakva je bila između FF 2 i IE 6 (pogotovo onog bez tabova)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice