ctrl+t.. kakav gumb boze sveti...:P
firefox osobno zadnji na listi: ruzan dizajn, nema button za novi tab, nemoze se maknut menu bar, ždere memoriju...
opera mi je najdraza, jedina mana sta se nemoze maknut menu bar, inace prednosti (nad IE): lijep dizajn, speed dial, magic wand, newsreader...
a IE je IE, überbrowser, kolko god on zagorčavao život web developerima

E stvarno ne kužim vas koji prigovarate kako nešto nema, a ne želite se ni potruditi da vidite ima li toga.
View/Toolbars/Customize ... i dodavajte ili mičite
e pa meni je od firefoksa bolja opera te zatim IE
jednostavno opera je po meni najljepša i najfunkcionalnija firefok mi ne nudi ništa posbno tj isti je kao i IE al on mi je draži
koristim ie7 i FF3
ff je brz ali scrolanje je užas, na ie7 ide puno bolje
Znam puno ljudi oko sebe koji se koriste računalom i internetom.
Mogu reći da NITKO od njih ne koristi IE ili Operu, svi su isključivo na Firefoxu.
Izgleda da taj trend nije samo kod mene...
Ipak je Firefox u knjizi rekorda
Ja koristim FF3, najbolji mi je. Ponekad koristim Operu, a IE7 samo ak baš moram...
ctrl+t.. kakav gumb boze sveti...:P
firefox osobno zadnji na listi: ruzan dizajn, nema button za novi tab, nemoze se maknut menu bar, ždere memoriju...
opera mi je najdraza, jedina mana sta se nemoze maknut menu bar, inace prednosti (nad IE): lijep dizajn, speed dial, magic wand, newsreader...
a IE je IE, überbrowser, kolko god on zagorčavao život web developerima

Za scrolanje samo četiri riječi Yet Another Smooth Scrolling! Navukao se i ne mogu se više skinut.
normalno da koristimo FF kad su IE 7 i osmica nestabilne iruše se.Bar je tako kod mene,svako malo se usred pregleda stranica sruši,a ponekad zna povući sa sobom cjeli desktop,pa onda idu one poznate p... m... i takve slične.Dok sa FF to se ne događa, u narednih 8 mjeseci sa FF 2.0 nisam imao nikakvih problema,i još najbolje nemam instalirani nikakvi antivirus,a na kompu niti jedan virus.
Za scrolanje samo četiri riječi Yet Another Smooth Scrolling! Navukao se i ne mogu se više skinut.
ono sto mene zanima je onih 60% od 65%, da li je to 60% tog broja, odnosno 39% ukupnog ili cak 92.3% svih korisnika ff? malo neprecizno napisano imho
inace ff all the way :)
unatoc tome sto je opera jedini browser koji je po standardima raden, tj stranica napravljena po standardima ce u njemu raditi normalno dok za ie i ff se ne moze garantirat.
dajte dosta fanovi ovoga i onoga......statistika govori sama za sebe tak da je svaki komentar suvišan
dajte dosta fanovi ovoga i onoga......statistika govori sama za sebe tak da je svaki komentar suvišan

Prije par dana radih reinstalaciju sistema si...Jedva sam izdržao tih par sekundi do DL-a i instalacija FF-a...nema šanse da ga ja lično pored FF-a više ikada pokrenem...

IE6 je užas. EI7 je odličan browser. IE8 je još bolji.
Firefox je nekad bio fantastičan. Verzija 2.0 je apsolutno smeće, a 3.0 je mrvicu popravljena, ali i dalje je govno.
Opera izgleda dobra, ali nisam ju se usudio koristiti nešto predugo osim za pregledavanje.
Safari je tehnički najbolji browser, ali ga zeza loše sučelje.
Mogućnost dodavanja add-onova u Firefox nije ništa novo; to može IE već od verzij 4-5. Problem je što za dodati ekstenziju u IE treba zaista znati programirati, a Firefox je stvar pojednostavio tako da i djeca mogu pisati pluginove.
Međutim, na jednom mjestu naprave super, na drugom zaseru, pa je FF 2.0 jedno od najvećih govana koje sam instalirao na PC iako ga, vjerovali ili ne, koristim podjednako kao IE.
Takav memory hog dugo nisam vidio. Ono što ga spašava i zašto ga koristim je hrpa pluginova za development i genijalno riješen način spremanja lozinki.
Kada trebam nešto brzo pogledati, biti siguran da se neće srušiti... idem na IE7.
Safari, iako je najbrži i najviše se drži standarda i tu šiša debelo i IE i FF, jednostavno je zeznut s onim svojim glupim sučeljem.
Opera, s druge strane, ima previše gluposti da mi ih se da podešavati i ima grozan cache sistem, pa je zbog toga izbjegavam.
Nekad sam koristio IE ali me je počeo zahebavat. kad sam ga otvorio i odmah zatvorio sam mi se pokrenuo u oko 40-50 prozora.
sad sam na operi.
Ja sam u tih 25% i nemam namjeru mjenjati.
Za sve nas na Internet Exploreru, evo gdje se nalaze add-onovi, spremni za download, bez nekih više ne mogu ni zamisliti surfanje...
http://www.windowsmarketplace.com/category.aspx?bcatid=3500&tabid=1&WT.mc_id=0107_20
Luka
Trenutno sam na FF, na windowsima koristim Operu i FF, na linuxu samo Operu. Jedna stvar koju nitko nije spomenuo su mouse gestures. Ta opcija uvelike olakšava i ubrzava surfanje. Opera je to prva uvela, kao i tabove, prirasla mi je srcu i zato mi je najdraža. A od plugina na FF-u imam samo Fire gestures da imam jednaku fleksibilnost ko i na operi i adobeov za otvaranje pdf-a.
60% od 65%, odn. 39% od svih posjetitelja je na FF3.
Ali i to se brzo mijenja, odn. jučer je već 64% korisnika FF-a (odn. 41,6% svih posjetitelja) na verziji 3.0.
ono sto mene zanima je onih 60% od 65%, da li je to 60% tog broja, odnosno 39% ukupnog ili cak 92.3% svih korisnika ff? malo neprecizno napisano imho
inace ff all the way :)
unatoc tome sto je opera jedini browser koji je po standardima raden, tj stranica napravljena po standardima ce u njemu raditi normalno dok za ie i ff se ne moze garantirat.
60% od 65%, odn. 39% od svih posjetitelja je na FF3.
Ali i to se brzo mijenja, odn. jučer je već 64% korisnika FF-a (odn. 41,6% svih posjetitelja) na verziji 3.0.
Firefox
- mogućnosti
- brzina
- stabilnost (a i ako se sruši ili se sistem sruši ima predivan restore session)
- jednostavan izgled/sučelje, za razliku od fancy gay teletabbies ie7
- pamćenje šifri radi besprijekorno, mijenjanje šifri na forumima također, stvarno fenomenalno radi
- jedini addoni koji trebam i šteta što ih nema u standardnoj postavi je adblock plus i hide to tray, sve ostalo je dobrodošlo, ali za surfanje nije nužno
- trosi 55Mb memorije za ovu stranicu, fenomenalno!!!! Jer neznam tko nema 1GB memorije, pa ne vidim problem u pisljivih 100Mb, hide to tray i nek cuci 100MB u memoriji... ak moze IE, moze i firefox trosit
- besplatan zauvijek
- za SVE OS-ove
- update stize svako malo, podrzavaju se standardi gdje god je moguce
- pokrenite acid2 test > http://acid3.acidtests.org/
IE7
- dolazi uguran u OS, sux
- ako se sruši... moš se slikat > restart
- ako se sruši gadno, ruši i sistem, yuhuuuu, živila integracija!
- interface je OK, ali ovaj novi izgled menia (vista) koji forsiraju je katastrofa
- trosi 25Mb, a nisi ga ni pokrenuo... kad ga pokrenes trosi 26+50Mb meorije, znaci ff je bolji ;)
- addonsi, kaj je to? MS nikada nije znao davati besplatno, ili kupi ili se tornjaj
- obzirom da dolazi kao dio viste, znaci da ga plačaš = nije besplatan ;)
- voli samo svoj kod, standardi, kaj je to? prilagodbe dolaze tek nakon nekoliko GODINA, BRAVO MS
- a ovdje vas molim da ne pokrecete acid2 test jer bi se ie mogao srusit jer nije sam siguran sto otvara, pa vas mora pitati
zar sam ja jedini koji je skužio da se u FF novi tab dobije duplim klikom pokraj prehodnog taba? kakav ctrl + nešto ili taj button... bzvz ^^)
e vidi ovo za dupli klik nisam ni znao :)
al ne kužim zašto ljudi opće na taj naćin otvaraju nove tabove? neznam kad sam zadnji put neš upiso u Addres Bar... ja rađe kliknem srednjim na "Home" ikonu (koja mi je google , btw)
Firefox
- mogućnosti
?
- brzina
LOL? Ne budi smiješan.
- stabilnost (a i ako se sruši ili se sistem sruši ima predivan restore session)
To ima i IE
- jednostavan izgled/sučelje, za razliku od fancy gay teletabbies ie7
LOL ? - http://img139.imageshack.us/img139/6607/suceljesy0.jpg
- pamćenje šifri radi besprijekorno, mijenjanje šifri na forumima također, stvarno fenomenalno radi
- jedini addoni koji trebam i šteta što ih nema u standardnoj postavi je adblock plus i hide to tray, sve ostalo je dobrodošlo, ali za surfanje nije nužno
- trosi 55Mb memorije za ovu stranicu, fenomenalno!!!! Jer neznam tko nema 1GB memorije, pa ne vidim problem u pisljivih 100Mb, hide to tray i nek cuci 100MB u memoriji... ak moze IE, moze i firefox trosit
LOL? Otvoren je samo BUG i imam preko 400MB http://img297.imageshack.us/img297/1658/ffoxmemzs5.jpg
- besplatan zauvijek
i IE je free
- za SVE OS-ove
- update stize svako malo, podrzavaju se standardi gdje god je moguce
- pokrenite acid2 test > http://acid3.acidtests.org/
IE7
- dolazi uguran u OS, sux
možeš tehnički objasniti kakve to reperkusije ima?
- ako se sruši... moš se slikat > restart
to je posve netočno. Da možda naučiš koristiti se računalom?
- ako se sruši gadno, ruši i sistem, yuhuuuu, živila integracija!
netočno
- interface je OK, ali ovaj novi izgled menia (vista) koji forsiraju je katastrofa
vjerovao ili ne, ali u svim Windowsima, pa i Visti možeš mijenjati interface
- trosi 25Mb, a nisi ga ni pokrenuo... kad ga pokrenes trosi 26+50Mb meorije, znaci ff je bolji ;)
LOL?
- addonsi, kaj je to? MS nikada nije znao davati besplatno, ili kupi ili se tornjaj
hrpa besplatnih... čak je netko dao i web sajt gore s tim
- obzirom da dolazi kao dio viste, znaci da ga plačaš = nije besplatan ;)
LOL?
- voli samo svoj kod, standardi, kaj je to? prilagodbe dolaze tek nakon nekoliko GODINA, BRAVO MS
ni FF nije baš na ti sa standardima, a što se tiče toga, Netscape je zapravo prvi krenuo s gluparijama oko HTML-a i interpretacije i uveo proprietary rendering modove. Tu IE nije ništa kriv. Problem je što je IE prepopularan postao da se lako odrekne ne-standardnih stvari.
- a ovdje vas molim da ne pokrecete acid2 test jer bi se ie mogao srusit jer nije sam siguran sto otvara, pa vas mora pitati
LOL? Otvoren je samo BUG i imam preko 400MB http://img297.imageshack.us/img297/1658/ffoxmemzs5.jpg
Naxem, bez uvrede, ali mislim da bi se trebao malo više spustiti na razinu "prosječnog korisnika"....jer koliko sam ja skužio, ti si programer, i znaš si stvari "narihtat" kak ti odgovara....što prosječan korisnik nezna, a ni vjerojatno mu se nebi dalo prčkat po tome, nego uzme kako je
i evo koliko meni troši s 6 tabova otvorenih
Ja mislim da je daleko manja razlika između IE 7 i FF 3 nego je bila između FF 2 i IE 6
(pogotovo kad IE 6 nije imao tabove i phishing filter)
Dakle, oni iz Redmonda mogu mirno spavati, globalni omjer se neće više promjeniti,
nije danas razlika u kvaliteti velika na stetu IE 7, kakva je bila između FF 2 i IE 6 (pogotovo onog bez tabova)