- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Kakvih vrazjih 1.75 otkud ti te brojke vadis?
Na 1.35v ide bez beda na 2933mhz sa cl16 tak da je to odlican ram za tu lovu
Znam da si i prije pricao o toj memoriji pa si imao neke ocajne latencije, iz tog razloga hiperbola, al izgleda da je stvar bila u tome da memorija samo treba pol godine odlezati u konfiguraciji da bi sazrela. Posto si uspio rijesiti probleme sa ryzenom i memorijom, javi se AMD-u da sluzbeno objave ovu memoriju kao best buy koji ce pomoci masama koji imaju problema s memorijom. 
Nisam ja imam nikakvih problema sa tom memorijom, ja imam 16gb*4 ripjaws 5 3200mhz sa hynixom i rade bez beda na 2933mhz vec cca pol godine, nisam radio update biosa vec dosta dugo, mozda ce i ti stickovi ici na vece brzine.
Odlican ram za ryzena je 3200 cl14 b die, a nikako 2933 cl16....
Jako velike razlike izmedu cl14 i cl16 na 2933 link 
dovoljan i jedan zubić za pogoditi rupicu gdje nema katrana za uspješan delid
Sam sebe pod quote, lave sta ti se desilo 
A ova slika ispod ijuuu
puno sam počeo pisati o ryzenu pa mi se čudne stvari počele događati, intel laptop se izbezumio, ko vama riže kad stavite na 2666 memoriju 

vjerojatno imaš loš fajrvol
Znam da si i prije pricao o toj memoriji pa si imao neke ocajne latencije, iz tog razloga hiperbola, al izgleda da je stvar bila u tome da memorija samo treba pol godine odlezati u konfiguraciji da bi sazrela. Posto si uspio rijesiti probleme sa ryzenom i memorijom, javi se AMD-u da sluzbeno objave ovu memoriju kao best buy koji ce pomoci masama koji imaju problema s memorijom. 
Nisam ja imam nikakvih problema sa tom memorijom, ja imam 16gb*4 ripjaws 5 3200mhz sa hynixom i rade bez beda na 2933mhz vec cca pol godine, nisam radio update biosa vec dosta dugo, mozda ce i ti stickovi ici na vece brzine.
to je super, dapače poželjno kad ti memorija radi na nižoj brzini od deklarirane, s latencijama isto koje nemaju veze s deklariranim... svo po špagi reklo bi se...
Je i sta sad sta rade na nizem taktu? to su 16gb stickovi a ne 8gb stickovi i to jos hynix koji se ne preporucuje na ryzenu tako da nema smisla srati kako treba samo b die da bi radilo kako spada.
puno sam počeo pisati o ryzenu pa mi se čudne stvari počele događati, intel laptop se izbezumio, ko vama riže kad stavite na 2666 memoriju 
Ne znam ti o tim sirotinjskim frekvencijama, kod mene radi od prvog dana na 3ghz tako da sve ispod je za konzole..
Jbg ili jesi ili nisi. 
kak spada ...igre na njoj rade i to mahom na ultra, programi sve bez greske, komp jedva da cujem, a po tome kaj vi pricate nije ispravan rad amd platforme. Jel moze netko doc da mi to slozi da ne radi kak spada?
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Javna je tajna da AMD u kutiji da malo gratis vutre pa se vlasnicima istih svasta prividja 
Uzmi onog Intela za 4400 kn. Sam sebe otplati na razdoblje od 3, 6 i 12 mjeseci i još ti skuha kavu 
Onaj tko je uzeo ryzen 1600 prije nije pogrijesio, ako je imao srece s memorijom jos bolje, ali to nije bila tema. Rasprava je bila oko toga da se trenutno za manje pare novo iz ducana (moram spomenuti ovo da deda ne bi jos koju plantazu tresanja nabrao) moze naci bolje od ryzen 1600 konfiguracije, zapravo jako jednostavno sve skupa. 
Druga prica je sa ryzenom 3, on nikad nije imao smisla pogotovo ako se upario sa srot plocom pa da se danas sutra ne moze staviti nesto jace na nju bez da izgori na nekom ligh oc-u. 
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Čovjek u videu kaže da su obje platforme super izbor 
Čovjek u videu kaže da su obje platforme super izbor 
i žena mi je to rekla...
Onaj tko je uzeo ryzen 1600 prije nije pogrijesio, ako je imao srece s memorijom jos bolje, ali to nije bila tema. Rasprava je bila oko toga da se trenutno za manje pare novo iz ducana (moram spomenuti ovo da deda ne bi jos koju plantazu tresanja nabrao) moze naci bolje od ryzen 1600 konfiguracije, zapravo jako jednostavno sve skupa. 
Druga prica je sa ryzenom 3, on nikad nije imao smisla pogotovo ako se upario sa srot plocom pa da se danas sutra ne moze staviti nesto jace na nju bez da izgori na nekom ligh oc-u. 
Vidim da jos uvijek mislis da je sve do memorije kad je u pitanju brzina 
Ovaj drugi dio komentara vazi samo za vlasnike b350 gigabyte ploca gdje vram nije heatsinkan 
ali se i to rijesi sa jednim malim ventom ili modanjem ploce ako ti se bas to radi
Ovaj drugi dio komentara vazi samo za vlasnike b350 gigabyte ploca gdje vram nije heatsinkan 
ali se i to rijesi sa jednim malim ventom ili modanjem ploce ako ti se bas to radi
Sta su poceli vram stavljat na maticne ploce? Suludo..
Kod ryzena memorija zapravo ima veci ucinak neko oc jer pospjesuje brzu komunikaciju izmedu jezgara koja je bolna tocka kod ryzena, cudi me da ti to kao korisnik ryzena nisi malo istrazio.
Za ovaj drugi dio se samo tjesi, nije dovoljno zaljepiti nekakav heatsink i reci to je to, problem je u komponentama na ploci koje su lose. 
Kod ryzena memorija zapravo ima veci ucinak neko oc jer pospjesuje brzu komunikaciju izmedu jezgara koja je bolna tocka kod ryzena, cudi me da ti to kao korisnik ryzena nisi malo istrazio.
Za ovaj drugi dio se samo tjesi, nije dovoljno zaljepiti nekakav heatsink i reci to je to, problem je u komponentama na ploci koje su lose. 
Ja sam istrazio dovoljno, ti si taj koji je postao salty as fuck (popusio nekih 10 crvenih kartona u pola godine) kako je ryzen izasao i tvoj i5 postao entry cpu od 99$ 
Nisi me shvatio sta sam pricao, za OC ram-a ti nije dovoljno da imas ram na cijoj plocici pise 4ghz ili neke gluposti
ddr4 radi na 2133mhz na 1.2v sve iznad je overclock !!!!
Za OC ti treba biti dobar i memorijski kontroler a i sama ploca, ne samo ram 
Za ovaj drugi dio me briga, nemam gigabyte plocu (davno sam rekao i ponovio 100 puta, da su giga ploce banana kvaliteta u 350 seriji), sve ostale ce bez problema vriti 6 jezgri @1.4V
p.s. link za oc 8 jezgri na jeftinim b350 plocama
to je nova parola rižaboysa??? 
Ansha samo jedno pitanje.Kao neutralan promatrač koji prati ovu temu preko godinu dana,kako više imaš volje toliko protiv Ryzena?To te upotpunjuje ili ti je zanimljivo trolati?
Ansha ti je ko Sava Kovačević, on vikne zamnom, i tifusari krenu.
Ja sam istrazio dovoljno, ti si taj koji je postao salty as fuck (popusio nekih 10 crvenih kartona u pola godine) kako je ryzen izasao i tvoj i5 postao entry cpu od 99$ 
Nisi me shvatio sta sam pricao, za OC ram-a ti nije dovoljno da imas ram na cijoj plocici pise 4ghz ili neke gluposti
Za OC ti treba biti dobar i memorijski kontroler a i sama ploca, ne samo ram 
Za ovaj drugi dio me briga, nemam gigabyte plocu (davno sam rekao i ponovio 100 puta, da su giga ploce banana kvaliteta u 350 seriji), sve ostale ce bez problema vriti 6 jezgri @1.4V
p.s. link za oc 8 jezgri na jeftinim b350 plocama
Osim sta imas selektivan vid, vidim da selektivno i brojis. Od kad sam na ovom forumu pobrao sam tri crvena, od toga jedan u nekoj žnj temi, a nekidan jedan 24h jer sam malo provocirao onaj slucaj za promatranje, al nebitno ak ti je lakse nek sam ih i 20 pobrao.
Taj i5 je pojam za ryzene sto se tice gaminga klik. Gledati rezultate za 7600k (slobodno se mogu uzeti u obzir i stock rezultati
)
Pa naravno da nije kriv ram sto su b350 ploce lose po tom pitanju i sto je ryzen "picky" sa memorijom kako i sm AMD kaze. To izvlacenje na "sve iznad 2133 je OC" je vec postalo zastarjelo i jadno... Ako taj deklarirani OC radi u 99.9% slucajeva na Intelu, a sva sreca i na puno vecem od deklariranog onda ocito problem nije u "OC-u". 
Odlican link, bijednih 3.75Ghz uz kojekakve modove i operacije da bi vrm opet gorio. Ili jednostavno uzmes postenu b350 plocu pa nemas tih problema tj ono o cemu ja cijelo vrijeme pricam. 
Slazem se stobom lave
pa normalno da se slažeš, svatko normalan se slaže, to jedino tamo u svijetu basni i bajki na znasekojoj temi te budalaštine prolaze...
znam da je bilo na nekim HEDT platformama problema kod intela sa memorijama, ali u mainstream segmentu je uvijek bilo koliko ti je deklarirana brzina memorije, na toliko će i raditi bez kojekakvih điđamiđa i igranja sa 30 fail updateova biosa...
Slazem se stobom lave
Ti niti sam nemas pojma sta si uslikao, ta slika ti i govori da je default takt 2133 sve iznad je overclock, da se malo informiras znao bi to.
Slazem se stobom lave
Ti niti sam nemas pojma sta si uslikao, ta slika ti i govori da je default takt 2133 sve iznad je overclock, da se malo informiras znao bi to.
Ti da imalo citas nebi ove gluposti pisao sto si upravo napisao ocito ti je sto na umu to na drumu procitaj ponovno pa se javi
stvarno ima svačega na ovoj temi i uglavnom mi se više sviđa ideja 6/12 procesora za istu cijenu nego li 6/6 procsora s mrvu jačim gejming perfomansama
doduše vjerojatno zato jer gejmam na običnom monitoru bez opsjedustosti visokim fps-ima, a dijelom i zato jer je dosad ht bio pojam koji ti procesor odmah svrstava u višu klasu (i5 vs i7), osigurava mogućnost korištenja jačih kartica i nešto veću dugovječnost - recimo, vjerujem da bi se moj i5 puno lakše izborio sa ovom gtx 1070 u nekim cpu zahtjevnijim igrama da je 4/8 čak i s istim klokom
međutim, ono što je postalo standard - a donedavno je bio standard da ram radi na koliko su ga proizvođači deklarirali, ti odjednom pretvaraš u nešto što nije standard i što korisnici ne bi trebali očekivati da radi kako piše da radi
kao da odjednom proizvođači automobila prestanu ugrađivati klima uređaje i kod svakog auta traže dodatnih 10.000 kuna da ti je ugrade, jer eto - automobil je ustvari prijevozno sredstvo, sve iznad je luksuz