Imam problem sa internom memorijom na SE Xperia Arc S imam samo 420. E sad mi je problem sto mi je zauzeto 380 mb a ne znam od kojih aplikacija, jer su mi sve aplikacije na kartici, a nemam ih puno desetak, pa mi stopa mobitel, zna li neko nacin kako skontat koje mi aplikacije najvise vuku i kako oslobodit. ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Skini task killer..
NE!
Nikako te task killere jer samo troše bateriju više nego bi Android sam to radio. Najbolje je napravi reviziju što ti treba, a što ne, servisi poput FB-a i Foursquarea rade cijelo vrijeme u pozadini, a troše. Kad osjetiš štekanje prisilno zaustaviš app u postavkama, samo moraš vidit da je to app koji se neće opet sam dignit.
NE!
Nikako te task killere jer samo troše bateriju više nego bi Android sam to radio. Najbolje je napravi reviziju što ti treba, a što ne, servisi poput FB-a i Foursquarea rade cijelo vrijeme u pozadini, a troše. Kad osjetiš štekanje prisilno zaustaviš app u postavkama, samo moraš vidit da je to app koji se neće opet sam dignit.
Slazem se da task killer trosi bateriju, ali sigurno trosi manje nego drugih 10 aplikacija koje rade u pozadini.. i mislim da je puno jednostavnije zatvorit sa task kilerom nego svaki put ic u postavke i svaku aplikaciju posebno zatvarat..
Nije, zato jer Android sam bira kako će koristit RAM, tako da će on sve te appove koje task killer ugasi ponovno palit, tako da se postiže kontraefekt. To je prije bilo učinkovito, više baš i ne.
Mislim da on nema problem sa RAMom nego internom memorijom. To se meni dešavalo na Wildfire S, sve je na SD a 150MB storagea puno.
Onda sam ga roota, particira SD karticu, instalira Link2SD i sad mi kompletno sve ide na SD karticu(dalvik cache itd.).
@autor teme
Evo ti tutorial, ako imaš volje napravi, isplati se.
http://www.xperiablog.net/2011/12/12/link2sd-guide-never-worry-about-internal-memory-limits-again/
i kad prebaciš app na karticu, dio aplikacije ostane ne memoriji aparata ne?
.. mali interni prostor je doista mana arc s, medjutim jednostavni root i sve prebacujes s titanium na sd (osim naravno one app koje koristis s widget) da ne spominjem mogucnost brisanja sistemskih app koje neces korisiti .. meni trenutno s 30+ instaliranih app iskoristeno 198mb - slobodno 222mb
Nisam nikad radio root mobitela, pa sam malo skeptican oko toga, al morat cu sjest i procitat to sve lijepo.
Hvala na odgovorima