Internet Explorer 9

poruka: 79
|
čitano: 14.766
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Internet Explorer 9".
17 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

Vidi stvarno... ja sam dobijao bijeli ekran na ". adresa" - valjda mora ići "open".

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Internet Explorer 9

je li samo za windows ili ce biti i za druge operativne sustave?

ja na OS X-u se osjećam zakinutim bez IE Mršti se

Belji seSmijehCool

www.stripovi.tk

1 0 hvala 0
17 godina
Internet Explorer 9

koristim FF od kad doma imam internet, al bi bilo dobro da taj IE pobolšaju i da naprave nekaj sa tim, stvarno je glupo od microsofta da uz win. daje tak loš IE....

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
RE: Internet Explorer 9

Al svi pljuju po IE bez ikakvih argumenata...

Kao da je IE toliko katastrofalan..

EDIT: Prvi dojmovi IE9: Acid3 jedva jedvice do 55, animacija nije ni blizu onom "smooth". Ima velikih problema sa HTML5, tj. sve je usporeno. Čak i s Flashom nekad ima problema (ne učita ga), a i on je jako spor, pogotovo kad se scrolla. Čak ni SilverLight ne radi kako spada...

Ako double postam znači da pišem s moba...// Ako ne kužiš na kog se post odnosi stisni nadporuka!
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 21:27 (DamageHigh).
17 godina

Ne pljuju nego jednostavno IE vrlo često radi sporije od FF-a, Chroma, Opere i Safarija. Pogotovo ako svakodnevno surfaš. Ako provodiš sat dva uz komp, onda te ne smeta ni da surfaš sa netscape navigatorom 3.0, ali ako si kao ja vezan za browser 12 sati dnevno jer imaš upis specifikacija, podataka, tj. pristupaš bazi na poslu, ovome, onome, cpanel, wordpress i još zilijon drugih stvari onda ti je bitna svaka sekunda, izgled i sigurnost, featurei, addoni i konfigurabilnost.

16 godina

Apsolutno se slažem s tobom, ali na neargumentirane postove, kao ovaj:

mrakky kaže...

koristim FF od kad doma imam internet, al bi bilo dobro da taj IE pobolšaju i da naprave nekaj sa tim, stvarno je glupo od microsofta da uz win. daje tak loš IE....

reagiram. Da se razumijemo, i moje mišljenje je da IE nije neki browser (blaže rečeno)...

Ako double postam znači da pišem s moba...// Ako ne kužiš na kog se post odnosi stisni nadporuka!
15 godina
neaktivan
RaLe kaže...
captain_soap_McTawish kaže...

Prebrzo ove verzije izlaze. Ima još ljudi na šestici.

Odlican argument.

Osim sto je nikakav. Nije uopce izasla nova verzija IE-a. S wikipedije:

The final build of Internet Explorer 9 is expected to be released in 2011.

Svake dvije godine nova verzija. Kome je to prebrzo u 21. stoljecu? 

IE9 će izaći u ovoj godini, vjerujem da u trećoj četvrtini godine.

Prebrzo izlaze verzije IE8?? Pa pogledajmo Firefox koji svakih da ne kažem "par dana" zalijepi novu zakrpu pa novu verziju!

To što još ima ljudi na IE6 (na žalost i na starijim verzijama se nađe) je tužno, ali neizbješno. Prije ili kasnije će morati izumrijeti.

A osim toga i 9ka koja je sada dostupne je Technical (pre)preview, dakle to je ono tek toliko da se pokaže na što će to ličiti, zbog toga još ni nema sređen addres bar, ali doći će i to s vremenom ;)

A IE8 je takav kakav je, radi se na njemu da se popularizira, ali već sada je poznato da bi 9ka trebala biti killing application! :)

SilvioS, MSP Lead
16 godina
neaktivan
ivoleko kaže...

je li samo za windows ili ce biti i za druge operativne sustave?

ja na OS X-u se osjećam zakinutim bez IE Mršti se

Belji seSmijehCool

ie8 uopce nije los ja sam ga koristio prije google chromea i sve brzo radi i nikakvih problema koristio sam safari i mogu rec da mi je to najlosiji browser a toliko ga apple hvali pa taj nije sposoban niti na facebook otic bez errora kod chata..ne cud me njihovih 2% ili koliko vec imaju. firefox i chrome su najbolji ali ie8 nije toliko los kako ga se zeli prikazat a kako netko pise covjek bi pomislio da ie 8 ne moze otvorit nikako stranicu..

17 godina

pa ono bas sam zakinut :)

www.stripovi.tk
16 godina
odjavljen
Internet Explorer 9

Ne znam kako vama, ali meni FF nakon nekog vremena pocne koristiti ogromne resurse.

Znam da je gladan memorije, ali da mi zauzme citavu jednu jezgru (bas pratim da s otvaranjem prozora raste cpu usage) u to ne mogu vjerovati.

Tako da otprilike nakon cca godinu i pol koristenja istoga, ja nakon 7-8 otvorenih prozora mogu gledati samo u plafon, jer se sve uspori do bola, a nije mu niti dovoljna jezgra na cca 3 gige.

U biti ja reinstaliram sistem zbog FF-a, a ne zbog drugih stvari.  Dugo koristim FF i sto ga vise koristim, susrecem se sa sve vise bugova. Podsjeca me tamo na IE 4.0 davnih dana.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Internet Explorer 9

Kad izadje IE 9 zelim da uzme Operi bar pola njenog trzista.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

nesto mi tu smrdi. koristim i IE8 i najnoviji Chrome 5.0. i mogu reći da se chrome itekako muči s određenim stranicama, javascriptom. uopće ne može otvoriti stranice koje IE uredno otvara.

kako onda chrome ima skor od 100% na acid testu a IE stoji losije ovdje?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RaLe kaže...

Pa radi i IE ekipa na poboljsanju browsera. Kao i Safari ekipa, Chrome ekipa, firefox ekipa, opera ekipa.

Izjaviti da neka ekipa radi na svom browseru i ne govori previse.  Jer po toj logici treba imati strpljenja za sve. Pa tako i za IE9 koji je godinu dana razvoja daleko od konacnog proizvoda. :)

Pa naravno sve ekipe rade sada brže zbog ovih silnih nadmetanja.

Firefox ekipa radi na novoj JavaScripti (koja u ranom početku ima obećavajuće rezultate), brzini učitavanja stranica, pokretanju browsera, izgledu, funkcionalnosti, stabilnosti, standardima, Direct2D, WebGL i mnogim drugim stvarima.

Naravno potrebno je vremena da se to uradi.

Ali sledeći Firefox bi do leta trebao da izađe. (trenutno je u alpha 3 fazi)

SilvioS kaže...
 Pa pogledajmo Firefox koji svakih da ne kažem "par dana" zalijepi novu zakrpu pa novu verziju!

Pa mislim da je dobro da što pre izbace ispravku ako nađu neki propust ili bag. A ne da sakrivaju sve dok nisu primorani da zakrpe i objave krivicu.

Evo 3.6 se nije updejtovala od izlaska, biće updejtovana sa 3.6.2 (najverovatnije) sa kojim će doneti male novine.

Svako ima svoj omiljeni browser, sa kojim "živi" svaki dan.

Dakle, koristiš ono što ti najbolje leži.

A to u mom slučaju je Firefox.

Slažem se da ima mane, ali nije mi problem jer znam da rade na rešavanju.

Što i vidim (Firefox 3.7)

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.
17 godina
icecold kaže...

Firefox ekipa radi na novoj JavaScripti (koja u ranom početku ima obećavajuće rezultate), 

Novoj java scripti? Malo si se krivo izrazio ali nema veze.

Po stoti put... koga zaboli kita koliko brzo ce mu se javascript izvrsavat!? Radi malo javascripta-a oni trose resurse i resurse da bi ubrzali nesto sto je i danas dovoljno brzo. Umjesto da smanje onih 500MB koliko FFox zna jesti rama oni se non stop drze fakin javascripta.

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...
icecold kaže...

Firefox ekipa radi na novoj JavaScripti (koja u ranom početku ima obećavajuće rezultate), 

Po stoti put... koga zaboli kita koliko brzo ce mu se javascript izvrsavat!? Radi malo javascripta-a oni trose resurse i resurse da bi ubrzali nesto sto je i danas dovoljno brzo. Umjesto da smanje onih 500MB koliko FFox zna jesti rama oni se non stop drze fakin javascripta.

Potpuno si u krivu. Probaj napraviti aplikacijsko sučelje koristeći hrpu AJAX-a i ostalih cool javascript stvari, pa ćeš vidjeti da je brzina itekako problem.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
Internet Explorer 9

Mislis da ce usko grlo biti javascript? Mislim da puno vise vremena da server posluzi sadrzaj, nego javascriptu da ga prikaze ili sta vec ima napravit sa njim.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Mislis da ce usko grlo biti javascript? Mislim da puno vise vremena da server posluzi sadrzaj, nego javascriptu da ga prikaze ili sta vec ima napravit sa njim.

Javascript se vrti tijekom cijelog rada.

Za test, upali IE8 (ili čak 7 ili 6) i otiđi na http://jqueryui.com/demos/ pa malo testiraj i usporedi korisničko iskustvo na IE-u, Firefoxu i Chromeu ili Operi.

Javi dojmove ;)

16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ok. Pogrešno sam rekao.

Ali se razumemo oko čega se radi.

Bitan je JavaScript.

I druže moj ali ja stvarno ne znam kako tebi Firefox jede 500MB.

Evo meni 13 tabova otvorenih (2 sa flashom) i ostali gde ima flasha kao reklame.

(Firefox.exe - 195k) , (mozilla-runtime.exe - flash - 182k)

Znači tu do 400 nagura.

Ali opet, kad ću ja otvoriti toliko tabova?

Otvorim max 5.

Inače imam 1GB rama i koristim Windows 7 + Firefox + Foobar2000 + Skype i sve fino radi.

A šta je 1GB danas, ništa.

I ne, ne drže se oni samo JS-a, ima tu i mnogo drugih stvari na kojem Firefox a i zajednica radi.

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.
15 godina
Internet Explorer 9

Neka netko tko je isprobo IE9 stavi screenshot   da vidimo kako izgleda.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

^ Zapravo nikako.

Nema address bar.

Eo slike: http://www.gadgetrepublic.com/fs/img/news/627x/ie9-screenshot.jpg

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Erasmus kaže...

RIP XP, stari lafe Cool

neka crkne staro đubre. nikad se nisam toliko načistio virusa kod rodbine koliko zadnjih 10 godina. počeo sam redom stavljat ubuntu svima koji ne igraju igre.

15 godina
neaktivan
icecold kaže...

^ Zapravo nikako.

Nema address bar.

Eo slike: http://www.gadgetrepublic.com/fs/img/news/627x/ie9-screenshot.jpg

Istina, još ne izgleda nikako ali ovo još nije ni pravi "technical preview"! Bit će bolje s vremenom :) Nije loše instalirati paralelno s IE8 i 9ku pa čisto vidjeti kako radi :)

SilvioS, MSP Lead
17 godina
neaktivan
Asterix kaže...

Neka netko tko je isprobo IE9 stavi screenshot   da vidimo kako izgleda.

Ovo nije baš za korisnike niti je to pravi IE9. Ovo je improvizirani technical preview, namijenjen web developerima, ne za svakodnevno surfanje - nije to pravo sučelje, ovo što zasad imamo je samo rendering engine "iščupan" van i postavljen u bzvz sučelje, da bi developeri mogli testirati za IE9...

Prava stvar će se vidjeti tek sa nekom beta verzijom :)

Potpis ;)
15 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

Firefox živi još isključivo na staroj slavi i na mozillinim zaluđenicima (postao je preoverbloatan, ruši se, ždere memorije, spor je...), IE8 radi brže i stabilnije od njega, chrome je extra brz malo nestabilan ponekad, a opera je najbolji browser trenutno, makar ja sam koristim chrome, IE9 će po mojem mišljenju biti velika bomba, ugrađuju neke stvari koje bi ostale browsere mogle pokopati, samo jednu stvar ću reči, browserima ne vrijedi služiti oni služe nama, i kad neki alat više nije dovoljno dobar baciš ga i ideš na sljedeći, netreba robovati markama, polako neki to i shvaćaju i zato FF već neoliko mjeseci gubi marketshare, a gubit će ga i još više kako vrijeme prolazi, sumnjam da se oni mogu vratiti u korak s ostalima...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

Firefox je meni još uvijek najbolji browser. Chrome neke stvari ne radi dobro, IE je po standardima katastrofa, Opera ima neke probleme, a Firefox ima fantastične plugine.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2010 8:59 (naxeem).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Firefox je meni još uvijek najbolji browser. Chrome neke stvari ne radi dobro, IE je po standardima katastrofa, Opera ima neke probleme, a Firefox ima fantastične plugine.

Istina je da je Chrome buggav, da mu dosta banalnih stvari ne radi (iako se vec nekoliko verzija nanizalo), ali ako zazmirim na te bugove on mi je definitivno najbolji browser. Brz, broj pluginova raste... drzi se standarda, jos eventualno da rijese te bugove i to je to.

I'm going woo woo
17 godina
naxeem kaže...

Firefox koristim evo vec 4 godine tj. od kad su uveli tabove što mi je drastično poboljšalo surfanje. IE mi se nikad nije dopao i uvijek mi se činio sporijim. Brat koristi chrome ali ja nikako da se naviknem.

Probao sam Operu i nakon par rušenja i bugova vratio sam se na good ol' Firefox.

Ustvari kad pogledam ne sjećam se kad mi se zadnji put dogodio neki problem s Mozzilom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.3.2010 9:13 (wyks).
16 godina
neaktivan
Mrgud Veliki kaže...

Ne znam kako vama, ali meni FF nakon nekog vremena pocne koristiti ogromne resurse.

Znam da je gladan memorije, ali da mi zauzme citavu jednu jezgru (bas pratim da s otvaranjem prozora raste cpu usage) u to ne mogu vjerovati.

Tako da otprilike nakon cca godinu i pol koristenja istoga, ja nakon 7-8 otvorenih prozora mogu gledati samo u plafon, jer se sve uspori do bola, a nije mu niti dovoljna jezgra na cca 3 gige.

U biti ja reinstaliram sistem zbog FF-a, a ne zbog drugih stvari.  Dugo koristim FF i sto ga vise koristim, susrecem se sa sve vise bugova. Podsjeca me tamo na IE 4.0 davnih dana.

imaš tweek u about:config koji ti odredi koliko smije koristiti. po defaultu uzima koliko god nađe slobodno. Imaš po netu. googlaj npr top 20 FF tweeks

Ultimate Intelligence Project
15 godina
neaktivan

Ok, budimo realni, IE8 baš i nije nešto najbolje što je Microsoft izdao, ali je veliko unaprijeđenje od 7ice.

Je li bolji od Firefoxa? Nije. Je li lošiji od njega? Nije!

Hoće li IE9 biti bolji od Firefoxa? Ako nastavi ovako kako su ga najavili, definitivno.

Ja sam jedan dug niz godina koristio Firefox i bio mi je odličan, ali kad sam vidio zapravo koliko mi problema stvara, odustao sam od njega i dao sam šansu IE8 i ostao sam na IE8.

Chrome nije toliko loš. To je mini-mini program koji radi ono za što je napravljen - otvara web stranice i to je to, pa ko voli nek izvoli.

A što se tiče Firefoxovih plugina... O tome bi se stvarno dalo pričati. Kad imaš komad softvera i na njega naljepiš još malo, pa još malo, pa još malo, on prestaje raditi. A Firefox ima s tim velikih problema, dok IE8 (za čudo) nema.

Mislim da svakako vrijedi isprobati IE8 jer ima svojih prednosti...

SilvioS, MSP Lead
16 godina
neaktivan
Internet Explorer 9

Pa ako Internet Explorer 9 nastavi ovako onda će biti bolji (čitaj) od 3.6 verzije.

Eh sad.

Od sledećih verzija Firefox je pitanje da li će biti.

Isto tako ne znamo šta će se dalje razvijati kod ostalih browsera.

Pogledaj Operu, samo odjednom boom i imaju najbržu JS.

I ko je znao da će tako biti?

Tako da dok se IE 9 ne izbaci ne znamo kakav će biti u odnosu na druge browsere.

Za sad IE9 ima JS brzine kao Firefox 3.7 alpha 3.

Dok Firefox ipak brže učitava stranice.

Eh sad, kako će se razvijati Firefox i IE ostaje da vidimo.

Takođe to važi i za ostale browsere.

Sigurno i oni spremaju neki odgovor (ne na IE9) već na ostale browsere.

No opet, koristimo browser koji nam najbolje leži.

Nisam takav da mrzim i pljujem ostale browsere.

Čak i svaki put kada izađe neka verzija nekog browsera ja je probam.

Ali se opet vratim Liji.

Nemam problema sa njom, sve fino radi i nekako mi je browser koji je ipak više nego samo browser.

Kada dodaš  addone, personas nekako je veseliji browser.

A ne monoton i simple.

Jednostavno volim taj ceo način na koji Firefox radi.

Od tog communitia, i do načina na koje daju nazive svojim programima, pa sve do njihovih ideja i misija.

Opet, kako ko voli.

2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice