Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.677.596
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Vodič za odabir kućišta
pa i meni se više sviđa taj zalman nego TT ,eventualno ovaj prednji ventilator sa ledicama mi je trn u oku,ne volim nikakvo blještavilo da kuciste svijetli ko betlehem. pa bi njega ili stavio iza ili kupio druge ventilatore,jer kupujem malo po malo novi PC pa bi zasad prebacio iz starog kucisa
14 godina
sseennoonn kaže...
eventualno ovaj prednji ventilator sa ledicama mi je trn u oku

Z3+ model dolazi sa 4 ventilatora od kojih je prednji led, skineš prednju i gornju masku te prednji led vent. staviš ili na vrh ili ga izbaciš skroz,

a naprijed staviš jedan vent. koji si prethodno skinuo sa vrha kućišta.

ps. zadnji vent. ti ima samo mogućnost spajanja na molex, nema mogućnosti spajanja na ploču.

Inače ako misliš kupovati vent., preporuka.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.9.2015 19:43 (Valentin17).
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav

Molio bih preporuku kucista u koji stane Noctua NH D15 hladnjak i po mogucnosti da ima prozirnu bocnu stranicu i da dobro izgleda

Znam da stane u Fractal Design Define R5 ali mi se to kuciste bas ne svida.Cijena neka bude priblizna cijeni Fractal Design Define R5

Uglavnom konfa ce bit ova samo kuciste fali

Intel Core i5 4690K 3.5GHz,6MB,LGA 1150          

Fractal napajanje Integra M 750W, 80+ BRONZE modul         

WD10EZEX Caviar Blue 1TB 64MB 7200 rpm         

Samsung 250GB 850 EVO basic                  

Sapphire R9 390 NITRO, Tri-X OC, 8GB GDDR5, 512 bit                   

Kingston DDR3 HyperX Savage,2400MHz,8GB(2x4G),C11         

ASRock Z97-PRO4, 1150        

Noctua NH-D15          

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 17:28 (FuZe).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
FuZe kaže...

Pozdrav

Molio bih preporuku kucista u koji stane Noctua NH D15 hladnjak i po mogucnosti da ima prozirnu bocnu stranicu i da dobro izgleda

Znam da stane u Fractal Design Define R5 ali mi se to kuciste bas ne svida.Cijena neka bude priblizna cijeni Fractal Design Define R5

Hvala

Phanteks Enthoo Pro

Xigmatek Talon

- ako ti se ne sviđaju fractal design kučišta nadam se da ce ti se svidit jedno od ova 2 kučišta, u oba ti stane Noctua bez problema

14 godina
Pinhead kaže...

Meni osobno su jedna od najružnijih kućišta koja sam u životu vidio.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
12 godina
neaktivan

Ajmo jos prijedlogaaa haha

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 17:29 (FuZe).
10 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
Pinhead kaže...

Meni osobno su jedna od najružnijih kućišta koja sam u životu vidio.

hahaha...šta im fali, phanteks izgleda čist ok, dobro xigmatek je za okorijele gamere koji pate na space shuttle kučišta...ali iznutra su prostrana i puno nude za svoju cijenu što je po meni najbitnije

- uglavnom neznam kakvo kučište želi tak da mu predlažem kučišta koja ima smisla kupiti, evo još par prijedloga:

- NZXT H440

- NZXT Phantom 530

- Zalman Z11 Neo

- neznam zašto ti se fractal ne sviđaju ali Define 4 ili Core 3500 bi ti isto bilo pametno riješenje

14 godina
Vodič za odabir kućišta

Neka pogleda od Fractala Arc Midi 2, možda mu se svidi

EDIT: Phanteks je lijep, al onaj xnešto je mi je ko da je iz 1995, bio mi ljepši frendov full tower s nekim procom od 100mhz i 32mb rama

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.9.2015 20:22 (Tony1999).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Tony1999 kaže...

Neka pogleda od Fractala Arc Midi 2, možda mu se svidi

EDIT: Phanteks je lijep, al onaj xnešto je mi je ko da je iz 1995, bio mi ljepši frendov full tower s nekim procom od 100mhz i 32mb rama

arc midi izgleda ko umanjeni phanteks enthoo pro od naprijed, bar meni tako izgleda

14 godina
Vodič za odabir kućišta

Slažem se, sad kad si to rekao, pao mi je na pamet i onaj Corsair 300R windowed

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta
Pozz, možete mi preporučit neko kučište u stilu NZXT h440 , svidja mi se kučište (crno i crveno, pošto slažem takvu temu), ali me brine u tom kučištu protok zraka, nekako mi je to sve slabo, pa ako ima koje slično tome
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Vodič za odabir kućišta

Uzeo zalman z3 plus  a ev kak izgleda iznutra to

Moj PC  
1 0 hvala 2
10 godina

Inače ako misliš kupovati vent., preporuka.

Umm nema taj vent..da uzmem coolermaster R4 oko 90kn je 

17 godina
Vodič za odabir kućišta

dakle razmišljam o malo prostranijem kučištu a da ime nepto kao ovaj nzxt s340

dakle za oko mi je zapeo

corsair air 540

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

evo ako nekoga zanima matx case za 95kn (Naviatec Z1) kratki review (moj cp sa drugog foruma)

evo ja sam ga nabavio, ukratko, kolika para toliko muzike, iako za 95 kuna se ne može očekivati čuda u kućištu se da napravit pristojan CM, od optike koliko sam skužio u obzir dolaze jedino laptop varijante

ploča ide bez problema mATX, grafiku nisam izmjerio, izmjerim sutra (uglavnom bez problema je stala moja 7850), ima mjesta za 2 3,5" hdd-a i za 1 2,5"

osobno jedina mana je visina colera koje prima, uglavnom moj raijintek aidos ne stane i viri nekih 3cm, ali obzirom na cijenu casea neću puno žaliti dok ga budem rezao :D

cijeli kejs je sjani i odvratno se vidi svaki otisak prsta.

u svakom slučaju kod ugradnje komponenti preporučujem (uništio sam si ruke):

slika 1

i naposljetku da napomenem klasičnu kinesku šlampavost, case je došao na 3 nožice, ali iz čiste ljenosti nisam išao reklamirati nego sam odvalio preostale tri i zaljepio gumene :dajpivu:

slika 2,3,4

sve u svemu obzirom na cijenu jedne slabije runde u birtiji ne mogu reći da imam posebnu zamjerku a ako ništa drugo može biti dobra podloga za nekakav case moding, u slučaju propalog pokušaja bar niste bacili previše love u vjetar

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2015 21:36 (Checola).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Dal mozes stavit jos koju sliku, izvana, odozgo, te koji ventilatori stanu u kuciste

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Morat ces pricekati dan dva jer mi taj komp nije trenutno pri ruci

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina

Zalman R1. Gledao sam na PCPartPicker kompatibilnost ali nema tog Zalmana na popisu, a recimo Z3 Plus koji je istih dimenzija kaže da nemaju podatke. Sad me zanima dal u njega stane Raijintek Themis EVO ili Ereboss?

14 godina
Tony1999 kaže...

Dal mozes stavit jos koju sliku, izvana, odozgo, te koji ventilatori stanu u kuciste

što se ventova tiče sprijeda je predviđen 80mm ali stane i 120mm samo treba probušiti nove rupe za šarafe, a iza kod mb-a idu 2 x 50 mm a na strani kod psu 1 x 80mm. hebi ga zaboravih slikat ali ima nešto slika po netu. Što se tiče cpu coolera mislim da ne stane ništa više od 110mm a max dužina gpu-a je 240mm

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2015 17:14 (Checola).
13 godina
Vodič za odabir kućišta

ParaNO1d

Za R1 gledaj cooler do 155mm visine - znaci recimo od boljih: LC CC 120, Coolink Corator DS. 

Za preporuku novih/polovnih konfiguracija i komponenti sam uvijek tu ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2015 18:02 (zober).

2 0 hvala 1
17 godina
zober kaže...

ParaNO1d

Za R1 gledaj cooler do 155mm visine - znaci recimo od boljih: LC CC 120, Coolink Corator DS. 

A za Z3 Plus? Uzet ću u Futuri ili Linksu. Ne planiram OC ali ne želim ni neke divljačke temperature i buku. 

10 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

A za Z3 Plus? Uzet ću u Futuri ili Linksu. Ne planiram OC ali ne želim ni neke divljačke temperature i buku. 

do 160mm visine, tako da ti je sa njim malo širi izbor hladnjaka, a i dobiš jedan ventilator više nego u R1 kučištu

17 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Bok ljudi, trebam neko budget kućište od cca 300kn. Gledam malo i za oko su mi zapela kućišta Zalman Z3 (mogao bih se rastegnuti i do Z3+) i Thermaltake V3/V4. Nije bitno što neka nemaju USB 3.0, važan mi je tih rad računala. Što savjetujete?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2015 10:03 (Prince-Artas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Prince-Artas kaže...

Bok ljudi, trebam neko budget kućište od cca 300kn. Gledam malo i za oko su mi zapela kućišta Zalman Z3 (mogao bih se rastegnuti i do Z3+) i Thermaltake V3/V4. Nije bitno što neka nemaju USB 3.0, važan mi je tih rad računala. Što savjetujete?

Kolga Z3+

Imao sam V3. Nije to loše kućište na prvu, ali s vremenom shvatiš da nije ni dobro. Prednosti z3 kvalitetnija izrada, bolji dizajn, filteri za prašinu, bolje izvedeni kavez za diskove, usb portovi na vrhu.

17 godina

Ja sam se odlučio za kombinaciju crnog Z3+ i Coolink Corator DS cooler ali on ne ide na 1150 socket tako da ne mogu njega. Neka druga preporuka?

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2015 11:34 (ParaNO1d).
10 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Ja sam se odlučio za kombinaciju crnog Z3+ i Coolink Corator DS cooler ali on ne ide na 1150 socket tako da ne mogu njega. Neka druga preporuka?

ide ti Corador DS na 1150 socket, moja preporuka ti je SCYTHE Mugen 4, on ti je tiši hladnjak, a po performansama podjednak ko Corador DS

17 godina
Pinhead kaže...
ParaNO1d kaže...

ide ti Corador DS na 1150 socket, moja preporuka ti je SCYTHE Mugen 4, on ti je tiši hladnjak, a po performansama podjednak ko Corador DS

Na većini stranica piše samo Application: Socket LGA775, 1156, 1366, AM3, AM2+ and AM2 processors zato sam mislio da ne ide. Pogledat ću onda Mugena

10 godina
neaktivan

neka piše, al evo ti dokaz da ide na socket 1150, ploča je Z97, procesor je i7 4790K

Corador DS - 4790K - Z97 Corador DS - 4790K - Z97
12 godina
Vodič za odabir kućišta

Slobodno idi na coratora, ide ti na sve sockete, nešto je malo slabiji od NH D14, a kvalitetom je kao i ona, s obzirom da ih proizvodi ista firma. Nije uzalud 60mj jamstva na njega.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav,

kupio bih Zalman z3 plus, ali ne znam gdje ga kupiti. Dostupan je samo u h2 shopu i extreme digitalu, u protisu, adm-u nema. Koliko su ove prve dvije trgovine pouzdane?

Da li ima još neka trgovina koja to ima, a nije "uvrštena" u nabavu.net 

Ima li nešto slično ili bolje u tom cjenovnom rangu osim z3 plus.

Nisam trenutno u ZG tako da mi treba s dostavom.

Unaprijed hvala!

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.9.2015 21:45 (NoOne1).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice