Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.677.601
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

procitaj poruku

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Jesam dr jazz, sry ali mislim da cu ipak z3 uzeti! (no hard feelings :P ).

Sad moram pon cekati da narucim ><....

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Re: Vodič za odabir kućišta
Luka123 kaže...

Stigla placa, trebam novo kuciste, sto jeftinije to bolje, samo da stane r9 390 nitro

LOL, uzmeš tako reći karticu iz vrha ponude i onda bi želio uštedjeti na kućištu.

Uzmi si Zalman Z3+.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
14 godina
Valentin17 kaže...
Luka123 kaže...

Stigla placa, trebam novo kuciste, sto jeftinije to bolje, samo da stane r9 390 nitro

LOL, uzmeš tako reći karticu iz vrha ponude i onda bi želio uštedjeti na kućištu.

Uzmi si Zalman Z3+.

YES, uzeti cu rekao sam vec, zapikirao sam ono bijelo, moram cekati ponedjeljak nebrini

14 godina
Luka123 kaže...

YES, uzeti cu rekao sam vec, zapikirao sam ono bijelo, moram cekati ponedjeljak nebrini

Bravo, to si fino posložiš i sigurno bude bilo sve u redu.

A bome staviti takvu karticu u neki onaj MS bez ventova je kriminal malo teži, napraviš štetu samo tako jer takvu karticu treba dobro hladiti,

a bome u onom MSu već i slabije kartice tipa XFX R9 270 mogu imati problema sa jeb... zagrijavanjem, ugrije se gornja strana da je ne možeš rukom uhvatiti,

pa ne daj Bože da se zapali nešto, onda si napravio tek posao.

Osobno sam isto protiv stavljanja takvih kartica u mala ITX kućišta tipa Fractal Node 304, iako vidim da vlada nekakav trend zvjerskih mašina upakiranih u ta mala kućišta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2015 13:46 (Valentin17).
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

I sa dobrim kucistem (i airflowom) high-end kartice ga zagriju jebacki....mogu mislit sta je s tim jeftinim, zatvorenim kutijama

Moj PC  
2 0 hvala 2
14 godina
Valentin17 kaže...
Luka123 kaže...

Bravo, to si fino posložiš i sigurno bude bilo sve u redu.

A bome staviti takvu karticu u neki onaj MS bez ventova je kriminal malo teži, napraviš štetu samo tako jer takvu karticu treba dobro hladiti,

a bome u onom MSu već i slabije kartice tipa XFX R9 270 mogu imati problema sa jeb... zagrijavanjem, ugrije se gornja strana da je ne možeš rukom uhvatiti,

pa ne daj Bože da se zapali nešto, onda si napravio tek posao.

Osobno sam isto protiv stavljanja takvih kartica u mala ITX kućišta tipa Fractal Node 304, iako vidim da vlada nekakav trend zvjerskih mašina upakiranih u ta mala kućišta.

Evo narucio sam, sutra ce biti poslano :p, jedva cekam da stigne. Stavim before i after slikice :P

16 godina
Vodič za odabir kućišta

Možda nije baš najbolja tema za ovo, ali ovdje će najveći broj ljudi vidjeti post.

20.8. zamolio na tehnical supportu Fractal Designa da mi pošalju novi fan controller za Core 3000, poslao račun i serijski broj, rekli poslati će.

Danas 25.08. stigao paket iz Švedske u kojem nije bio samo fan controller nego cijeli set sa šarafima.

Thumbs up za Fractal Design! :) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.8.2015 16:17 (Reedy).
Moj PC  
11 0 hvala 1
14 godina

Treba mi preporuka kućišta koje je usko, može i desktop da stane normalna mATX ploča, optički drive i 3 do 4 harda + SSD ili barem dva harda + SSD. Ne znam kakva su ta napajanja ugrađena u ta slim kućišta i umaju li uopće konektora za nekoliko hardova.

15 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Molim savjet...u pitanju je kućište Cooler Master K350. Zanima me ako tko zna, koja je najveća dimenzija grafičke koja ide u njega? Piše na netu do 315mm, ali tako piše i za Zalmana Z3 do 360mm, a čitam kako nekima ide u njega i gigabyte r9 280x koja je deklarirana kao duža. Hvala ;)

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav, mislim kupit Xigmatek Shockwave,  pa da se raspitam, ima li ga tko ovdje i kakvi su dojmovi, ako ima kakvo bolje do 450 ili 500 kn slobodno preporucite.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
od tog xigmateka bolji i jeftiniji ti je izbor Antec GX-505, Zalman Z3 Plus ili LC Power Gaming 976W Snow Trooper
10 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav, zanima me kvalitetan model kucista, siroko od 18 do 20 cm,..

Izgled ne treba biti fora samo mi je vazno da je s prijeda ok jer ce biti u drvenom stolu, radim gaming PC i pomoc bi mi dobro dosla a ostalo mi je samo kuciste za izabrat.

Hvala ;)

0 0 hvala 0
17 godina
Vodič za odabir kućišta

Slažem jedan (low end) HTPC i trebam odabrati neko kućište koje će ići uz tv. Cijeli komp treba biti za 2500 max, računam 2000 komponente (najvjerojatnije ću ići na J1900) + 500kn za kućište i možda neki wireless combo (to još moram vidjet s osoba kojima slažem). Rekao sam nek si sami pogledaju kućište po netu, dobio sam odgovor "neka sam odaberem". 

Što kažete o ovome? Ne nalazim mnogo malih, slim kućišta...

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Pinhead kaže...
od tog xigmateka bolji i jeftiniji ti je izbor Antec GX-505, Zalman Z3 Plus ili LC Power Gaming 976W Snow Trooper

Na kraju uzeo Z11 Neo, svejedno, hvala na preporuci.

14 godina
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav svima, 

pratim Fractalove Define seriju već ohoho i oduvijek mi je bila želja.
Kada sam PC uzimao, nije ga bilo na stanju pa sam uzeo HAF 912+.
long story short

Već mi je malo dopizdeknio (inače odličan i bez zamjerke HAF 912+) pa bih ga zamijenio za Define R5.

Nakon čitanja recenzije koju je napisao kolega axos, još mi se više svidio.

E sad, zanimaju me dvije stvari.
Temperaturna razlika između full prozračnog HAF-a i zatvorenog R5.
Omjer protoka zraka, budući da je HAF ipak kućište ogromnog protoka.
Buka mi ne igra ulogu, jer u PC-u imam samo 2 SSD-a, NH-D14 kojeg ne čujem te grafičku (nečujnu).
Tako da buka ne igra ulogu.
Ako mi ne smeta u potpuno otvorenom HAF-u, pretpostavljam da će u R5 biti perverzija od tišine.

I druga stvar, ima li itko R5 da potvrdi ima li iza matične dosta mjesta za zakriti kabele?

Hvala unaprijed.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Pozdrav svima, 

long story short

ako već raspolažeš sa takvim budžetom, ja bi ti preporučio da radije uzmeš Phanteks Enthoo Pro koje je full tower kučište i isplativije je nego define 5 u tom cjenovnom rangu, evo ti detaljniji review od oba kučišta ako te zanimaju detalji o njima...

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2015 23:17 (Pinhead).
14 godina
Pinhead kaže...
sudy_freak kaže...

Pozdrav svima, 

long story short

ako već raspolažeš sa takvim budžetom, ja bi ti preporučio da radije uzmeš Phanteks Enthoo Pro koje je full tower kučište i isplativije je nego define 5 u tom cjenovnom rangu, evo ti detaljniji review od oba kučišta ako te zanimaju detalji o njima...

Hvala na preporuci, ali imam nekoliko razloga zašto ne bi tako nešto veliko.
Prije svega, nemam što staviti u full tower, kao drugo, htio bih minimalistični stil, dosta mi je boja i bojica.

Razumiješ, onda ne bi mijenjao HAF-a

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
12 godina
Vodič za odabir kućišta

sudy_freak

možda onda iz fractalove arc serije, ja imam arc mini r2, a imaš i arc midi r2 koji je malkice veći

prozračnost je i dalje visoka, a što se tišine tiče nije define baš toliko tiši - to ponajviše ovisi o komponentama i ventovima

mjesta za kablove ima dosta

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

najveca mana tog phanteksa je sto na prednjem dijelu kucista nisu stavili dobro filter za prasinu, ostalo sve 5

14 godina
picajzla0707 kaže...

sudy_freak

možda onda iz fractalove arc serije, ja imam arc mini r2, a imaš i arc midi r2 koji je malkice veći

prozračnost je i dalje visoka, a što se tišine tiče nije define baš toliko tiši - to ponajviše ovisi o komponentama i ventovima

Hvala na preporuci :)
Dobro si me podsjetio i za njega..

Budući da više ne mislim toliko puno gejmat, najbitnije su mi idle temperature.
A + za Arc seriju je i to što su jeftiniji pa će mi kupnja dodatnih ventova biti bezbolnija.

Sve u svemu, razmislit ću svakako još.
Ipak mi se više sviđa otvoreniji pristup za protok zraka od zatvorenog.

12 godina
picajzla0707 kaže...

sudy_freak

arc serija ima lose filtere kao i core verzije pogotov prednji koji se neda lako cistit jer je filter ispod one plastike, po meni define jedino ima dobro rijeseno filtriranje. 

12 godina
roby27 kaže...
picajzla0707 kaže...

sudy_freak

arc serija ima lose filtere kao i core verzije pogotov prednji koji se neda lako cistit jer je filter ispod one plastike, po meni define jedino ima dobro rijeseno filtriranje. 

ima bolje filtere, ne lošije, jer manje prašine propušta u kućište

čišćenje također nije problem, jer pređeš usisavačem preko njega i pokupiš svu prašinu, a u krajnjem slučaju istuširaš ga i osušiš

13 godina
neaktivan

Ne treba mi nikakvo kućište, ali vidim da ste se raspisali o filterima za prašinu.

Moram pohvaliti kako moj CM Silencio 550 nakon godinu dana rada bez otvaranja kućišta u sebi nije imao apsolutno ništa prašine i to me stvarno impresioniralo,

dok je kolega nakon godinu dana otvorio Fractar R4 i bilo je prašine, i to ne baš malo.. iako njegov i moj airflow nisu usporedivi uopće i tu Fractal dominira.

12 godina
Toxx kaže...

Ne treba mi nikakvo kućište, ali vidim da ste se raspisali o filterima za prašinu.

Moram pohvaliti kako moj CM Silencio 550 nakon godinu dana rada bez otvaranja kućišta u sebi nije imao apsolutno ništa prašine i to me stvarno impresioniralo,

dok je kolega nakon godinu dana otvorio Fractar R4 i bilo je prašine, i to ne baš malo.. iako njegov i moj airflow nisu usporedivi uopće i tu Fractal dominira.

o tome i pričam, jer kod mog arc mini r2 prašine je nakon pola godine korištenja u unutrašnjosti bilo samo u tragovima, doslovno

a inače imam puno problema s prašinom u kući jer imam hrpu životinja i djece te svaki faking dan žena pomete dupkom punu lopaticu prašine

i što je još dobro, arc i s gornje strane ima filter koji define nema, a itekako je potreban jer na dijelu gdje nema gornjeg venta da ju otpuhuje, kućište bude puno prašine - baš ću baciti koju fotku kad dođem doma da vidite kako to izgleda

EDIT: evo dodao sam fotku gornje strane, pa sad vidi s kakvim se ja čudom od prašine borim doma, a komp je skupa s filterima detaljno očišćen prije najviše mjesec i pol dana

na fotki se vidi kako na zadnjem dijelu vent otpuhuje tu prašinu s filtera, s prednje strane mi stoji neka knjiga bezveze, a u sredini gdje nema venta je naslaga prašine koja bi sva završila unutar kućišta da nije filtera

a da su kvalitetniji vidi se po primjeru donjeg filtera koji bi trebao štititi napajanje, a koji je isti kao i filteri na defineu

taj filter dio prašine blokira, no dobar dio ne - u novom napajanju u malo više od dva mjeseca itekako se vide nakupine prašine - daleko više nego u samom kućištu nakon triput dužeg perioda, zbog čega planiram tog super flower prebaciti u dječji komp, a sebi uzeti neko napajanje koje gasi vent na manjem opterećenju ili ću jednostavno i za dolje nabaviti malo kvalitetniji filter

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.9.2015 17:13 (picajzla0707).
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Analizirajući sve prijedloge:

- Define R5

- Arc Midi R2

Došao sam na ideju da mi najbolje odgovara Define S 
ODD slotovi uklonjeni, mjesta dovoljno, cable managment na razini.
Postavljanje podatkovnog prostora iza matične ili ispred.
Veliki lajk 

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 9:33 (sudy_freak).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Vodič za odabir kućišta

Imam NZXT s340 i sve je super, uredno CM i sve 5..

no nekako imam osjecaj da je to sve previše stisnuto.

grafa puše na staklo i zagrijava ga... sve sam ja to lijepo složio no mišljenja sam da temperature nakon određenog vremena i samog zagrijavanja tog stakla rastu..

Imam doma stari Thermaltake XASER VI, što mislite da li bise isplatilo prebaciti sve u njega?

Ovaj nzxt s340 ima sve što sam htio :( no.. ipak me nešto kopa da stavim toga XASERA VI

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Vodič za odabir kućišta

Moj glas za stari Xaser IV. Ako ništa, bar probaj pa ćeš biti miran...

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Vodič za odabir kućišta

preporuka best buy kučišta do 400kn ...midi tower sa predispozicijom za grafu do duljine 30+cm. Gledao sam Zalman Z3+ a mozda i thermaltake v4 black edition ..pa opet dvoje kazu da valja dvoje da ne ...preporuka cije kakvo itd do tog ranga . Što se tiče buke nisam silent freak guy ali naravno ne želim da puše kao propelerac 42'  za zaprašivanje usjeva ,i da ima malo bolji cable management. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.9.2015 19:15 (sseennoonn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
sseennoonn kaže...

preporuka best buy kučišta do 400kn ...

Nema boljega izbora od Zalmana Z3+.

ps. ovaj TT je ništa prema Zalmanu, pogledaj koji review pa budeš vidio i sam.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice