PhysX za mase

poruka: 68
|
čitano: 7.342
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "PhysX za mase".
17 godina
protjeran
PhysX za mase

Kompanija tvrdi da s ovom podrškom za PhysX na novim UT 3 mapama GeForce 9800 GTX+ postiže 180 posto bolje rezultate od Radeona HD 4850

What a load of bullshit. Možda bi se nekadašnje PhysX kartice bolje prodavale da su rekli: "Sa PhysX karticama Vaše će igre sa Geforce i Radeon Karticama imati perfomanse 180%". BTW, Havok također radi dobro svoj posao.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: PhysX za mase

A šta je s ostalim igrama i mapama.

Ali svejedno korisnici koji posjeduju te grafičke kartice biti će sretniji, nakon što su ćuli da će im grafa možda otić.

Sada bi trebao nešto takvo i Radeon napraviti.

17 godina
neaktivan
PhysX za mase

Kompanija tvrdi da s ovom podrškom za PhysX na novim UT 3 mapama GeForce 9800 GTX+ postiže 180 posto bolje rezultate od Radeona HD 4850.

MARKETINŠKI TRIK.Nvidia se polako pokopava svojim glupim trikovima da privuće pozornost,a i ovako ima problema sa svojom serijom 8 i 9 grafickih kartica(kako u vijestima pise naravno).Nikad nisam razumio taj PhysX glupost jer Havok fizika uvjek radila odlican poso(jedva cekam mercenaries 2 gdje igra podrzava havok 5.5).

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. AMD Athlon64 X2 5200,Ati radeon HD 4870 512ram,2xWD 160GB,Gigabyte GA-M57SLI,2 gb ram,OCZ 600w powerXstream,Zvučnici-Sony MHC-EC77,Kučište-Gigabyte Chasis Poseydon,Acer 19"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kikolo rikolo kaže...

Kompanija tvrdi da s ovom podrškom za PhysX na novim UT 3 mapama GeForce 9800 GTX+ postiže 180 posto bolje rezultate od Radeona HD 4850.

MARKETINŠKI TRIK.Nvidia se polako pokopava svojim glupim trikovima da privuće pozornost,a i ovako ima problema sa svojom serijom 8 i 9 grafickih kartica(kako u vijestima pise naravno).Nikad nisam razumio taj PhysX glupost jer Havok fizika uvjek radila odlican poso(jedva cekam mercenaries 2 gdje igra podrzava havok 5.5).

tako je
DONT HIT KIDS ! No, seriously . They have guns now.
17 godina
neaktivan
PhysX za mase

Ja evo skidam jos malo pa cu javit prve dojmove,a da li je to zaista ''MARKETINSKI'' trik Izlanuo se

Live to WIN!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PhysX za mase

Kakav marketinski trik pricate gluposti jedan veliki veliki plus za nvidia korisnike grafickih kartica od serije 8 pa nadalje same pohvale da jos tako i naprave nove kartice ko sto su ovo fenomenlano izveli sa physx-om i u paketu omogucili 2.7gb svacega free veliki plus jos jednom svaka im čast.

Live to WIN!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Svaka čast tebi šta si tako naivan i padaš na te fore.

Sta to svega imas u 2.7 gb paketu?Neke teh demo bullshitove koje svoje lijepote pokazuju u nekoliko kratkih scena,a u igri ih ni cut ni vidjet,1 WARMORGEN igru koju si mogo jos skinut prije godinu dana i kako sam reko sama po sebi isto tech demo,3 UT3 mape koje nikom nece falit jer ih iovako dosta ima,jednu demo igru koju necu ni spominjat i neki transcoding program samo da nadopune iovako ovaj prestrasno dobar paket.Samo cu ti reci da je Physx preumišljena fizika i od prvog puta mi se nije sviđala od kada se pojavila na tržištu,a i sto je najbolje od svega podrzava je samo 0.5 igara.Propast Physx-u.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. AMD Athlon64 X2 5200,Ati radeon HD 4870 512ram,2xWD 160GB,Gigabyte GA-M57SLI,2 gb ram,OCZ 600w powerXstream,Zvučnici-Sony MHC-EC77,Kučište-Gigabyte Chasis Poseydon,Acer 19"
17 godina
neaktivan
PhysX za mase

Ajme imas hd4870 i pricas mi nesto o tom paketu a najvise physxu----svaštaViče sinko havok je propast hehe vise

Live to WIN!!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PhysX za mase

Sinko drukcije ces pricat ak ti grune grafa i ostavi gorak okus nvidie i njegovog physxa.Pazi tempu na grafu da ti nebi negdje popucala:))))).

Sto se tice moje HD 4870,ponosan sam sto je imam i ne treba mi nikakav physx reklama da se pokaze kvalitetnom grafom jer vec svi znaju da je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kikolo rikolo kaže...

Sinko drukcije ces pricat ak ti grune grafa i ostavi gorak okus nvidie i njegovog physxa.Pazi tempu na grafu da ti nebi negdje popucala:))))).

Sto se tice moje HD 4870,ponosan sam sto je imam i ne treba mi nikakav physx reklama da se pokaze kvalitetnom grafom jer vec svi znaju da je.

Pričaš bajke.....lovačke priče....Viče
Live to WIN!!!!!
17 godina
neaktivan
BuhaBT kaže...

Ja evo skidam jos malo pa cu javit prve dojmove,a da li je to zaista ''MARKETINSKI'' trik Izlanuo se

naravno da je marketinski trik...
***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
neaktivan
BuhaBT kaže...

Kakav marketinski trik pricate gluposti jedan veliki veliki plus za nvidia korisnike grafickih kartica od serije 8 pa nadalje same pohvale da jos tako i naprave nove kartice ko sto su ovo fenomenlano izveli sa physx-om i u paketu omogucili 2.7gb svacega free veliki plus jos jednom svaka im čast.

Samo se ti tješi... :)
#smajli koji koluće očima#
17 godina
neaktivan
PhysX za mase

Nvidia misli ovim odvuči pozornost od pravih problema koji im se desavaju pred njihovim ocima,i sami sebe zavaravaju da je s grafickama sve uredu.Vec su odustali od proizvodnje MBO chipseta,tu su i novčani gubici,sto vec samo sebi govori da nesto nije uredu,a tek ovo s grijanjem jezgri i pucanjem kucista...Ne zelim nista nagađati.Vrijeme ce pokazat svoje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2008 16:48 (kikolo rikolo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

buraz, svaka ti je na mjestu. Smijeh

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
neaktivan
PhysX za mase

Mogo bi i ja to probat posto imam nVidiu..znam da je to marketinski trik...ali nekako ne zelim eksperimetirat da nebi bilo da mi nesto u jezgri kvrcneViče(ovo je ironija)Namigiva

Intel Core 2Duo E8200..2Gb rama..8800gt.. HDD 320Gb 8Mb cache-a..samsung t220..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PhysX za mase

Physx je jako fina tehnologija.

"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

Na veliku žalost tvoraca, programeri se nisu nešto trgali za PhysiXom. GPUovi su dovoljno jaki, tako da je sve to skupa promašaj. Mislim ono, kome su to mislili uvaljivati posebnu karticu sa čipom za fiziku. Barem su nVidiju oženili, i to je neki uspjeh.
17 godina
neaktivan
the_tux kaže...
naxeem kaže...

Na veliku žalost tvoraca, programeri se nisu nešto trgali za PhysiXom. GPUovi su dovoljno jaki, tako da je sve to skupa promašaj. Mislim ono, kome su to mislili uvaljivati posebnu karticu sa čipom za fiziku. Barem su nVidiju oženili, i to je neki uspjeh.
 ? Physx je engine i nema nužno veze s karticama koje više ne postoje. Physx se sada vrti na GPU-ovima nVidie i jako je fina tehnologija.
Prije je trebala posebna kartica ( a znamo da uz zvučnu nema mjesta takvoj) a sada više ne treba i to je super.
"The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis." - Dante Alighieri
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2008 18:51 (naxeem).
17 godina
neaktivan
PhysX za mase

Koja igra to koristi..meni se uz MoH Airborne instaliralo neki physx kao program..ne sjecam se vise...mislim da igre mozes nabrojat na ruke koliko to god bila dobra tehnologijaŠutim

Intel Core 2Duo E8200..2Gb rama..8800gt.. HDD 320Gb 8Mb cache-a..samsung t220..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Koja igra to koristi..meni se uz MoH Airborne instaliralo neki physx kao program..ne sjecam se vise...mislim da igre mozes nabrojat na ruke koliko to god bila dobra tehnologijaŠutim

Bas tako ,ali sta ces kad neki NE ''ukljuce'' mozak dok nest pisu Šutim
Live to WIN!!!!!
17 godina
protjeran
naxeem kaže...
the_tux kaže...
naxeem kaže...

? Physx je engine i nema nužno veze s karticama koje više ne postoje. Physx se sada vrti na GPU-ovima nVidie i jako je fina tehnologija.
Prije je trebala posebna kartica ( a znamo da uz zvučnu nema mjesta takvoj) a sada više ne treba i to je super.
E vidiš tu je problem. Tvorci PhisyXa su prodavali maglu o potrebi posebnog čipa (navodno dvo i višejezgreni procesori nisu dorasli tom zadatku) a sada je dovoljan GPU/VPU. Da su odmah na početku išli na licenciranje enginea, možda bi start bio uspješniji.
17 godina
protjeran
the_tux kaže...
E vidiš tu je problem. Tvorci PhisyXa su prodavali maglu o potrebi posebnog čipa (navodno dvo i višejezgreni procesori nisu dorasli tom zadatku) a sada je dovoljan GPU/VPU. Da su odmah na početku išli na licenciranje enginea, možda bi start bio uspješniji.
 Iako PhysX nije šire prihvaćen tvorci su ipak bili u pravu. One tri mape nisu igrive na quad core-u ma koliko on jak bio, sa nVidia PhysX-om jesu i doista izgledaju bolje. Na Heat Ray se to najbolje vidi jer postoji i obična verzija. Skoro sve se može uništiti, pokrenuti, prevrnuti, kristali lete i raspadaju se, pada led i svaki komadić odskaće... Slažem se da se nije isplatilo kupiti cijelu karticu i to po onoj cijeni za 3 nivoa UT3 a pogotovo ne za onaj Warmonger. Zbog toga se malo developera odlučilo za tu tehnologiju. Sad su ispunjeni svi preduvjeti da PhysX bude šire prihvaćen, pogotovo što ga podržava unreal engine kojeg koristi dosta novih igara.
Volio bih barem jednom vidjeti da se konkurenti dogovore oko jedne tehnologije i da ju ATI prihvati. Uostalom negdje sam pročitao da im nVidia nudi, vjerojatno ne besplatno.
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2008 10:12 (Pero1234).
17 godina
neaktivan
Pero1234 kaže...
the_tux kaže...
 Iako PhysX nije šire prihvaćen tvorci su ipak bili u pravu. One tri mape nisu igrive na quad core-u ma koliko on jak bio, sa nVidia PhysX-om jesu i doista izgledaju bolje. Na Heat Ray se to najbolje vidi jer postoji i obična verzija. Skoro sve se može uništiti, pokrenuti, prevrnuti, kristali lete i raspadaju se, pada led i svaki komadić odskaće... Slažem se da se nije isplatilo kupiti cijelu karticu i to po onoj cijeni za 3 nivoa UT3 a pogotovo ne za onaj Warmonger. Zbog toga se malo developera odlučilo za tu tehnologiju. Sad su ispunjeni svi preduvjeti da PhysX bude šire prihvaćen, pogotovo što ga podržava unreal engine kojeg koristi dosta novih igara.
Volio bih barem jednom vidjeti da se konkurenti dogovore oko jedne tehnologije i da ju ATI prihvati. Uostalom negdje sam pročitao da im nVidia nudi, vjerojatno ne besplatno.
Napokon glas razuma. Svaka ti dala Pero:)
17 godina
neaktivan
Pero1234 kaže...
the_tux kaže...

To ja govorim cjelo vrijeme,a to da ce ATI prihvatiti Physx ocekujte u bliskoj buducnosti jer Physx nije propast kao sto neki na ovom forumu misle...  Pero1234 vidi se da covjek ima mozak za razmisljanje Namigiva
Live to WIN!!!!!
17 godina
neaktivan
Lion King kaže...

Maloprije se slažeš s ovim?
Pero1234 kaže...
A onda se slažeš s ovim?
BuhaBT kaže...
To ja govorim cjelo vrijeme,a to da ce ATI prihvatiti Physx ocekujte u bliskoj buducnosti jer Physx nije propast kao sto neki na ovom forumu misle...  Pero1234 vidi se da covjek ima mozak za razmisljanje Namigiva
Daj se odluči? :)
17 godina
protjeran
Pero1234 kaže...
the_tux kaže...
Sve je to u redu ali ne vidim razlog zbog kojega bi ATi išao na plaćanje nečega za što nema potrebe bez obzira koliko to bilo dobro. Jer već postoji Havok. Sada nVidija treba dobro podmazati i prisiliti programere da uključe PhisyX u svoje igre "the way its meant to be played" ako želi od Phisyxa napraviti širokoprihvaćeni proizvod, možda i standard za igre, ili će im to ostati eksluziva za GeForce kartice i njihove ponosne vlasnike.
17 godina
neaktivan

Ne mora to ATi plaćati kad već postoji driver za ATi koji radi i koji je napravila treća osoba.

Edit: evo t' pa slušaj:

http://www.engadget.com/2008/07/08/physx-on-ati-effort-gets-helping-hand-from-nvidia/

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2008 11:47 (naxeem).
17 godina
neaktivan
PhysX za mase

Evo jedan članak koliko ja "dobro" Physx prenesena na Geforce.Po ovome ne samo da je onaj paket bio cisti marketinski trik vec i ćista laž da GPU obrađuje svu fiziku,več prenosi dio na procesor i to poveliki (do 85% na više ovisi naravno o jačini procesora) dok kod Ageia Physx kartica cpu se opterečuje do 30-40% što je velika razlika.Evo i dokaza.

http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.radeon.ru%2F%3Fselect%3Dmore%26f%3D2008_08%26new%3D57&hl=en&ie=UTF8&sl=ru&tl=en

http://translate.google.com/translate?u=http%3A%2F%2Fwww.radeon.ru%2F%3Fselect%3Dmore%26f%3D2008_08%26new%3D61&hl=en&ie=UTF8&sl=ru&tl=en

Nvidia još jedamput uhvačena u laži i prodavanju magle.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2008 13:55 (kikolo rikolo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ili ako hocete u kratko evo jednog djela iz teksta...

"It appears that the GeForce PhysX technology is highly dependent on the CPU, something no one expected. This means that in games, which is very heavy CPU, when using NVIDIA PhysX there will be no gains in productivity."

17 godina
protjeran
kikolo rikolo kaže...

Ili ako hocete u kratko evo jednog djela iz teksta...

"It appears that the GeForce PhysX technology is highly dependent on the CPU, something no one expected. This means that in games, which is very heavy CPU, when using NVIDIA PhysX there will be no gains in productivity."

Zanimljivi su ljudi koji posjeduju jedan komad hardware-a i kako ga rukama i nogama  pokušavaju odbraniti iako ih zapravo nitko niti ne napada. Neosporno je da ATI u ovom trenutku ima jaču karticu, no tema ovog threada je implementacija PhysX-a na GPU. nVidia je začudo dala tehnologiju besplatno svim vlasnicima njihovih chipova (od G80 na dalje), što joj inače nije običaj, sjetite se pure video decodera.

Za početak se nauči postati linkove jer ovo što si postao nisu linkovi a i kad se kopira i dalje se ne dobije ništa. Ime site je www.radeon.ru i postano je od vlasnika 4870 Namigiva Tek toliko o nepristranosti.

Ne pričaj o nečemu što nisi osobno isprobao nego si samo pročitao i to ono što tebi u ovom trenutku odgovara. Kad sam pisao o one 3 UT3 mape govorio sam iz vlastitog iskustva. Prije nVidia PhysX-a moj quad nije mogao vrtiti te mape, sad može. Grafička je u oba slučaja ista. Moguće da je nVidia kod starijih kartica morala više proračuna zadržati na CPU, no i sam driver grafičke kartice djelomično koristi CPU za pripremu podatka koje šalje GPU-u.

Da se ne ponavljam ostatak sam napisao u prethodnom postu, te ga još jednom pročitaj s razumijevanjem.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice