jeci clocko graficku karticu?

Evo priloženo Prime95 i Speedfan pokrenut nakon Prime95. Usput kako se izlazi iz Prim95,da li mi se on i dalje vrti u pozadini iako sam ga pogasio na exit?
Sa naponima koji su izvan dozvoljenih granica, bilo u plusu ili minusu, i ako je komp nov a senzori ne valjaju, garancija valja. Odi u dućan gdje si kupio comp i zamoli ih da ti ''poprave stvar'' tako što ćeš im objasniti u potpunosti što ti se stvarno događa. Ovo sa gašenjem monitora i prelazak na osmicu...hmm.... očito je neka greška. Moj ti je savjet da se svakako obratiš dućanu a oni će prosljediti comp u servis ako su pošteni, bar bi tako trebalo biti, a ti se moraš pomiriti da ćeš jedno desetak dana biti bez compa. Ako je pod garancijom, svakako otiđi.
eh vidiš...tu se nameće problem
komp nije kupljen sastavljen. grafu i optiku sam kupio u diskontu 24 a sve ostale komponente u adm-u.
kučište sam imao od prije. dakle ako pošaljem natrag sve dijelove to će me koštati 50-ak kuna. ako se uspostavi da nije problem u hardware-u onda će me to koštati još 50-ak kuna jer ću si morati sam platiti da mi vrate komponente.
bitno mi je da prvo otkrijem u ćemu je točno problem.
sumnjam na grafu pošto mi baca čudne sjene u gotovo svim igrama. i još jedna stvar pridonosi tome. u riva tuneru mi shader core temperaruta neka bijesna osmeroznamenkasta vrijednost. sve ostalo je u normali.
moze mi netko odgovoriti na pitanje?
u speedfanu imam fan1,fan2,fan3,sys fan,cpu0fan,i jos neke aux fanove
e mene zanima koji je fan1 koji se vrti na 17 rpm i fan2 koji se vrti na 3800rpm
cpu0 fan znam da je od procesora,ali od cega su ova druga ?
Znam da je tema prilično stara ,ali bolje ovdje nego da otvaram novu.
Uglavnom, trebala bi mi pomoć oko SpeedFana. Ovo čudo ništa ne kužim.
Namjestio sam da automatski regulira ventilatore, i to sve radi. Znači kada CPU pređe 60°c da se automatski ventilator vrti na 100%, tako istu stvar za GPU.
E sad mi nešto nije jasno. Imam 2 ista PWM2. Gornji, koji je trenutno na 67%, taj automatski kontrolira i povećava RPM kako raste i temperatura CPU-a. I njega nemogu namještati, tj. stalno se vraća u vrijednost koju sam odluči.
Ovaj donji PWM2 - kada ga povećam na 100%, komp je dosta glasan. kada je ovako na 80% je više manje ok. Malo sam testirao CPU load i skužio da taj donji PWM2 također kontrolira brzinu CPU ventilatora (vidio sam po RPM-u). Sad stvarno ne kužim. Znači imam automatsko i manualno namještanje ili što?
Ovaj FAN2 ne znam što je. Vjerojatno ventilator od kućišta.
Poz, kupio sam coolermasterov vent SickleFlow 120mm red led (2000r.p.m.) http://www.coolermaster-usa.com/product.php?product_id=3010
Montirao sam ga na prednju stranu kucista, ukopcao direkt u maticnu u sys fan 2 3-pin prikljucak, upalim komp kad ono glasno (nikakvo zujanje samo glasno puhanje dakle vjeroatno zbog prevelike brzine venta...), cuje se kroz zatvorena vrata.. i ok mislim ja skinut speedfan i smanjit brzinu ali u speed fanu nigdje nema venta, mogu vidjeti samo cpu fan i sys fan 1(ukopcan je vent koji je dosao s kucistem) , u biosu isto samo cpu i sys1, zanima me jel tu ima pomoci? maticna i kuciste su pod moj pc, takodjer s ventom je doso adapter za kopcanje na napajanje.. Isto mislio sam mozda kupiti neki hardver za upravljanje ventilatora ali na moje kuciste se nemoze stavit jer nemam vise 5.35 bay utora... pa me zanima jel bi to funkcioniralo izvan kucista (tipa da naljepim na kuciste i napravim neku masku)
hvala!
*probo sam zamijenit ventove ali svaki put u biosu i speedfanu vidim samo sys fan 1..
pliz netko