ZTE Blade III

poruka: 1.642
|
čitano: 724.686
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
protjeran
Re: ZTE Blade III
PeTaR_HR kaže...

iman jedan problem uzeja san mobitel danas i kad ga stavin punit kad iden radit nesto na njega touch screen ne funkcionira kako triba,npr iden uc u poruke moran stisnit nekad po par puta da bi uslo a kad iskljucin radi sve kako triba jeli ima ko ovaj problem?

Mislim da nas većina ima ovaj problem. Stvar je u tome što ZTE nije poslao dobar punjač za naš napon. Netko je to riješio tako što je uzeo drugi punjač s malo jačim specifikacijama, ali mi to zvuči malo rizično. Mene to ne smeta toliko pa neću riskirati da skurim mob :)

13 godina
neaktivan
Starfall kaže...

Mislim da nas većina ima ovaj problem. Stvar je u tome što ZTE nije poslao dobar punjač za naš napon. Netko je to riješio tako što je uzeo drugi punjač s malo jačim specifikacijama, ali mi to zvuči malo rizično. Mene to ne smeta toliko pa neću riskirati da skurim mob :)

evo rjesija san problem iman punjac od zte blade 2 skroz je isti ka i ovaj al mi je popravilo problem :)

14 godina
Starfall kaže...

Znači ovako: ti ga spojiš kao Media Device (MTP) i tek onda ti se pojavi u My Computer? Meni u tom slučaju nema ništa, tek kad isključim obje opcije onda se pojavi kao removable disk koji ne mogu otvoriti (kaže Please insert disk into drive...).

Instalirao sam već tonu drivera i ni sa jednim nije bilo bolje tako da sad više ne znam šta da instaliram ni odakle. Možeš li se ti možda sjetiti procedure koju si prošao kad si prvi put priključio mob (tj. odakle si skinuo taj driver koji ti manager vidi kako treba)?

Sori kaj pilim al to mi je fakat bitno zbog brzine prijenosa, ovi phone manageri ne mogu se uspoređivati s brzinom "normalnog" prijenosa. Meni je brzina prijenosa filma na mob preko tih programa oko 1,5 Mb u sekundi, što nije nimalo blistavo. Negdje 10 puta sporije nego što bi trebalo bit:)

Yep, pošto mi je sad MTP po defaultu samo spojim preko USB-a i nakon toga vidiš ZTE Blade 3 ikonicu u My computer. Kad ju otvoriš imaš folder SD card i u njemu vidiš sve fileove koji su na SD kartici.

Iskreno, nisam siguran za proceduru. Pronašao sam na kompu rar file imena "ZTE_Handset_USB_Driver_ZTEBlade3" pa pretpostavljam da sam to instalirao. 9 i pol megabajta je rar velik. Ako si i ti skinuo nešto istog naziva, onda ne znam zašto tebi ne radi. Ako imaš nešto drugo mogu ti poslati ovaj rar pa si provjeri dal ti radi.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina
protjeran
PeTaR_HR kaže...
Starfall kaže...

evo rjesija san problem iman punjac od zte blade 2 skroz je isti ka i ovaj al mi je popravilo problem :)

Tko nema drugi punjač a ovo mu baš jako smeta, može puniti i preko USB-a. Isto bez problema.

17 godina
Starfall kaže...

Znači ovako: ti ga spojiš kao Media Device (MTP) i tek onda ti se pojavi u My Computer? Meni u tom slučaju nema ništa, tek kad isključim obje opcije onda se pojavi kao removable disk koji ne mogu otvoriti (kaže Please insert disk into drive...).

Instalirao sam već tonu drivera i ni sa jednim nije bilo bolje tako da sad više ne znam šta da instaliram ni odakle. Možeš li se ti možda sjetiti procedure koju si prošao kad si prvi put priključio mob (tj. odakle si skinuo taj driver koji ti manager vidi kako treba)?

Sori kaj pilim al to mi je fakat bitno zbog brzine prijenosa, ovi phone manageri ne mogu se uspoređivati s brzinom "normalnog" prijenosa. Meni je brzina prijenosa filma na mob preko tih programa oko 1,5 Mb u sekundi, što nije nimalo blistavo. Negdje 10 puta sporije nego što bi trebalo bit:)

Koje Windowse imaš? Meni je na sedmici i na osmici automatski instalirao Blade, odabrao sam MTP prijenos, i ovako to izgleda... i ne, nije rootan.

Kad ga tek spojim Kad ga tek spojim
Otvoren uređaj Otvoren uređaj
Sadržaj SD kartice Sadržaj SD kartice
Ovo je, valjda, interna memorija. Ovo je, valjda, interna memorija.
No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.8.2013 19:54 (Father_Dougal).
12 godina
neaktivan
PeTaR_HR kaže...

iman jedan problem uzeja san mobitel danas i kad ga stavin punit kad iden radit nesto na njega touch screen ne funkcionira kako triba,npr iden uc u poruke moran stisnit nekad po par puta da bi uslo a kad iskljucin radi sve kako triba jeli ima ko ovaj problem?

Ja nemam ovaj problem. Punjač mi je isti koji je došao s mobom. Instaliran mi je Auroral Borealis custom ROM pa možda on popravlja stvar? Jedino znam da se baterija strašno grije kad se puni dok se mobitel koristi.

12 godina
protjeran
Father_Dougal kaže...
Starfall kaže...

Koje Windowse imaš? Meni je na sedmici i na osmici automatski instalirao Blade, odabrao sam MTP prijenos, i ovako to izgleda... i ne, nije rootan.

Imam dva kompa, jedan s XP-om koji nije apdejtan već par godina, iako je to glavni komp kojem vadim mast i na kojem sve ostalo savršeno radi:), a drugi s full apdejtanim XP-om na koji sam, eto, nakon ove naše rasprave spojio Blade i prepoznao ga odmah, kao i kod tebe, izvadio iz svoje kompjutorske guzice neki driver u roku odma i prepoznaje ga s istom sličicom kao i kod tebe. Naravno, nakon toga sve radi ko san s polucijom.

Zanimljivo je da sam na više stranih mobitelskih portala isto našao podatak kako se ovaj mobitel ne da spojiti na ovaj način, zbog čega sam i odustao. Znači, izgleda da trebam potražiti odgovarajući driver koji ta neapdejtana verzija XP-a nema. E da, na ovom kompu na kojem radi nije instaliran Windows Media Player pa je defaultna opcija koju mi ponudi jednostavno da otvori folder na mobu. Na ovom na kojem ne radi forsira prijenos preko njega i ne mogu ništa drugo. Imaš li ti Media Player na svom kompu?

12 godina
protjeran
Hexfire kaže...
Starfall kaže...

Yep, pošto mi je sad MTP po defaultu samo spojim preko USB-a i nakon toga vidiš ZTE Blade 3 ikonicu u My computer. Kad ju otvoriš imaš folder SD card i u njemu vidiš sve fileove koji su na SD kartici.

Iskreno, nisam siguran za proceduru. Pronašao sam na kompu rar file imena "ZTE_Handset_USB_Driver_ZTEBlade3" pa pretpostavljam da sam to instalirao. 9 i pol megabajta je rar velik. Ako si i ti skinuo nešto istog naziva, onda ne znam zašto tebi ne radi. Ako imaš nešto drugo mogu ti poslati ovaj rar pa si provjeri dal ti radi.

Hej super, možeš li mi možda poslati taj file na PM?

17 godina
Starfall kaže...
Zanimljivo je da sam na više stranih mobitelskih portala isto našao podatak kako se ovaj mobitel ne da spojiti na ovaj način, zbog čega sam i odustao. Znači, izgleda da trebam potražiti odgovarajući driver koji ta neapdejtana verzija XP-a nema. E da, na ovom kompu na kojem radi nije instaliran Windows Media Player pa je defaultna opcija koju mi ponudi jednostavno da otvori folder na mobu. Na ovom na kojem ne radi forsira prijenos preko njega i ne mogu ništa drugo. Imaš li ti Media Player na svom kompu?

Imam, ali ga ne koristim.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
12 godina
protjeran
ZTE Blade III

Usput, zna li netko radi li sd kartica od 64 gb u ovom mobitelu? Znam da u mnogim modelima koji službeno podržavaju samo do 32 radi ako se formatira kao fat32.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
xdms45 kaže...

Bok..

Imam Vip-ov Zte i nerviram me više..kada hoču nazvati nekog treba mu minuta da pozove...da mi prikaže lock scren neki puta trebam stiskati deset puta.. ima još toga..

Uglavnom rom od Vipa je koma..jel ima još neko takvih problema...

Koji custom je donekle dobar da radi bez ovih problema..

Tnx na odgovoru....

Sumnjam da je ovo do ROM-a, odi u trgovinu po novi primjerak, ovo su ozbiljni nedostaci koje ostali nemamo.

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
13 godina
neaktivan
ZTE Blade III

iman jedan problem roota san mobitel i zelin stavit custom rom ali kada oden u clockworkblade on mi boota mobitel i stoji na logo od androida i nemice se moran izvadit bateriju da bi ga resetira,jeli ko ima ovaj problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PeTaR_HR kaže...

iman jedan problem roota san mobitel i zelin stavit custom rom ali kada oden u clockworkblade on mi boota mobitel i stoji na logo od androida i nemice se moran izvadit bateriju da bi ga resetira,jeli ko ima ovaj problem

Si sigurno dobro pratio upute? I si siguran da su te upute koje imaš dobre?

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
13 godina
neaktivan
Hexfire kaže...
PeTaR_HR kaže...

Si sigurno dobro pratio upute? I si siguran da su te upute koje imaš dobre?

jesan pratija san sve kako triba roota san mobitel proslo sve dobro skinija clockworkblade i kad ga pokrenen pise "waiting for device this may thake up to 3 minutes" a na mobitelu samo stoji android logo i nista se ne dogada

EDIT:popravija san trazija san na forumu i nasa san tutorial bija je problem do drivera triba san skinit pdanet

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.8.2013 17:57 (PeTaR_HR).
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Prije mi je Opera Mini normalno izgledala, a sad se pretvorilo u ovo razbacano i neuredno čudo. Jesam ja šta prominija u opcijama ili ? Sve su se stranice na internetu promijenile osim Facebooka koji je već bio reduciran po pitanju slika, ali on je sasvim uredan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Historix kaže...

Prije mi je Opera Mini normalno izgledala, a sad se pretvorilo u ovo razbacano i neuredno čudo. Jesam ja šta prominija u opcijama ili ? Sve su se stranice na internetu promijenile osim Facebooka koji je već bio reduciran po pitanju slika, ali on je sasvim uredan.

Teško je reći. Možda si isključio prikaz slika ili stavio neku opciju za štednju prometa. Ili se nešto jednostavno zblesiralo. Ono, reinstall ne može škoditi.

13 godina
neaktivan
ZTE Blade III

sta mislite koji je bolji rom cm 10.1 ili aurora borealis koji je brzi

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ZTE Blade III

cm 10.1 ima dosta bugova koliko sam čuo, aurora je preporod. Odi na Auroru.

ELS BLAUGRANES <3
Moj PC  
0 1 hvala 1
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

pozdrav. novi sam, uzea mobitel ima par dana, i ne bi tija nešto razvalit odma {#} kako sam vidio, najbolji je aurora borealis. roota sam mobitel, sve je ok šta se tiče toga. 

zato bi zamolija, ako ko ima da mi objasni korak po korak kako ubacit custom recovery, jer ovo šta nalazim je razbacano, i čini mi se malo zahebano, da bi moga dobit ciglu nakon postupka...

hvala 

edit: znam da ima ovdi http://ivan-galgoci.from.hr/instalacija-prilagodenog-rom-a-na-zte-blade-iii-mobitel/, ali je stvar šta stvarno nemam ideju šta sa fastboot napravit? nemam nikakav file, nigdi ne piše šta točno..

edit2: proba priko cmda sa downloadom  sdk i tih šema... waiting for device stoji cilo vrime... moga bi lagano odustat od ovoga, već mi diže tlak :(

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.8.2013 22:39 (john_rambo).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ZTE Blade III

evo malo san se poigra sa cm 10.1 i aurora borealis,i mogu rec da je aurora borealis duplo brzi ako ne i vise,igre su puno fluidnije npr temple run 2 na cm 10.1 ima 25-40fps a na aurora borealis ima 50-60fps,internet browser puno brze ucitava stranice,itd...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
john_rambo kaže...

pozdrav. novi sam, uzea mobitel ima par dana, i ne bi tija nešto razvalit odma {#} kako sam vidio, najbolji je aurora borealis. roota sam mobitel, sve je ok šta se tiče toga. 

zato bi zamolija, ako ko ima da mi objasni korak po korak kako ubacit custom recovery, jer ovo šta nalazim je razbacano, i čini mi se malo zahebano, da bi moga dobit ciglu nakon postupka...

hvala 

edit: znam da ima ovdi http://ivan-galgoci.from.hr/instalacija-prilagodenog-rom-a-na-zte-blade-iii-mobitel/, ali je stvar šta stvarno nemam ideju šta sa fastboot napravit? nemam nikakav file, nigdi ne piše šta točno..

edit2: proba priko cmda sa downloadom  sdk i tih šema... waiting for device stoji cilo vrime... moga bi lagano odustat od ovoga, već mi diže tlak :(

Onda si i ti nešto zeznuo sa driverima ko i kolega par postova iznad. Imao je istu grešku.

12 godina
neaktivan

proba sam i preko pda,net, kako ima u uputama na strani 22 ove teme.. ali i dalje ne daje rezultate :(

12 godina
neaktivan

uspija sam ipak do drivera bilo.. hvala svima na pomoći, i korisniku petar_hr šta je istrpija milijun pitanja...

ajmo dalje: kako ugasit ovo vibriranje kod tipkovnice, lagano mi već bode mozak :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.8.2013 0:54 (john_rambo).
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

U postavkama pod Sound.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Također sam zapeo na fastboot. Da li treba i njega instalirat? Vidim da su to nekakvi fajlovi koje treba manualno instalirati. Meni komp prepoznaje mob u device manageru i jedini driveri koje imam su koje je mobitel automatski instalirao na komp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Pozz..

Jel neko možda otključao mobitel da može raditi na svim mrežama?

I koji je potupak..

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
xdms45 kaže...

Pozz..

Jel neko možda otključao mobitel da može raditi na svim mrežama?

I koji je potupak..

Postupak je da ubaciš karticu drugog providera i upišeš kod za otključavanje. Njega pak dobiješ od providera (ako si pretplatnik dulje od godinu dana mora ti ga dati) na temelju IMEI broja svog telefona. Ili preko interneta na temelju imeia dođeš do koda za otključavanje, samo ne znam koliko je to pouzdano.

15 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Instalirao auroru. Nije loša :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Imam par novih problema... 

Uglavnom, opet mi se pri instalaciji whatsupa izbuca cili imenik. Imam ljudi sa po 5,6 brojeva, i to nikako ne mogu sredit. Snimim contact ponovo, i opet mi spoji sa nekim drugim brojevima. Rješenje nije prikazat samo kontakte iz, ili sima, ili mobitela, jer mi opet ne pokazuje neke...

i još nešto. kod originalnog tele 2 custom roma mogao sam pri pisanju poruka upisati ime, i on mi odmah nudi kontakte kojima mogu slat, dok kod aurore ne. niti sve brojeve ne nudi. recimo, imam 092 kontakata jedno 10ak, ali mi za poruku nudi samo 1 čitavo vrijeme. I ako idem kliknit na oni klik za kontakte, opet mi ponudi poduplane brojeve, i spojene sve i svašta...

jel imate kakvo rješenje?

p.s. zanima me kako sve brojeve sa sima prebacit na gmail? onda bih čak i počistio sim card...

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
Ceskaj malo... originalni tele2 custom rom, wtf? Ili je originalni ili je custom. Ako je na autu promijenjen lak, felge, stavio si siroke gume I nabrijao motor, onda taj auto vise nije original, nego custom.

sori nemam rjesenje za tvoje boli, ali eto barem si nesto naucio:)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice