Stiže Canon EOS 1D Mark V?

poruka: 22
|
čitano: 3.360
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stiže Canon EOS 1D Mark V?".
17 godina
neaktivan

Samo 5000 dolara?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Stiže Canon EOS 1D Mark V?
Pa nije to compact igračka za dječicu.
17 godina

$5000 za aparat koji nije ni FF... ne, hvala...

U dvobojima u ovoj klasi Nikon je puno jači.

Na brutalno visokim osjetljivostima 16MP apsh senzor nema šanse protiv 12MP FF.

http://kv43994.mybrute.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2009 9:51 (Kuv).

0 0 hvala 0
17 godina

pa ak oces FF onda si uzmi Ds verziju

a i na usa strnicama se spominje

THE NEW CANON EOS-1D MARK IV DIGITAL SLR CAMERA

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2009 10:41 (Zdravek2008).
16 godina
neaktivan

Mark V, kaže Bugov novinar Ive. Prema višestrukim izvorima, kaže. E, moj Ive, a da a kad je ono izašao Mark IV? ;p

http://www.dpreview.com/news/0910/09102001canon1d4.asp

0 0 hvala 0
17 godina
mirkan kaže...

Mark V, kaže Bugov novinar Ive. Prema višestrukim izvorima, kaže. E, moj Ive, a da a kad je ono izašao Mark IV? ;p

http://www.dpreview.com/news/0910/09102001canon1d4.asp

Bugov novinar prenosi ono sto je vecina prenjela pod glasinama

cetri je trebao biti preskocen jer 4 u vecini azijskih zemalja nesretan broj (slicno se izgovara ko i smrt) pa je trebao biti preskocen, al izgleda da nije :)

17 godina
neaktivan

Ma ovaj je bug u zadnje vrime posta trač sajt.

Inače prestpostavljam da će ovi 1D4 imat više šuma od 5D2 šta automatski znači više od D3, a pogotovo od D3s, u svakom slučaju živi bili pa vidili.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

a koji site nije trac site, ako pokusava iznositi novosti

ak se ceka na sluzbene informacije, onda ne valja jer se vjesti iznose i s nekoliko dana zakasnjenja

ako se izadje sa nekom vjesti koja ispadne da nije 100% tocna onda je to trac

BTW meni se cini da je jedino fulan naziv modela, a ostali podaci su tocni, zar ne?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zdravek2008 kaže...

pa ak oces FF onda si uzmi Ds verziju

a i na usa strnicama se spominje

THE NEW CANON EOS-1D MARK IV DIGITAL SLR CAMERA

gdje si vidio da se spominje 1Ds IV?

There's an old Italian saying: you fuck up once, you lose two teeth. - Tony Soprano
16 godina
neaktivan

Ma je, pa članak je objavljen danas ujutro, a evo što se moglo pronaći jučer:

http://www.canonrumors.com/2009/10/1d-mark-iv-press-release/

Dakle čak i da je tekst napisao ranije, opet se to prije stavljanja na stranicu moglo apdejtati. Primjerice:

http://www.canonrumors.com/2009/10/canon-eos-1d-mark-v-cr1/

http://www.canonrumors.com/2009/10/1d-mark-iv-cr1-2/

Ali što koga briga, ma nema veze, V, IV, to je sve tak isto. Ne daj bože da bi se netko sjetio malo pogledati što piše te osvježiti stranicu.

17 godina
neaktivan

Falili su kad su napisali da snima 1080 p sa 60fps, da ima 11 fps(ima 10), a ono najvažnije je da su falili i naziv aparata. Šta je onda ovo ako nije trač?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bara kaže...

Falili su kad su napisali da snima 1080 p sa 60fps, da ima 11 fps(ima 10), a ono najvažnije je da su falili i naziv aparata. Šta je onda ovo ako nije trač?

A pazi foru, zdrava logika bi ti trebala govoriti da sa 60 fps na 1080 p vjerojatno nešto nije u redu. Na 720 p, to je već nešto sasvim drugo. A opet, 1080, 720, sve je to oko 1000, čemu sitničariti?

Podsjetilo me ovo na to kako su novinari izvještavali za vrijeme rata. Pojma nisu imali o vojnoj tehnici pa je tako F16 bio Tornado, razarač je bio krstarica, ali jednom u deset puta nešto bi i pogodili :)

16 godina

Što reći nego... dobrodošao kralju!

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Envy kaže...

a ne ne - 1Ds Mk IV još nije izašao. Namigiva

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.
16 godina
neaktivan
elkarrde kaže...
Envy kaže...

Kad smo već kod kralja, ovo nešto usporedbi trenutnog stanja ;)

http://www.dpreview.com/reviews/NikonD3X/page28.asp

http://www.dxomark.com/index.php/eng/Image-Quality-Database/Compare-cameras/(appareil1)/291%7C0/(appareil2)/287%7C0/(onglet)/0/(brand)/Canon/(brand2)/Nikon

17 godina
neaktivan

sve te izmjerene brojke ukazuju na razliku jedva iznad nivoa standardne pogreške, dok je razlika u cijeni daleko od zanemarive (u korist canona, ofkors).

al opet, i canon 1Ds mk4 i nikoni D3x/s su samo male mace u usporedbi s Kraljicom - Leica S2. Namigiva

(ne vjerujem da sam stao na stranu canona! Smijeh)

ea mel tation dignissim theophrastus. inani aperiam inciderint an pri. ut ius nulla quodsi corpora. aliquid vocibus.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
elkarrde kaže...

sve te izmjerene brojke ukazuju na razliku jedva iznad nivoa standardne pogreške, dok je razlika u cijeni daleko od zanemarive (u korist canona, ofkors).

Naravno da je cijena u korist Canona kad je u istoj klasi kod nas 10-15% skuplji.

16 godina
elkarrde kaže...
Envy kaže...

Pogledaj malo bolje.  Belji se 

Naravno mislim na 1D a ne na 1Ds ni sam ne znam kako ste raspravu skrenuli u "s" smjeru Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.10.2009 23:00 (Envy).
16 godina
elkarrde kaže...

al opet, i canon 1Ds mk4 i nikoni D3x/s su samo male mace u usporedbi s Kraljicom - Leica S2. Namigiva

(ne vjerujem da sam stao na stranu canona! Smijeh)

Koliko ja znam aparat nije ni izašao (tek u Januaru sledeće godine), i ima 56% veći senzor od trenutnih tkzv. Full Frame rješenja tako da ni sam ne znam je li to mali format ili srednji format, a i cijena od preko $22.000 nije šala.. tako da mi stvarno nije jasno zašto uspoređuješ Canone i Nikone sa Leicom, probaj sa Mamyiom.  Iskreni pozdrav ;)

17 godina
neaktivan
Envy kaže...
elkarrde kaže...
Envy kaže...

Pogledaj malo bolje.  Belji se 

Naravno mislim na 1D a ne na 1Ds ni sam ne znam kako ste raspravu skrenuli u "s" smjeru Namigiva

pogledao opet - i dalje je samo 1D mk4. 

Kralj ne može biti 1D, već samo 1Ds, koji je po svemu osim po burstu tradicionalno najjači model - odtud se stvorio taj "s".

Envy kaže...

Koliko ja znam aparat nije ni izašao (tek u Januaru sledeće godine), i ima 56% veći senzor od trenutnih tkzv. Full Frame rješenja tako da ni sam ne znam je li to mali format ili srednji format, a i cijena od preko $22.000 nije šala.. tako da mi stvarno nije jasno zašto uspoređuješ Canone i Nikone sa Leicom, probaj sa Mamyiom.  Iskreni pozdrav ;)

uspoređujem canone i nikone s leicom S2 jer su sva tri sustava zamišljena jednako. digitalni 'blad, mamiya, nadolazeći pentax 645, phase one, sinar, leaf su drugačije zamišljeni i izvedeni. leica S2 je zamišljena (i izvedena) kao konkurencija high-end studijskim FF canonima, nikonima i sonyjima, sa osjetno većim senzorom, i svim kaj ide uz to - esencijalno, to je povećani 35mm SLR. 'blad, mamiya, pentax 645D, i slični su drugačiji - to su srednjeformatni fotići malo smanjeni (zbog ograničenja u proizvodnji ogromnih senzora), te su drugi svijet.

zanemario sam tu cijenu leice, $22k je ogromna svota, no leica je uvijek bila posebna. Namigiva

16 godina
neaktivan

mene ludo zanima kako radi osjetljivost ISO na 102k i kod nikona i kod canona.

ak netko ima link na sample nek podjeli

There's an old Italian saying: you fuck up once, you lose two teeth. - Tony Soprano

0 0 hvala 0
17 godina

neznam sta se skuzi sa prvog linka osim da ima malo razlike u boji, a sad koja je realnija je pitanje za onog ko je vidio orginalne predmete koji su se slikali.

canonva fotka izgleda malo mutnija, al nisam siguran dali je to radi manje rezolucije ili jednostavno nije izostrno na istom mjestu jer spajalice koje su malo naprijed izgledaju ostrije na canonovoj fotki od ostatka slike koji izgleda ostrije na nikonovoj fotki

glede drugog linka, da se zakljuciti da je 1Ds III 16mjeseci stariji model i 2k$ jeftiniji i normalno da po spec. zaostaje

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice