Da taj sony ti je odličan full hd tv jedan od najboljih. Jedino fhd oled je bolji to ti sve govori.https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SONY-KDL50W755CBAEP/ na ovog sam mislio. Taj ti ima smart tv aka android.
Da taj sony ti je odličan full hd tv jedan od najboljih. Jedino fhd oled je bolji to ti sve govori.https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/SONY-KDL50W755CBAEP/ na ovog sam mislio. Taj ti ima smart tv aka android.
Koji kosta 2.5x vise
Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Tu se slažem. Odličnu crnu boju, imaju jedino televizori, sa Full-Array Local Dimming zatemnenjem.
Koji bi bio najjeftinij tv koji to ima? Full-Array Local Dimming.
Ovdje imaš pa si pogledaj.
https://www.nabava.net/televizori__240/sony-televizor-kd-55xe9005-55-139-cm-led__39529451
https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-65pus7601-65-165-cm-led__24704231
https://www.nabava.net/televizori__240/panasonic-televizor-tx-65dx900e-65-165-cm-led__22467541
Ima još Samsung model KS9005.
Ako ćeš već iskoristiti popust od t-coma preporučio bi ti bolje da se protegneš za 500kn i uzmeš ovaj model LG: https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-49sj810v.aspx i miran si. (+ ima i 100hz)
garfield1 ma jeli 
Što se tiče crne sve osim oleda je banana i to je točka jednom zauvjek. Nema tog VA ili IPS-a koji ima crnu boju.
VA je ipak puno bolji od IPS-a :)
Ako ćeš već iskoristiti popust od t-coma preporučio bi ti bolje da se protegneš za 500kn i uzmeš ovaj model LG: https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-49sj810v.aspx i miran si. (+ ima i 100hz)
Taj je 49" incha.
Taj je 49" incha.
+ nemam jos 500 kn.
Temu treba preimenovati u "Philips za i protiv"....
Molim preporuku TV-a, cca 2500 kn. Jedina obvezna karakteristika je S2 prijemnik, pošto će se ljeti koristiti u apartmanu za iznajmljivanje a zimi će ga koristiti vlasnici (stariji bračni par).
Nekakavo moje razmišljanje je FHD, 40-43", non smart.
Pošto je moj post zagubljen među prepirkama, odlučio sam kupiti najjeftiniji TV renomirane marke (dakle ne Grundig, Philips, Vivax... ;)) koji pokriva moje zahtjeve i to je:
https://www.ekupi.hr/LG-LED-TV-43LH541V-Full-HD-916480.aspx
Eto, kad mi niste dali savjet prije kupovine sad mi barem recite koliko sam se zajebao :)
Molim preporuku TV-a, cca 2500 kn. Jedina obvezna karakteristika je S2 prijemnik, pošto će se ljeti koristiti u apartmanu za iznajmljivanje a zimi će ga koristiti vlasnici (stariji bračni par).
Nekakavo moje razmišljanje je FHD, 40-43", non smart.
Pošto je moj post zagubljen među prepirkama, odlučio sam kupiti najjeftiniji TV renomirane marke (dakle ne Grundig, Philips, Vivax... ;)) koji pokriva moje zahtjeve i to je:
https://www.ekupi.hr/LG-LED-TV-43LH541V-Full-HD-916480.aspx
Eto, kad mi niste dali savjet prije kupovine sad mi barem recite koliko sam se zajebao :)
U tom cjenovnom rangu i nema neke razlike izmedju vise modela, tak da nisi se nis zeznul..
garfield1 je jedini forumaš koji unatoč kritikama sa svih strana vidi skrivene ili neslućene ljepote Philipsa ;)
Do prije 15-tak dana bio u potrazi za televizorom koji bi bio što bliži UHD Premium specifikaciji (3.840x2.160, 10-bit, 90% DCI P3, 1000nits & 0.0005 black). Trenutno najbolju sliku pruža OLED. Iako je svakim danom ponuda sve veća i modeli iz 2016. i 2017. godine su dosta uznapredovali u ovih par godina problemi koji još uvijek prate OLED i razlika u cijeni su trenutno bili dovoljni razlozi protiv kupnje. Kako je recimo jedan od uvjeta je bio i širi kut gledanja osim televizora sa VA panelom (sa svim svojim prednostima i nedostacima), u obzir su ušli i televizori sa IPS matricom.
Iako će razlika u obradi TV signala prelaskom na višu rezoluciju biti daleko manja neovisno o proizvođaču, uz trenutni izbor TV signala najbolje procesuiranje slike trenutno nudi SONY. Cijena zapravo nije odlučujući argument, ali nekako razumno i po karakteristikama preferirao sam XD seriju iz 2016 godine. Modele koji su mi bili interesantni je praktično bilo nemoguće naći u trgovinama u Splitu pa čak i izložbene.
Kako Emmezeta svaki vikend odabere jednog proizvođača za popust od 10-15%, odem na web i vidim 20% popusta na sve LG televizore. Odem u trgovinu. Model 55UH8507 koji je prije par mjeseci u trgovinama bio 11500 uz pad cijene i popust za 5600 krznenih. Izložbeni. Garancija samo 2 godine. U glavi mi lete sami upitnici. Pogledam datum proizvodnje 10/2016. Relativno nov. HDR10, Dolby Vision, HLG, 10-bit uz FRC, 90% DCI P3, 500nits. 3D mi zapravo i netreba, budući da već imam jednog 3D iz 2012. godine s kojim nemam nikakvih problema. U trenutku slabosti uzimam... uh, cijeli ovaj uvod je samo da si malo olakšam dušu :)
Nedostaci:
- crna boja očekivano lošija, ali ne i razočaravajuća
- local dimming - isključeno po preporukama zato jer edge LED, posebno u izvedbi sa svjetlima u donjem dijelu ekrana, ne ide u istu rečenicu sa lokalnim zatamnjenjem
- aps - iako bi ugrađeni quad core mogao pokrenuti gotovo sve (npr. Kodi), ponuda aplikacija ako ne računamo Netflix, Maxdome, Oyo, Google Play, HBO Go, Amazon Prime, YouTube ili HRTi i B.net u stvari je vrlo loša
Dobre strane:
- raspon boja zahvaljujući "Quantum Display" tehnologiji dobar
- uniformnost ekrana u redu
- harman/kardon zvuk
- 100 Hz
- WiFi Direct, Miracast, DLNA, Bluetooth - sve radi
- picture-in-picture (LiveTV dok gledamo web) i multi-view (slika sa dva različita ulaza) rade
- media player radi (1x USB 3.0, 2x USB 2.0)
- tipkovnica i miš 27 MHz i 2.4 GHz nikakvih problema
- RF daljinski odličan
@toxic
.../led-tv-lg-55uj701v je lošija telka od ../led-tv-lg-55uh7707. Usporedba. LG 55UH7707 je zapravo 55UH8507 samo bez 3D-a. LG 55UH7707 za razliku od 55UJ701V nema 5-godišnju garanciju.
SD za 7830 (6830 uz MAX2/3) ima .../led-tv-sony-bravia-kd-55xe8096-4k. Po specifikacijama (4K X-Reality PRO procesor, quantum dots TRILUMINOS Display, quad core sa 16gb prostora, najnoviji android) uz 5 godina garancije bi trebao biti sasvim u redu. Jedini razlog zbog kojega ga ne mogu preporučiti je zato jer ga nisam vidio uživo.
Trenutak slabosti, zapravo izmjereno 500-550 zavisi od reviewa. Usto prostorija nema staklene otvore na sve strane pa se nije potrebno toliko napucavati sa osvjetljenjem.
garfield1 je jedini forumaš koji unatoč kritikama sa svih strana vidi skrivene ili neslućene ljepote Philipsa ;)
Do prije 15-tak dana bio u potrazi za televizorom koji bi bio što bliži UHD Premium specifikaciji (3.840x2.160, 10-bit, 90% DCI P3, 1000nits & 0.0005 black). Trenutno najbolju sliku pruža OLED. Iako je svakim danom ponuda sve veća i modeli iz 2016. i 2017. godine su dosta uznapredovali u ovih par godina problemi koji još uvijek prate OLED i razlika u cijeni su trenutno bili dovoljni razlozi protiv kupnje. Kako je recimo jedan od uvjeta je bio i širi kut gledanja osim televizora sa VA panelom (sa svim svojim prednostima i nedostacima), u obzir su ušli i televizori sa IPS matricom.
Iako će razlika u obradi TV signala prelaskom na višu rezoluciju biti daleko manja neovisno o proizvođaču, uz trenutni izbor TV signala najbolje procesuiranje slike trenutno nudi SONY. Cijena zapravo nije odlučujući argument, ali nekako razumno i po karakteristikama preferirao sam XD seriju iz 2016 godine. Modele koji su mi bili interesantni je praktično bilo nemoguće naći u trgovinama u Splitu pa čak i izložbene.
Kako Emmezeta svaki vikend odabere jednog proizvođača za popust od 10-15%, odem na web i vidim 20% popusta na sve LG televizore. Odem u trgovinu. Model 55UH8507 koji je prije par mjeseci u trgovinama bio 11500 uz pad cijene i popust za 5600 krznenih. Izložbeni. Garancija samo 2 godine. U glavi mi lete sami upitnici. Pogledam datum proizvodnje 10/2016. Relativno nov. HDR10, Dolby Vision, HLG, 10-bit uz FRC, 90% DCI P3, 500nits. 3D mi zapravo i netreba, budući da već imam jednog 3D iz 2012. godine s kojim nemam nikakvih problema. U trenutku slabosti uzimam... uh, cijeli ovaj uvod je samo da si malo olakšam dušu :)
Nedostaci:
- crna boja očekivano lošija, ali ne i razočaravajuća
- local dimming - isključeno po preporukama zato jer edge LED, posebno u izvedbi sa svjetlima u donjem dijelu ekrana, ne ide u istu rečenicu sa lokalnim zatamnjenjem
- aps - iako bi ugrađeni quad core mogao pokrenuti gotovo sve (npr. Kodi), ponuda aplikacija ako ne računamo Netflix, Maxdome, Oyo, Google Play, HBO Go, Amazon Prime, YouTube ili HRTi i B.net u stvari je vrlo loša
Dobre strane:
- raspon boja zahvaljujući "Quantum Display" tehnologiji dobar
- uniformnost ekrana u redu
- harman/kardon zvuk
- 100 Hz
- WiFi Direct, Miracast, DLNA, Bluetooth - sve radi
- picture-in-picture (LiveTV dok gledamo web) i multi-view (slika sa dva različita ulaza) rade
- media player radi (1x USB 3.0, 2x USB 2.0)
- tipkovnica i miš 27 MHz i 2.4 GHz nikakvih problema
- RF daljinski odličan
@toxic
.../led-tv-lg-55uj701v je lošija telka od ../led-tv-lg-55uh7707. Usporedba. LG 55UH7707 je zapravo 55UH8507 samo bez 3D-a. LG 55UH7707 za razliku od 55UJ701V nema 5-godišnju garanciju.
SD za 7830 (6830 uz MAX2/3) ima .../led-tv-sony-bravia-kd-55xe8096-4k. Po specifikacijama (4K X-Reality PRO procesor, quantum dots TRILUMINOS Display, quad core sa 16gb prostora, najnoviji android) uz 5 godina garancije bi trebao biti sasvim u redu. Jedini razlog zbog kojega ga ne mogu preporučiti je zato jer ga nisam vidio uživo.
Kritike amatera, me nisu nikad zabrinjavale:) Ajde, da bi neki profesionalac detalnije objasnio lošu ili dobru stranu, tehnologije Philipsa bi još bilo..Ali tako svi pišu nešto na pamet, kao što je več i praksa na tom forumu..Pojedinci bi trebali malo posjetit i kakve druge strane forume, da se malo upoznajo sa tehnologijom televizora..Da malo prate i testove,da osobno testiraju televizore ako imaju mogučnost itd.. Ali do tada, kao što sam napisao ništa dramatično..I još nešto je lepi dokaz, da ovdje nema baš niko pojma dosta o televizorima..A reči ču zašto..Skoro nitko, ne pljuje po Samsung televizorima, a imaju najviše problema poslednjih 2 godine:) Da ja nisam napisao oko tih problema , ne bi nitko znao..Ili pojedinci znaju oko tih problema, ali čute:) A philips globalno nema nikakvih problema, a šire se dezinformacije, da je loš itd..Pa sad neznam gdje je ovdje logika..?
Nije VA panel, nego IPS panel. A može se to sve podesit, kako kome paše:)
Ali skuži tipa koliko si je mozak spalio ambilihtom i kak ga ponosno pokazuje a nije si u stanju smanjiti ovoaj ogromni brightness....brijem da više gleda u svjetla po zidu nego u ekran 
@XXX
Pa tu se slažem sa tobom..Izgleda, da je htio pokazat u prvom planu kako izgleda Ambilight kod igara..Naravno, da je ovdje svjetlost Ambilighta prejaka, ali jednim se to sviđa:)
Ali, da se to sve podesit kako kome paše..
Samsung ima problema sa 7 nizom serijom dok ove jace su bolje konstruirane i taj HDR nije stalno na 1500 nego je peak brightnes...
Samsung ima problema sa 7 nizom serijom dok ove jace su bolje konstruirane i taj HDR nije stalno na 1500 nego je peak brightnes...
1500 čega?
nita svjetline
nita svjetline
Ne postoji Samsung sa 1500 nita svjetline.
reako sam peak brightens i KS ide do 1420 9 serija 8 nesto slabije....ali se nezadrzava predugo na toj svjetlini
pogledaj malo forume opcenito u HDR-u je iznad 1000 po defaultu ali zna ovisno o sceni doc do kako sam napisao...
Nema do Sonya ;-)
nita svjetline
Ne postoji Samsung sa 1500 nita svjetline.
na HD Televiziji na testu 1443... mozda nije tocno 1500 al bogami nije daleko....
Prve dvije fotografije su od modela 42PFL7422D koji je pripadao eri 'originalnog' Philipsa znači prije TP Vision-a
Pogledaj, neču više rapravljat oko toga, jer se mi stvarno više ne da...
koji si ti muljator, gore kolega lovacmaki konkretno pita za 6501 model, a ti podmećeš fotke od starijeg modela
može te biti sram i ovaj očajnički pokušaj muljanja ćemo zabilježiti za sljedećeg kolegu koji bude u dilemi oko televizora

Prve dvije fotografije su od modela 42PFL7422D koji je pripadao eri 'originalnog' Philipsa znači prije TP Vision-a
koji si ti muljator, gore kolega lovacmaki konkretno pita za 6501 model, a ti podmećeš fotke od starijeg modela
može te biti sram i ovaj očajnički pokušaj muljanja ćemo zabilježiti za sljedećeg kolegu koji bude u dilemi oko televizora

Pa što se tiče napajalne ploče, ti je isto kao za model 6501:) A matična je za model 6501. Bez kiwija si ti izgubljen, kao malo dete..! .I prestani se pravit pametan, jer nisi:))
Več sam danas nešto napisao o takvim, kao što si ti..O Philiipsu znaš sve napisat kako je loši itd..A o drugim televizorima koji imaju stvarno probleme , pa ne vidim ništa napisano:)
I uglavnom svi tvoji postovi su vezani, na pljuvanje Philips televizora. A da bi napisao nešto pametno ili pomogao ljudima, to ne vidim..Naravno ni ne očekujem, da napišeš nešto pametno, jer ne poznaješ tv tehnologiju, ali bi mogao zato , da se uzdržiš nepotrebnih dezinformacija provociranja itd..Več si dobio žuti karton..Da nečeš biti kao onaj Doktor..Onda bi ovaj forum dobio opet nazad, što je sa takvima kao što si ti, "izgubio;)

i osim toga dobio 5g jamstva.
Predivan osjecaj danas a platio sam ga ispod cijene :)
Pa što se tiče napajalne ploče, ti je isto kao za model 6501:) A matična je za model 6501. Bez kiwija si ti izgubljen, kao malo dete..! .I prestani se pravit pametan, jer nisi:))
ne, nije isto i to ti je kolega kiwi pokazao
stavio si sliku modela iz vremena dok je pilips bio philips i dok je imao kvalitetu
namjerno si pokušao muljati kako bi ispalo da je i kineski pilips jednako kvalitetan, što nije
i dobro je da imamo kolege poput kiwija da razotkriju takve muljatore poput tebe, jer nisu svi stručnjaci na forumu i zato pitaju za savjet
a stručnjak bogme nisi ni ti, već najobičniji muljator koji gura pilips iz nekih svojih interesa i još podmuklo podmećeš lažne slike kako bi zavarao kolege
takvi poput tebe nisu zaslužili žuti nego protjerivanje sa foruma