Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.705
|
čitano: 27.790.717
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Što se tiče modela XD9305, ima nešto slabiji Chipset napram drugim modelima. Ima mediatek 5890 i 1,5GB rama. Zanimivo, da imaju svi najviši rang televizora taj Chipset, dok ima niži rang več noviji Chipset 5891 sa 2GB rama. A android 7.0. ima opet noviji Chipset. A ovdje se može vidjet, oko Chipseta. I razlika između 5890 i 5891.

ZD9 - ЅоС mоdеl: МеdіаТеk МТ5891, 4 х ARМ Соrtex-А53
ХD83 - ЅоС mоdеl: МеdіаТеk МТ5891, 4 х ARМ Соrtex-А53
ХD80 - ЅоС mоdеl: МеdіаТеk МТ5891, 4 х ARМ Соrtex-А53
ХD70 - ЅоС mоdеl: МеdіаТеk МТ5891, 4 х ARМ Соrtex-А53

ХD94 - ЅоС mоdеl: МеdіаТеk МТ5890, 2 х АRМ Соrtех-А17
ХD93 - ЅоС mоdеl: МеdіаТеk МТ5890, 2 х АRМ Соrtех-А17
ЅD85 - ЅоС mоdеl: МеdіаТеk МТ5890, 2 х АRМ Соrtех-А17
ХD85 - ЅоС mоdеl: МеdіаТеk МТ5890, 2 х АRМ Соrtех-А17
ЅD80 - ЅоС mоdеl: МеdіаTеk МТ5890, 2 х АRМ Соrtех-А17
ХD75 - ЅоС mоdеl: МеdіаTеk МТ5890, 2 х АRМ Соrtех-А17

Android TV : 6.0,1 Marshmelow (Sony Edition)
Board : SVP4KDTV15
SoC model: MediaTek MU5890
Core architecture: 2xARM Cortex-17(ARMv7)
Instruction Set : 32-bit ARMv7
GPU: ARM Mali T624 triple core
RAM:1,5GB
Total memory: 1508MB
Available memory: 8363MB

Android TV: 6.0
Board:
SoC model: MediaTek MT5891 quad core
Corе Аrсhitecturе: 4 x АRM Cortех-A53
Instruction Set: 32-bit АRMv7
GPU: АRM Маli-T680 two cores
RAM: 2GB
Internal storage tоtаl mеmоrу: 1983 MB
Intеrnаl stоrаgе space: 8358 M

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.6.2017 10:58 (garfield1).

0 0 hvala 0
15 godina

Ma i meni je trzao nakon update na nougat.

Hard reset je sve probleme riješio ali sam izgubio postavke slike i sve ostalo. I ovako svi govore da mora ići full reset nakon promjene Android verzije.

Nemaš tu šta reklamirati oni će ti ga resetirati i sve ok.

Nakon reseta sve radi brže kodi ubija, sada imam sliku u slici(zgodna stvar), promijenjeno je sučelje i menu izgleda slicno kao kod pkilipsa(bolje je bilo prije).

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.6.2017 11:24 (Grga1984).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Kod mene bez resetovanja xd7005 na 7.0 radi bez problema

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Kakvo je stanje kad se uspoređuju OS-ovi (Android, Tizen, WebOS, Firefox)? Postoji neki jasni pobjednik ili nije toliko bitno?

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.6.2017 9:33 (ZC_Someone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
ZC_Someone kaže...

Kakvo je stanje kad se uspoređuju OS-ovi (Android, Tizen, WebOS, Firefox)? Postoji neki jasni pobjednik ili nije toliko bitno?

Pa svaki ima svoje pluseve i minuse.Sad zavisi šta ko traži.Ovdje si možeš malo pročitat.

http://www.techradar.com/news/television/how-android-tv-webos-firefox-os-and-tizen-powered-smart-tv-into-a-new-age-1279578

http://www.techradar.com/news/television/6-best-smart-tv-platforms-in-the-world-today-1120795

18 godina
neaktivan

Baš sam gledao TechRadar i ovaj prvi članak ali budući da je napisan u 3.2016. nisam bio siguran koliko je aktualan.

Ja sam pikirao neki Android TV a od TechRadara dobivam suprotne informacije. U ovom drugom članku stavili su Sony Android TV na prvo mjesto najboljih Smart TV platformi a u skoro svakoj recenziji televizora koji su mi izgledali zanimljivo su kao nedostatak naveli Android OS. Recimo baš za ovaj 55XE93 kojeg su naveli u tom članku. Zbunjujuće...

ja
14 godina
protjeran

Koliko sam ja probavao novi Android na televizorima, radi sve veoma dobro.Osjetna razlika napram, starom Androidom.A ovdje si pogledaj šta piše iz recenzije za Philips 7502.

Izgled Android TV platforme se nije mijenjao u odnosu na prošlogodišnje modele, te nas je verzija 6.0.1 dočekala na 55PUS7502 televizoru. Ovo je najstabilniji Android TV koji smo testirali do danas, bez ijednog rušenja i osjetno brži u radu u odnosu na istu platformu na 65PUS7601 modelu. Philips 55PUS7502 is based on Android TV platform. We tested our sample with version 6.0.1. Philips was the first company that introduced Android TVs in 2014 and has improved it ever since. The latest installment did not change the looks of the menus, but even after a few weeks of usage, it is evident that 55PUS7502 runs the platform faster than TVs before and more stable as well. During the test we did not see any message about an app stopping or crashing and going through the menus was smoother than on Philips 65PUS7601 we had in the same room. Great result and good job, Philips! The interface is still upscaled Full HD, so text and graphics are not “Ultra HD” sharp – nothing alarming since other TV brands also still use lower resolution menus. The main menu consists of several categories: Recommendations Philips Collection Apps and Settings You can access Google Play Store, Games, Movies & TV and Music and download different apps, free and not free. Different USB peripherals are supported such as gamepads, keyboards and mice – we tried Logitech gear and it worked flawlessly. There are also many video-in-demand apps such as YouTube, Vimeo, Netflix, TED TV, etc. The easiest to use is Netflix since it has a dedicated button on the remote control that will even turn on the TV from stand-by and start the app. Users with private video, audio and photo collections will appreciate Kodi and Plex apps, along with many different video players available in the Google Play Store. However, as last year, we noticed that there is no perfect app for video playback, especially if you want to play HEVC content, over USB but especially over the network. We noticed a lot of stuttering during playback of our demo materials, while this was not the case with h.264 content. Built-in media players in LG and Samsung TVs do a better job in this regard.

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
ZC_Someone kaže...

Realno sve je to nist koristi. Android je klasicno jos uvijek trzav i nedoradjen, pozeljno je izbjegavati ako je ikako moguce. Tizen i webos su vizalno doradjeni s tim da je webos kao cirkus koliko je saren. Firefox a i samo sucelje Panasonica je tamo negdje u 2000. Niti jedan OS nema nista spektakularno od mogucnosti, malo surf i hrpa nepotrebnih aplikacija. Ako se TV smatra ''smart'' zato sto ima nesto od toga onda ocitno nesto ne stima. Dobrog izbora nema pa si odudjen na nesto od ovoga.

Volio bih da naprave TV koji nece biti u grupi smart, cisti vulgaris sa dobrim panelom i da mu cijena bude normalna sto se i podrazumijeva posto nije ''smart'' :)

18 godina

info

http://hdtelevizija.com/2017/06/13/tcl-televizori-stigli-u-hrvatsku/

zanimljiva telka pa tko ne zeli dati puno para a imat nove tehnologije poznatih brendova, dobar izbor 

p.s evo i pressice sa CES-a

svaka cast da imamo od sad i alternative 

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.6.2017 13:06 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Bas me zanima kakve ce cijene sloziti :)

0 0 hvala 0
18 godina

najskuplji ovaj model x99 je 500 dolores znaci kod nas oko 600-650 sto je jefitnije od poznatih brendova...no budemo vidjeli 

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

ima bi pitanje...vidio sam da je gomila ekipe uzimala TV  kao izložbene artikle,pa ima više iskustva s time...naručen je sony 49xd8305 od Sancta Domenice s njihove stranice,neman iskustva i nisam nigdje vidio da je riječ o izložbenom modelu,nit sam stekao uopće dojam da nije nešto novo out of the box...jer koliko sam pratio temu,ekipa je uredno dobijala popust na popust maltene kad su u pitanju izložbeni modeli,i uzimala ih uživo...sad me ovo neugodno iznenadilo...

sad mi lik prodaje priče o tom 2017 modelu koji novi košta valjda 9k kn,a 2016 model je 8300kn,a s popustom jel 7k kn...i ja ne mogu pronaći NIGDJE taj 2017 modelne zna se uopče još koliko ima radnih sati nit išta...mislim ono,jbg...tek nakon šta sam uplatio mi lik objašnjava kako bi meni oni rekli??da mi mogu vratit uplatu?naravno da mi ako želim mogu vratit lovu j****,još najbolje da je ostave...

neman iskustva,ali mi se čini da nije korektno,i da je trebala bit neka vidljivija oznaka da je riječ o izložbenim primjercima...šta je sad najpametnije učiniti??

sad mi lik objašnjava da je "novi2 model 2017 ustvari 8077 i s XS a ne XD...sad neman pojma šta da radim...>??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

i vidim da je za recimo 43 model uredno moguće uzeti "normalan",dakle ne izložbeni model,i mislim da je bilo kad sam ja uzeo u petak navečer još pisalo sa strane da ima možda tih da nisu izložbeni modeli...hoću reči da nude i jedne i druge za model 43 po toj cijeni??pa zar ne bi treba izložbeni model još dodatno ići dolje??zar nije takva praksa??

uglavnom šta sad smislit,jer mi se TV svidio i ima sve potrebne tehnologije i šta sad da radim...koliko kontam sad,8305 je 7k kn,model 2016 rabljeni izložbeni primjerak??a 8077 model 2017 je 8100,NOVI??jer ako ne bude pametnijeg izbora,čini se najbolje stisnit zube i dat još 1000kn za NOVI MODEL 20'17...osim ako ne postoji nešto extra bolje u tom rangu??a čisto sumnjam,jer me sony najvišew privlači...

sorry za offtopic,ali kad je situacija takva...

14 godina
protjeran

@johnyaces777

Dao sam ti ja dobru alternativu, ali nečeš ..) A bolje alternative ovog trenutka nema, uopšte za takve pare i sa 5 godina jamstva:)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pa dobro,nije ovdsje riječč o alternativi...mene zanima Sony,thats it...činio se ka najbolji model...možeš ti meni kazati razlike između 49 inch 8305 i 8077;molim te??

a ima u ponudi 8305,ali 43 inch model...uredno ima kupiti i NOVIH i izložbenih,PO ISTOJ CIJENI??WTF??ne kontan...sad ja uzmen taj model 43 i nestane im novih,šta,pošalju za istu cijenu izložbeni??tko je tu lud??ja isto mislim da je bilo u ponudi i modela novijih,nisam iskreno toliko polazio za tim tada,jer sam konta da je NOV...hoću reći,da je isto kao za 43 inch model,bilo poisalo i jednih i drugih?'šta ako je uistinu tako,da je bilo novih modela,ali su ih do danas sve prodali,i meni ostavili izložbeni??i nije korektno da na računu ne spominje se tako nešto,meni je tek rečeno danas,jer im kao nije odmah sjelo,a ja u petak uplatio...

koliko je bolji 8077 od 8305??opiši mi glavne razlike,molim te...jer mi se čini to sad kao najoptimalnije rješenje,nisam konta tako,ali ne vjerujem da ću dati 7k kn za 2016 model izložbeni,a 2017 NOVI je 1000kn razlike??mislim da je razlika premalena...možda griješim??

edit;ILI ima negdfje nešto EXTRA bolje od 8077 za 8100kn??cash?ali da ima sve điđe,100mhz ekran,bolji taj kontrast za pokret az sport,X1 proc i slično??kvalitetniji panel?iako čisto sumnjam da ima...barem za mene...

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.6.2017 12:12 (johnyaces777).
14 godina
neaktivan
ZC_Someone kaže...

Glupo pitanje...Android je jasan pobjednik da jasniji ne može biti. 

robee1 kaže...

Realno sve je to nist koristi. Android je klasicno jos uvijek trzav i nedoradjen, pozeljno je izbjegavati ako je ikako moguce. Tizen i webos su vizalno doradjeni s tim da je webos kao cirkus koliko je saren. Firefox a i samo sucelje Panasonica je tamo negdje u 2000. Niti jedan OS nema nista spektakularno od mogucnosti, malo surf i hrpa nepotrebnih aplikacija. Ako se TV smatra ''smart'' zato sto ima nesto od toga onda ocitno nesto ne stima. Dobrog izbora nema pa si odudjen na nesto od ovoga.

Volio bih da naprave TV koji nece biti u grupi smart, cisti vulgaris sa dobrim panelom i da mu cijena bude normalna sto se i podrazumijeva posto nije ''smart'' :)

Aj ne baljezgaj...ništa nije trzavo a još manje nedorađeno. Sve radi kako spada., posebno Kodi kako i Google cast. Aplikacije kao što su Netflix ili Youtube radi bez ikakvih problema.

14 godina
neaktivan
johnyaces777 kaže...

pa dobro,nije ovdsje riječč o alternativi...mene zanima Sony,thats it...činio se ka najbolji model...možeš ti meni kazati razlike između 49 inch 8305 i 8077;molim te??

a ima u ponudi 8305,ali 43 inch model...uredno ima kupiti i NOVIH i izložbenih,PO ISTOJ CIJENI??WTF??ne kontan...sad ja uzmen taj model 43 i nestane im novih,šta,pošalju za istu cijenu izložbeni??tko je tu lud??ja isto mislim da je bilo u ponudi i modela novijih,nisam iskreno toliko polazio za tim tada,jer sam konta da je NOV...hoću reći,da je isto kao za 43 inch model,bilo poisalo i jednih i drugih?'šta ako je uistinu tako,da je bilo novih modela,ali su ih do danas sve prodali,i meni ostavili izložbeni??i nije korektno da na računu ne spominje se tako nešto,meni je tek rečeno danas,jer im kao nije odmah sjelo,a ja u petak uplatio...

koliko je bolji 8077 od 8305??opiši mi glavne razlike,molim te...jer mi se čini to sad kao najoptimalnije rješenje,nisam konta tako,ali ne vjerujem da ću dati 7k kn za 2016 model izložbeni,a 2017 NOVI je 1000kn razlike??mislim da je razlika premalena...možda griješim??

Pa nromalno je da lova ne sjeda odmah. Treba uvijek 1 dan da se proknjiži osim ako nije ista banka platitelja i primatelja e onda sjeda odmah. Ti si uplatio u petak, sjeda u pon što je normalno.

Ja bi osobno uzeo XD8305 nego XE8077., ali nećeš fulat ni s jednim ni drugim

Napisao je garflid - 100hz panel., 4K procesor X1...

13 godina
neaktivan

ZAŠTO??dakle,dilema je slijedeća...u ponudi imaš model 2016 xd8305 za 7055kn,koji je još izložbeni primjerak sa minimum dva mjeseca rada već,a za 8100kn imas 2017 model 8077 sa kaže lik boljim panelom,nov novcat,izaša prije misec dana??i misliš da bi triba uzet 8305 nasuprot 8077??još ovaj rabljen dok je noviji nov novcat?'ne smatram to dobrom logikom...smatram da je pametnije uzeti 8077...

jer navodno sve ima isto,osim novije nekog procesora i boljeg panela,sad šta je istina,neman pojma,kad se ne kužim,zato i pitam ovdje,trebaju mi konkretne razlike,ali smatram da nema uopce dvojbe...nisam planirao dodatni trošak,ali po meni bi bio lud da uzmen stariji,lošiji i rabljeni nauštrb novog,boljeg i novog novcatog za ne preveliku razliku,da je razlika 3k kn,onda je druga priča...ovako je to niti 15% razlike...

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.6.2017 12:41 (johnyaces777).
14 godina
protjeran
johnyaces777 kaže...

edit;ILI ima negdfje nešto EXTRA bolje od 8077 za 8100kn??cash?ali da ima sve điđe,100mhz ekran,bolji taj kontrast za pokret az sport,X1 proc i slično??kvalitetniji panel?iako čisto sumnjam da ima...barem za mene...

Što se tiče slikovnog procesora sta jednaka. Model XD8305 ti ima bolji IPS panel i 100Hz osvežavanje panela. A model XE, ti ima 50 Hz osvežavanje panela i nešto slabiji IPS panel.

A model XE ti ima 14 bitnu preslikavu slike, i 10 bitno mogučnost prikazivanja preko Hevca..To su ti otprilike bitne razlike.

13 godina
neaktivan

evo,gledam,sad ima razlika.,..8305 ima 800mhz taj raspon pokreta s 100mhz valjda,dok 8077 ima 400mhz s 50mhz??može li netko rasvijetliti ovo?>?ako ovaj nema to,koji bi model imao 800mhz s 100mhz??jel panel od 8077 50mhz ili 100mhz??jel jedina razlika ovaj senzor pokreta,pa da je lošiji na novijem TV??ima li išta još?

14 godina
protjeran

@johnyaces777

Ti kao, da praviš diplomu sa elektronike:) Pa što se tiče Hz pokretne resolucije, ti toliko nisu važni, jer sam panel inako radi najviše na 100Hz, pa makar pisalo 500 ili 1500 Hz..

To je više marketing..Ali nek bi bilo, da ako ima televizor veči index pokretne resolucije, bi bila i slika nešto kvalitetnija..Ali nemoj se ti sekirat oko tih Hz..Važno ti je kod televizora, da ima što bolji procesor i Chipset. I da ima što boilji odaziv samog panela.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

eto...dakle,noviji model ima LOŠIJI PANEL?meni lik kaže noviji i bolji??dakle,8305 ima 100mhz panel s 800mhz senzorom pokreta,dok 8077 ima 50mhz panel s 400mhz senzorom??ajme,ajme,SRA*E...

ne kužim to 14bitnu i 10bitnu mogučnosti,koliko je to bitno nauštrb 100mhz panelom s 400mhz senzorom??koliko to meni znači kao prosječnom korisniku?uštekaću optimu TV i eventualno s kompa nešto gledat,i eventualno nešto preko androida tih app več sta ima...sad opet zbunjoza...ali ne uzima mi se rabljeni TV po cijeni novog...radije cu uzeti 43 inch model 8305 i uštedit 1000kn,samo trebam skontat razliku da mogu odabrat,a to sad trebam,sta prije,jer je vec sve maltene uplaćeno,sotga isprike za offtopic možda,ne uziman TV svaki dan...

13 godina
neaktivan
garfield1 kaže...

@johnyaces777

Ti kao, da praviš diplomu sa elektronike:) Pa što se tiče Hz pokretne resolucije, ti toliko nisu važni, jer sam panel inako radi najviše na 100Hz, pa makar pisalo 500 ili 1500 Hz..

To je više marketing..Ali nek bi bilo, da ako ima televizor veči index pokretne resolucije, bi bila i slika nešto kvalitetnija..Ali nemoj se ti sekirat oko tih Hz..Važno ti je kod televizora, da ima što bolji procesor i Chipset. I da ima što boilji odaziv samog panela.

pa dobro sta je sad onda najbolji odabir??jel to 8305 s 100mhz ekranom i 800mhz pokretom(ali nažalost rabljen,ali ništa,uzeću 43 inch) ili je ipak 8077 s novijom generacijom ali nažalost izgleda s 50mhz panelom i 400mhz pokretom??

meni realno bi noviji TV novije generacije trebao biti bolji??da nije rabljen,ne bi vodili uopće ovu diskusiju,jer je sve već plaćeno i samo se čekala isporuka...sad je ispala dilema...

koji model je ovaj,ali da ima 100mhz ekran i taj bolji senzor,koliko bi to koštalo više ili nema takvog modela u ponudi još možda?da nije 50mhz 400mhz ka 8077 model??

oprostite za toliko pitanja,garfield je bio ljubazan da pomogne preko PP,ja naručio i sad ispadne ova situacija...

14 godina
protjeran

Pa sad zavisi šta češ najviše gledat..Ako češ gledat uglavnom sport, je po mome bolji model XD8305. Ali ako češ gledat više filmova i nešto malo sporta, onda je dobar i model XE..

Ali ako gledamo u praksi su razlike male..Tako, da svejedno što uzmeš.A što se tiče usporedbe sa modelom XD8305, bi ti bio model XE8505, koji je još bolji od modela XD8305 ali naravno  skuplji..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
johnyaces777 kaže...
garfield1 kaže...

@johnyaces777

pa dobro sta je sad onda najbolji odabir??jel to 8305 s 100mhz ekranom i 800mhz pokretom(ali nažalost rabljen,ali ništa,uzeću 43 inch) ili je ipak 8077 s novijom generacijom ali nažalost izgleda s 50mhz panelom i 400mhz pokretom??

meni realno bi noviji TV novije generacije trebao biti bolji??da nije rabljen,ne bi vodili uopće ovu diskusiju,jer je sve već plaćeno i samo se čekala isporuka...sad je ispala dilema...

koji model je ovaj,ali da ima 100mhz ekran i taj bolji senzor,koliko bi to koštalo više ili nema takvog modela u ponudi još možda?da nije 50mhz 400mhz ka 8077 model??

oprostite za toliko pitanja,garfield je bio ljubazan da pomogne preko PP,ja naručio i sad ispadne ova situacija...

Ovaj iz SD prića gluposti...bolji je XD8305 nego XE8077. Sve smo ti napisali. Ali ti budi miran i uzmu XE8077 da ne bi u podsvijesti imao misao da si uzeo polovan televizor a mogao si novi. Uzmi 8077....

14 godina
protjeran

Još treba reči, da što se tiče razlike u kvaliteti slike između modela 2016 i 2017, nisu velike:) To vrijedi za sve proizvođače..Razlike su uglavnom u drugim parametrima, ne toliko što se tiče sam kvalitet slike..Recimo, da ima televizor HLG tehnologiju Dolby Vision, nešto više priključaka, bolji smart, bolja izrada televizora itd..I to sve košta, pa su zato i cjene uglavnom veče napram modelima 2016..

0 0 hvala 1
14 godina
protjeran

@johnyaces777

A možeš i ovdje proverit ako još ima , pa ovdje uzmi..MaxPro ti šalje i kod kuče..Ili u Big Bangu, za nešto malo više..

https://www.ceneje.si/Izdelek/7191136/avdio-video/televizorji/lcd-led-tv/sony-3d-led-tv-kd-49xd8305

https://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/kd49xd8305baep-sony-590732

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.6.2017 13:32 (garfield1).

0 0 hvala 1
13 godina

Testovi su pokazali da je XE serija lošija od XD serije po panelu i općenito kvaliteti izrade. Osim toga XD83 serija je viši rang od XE80 serije. Ima više native Hz-a i nešto bolji panel općenito od 80 serije.

Test XE serije

Kaj se tiće toga da je izložbeni primjerak, imaš iovako ionako 5 godina garanije, a to kaj je izložbeni ne znaći da je radio godinu dana stalno. Najbolje ti je ak možeš da odeš direkt tamo pa pogledaš dal je sve u redu s njim.

Ja se nisam nikad s tim zamarao i sve je uvijek bilo ok, a obično dobiješ i neki popust jer je izložbeni.

13 godina
neaktivan

gle,sve kužim,isprike šta toliko se raspitujem baš sad,jer nisam nit htio previše postavljat pitanja prije kupovine,samo sam kad sam suzio izbor,malo se konzultirao s kolegom Garfield1,koji je bio ljubazan i pomogao preko PP,i naručio u uplatio...i sad mi lik kaže da samo nude izložbene modele,dok za model 43 inch nude i jedne i druge...smatram da nije korektno nit pošteno da netko kupi NOVI i IZLOŽBENI model po istoj cijeni...shvatio sam da je 8077 "lošiji" jer nema 100mhz panel i 800mhz senzor pokreta,dakle,8505 bi bio nasljednik,a on je 10250kn,dakle NEMA TEORIJE...max je bio 7kn kn,izabra sam 8305,ali sad mi smeta da je izložbeni primjerak,jbg...to nisam nigdje skužio nit na računu dobio neku obavijest,meni je sve uredno bilo da je nov...samim time da je u ponudi 43 inch,i novi i izložbeni po istoj cijeni,je totalno debilna praksa,i smatram da je kupac oštećen u tom slučaju...

ali da skratimo priču,vi se više kužite,šta je NAJPAMETNIJE Učiniti sad...

opcija 1)ostaviti sve kako je i uzeti rabljeni 8305,star 2 miseca za 7050kn,ali s 100mhz ekranom i 800mhz senzorom pokreta

opcija 2)uzeti 8077 za 1000kn više,ali NOV,ali nažalost s 50mhz ekranom i 400mhz senzorom pokreta

opcija 3)uzeti 8305 ,ali 43 inch umisto 49,uštediti 1000kn...ali sam htio što veći ekran za 4K,jer kao tako je bolje...

opcija 4)nešto četvrto??

sad mi se čini da je najbolje prežaliti 6 inch ekran veći,uzeti 43 inch model i gotovo...dobijem 100mhz ekran i 800mhz za sport,dakle kao "fluidniji" panel i uštedim,iako najradije ne bih uštedio,ali ne uzima mi se rabljeni po cijeni novog!!!

sad šta vi koji se kužite bolje mislite da bi bilo najpametnije??TV bi služio za programe preko optime,android app,sport da je dobar i da se može spojit i služiti kao monitor isto nekad ili gledanje preko njega s kompa??

hvala svakako unaprijed,sorry da piskaram,ali nažalost,nakon odabira je ispalo ovako,i sad se malo osjećam prevarenim,ne sviđa mi se da dođe rabljen TV a da ja platim ga ka novog...Lp...

15 godina

Panasonic TX-P46ST30 da li se isplati kupiti za 250€,bez garancije,sa 2 para naočala za 3d....

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice