Što mislite o ovom tu malcu, za po sobi? Trebalo bi mi neko tak malo 5-10W pojačalo za po sobi, naravno, full lampaš. Pa ovo mi pada kao izbor:
http://www.njuskalo.hr/pojacala-gitare/lampasko-5-w-pojacalo-ibanez-valbee-oglas-1042809
Što mislite o ovom tu malcu, za po sobi? Trebalo bi mi neko tak malo 5-10W pojačalo za po sobi, naravno, full lampaš. Pa ovo mi pada kao izbor:
http://www.njuskalo.hr/pojacala-gitare/lampasko-5-w-pojacalo-ibanez-valbee-oglas-1042809
To pojačalo ako je u dobrom stanju je jako dobro za po doma, svakako se isplati ići pogledati i isprobati, ako je sve u redu, neloše za kupiti, cijena je također u redu.
Još ak bi mogo užicat 100 kuna popusta...
Samo se sjeti da lampe ne zvuce kao lampe ako ih ne "odsarafis" kako spada...
Normalno da ću ga okrenut kak se spada, ali nije isto okrenut 50W i 5W, kaj ne? :D
Ma za po sobi ti ovo super, i 5w sasvim dovoljno. Ja imam 15w, a moj drug 10w, pa nikada nemamo priliku da ih iskoristimo zbog komsija.
Onako za vjezbanje i za zezanciju sa rajom super.
Ovaj imam jedan problem. Svirao sam neku pjesmu u gp5 i sad mi ima piše slide od 1 praga do prvog praga i iznad onaj kao most, doli u opcijama kolko vidim piše da je to legato slide, kako se to izvodi?
ja tebe nisam nis skuzio taj sliku ili file da vidim
takav slide bi ti znacio da npr odsviras 15/17 ova crta bi predstavljala slide xD i onda samo zicu puknes na 15 polju i slidas na 17 al tamo ne trzas zicu a kaj se tice ovog malo reterdirano izgleda al trebalo bi biti da trznes na 1 polju i onda po njemu samo slajdas jednom btw koja pjesma je to
Evo kako ću ovo odsvirat?
Ton F, samo ga drži jednu cijelu notu + jednu osminku dugo. To je to.
ja mislim da bi trebo slidat do nuta i nazad bar mi se tak cini kad cujem to u guitar prou
EDIT:zahebi ovo moje slusaj domagoja izgubis ton ako slidas do nuta
Sta ti je?
Ovo je obicna ligatura, jedan ton se odsvira i traje koliko i zbroj vrijednosti obe note.
a zasto se onda pise ko slide?bezveze mislim nisam nikad na tak nes naiso pa nemam pojma al opet,mislim sta se to nemoze drugacije napisati jer ovak izgleda zbunjujuce znam da nema svrhe slidat po jednom fretu jel se ton naravno nece promjenit al jednostavno zbunjuje taj znak
a zasto se onda pise ko slide?bezveze mislim nisam nikad na tak nes naiso pa nemam pojma al opet,mislim sta se to nemoze drugacije napisati jer ovak izgleda zbunjujuce znam da nema svrhe slidat po jednom fretu jel se ton naravno nece promjenit al jednostavno zbunjuje taj znak
Correction, ton ĆE se promijeniti, ako rapidno "slideaš" po jednom polju, tipa kao što vidiš violiniste dok onak na mjesto migaju rukom, ne znam kak da bolje objasnim. E, al to se zove vibrato i nema veze s ovim. :) Ovo ti je ligatura, nekome je bilo dosadno pa je stisnul S slučajno u Guitar Pro-u. Ili je to neki način za označavanje specifičan za GuitarPro (ili što već koristiš). Inače, postoje dva tipa slide-a. Shift slide (ne znam kakav bi prijevod bio na hrvatski) i legato slide. Razlika je u tome što kod shift slide-a okineš notu, odvučeš se gore/dolje do sljedeće note i okineš i tu drugu. Dok kod legato slide-a, okineš samo prvu notu i odvučeš se do sljedeće, ali nju ne okidaš. E sad, dosta editora ne razlikuje ta dva slide-a, mislim da čak ni GuitarPro, nisam ga dugo koristio. E koja je poanta priče? U tome što se shift slide označava u tablaturama tak da se prva i sljedeća nota povežu kosom crtom (sad, ovisi jel se slide-a prema gore ili prema dolje, tak će crta biti okrenuta), dok se kod legato slide-a uz crtu još doda i luk ovakav kakav je u ovom slučaju. Eto, čisto informativno iako se ovo samo odsvira tolko dugo kolko sam već rekao.
Correction, ton ĆE se promijeniti, ako rapidno "slideaš" po jednom polju, tipa kao što vidiš violiniste dok onak na mjesto migaju rukom, ne znam kak da bolje objasnim. E, al to se zove vibrato i nema veze s ovim.
Ja sviram klasiku na gitari takodje koristim vibrato.
Ono sto vi zovete slide, zove se glisando.
ajde bar sam nesto naucio :)
Correction, ton ĆE se promijeniti, ako rapidno "slideaš" po jednom polju, tipa kao što vidiš violiniste dok onak na mjesto migaju rukom, ne znam kak da bolje objasnim. E, al to se zove vibrato i nema veze s ovim.
Ja sviram klasiku na gitari takodje koristim vibrato.
Ono sto vi zovete slide, zove se glisando.
Tako je, inače se to talijanskim terminom naziva glissando, to je ono, školski. Al kolokvijalno se najčešće kaže jednostavno, slide. :D
EDIT: Naravno da koristiš, nisam mislio na to da se vibrato može izvesti samo na violini, već sam to spomenuo kao primjer, da lakše vizualizira na što točno mislim.
Ovo ajd možda i nije direktno vezano za gitare, al moram ovo postat, jednostavno ovo mi je jedan od najboljih komentara koje sam pročital na Youtube-u (video je Hendrixov Voodoo Child).
God wanted to form a rock band. In 1970 he thought 'I need the world's best guitarist' so he took Jimi Hendrix. In 1980 he thought 'I need the world's best drummer' so he took John Bonham. In 1986 he thought 'I need the world's best bassist' so he took Cliff Burton. In 2004 he thought 'I need another of the world's best guitarists' so he took Dimebag Darrell. And finally, in 2010 he thought 'I need the world's best vocalist' so he took Ronnie James Dio. R.I.P guys! We all love you and miss you!!
Epic.
U kojem pravcu bih trebao učiti dalje?
Naučio sam osnovne akorde, barre također. Pjesme ne znam skidati
(očito), ali ritam znam prepoznati.
Također od teorije znam samo duljinu nota
Evo jos malo materijala.
Sve ovo je snimljeno za moj hobi projekt (tj. igru), kao soundtrack. Igra ima stih Blade Runnera, naravno 100% cyberpunk setting, pa sam se potrudio oko atmosfericnijeg soundtracka, iako su ovo samo kratki prototipovi (cijele stvari zvuce vrlo dosadno pa sam skratio).
1. Soundtrack za glavi meni, opcije, etc etc etc... imam cak i sliku da docara ugodjaj :-)
2. Soundtrack za intro... dovoljno je rano jutro da je jos uvijek mrak, lik se pomalo budi, ustaje i kuha kavu...
3. Soundtrack za safe-zone, tj. apartmane u kasnijim stadijima igre. Ovdje sam isprobavao neku solo improvizaciju, puna je gresaka i treba je ubit, pa probajte zanemarit.
4. Soundtrack za chase scene, tj. kad treba bjezati od policije. Pocetak je polagan je player ima oko 3 sekundi gdje je vrijeme usporeno, za odabir da li bjezati ili se tuci. Poprilicno nedoradjeno, ali eto stavljam ga ovdje zbog kompletnosti.
5. I zadnje, Epic Soundtrack, naravno koristen kad se trazi da pritisak pomalo raste. Takodjer nedoradjeno :-(
Zasto nitko ne posta svoje materijale ovdje?
4. i 5. bi trebalo biti puno..energičnije.
Zasto nitko ne posta svoje materijale ovdje?
Jer ih nema? :(
Yet...
Ljudi, može pomoć?
Na gitari mi zuji neck humbucker samo kad odsviram ton E na A i D žicama (7. i 2. polje). Dakle, ne zuji na pojačalu, već ovako na "suho". Probao sam ga zategnit ali bez uspjeha. Kako da to popravim?
P.S. Kad odsviram ton E i pritisnem prstom taj magnet osjetim da vibrira iako onda ne zuji, tak da mi se čini da je nešto olabavilo...
Ljudi, može pomoć?
Na gitari mi zuji neck humbucker samo kad odsviram ton E na A i D žicama (7. i 2. polje). Dakle, ne zuji na pojačalu, već ovako na "suho". Probao sam ga zategnit ali bez uspjeha. Kako da to popravim?
P.S. Kad odsviram ton E i pritisnem prstom taj magnet osjetim da vibrira iako onda ne zuji, tak da mi se čini da je nešto olabavilo...
Dvije mogucnosti.
Ili stare zice, ili ti je akcija vrata u klincu - sto je lako moguce ako si stavio nove, deblje zice. Treba olabaviti vrat malo, ali ako to ides raditi treba nastimati oktave. Ako je to u pitanju, zaheban posao, daj gitaru nekom Doktoru da ti to rijesi.
Apropos materijala, ma snimajte sve zivo, bilo kako. Mobitel, kazetofon, mikrofon od kompa. Sta god :-)
Kao i kod programiranja, najteze je poceti, zato treba poceti od najjednostavnijeg i s vremenom graditi ka kompleksnijem
pa probaj spustit pickupove malo nize
Zaljepi s izolir trakom. :P
Evo, ja i frend smo nekaj skombinirali. Da se mene pita, stvar je trebala bit žešća, pogotovo ritam sekcija, koju ja sviram, al ovaj put smo po njegovom išli.
Komentari su dobrodošli :D
Evo, ja i frend smo nekaj skombinirali. Da se mene pita, stvar je trebala bit žešća, pogotovo ritam sekcija, koju ja sviram, al ovaj put smo po njegovom išli.
Svaka cast! Meni je fenomenalno. Zakon mi je cut da netko koristi dinamiku u ritam sekciji, a i odlicna uporaba phasera.
Na drugom dijelu, kad krene zesce, sam poceo tapkati nogama i lagano slammati glavom :-)
Samo naprijed!
Jel to neki kiks na 1.51-52? Bilo bi bolje da si se tu (1.51) vratio u riff koji si trenutak prije tog prijelaza sviral, a onda neki drugi prijelaz zmisliš za ovaj drugi riff.