[FAQ] Android flash, custom ROM, root izdvojena tema

poruka: 2.073
|
čitano: 859.726
|
moderatori: XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: [FAQ] Android flash, custom ROM, root
stoop kaže...
Fero kaže...
stoop kaže...
daniel.hajdinjak666 kaže...

A kako ga mislis rootati ak ne znas koja je marka i model moba? To ti je kao da ides kupovati novi procesor, a nemas pojma kakvu maticnu imas?!

Krivo si razumio, znam ja koja je marka (JiaYu G3) i našao sam postupak za root-anje, ali me zanima kako back up-irati postojeće podatke, da ih mogu vratiti ako postupak ne uspije{#}

E sad kada ga rotaš moraš staviti i novi Recovery tj. ClockWorkMod recoveri i iz njega radiš back up oficielnog firmware-a kao i to da i iz CWM Recoverya vračaš na orginalni software.

Ako to nemaš onda nekakav drugačiji postupak back up , možda iz Windovsa sa nekim programom radiš flash i stavljaš orginalni firmware.

pogledaj ovo tu ti objašnjava nešto o tome.

Da, upravo mi je to bila baza uputa za rotanje.

Kako nisam baš na "ti" sa ovim postupkom, zanima me da li upute na ovom videu rješavaju i novi Recovery?

Neznam ali ako sada nemaš ili nemožeš ući u Recovery prije rootanja onda je, ali pogledaj i ovaj link pa prevedi si stranicu jer tu imaš CWM Recovery koji je bolji od orginalnog zbog back up-a http://chinamobiles.org/showthread.php?32581-Jiayu-G3-Rooten-Recovery-Tools-amp-ROMs

Stisni Hvala ili Palac gore ako sam pomogao.
14 godina
[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Trebam pomoć, imam xperiu x10 mini s posljednjim official androidom (2.1.1)

Tek sam ga dobio pa bih volio stavit neku noviju verziju OS-a pa da se onda privikavam na njega...

Našao sam CyanogenMod9 koji mi se čini stabilan i u redu, koliko vidim nema nekih ozbiljnijih bugova da npr. camera ili wifi ne rade (ako slučajno znate za šta slično upozorite me)

Jesam dobro shvatio da je CM10 još u razvoju i nije baš stabilan? dal je CM9 dobar izbor ili da stavim recimo CM6 pošto je vjerojatnije pouzdaniji?

Prvo što moram napraviti je kolko vidim

1. unlockati bootloader
  2. staviti novi kernel

ono što me zabrinjava i nije mi potpuno jasno je sljedeće

-u vezi bootloadera

Hold your horses! Check if your phone will be hard bricked by the bootloader unlock process!

If your phone's manufacture date is 11W29 or PAST 11W29, DO NOT ATTEMPT TO UNLOCK YOUR BOOTLOADER. IT WILL MOST LIKELY RESULT IN A HARD BRICK  (though some users managed to successfully unlock).

to sam provjerio i 10W29 je, znači nemam razloga za brigu?

- u vezi kernela

Preface:

• If you use this kernel on a gingerbread ROM, I will laugh at your noobness
  • If you use this kernel on a stock ROM, it will cook you dinner

pod stock rom se tu misli na što? sto to jos trebam instalirati prije instalacije kernela

i recite mi onda jel to to ili treba još što napraviti prije nego mogu početi s flashanjem? trebam na nesto vazno pripaziti?

★★★★★☆
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.11.2012 17:41 (nani_cropes).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Prvo root i otkljućati bootloader onda staviti ClockWorkMod recovery iz kojeg poslije možeš instalirati custom romove ili kernele ili scripte itd. Stock rom znaći orginalni firmware.
Za kernel koji stoji znaći da se ne instalira ako je rom baziran na gingerbreadu ili na bilo kojem stock baziranom romu
Paziti i znati kako se vratiti na orginalni firmware. Pripremiti Pc za to. Flashtool i driver za mobitel kao i orginalni software za mobitel.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Pomoć, interesira me kako je najbolje napraviti backup cijelog stock rooma, radi stavljanja novoga (castom rooma). Inače mobitel je HUAWEI ascend y200 i rootan je....

Radi se o tome da je oko pedesetak aplikacija na sd kartici, pa me interesira jeli se i to backupuje........

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bodija kaže...

Pomoć, interesira me kako je najbolje napraviti backup cijelog stock rooma, radi stavljanja novoga (castom rooma). Inače mobitel je HUAWEI ascend y200 i rootan je....

Radi se o tome da je oko pedesetak aplikacija na sd kartici, pa me interesira jeli se i to backupuje........

ako je već rootan, napravi backup aplikacija s npr. titanium backupom, pa onda u recoveryu napravis backup cijelog roma

15 godina
Gruber kaže...
bodija kaže...

ako je već rootan, napravi backup aplikacija s npr. titanium backupom, pa onda u recoveryu napravis backup cijelog roma

Čekaj ,znači nemože backup preko recoverya pokupiti cijeli sistem kakav je sada, nego apk moram raditi sa titaniumom. A kad stavim novi room moram ponovno vraćati apk.?

16 godina

Recite, mogu li se spremiti "saveovi" iz igara? U pitanju je Xperia Mini sa ICS-om.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mislim da može. Titanium backup pro. Potraži na youtube kako raditi sa njim.
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
bodija kaže...
Gruber kaže...
bodija kaže...

Čekaj ,znači nemože backup preko recoverya pokupiti cijeli sistem kakav je sada, nego apk moram raditi sa titaniumom. A kad stavim novi room moram ponovno vraćati apk.?

malo si me krivo shvatio, backup preko recoverya pokupi bas cijeli sistem, aplikacije, postavke i sve zivo... al lakse ti je i dodatno sa titaniumom backupat aplikacije koje imas jer ti ih je lakse vratit kasnije kad instaliras custom rom nego da ih vadis iz backupa koji je napravljen u recoveryu.

13 godina
neaktivan

E sad trebaš pogledati preporuku developera za rom kako vratiti backupirane apk jer neki romovi imaju problema s Titanium apk. Naišao sam na taj problem kada sam stavljao CM 7.2 Democracy V.xx Blackhawk kernel.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fero kaže...
stoop kaže...
Fero kaže...
stoop kaže...

A kako ga mislis rootati ak ne znas koja je marka i model moba? To ti je kao da ides kupovati novi procesor, a nemas pojma kakvu maticnu imas?!

Krivo si razumio, znam ja koja je marka (JiaYu G3) i našao sam postupak za root-anje, ali me zanima kako back up-irati postojeće podatke, da ih mogu vratiti ako postupak ne uspije{#}

E sad kada ga rotaš moraš staviti i novi Recovery tj. ClockWorkMod recoveri i iz njega radiš back up oficielnog firmware-a kao i to da i iz CWM Recoverya vračaš na orginalni software.

Ako to nemaš onda nekakav drugačiji postupak back up , možda iz Windovsa sa nekim programom radiš flash i stavljaš orginalni firmware.

Kako nisam baš na "ti" sa ovim postupkom, zanima me da li upute na ovom videu rješavaju i novi Recovery?

Neznam ali ako sada nemaš ili nemožeš ući u Recovery prije rootanja onda je, ali pogledaj i ovaj link pa prevedi si stranicu jer tu imaš CWM Recovery koji je bolji od orginalnog zbog back up-a http://chinamobiles.org/showthread.php?32581-Jiayu-G3-Rooten-Recovery-Tools-amp-ROMs

Da li su driveri za ovaj mobitel dobro instalirani. U Device manager mi stoji ovo. Drivere sam instalirao tako da sam instalirao PdNet i nakon te instalacije racunalo mi je prepoznalo mobitel kao driver G. Uglavnom postoje dva načina rotanja ovog mobitela ali meni ne uspijeva ni sa jednim uz sva objašnjena, uglavnom problem je da kod postupaka dobijem obavijest da ne pronalazi mob. Kad je spojen USB kabelom mogu prebacivati sve sa moba i obrnuto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 20:41 (stoop).
13 godina
neaktivan
stoop kaže...
Fero kaže...
stoop kaže...
Fero kaže...
stoop kaže...

Da li su driveri za ovaj mobitel dobro instalirani. U Device manager mi stoji ovo. Drivere sam instalirao tako da sam instalirao PdNet i nakon te instalacije racunalo mi je prepoznalo mobitel kao driver G. Uglavnom postoje dva načina rotanja ovog mobitela ali meni ne uspijeva ni sa jednim uz sva objašnjena, uglavnom problem je da kod postupaka dobijem obavijest da ne pronalazi mob. Kad je spojen USB kabelom mogu prebacivati sve sa moba i obrnuto.

Ukljući USB Debugging i Instaliraj iz nepoznatih izvora na mobitelu u postavkama to dvoje, a ovdje skini drivere za mob http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1981634

Pogledaj i ovdje kako instalirati PDANet driver za 32-bit ili 64-bit winse pa probaj tako instalirati drivere http://gizbeat.com/1273/pdanet-adb-auto-driver-for-windows/#more-1273

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.11.2012 21:07 (Fero).
16 godina
neaktivan
Fero kaže...
stoop 

Ukljući USB Debugging i Instaliraj iz nepoznatih izvora na mobitelu u postavkama to dvoje, a ovdje skini drivere za mob http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1981634

Pogledaj i ovdje kako instalirati PDANet driver za 32-bit ili 64-bit winse pa probaj tako instalirati drivere http://gizbeat.com/1273/pdanet-adb-auto-driver-for-windows/#more-1273

Nisam razumio ovaj dio da instaliram to dvoje  (na što se ovo odnosi). Inače ove linkove na koje me upućuješ sam već pregledao i postupak koji je tamo naveden sam koristio ali kod opcije "download" u Flash tool izbaci mi upozorenje : "not all images are correctly loaded, which may couse boot up issue! Do you still want to go on downloading anyway? Evo kako to izgleda nakon što kliknem da hoću usprkos upozozenju i tako stalno stoji:

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2012 12:32 (stoop).
16 godina
neaktivan
  stoop kaže...

Inače sam upravo ovaj postupak i koristio za instaliranje drivera. Postoji još jedan način za rootanje ali ni on mi ne daje rezultat. Evo što mi pokazuje u CMD kad ga pokrenem:

a evo kako to izgleda iz uspješnog primjera koji sam pronašao:

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2012 12:38 (stoop).
13 godina
neaktivan
stoop kaže...
  stoop kaže...

Inače sam upravo ovaj postupak i koristio za instaliranje drivera. Postoji još jedan način za rootanje ali ni on mi ne daje rezultat. Evo što mi pokazuje u CMD kad ga pokrenem:

U mobitelu uključi Usb debugging i Nepoznati izvori i onda spoji na pc mobitel te pokreni postupak i tamo gdje si oznaćio da te buni uzmi mobitel i napravi kako stoji na videu kojeg sam ti postao.

Isključi antivirusni na pc i Mrežni Vatrozid isto te probaj spojiti mobitel iza na kutiju pc , to ti je direktno na matičnu i ne preko usb huba nego samo mobitel/usb kabal od moba i u pc iza.

16 godina
neaktivan
Fero kaže...
stoop kaže...
  stoop kaže...

U mobitelu uključi Usb debugging i Nepoznati izvori i onda spoji na pc mobitel te pokreni postupak i tamo gdje si oznaćio da te buni uzmi mobitel i napravi kako stoji na videu kojeg sam ti postao.

Isključi antivirusni na pc i Mrežni Vatrozid isto te probaj spojiti mobitel iza na kutiju pc , to ti je direktno na matičnu i ne preko usb huba nego samo mobitel/usb kabal od moba i u pc iza.

Da me krivo ne shvatiš, ja sam zahvalan što mi želiš pomoći, ali me nisi dobro shvatio.

Naime USB debugging je uključen na mobu kao i Nepoznati izvori (jer bez toga ne bi ni određene app mogao instalirati), kabel je spojen na USB iza (znači direktno), jedino ću još isključiti antivirus i vatrozid (to nisam prije).

Inače ova zadnja tri screena su 1. iz postupka kad ja pokrenem file prema videu, a slijedeća dva su iz videa (po kojem sam radio i prije nego si mi poslao taj link)

13 godina
neaktivan

Da li si probao pokrenuti root kao administratori sve si trebao na c staviti i sa 7zip odzipati. Probaj tako ili probaj kod nekog isto to ali na xp winsima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.11.2012 16:25 (Fero).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fero kaže...

Da li si probao pokrenuti root kao administratori sve si trebao na c staviti i sa 7zip odzipati. Probaj tako ili probaj kod nekog isto to ali na xp winsima.

Sve sam to napravio, ali ne ide pa neide{#}

14 godina

Netrebam stavljati prethodno nikakve ROM-ove ili kernele (nor. CyanogenMod 7) vec mogu odmah na devetku, prvo s ovim kernelom pa i ROM?

I kako se vraca na originalni firmware? Pomocu CWM? Bude jos sta potrebno za to?

EDIT:

Stavio sam mini CM9 i zasad sve radi....

★★★★★☆
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.12.2012 21:13 (nani_cropes).
14 godina
Re: [FAQ] Android root, flash, kernel, custom ROM

Jedno pitanje {#}
Vec sam par puta cuo za taj mbo counter, ali ne znam gdje se to vidi na mobitelu, vidio sam da to imaju i PC maticne ako se ne varam? On valjda mjeri koliko je nesto puta flashano na mobu?

13 godina
protjeran

Kad odes u download mod vol.down/home/power (na samsungu) onda ti pise broj flesanja i jos dve stavke imas pored kojih treba pisati "official", a ne "custom".

daniel
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.12.2012 0:00 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

novi sam user galaxy note 2.. presao sam sa iphonea 4... odusevljen sam..

sada me zanima ima li netko savjet za neki dobar custom rom da radi i s pen  ako je netko vec mozda svojeg note 2 rootao i flashirao ..

tnx

MuWu
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
odjavljen

Pozz. Imam mobitel  Xperia X10, velika ona, najbolji ROM za nju te upute kako to sve ide ?

Cim prije tim bolje. Hvala svima koji ce pomoci ! :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav,zanima me koji je najlaksi nacin za rootati Prestigio 4300?Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Bok svima!! Nova sam na ovom forumu, pa vas molim za pomoc u vezi androida! Ne baratam bas najbolje informatickim izrazima, pa ako bi mi netko mogao objasniti sljedece sto jednostavnije:

Imam Samsung galaxy ace koji je rootan,a ja sad ne znam kako to sve posložiti da radi normalno!! Najveci problem mi je unutarnja memorija koja iznosi 180mb,a od koje imam slobodno 20mb i od kad je tako mobitel mi šteka ko lud!! jednom sam restartala na factory reset i dok sam imala 180mb slobodno je sve radilo normalno!! cula sam da je potrebno napraviti novu particiju na koju ce ici aplikacije koje je nemoguce staviti na sd,a ne znam postupak..  trenutno imam 3 aplikacije na unutarnjoj memoriji,a uzeto mi je 160mb, recimo facebook aplikacija iznosi oko 10mb i onda je na sd kartici,a podaci sa te aplikacije idu na unutarnju memoriju i dok npr listam slike mi se puni ta memorija i nemam vise mjesta za nista!! i sad, kako napraviti tu pariciju, kako nekoj aplikaciji dati superuser ovlasti (link to sd ili rom manageru)... jer dok odem na rom manager i probam ga preko toga onaj unboot ili boot :), nista ne reagira!! isto tako sam probala staviti cwm ali ni to ne zeli instalirati!! ne znam dal sam sad ovo dobro objasnila,ako netko kuzi molim za pomoc!! hvala puno!!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
tlady89 kaže...

Bok svima!! Nova sam na ovom forumu, pa vas molim za pomoc u vezi androida! Ne baratam bas najbolje informatickim izrazima, pa ako bi mi netko mogao objasniti sljedece sto jednostavnije:

Imam Samsung galaxy ace koji je rootan,a ja sad ne znam kako to sve posložiti da radi normalno!! Najveci problem mi je unutarnja memorija koja iznosi 180mb,a od koje imam slobodno 20mb i od kad je tako mobitel mi šteka ko lud!! jednom sam restartala na factory reset i dok sam imala 180mb slobodno je sve radilo normalno!! cula sam da je potrebno napraviti novu particiju na koju ce ici aplikacije koje je nemoguce staviti na sd,a ne znam postupak..  trenutno imam 3 aplikacije na unutarnjoj memoriji,a uzeto mi je 160mb, recimo facebook aplikacija iznosi oko 10mb i onda je na sd kartici,a podaci sa te aplikacije idu na unutarnju memoriju i dok npr listam slike mi se puni ta memorija i nemam vise mjesta za nista!! i sad, kako napraviti tu pariciju, kako nekoj aplikaciji dati superuser ovlasti (link to sd ili rom manageru)... jer dok odem na rom manager i probam ga preko toga onaj unboot ili boot :), nista ne reagira!! isto tako sam probala staviti cwm ali ni to ne zeli instalirati!! ne znam dal sam sad ovo dobro objasnila,ako netko kuzi molim za pomoc!! hvala puno!!

http://www.bug.hr/forum/topic/recenzije-komentari-mobitela/samsung-galaxy-ace-s5830/98773.aspx?page=4 stavljanje CWM Recovery-a strana broj 5.

Ne koristiti Rom Manager nikako jer možeš uništiti mobitel, a kad staviš CWM onda se opet javi da ti kažem za particioniranje SD kartice.

Root mobitela dobiješ aplikaciju Superuser koji ti je na mobitelu i kada koristiš bilo koju aplikaciju za koju ti je potreban root onda se javlja Superuser i pita te dali dopuštaš radnju aplikacije koju si pokrenula nakon čega potvrđuješ allow i aplikacija ti radi.

12 godina
neaktivan

prvo hvala puno na brzom odgovoru,a drugo, imam superuser aplikaciju na mobitelu,ali dok hocu recimo pokusati nesto na link to sd mi pise da nisam kliknula bas taj allow i ne znam di da to podesim da radi!! recimo, hocu zaustaviti aplikaciju i pise da provjerim da li sam aplikaciji dalala superuser ovlasti!! di se to moze naknadno kliknuti?? :)

13 godina
neaktivan
tlady89 kaže...

prvo hvala puno na brzom odgovoru,a drugo, imam superuser aplikaciju na mobitelu,ali dok hocu recimo pokusati nesto na link to sd mi pise da nisam kliknula bas taj allow i ne znam di da to podesim da radi!! recimo, hocu zaustaviti aplikaciju i pise da provjerim da li sam aplikaciji dalala superuser ovlasti!! di se to moze naknadno kliknuti?? :)

Kada te Superuser pita da li dopuštaš radnju ili pokretanje te aplikacije trebaš potvrditi na Superuser prozoru koji ti izbaci i kliknuti na allow.

Za ovo drugo klikneš na Superuser pa povućeš na tab aplikacije i tamo vidiš koja ima dopuštenje,a koja ne i kad klikneš na bilo koju u tom prozoru otvoriti podatke o aplikaciju a ispod toga ti stoji razlomljeni ili cijeli čovac, koš za smeće(delete) i ikona zapisnik aplikacije.

Klikom na čovca mijenjaš dozvole dopušteno/odbijeno. E sad sve ovisi dali želiš dopustiti ili odbiti ovlasti neke aplikacije ali bitno je to da možeš uvijek promijeniti ovlast aplikacije za koju je potreban Root.

12 godina
neaktivan

Ok, hvala!! idem sad to sve probati skuziti, trebat ce mi vremena :) pa cu vjerojatno kasnije opet nesto pitati!! idem u akciju!! ;)))

12 godina
neaktivan

evo, poslikala sam sta mi pise, uopce nemam popis aplikacija na superuseru nit nikako ne mogu određenima dati superuser ovlasti!! ne znam zasto, prije mi je moglo,ali u zadnje vrijeme nikako.. je moguce da sam nekako slucajno unrootala mob factory resetom?? mozda je glupo pitanje,ali fakat ne kuzim!!

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice