Stigao Raspberry Pi 2

poruka: 340
|
čitano: 112.853
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Stigao Raspberry Pi 2".
16 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Brzi je. Ne 6x ali je sve skupa brze. Sucelje je fluidnije, update librarya je puno brzi. Svakako odlicna igracka.

Rvat katolik!

1 0 hvala 0
17 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Da, i sam raspbian je življi, naravno, response nije kao na "pravom" PC-u, npr. surfanje netom i scrolanje stranica i dalje ima "razmišljanja" koja na desktopu nemam. No puuuuno brže nego sa starim rPi-em.

Probao sam i OSMC, raspbmc mi se iz nekog razloga nije htio bootati, samo "šareni ekran" koji znači da ne može startati kernel sa SD kartice, OSMC na istoj kartici radi tako da nije do same SD kartice. XBMC, tj. Kodi po novom, sada napokon radi kako treba (po mom dojmu), na starom rPi-u je sučelje radilo OK, osjetilo se i tu "razmišljanje", no startanje videa i seek naprijed, nazad, to je bilo sporo. Na rPi2 je sve ovo trenutno, kliknem na film (držim ih na NAS-u, spaja se na njega preko NFS-a) i odmah starta, naprijed, nazad, sve reagira OK. Ukratko, sada bez problema može biti HTPC.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Samo je malo stidljiv, ne voli se slikat. Naime, nakon bljeska pojedinih valnih duljina isti se ugasi :) 

http://www.raspberrypi.org/xenon-death-flash-a-free-physics-lesson/

Life is too short to remove USB safely

3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Super što su ga poboljšali jer mislim da bi dosadio s starim specifikacijama ako bi ih ostavili u novom modelu...

CoolerMaster Support
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Stigao Raspberry Pi 2
hrvooje kaže...

Samo je malo stidljiv, ne voli se slikat. Naime, nakon bljeska pojedinih valnih duljina isti se ugasi :) 

http://www.raspberrypi.org/xenon-death-flash-a-free-physics-lesson/

Nije dobro zasticen od EM zracenja, vidjeh to, zanimljivo. :D

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Samo sam htio javiti da sam dobio RaspberryPi iz Galaga... došao je za cca tjedan dana od narudžbe...očito ih sada imaju na skladištu...

Ta stvar ja fakat malena :D

Kasnije ću isprobati ovo gašenje na flashu XD

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
cRazY dWarF kaže...

Kasnije ću isprobati ovo gašenje na flashu XD

Pazi da ne zaspe zauvijek...

Freak Show Inc.
16 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Vi koji ste instalirali Kodi na Pi2, jel ga vrtite preko openeleca ili preko OSMC-a?

Ima li kakvih drasticnih razlika u brzini?

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
17 godina

Kod mene je OSMC i ne znam ako je openelec brzi. Znam da sve radi brze nego sa B+.

Ako mi zena ode na dva dana u hr i budem imal vremena onda isprobam openelec.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2015 9:01 (NEW_MAN).
16 godina
NEW_MAN kaže...

Kod mene je OSMC i ne znam ako je openelec brzi. Znam da sve radi brze nego sa B+.

Ako mi zena ode na dva dana u hr i budem imal vremena onda isprobam openelec.

Jel furas onaj origigi skin ili si frknuo nesto drugo?

Meni je origigi skin uzasan po pitanju UI/UX, uopce se ne vidi sto je selektirano (pogotovo navecer, nakon 100 sati buljenja u monitor i bez leca), tako da sam se presaltao na Confluence.

Rvat katolik!
17 godina

Maknul sam OSMC UI skin jer kca ne vidim na njemu. Stavil sam onaj defaultni koji sam imal na starom.

EDIT:

Mislim da se zove tak kak si napisal.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.2.2015 10:01 (NEW_MAN).
16 godina
Meni dosao danas, narucen 05.02 s galago shopa. Koji adapter koristite za njega? Imam od Iphone koji daje 2 ampera ili da stavim slabiji?
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
The device is powered by 5v micro USB. Exactly how much current (mA) the Raspberry Pi requires is dependent on what you hook up to it. We have found that purchasing a 1.2A (1200mA) power supply from a reputable retailer will provide you with ample power to run your Raspberry Pi for most applications, though you may want to get a 2.5A (2500mA) if you want to use all 4 USB ports on the Model B without using an external powered USB hub.

Znaci mozes zakaciti na iPhone adapter.
16 godina
Stigao Raspberry Pi 2

Super, ma gledao malo danas uputstva i kaze minimum 600mAh a nigdje maximum, pa bolje pitati nego kasnije misliti. Hvala na informaciji

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Meni dosao danas, narucen 05.02 s galago shopa. Koji adapter koristite za njega? Imam od Iphone koji daje 2 ampera ili da stavim slabiji?

Ne daje 2A nego moze dati 2A. Ono sto koristi 600mA ce i dalje koristiti 600mA a ne da ce mu adapter slati 2A. Fora s jacim adapterima je to da se visak struje iz njih koristi da napaja periferiju po USB portovima na PI-u.

Dakle i 100A adapter bi radio s PI-em.

*dobitnik i7-4790K!, battlelog: B4stardo_CRO
16 godina
I ja platio 4.2 2 komada, jos postar nije dostavio "zutu"!
14 godina
Patrick_cro kaže...

Stigao jučer sa modmypi, naručen 3.2. dakle 8 dana :)

Još samo da stavim Doom ili Đuku na rasbian :D

16 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

I ja naručio 5.02. i jučer stiglo sad samo nabaviti micro SD i probati ....

nema gaaa...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Patrick_cro kaže...

Koliko te na kaju izaslo sve zajedno s postarinom?

Ohne Audi geht es nicht..
16 godina
Stigli, 320kn po komadu iz Slovenije.
16 godina
andreas11 kaže...
Patrick_cro kaže...

Koliko te na kaju izaslo sve zajedno s postarinom?

Izaslo me 337,95 Kn

16 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Ja isto preko GALAGO i ispao me 351.00 kn preko paypal, kako ste vi svi onda platili 330 kuna !? hm 

nema gaaa...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Comfort kaže...

Ja isto preko GALAGO i ispao me 351.00 kn preko paypal, kako ste vi svi onda platili 330 kuna !? hm 

Zajebali su te!

Freak Show Inc.
12 godina
neaktivan
Comfort kaže...

Jesi kliknuo na opciju "get it cheaper" ?

16 godina
neaktivan
Bastardo kaže...
Comfort kaže...

Hm a gdje je to bilo !? Kad Sam ja kupovao nije bilo, a vidim nema ni sada, jedino ako ste svi placali prilikom preuzimanja onda OK jer tako nisam nikad kupovao pa nisam htio riskirati ...

nema gaaa...
17 godina
Friday kaže...
Comfort kaže...

Zajebali su te!

Špelac šta misliš iskemijat od raspberryja?

12 godina
neaktivan
Comfort kaže...
Bastardo kaže...
Comfort kaže...

Hm a gdje je to bilo !? Kad Sam ja kupovao nije bilo, a vidim nema ni sada, jedino ako ste svi placali prilikom preuzimanja onda OK jer tako nisam nikad kupovao pa nisam htio riskirati ...

Ma jok, imas tamo kad narucujes online ...

12 godina
neaktivan
Comfort kaže...

mozda isto tako ne bi trebalo riskirati s registracijom na toj nesigurnoj(http) stranici?

16 godina
neaktivan
Loroc kaže...
Comfort kaže...

mozda isto tako ne bi trebalo riskirati s registracijom na toj nesigurnoj(http) stranici?

Bravo, sjedi 5 ...

nema gaaa...
15 godina
neaktivan
Stigao Raspberry Pi 2

Tko nema strpljenja, u Primotronicu imaju 2-jku na lageru. Cijena je 387kn (sa uključenim PDV).

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice