Možda ne u skoroj budućnosti ali jednog dana sigurno.... Sve bu bilo il na neke govorne naredbe ili će biti one spike s rukama mah mah :P
Touchpad je jedna dosta bolja solucija od miša...
Cisto sumnjam da je misu odzvonilo, ipak jos neko vrijeme ce biti prisutan. Ali neke tehnologije obecavaju mogucu zamjenu misa. Firma OCZ ako se nevaram je napravila neku traku koja se stavi na glavu i koja ima senzore na sebi te "cita" mozdane valove, i prepoznaje kretanje ociju i omogucava igranje igara. U Bugu sam procitao, ali nemogu naci koji broj..

vidm da pišete puno o tom OCZovom proizvodu pa sam se potrudil i našel ga u Bugu. to je broj 184, ožujak 2008, 16. str., a čudo se zove NIA(Neural Impulse Actuator). Ja mislim da to za igranje nije dobro. čak ak i jest super to je veoma loše za gaming (čudno zvuči, al evo objašnjenje). gaming je spretnost i brzina prstiju pri prtiskanju tipka na tastaturi i klikanjem da bi postigli headshotove na Counter Strike,CoD-u, TF2, ET:QW tj. bilo kojem online napucavanju. dok si s prijateljima za kompom dive ti se radi koordinacije koju imaš na tipkovnici, koju si ispraksirao igrajući se satima. sad nam to hoću uzeti i staviti taj NIA. onda će svako bit supergamer. kud pogledaš samo si zamisliš mrtvog protivnika i dum, protivnik gotov. mrežne igre će izumrijeti jer će snajperisti biti savršeno precizni, svi će naciljati glavu bez problema, tkao da neće biti ničeg zanimljivog jer će NIA odraditi 90% posla. nitko neće igrat igre jer će bit prelagane s tim na glavi. treba znati u 1,35 sekundi naciljat protivnika miže koji je došao do Dispensera da si vrati malo energije šta je izgubio(TF2). ako će doć NIA, gaming će izumrijeti. ŽIVIO MIŠ!!!!!!!!!!!!!!!11111
vidm da pišete puno o tom OCZovom proizvodu pa sam se potrudil i našel ga u Bugu. to je broj 184, ožujak 2008, 16. str., a čudo se zove NIA(Neural Impulse Actuator). Ja mislim da to za igranje nije dobro. čak ak i jest super to je veoma loše za gaming (čudno zvuči, al evo objašnjenje). gaming je spretnost i brzina prstiju pri prtiskanju tipka na tastaturi i klikanjem da bi postigli headshotove na Counter Strike,CoD-u, TF2, ET:QW tj. bilo kojem online napucavanju. dok si s prijateljima za kompom dive ti se radi koordinacije koju imaš na tipkovnici, koju si ispraksirao igrajući se satima. sad nam to hoću uzeti i staviti taj NIA. onda će svako bit supergamer. kud pogledaš samo si zamisliš mrtvog protivnika i dum, protivnik gotov. mrežne igre će izumrijeti jer će snajperisti biti savršeno precizni, svi će naciljati glavu bez problema, tkao da neće biti ničeg zanimljivog jer će NIA odraditi 90% posla. nitko neće igrat igre jer će bit prelagane s tim na glavi. treba znati u 1,35 sekundi naciljat protivnika miže koji je došao do Dispensera da si vrati malo energije šta je izgubio(TF2). ako će doć NIA, gaming će izumrijeti. ŽIVIO MIŠ!!!!!!!!!!!!!!!11111
Pa ne znam što da mislim...Navikao sam se na miša, ali vjerujem da može postojati bolje rješenje od klikanja...Ali, nije mi posve jasno kako će se kursor dovoditi do željene 'destinacije' ?? Zar pomicanjem zjenice? Ali,onda, morati će postojati uređaj koji će nam stalno pratiti pokrete oka, što mi ne zvuči baš prihvatljivo...Ali, živi bili pa vidjeli...
ma mišu neće doć kraj prvenstveno radi gamera, aj mi reci kako ce igrat igre pomocu touchscreena???
E to je istina
Kraj će mu bit kada ga maca popapa
Pa vidite da je na kraju naslova upitnik, ne misle oni to tako, samo su senzacionalisticki nastrojeni
Nece umrijet mis, al da ima smislenijih zamjena u odredjenim situacijama, ima.
Tableti se masovno koriste u grafickim poslovima. Ak postoje touchscreenovi na pda uredjajima, zasto nebi jednom postali standard i za klikanje po netu i cemu vec za prosjecnog korisnika.
Ja nevolim RTS igre bas, al nekak mislim da bi mi ih se dalo vise igrat da imam multitouch povrsinu na kojoj mogu igrat
Kako se bavim industrijskim dizajnom, zainteresirala me ova tema. Ne znam točno kako zamišljavaju tu zamjenu, ali ja sam dobio neku svoju ideju. Morati ću je kasnije prebaciti 'na papir', a usto me zanima što li vi mislite o njoj. Ali, to je ideja smišljena u par minuta i nerazrađena je.
Dakle, na jagodice palca i kažiprsta (neovisno da li je korištena ruka lijeva ili desna) stavila bi se dva 'prstena'. Ti prsteni bili bi malo veći od 'pravih', normalnih, vjenčanih prstena. Imali bi svoj 'dok' preko kojega bi bili povezani s PC, dakako bežično. Za pomicanje kursora koristio bi se prsten na kažiprstu. Dakle, otprilike znate kako bi to izgledalo...Ispružite kažiprst i po zraku vrtite prst, 'zamišljajući' da je monitor. Kad biste došli do određene ikonice, u 'igru' biste uključili i palac, te biste laganim dodirom između ta dva prsta otvorili taj program ili igru ili bilo što drugo. To bi otprilike bilo više manje to.
Dakako, to su osnovne ideje. Molim vas ako imate što dodati, ako imate neku svoju ideju, samo napišite...
Logitech je već izbacio stvar sličnu kao wiimote košta 1100kn u techno maxu ali je problem kako igrati nekoliko sati FPS sa time, to ubije ruku.
ma bit će mo mi jadni jednog dana bez miševa. zamislite koliko će mo se mi oznojit u fps naslovima ako će mo sve te pokrete morati izvoditi makar gestikulacijama
Ma sve je to istina ali taj tvoj uređaj sličan wiimote-u je naravno neučinkovit za FPS-ove kao i touchpad. Tek za par godina je moguće da se stvori nešto specijalizirano za FPS igre što nije ni wiimote ni touchpad. Ali dok to ne dođe, imamo miša.
Ne mogu vjerovati da nitko još nije spomenuo light gun za igranje FPS igara?!
Stvar postoji od tridesetih godina prošlog stoljeća. Ne znam što bi moglo biti bolje od pucanja sa gunom po ekranu u First Person Shooteru?
Sa današnjom tehnologijom stvar bi se mogla jako dobro izvesti.
Ideja je svakako na mjestu, ali opet nisi rješio 'problem' tipkovnice i kretanja/okretanja
Lightgun ti onda praktički dođe ko wiimote samo sa dodatnom plastikom, i plus još lightgun nemože kontrolirat orijentaciju u igri za razliku od miša...