Kraj mišu?

poruka: 55
|
čitano: 5.661
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kraj mišu?".
17 godina
neaktivan
Kraj mišu?

Možda ne u skoroj budućnosti ali jednog dana sigurno.... Sve bu bilo il na neke govorne naredbe ili će biti one spike s rukama mah mah :P

BUG rulz!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kraj mišu?
naxeem kaže...
the_tux kaže...
naxeem kaže...

Touchpad je jedna dosta bolja solucija od miša...

E pa onda ti sa touchpadom igraj FPS,RTS igre. Dokle god ne naprave povoljnu VR opremu a FPS igre isto tako ne prilagode takvoj opremi, miš će biti glavni a i onda ako igre prilagode, takvi igrači bi bili u povoljnijem položaju. Oči bi bile brže od pokreta rukom a to bi bilo slično kao da imaš aimbota.
 Pa već imaš tracker MISLI koji funkcionira jako dobro. Prezentiran je na expou ove godine i nije skup. Čim bude nabavljiv u nas, ja ga kupim. Upravo ta prednost pred jadnicima s mišem je super.
 Jel imas neki link o tome? Jako zanimljivo! Jel bar znas kako se zove?
Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
boxer kaže...

Cisto sumnjam da je misu odzvonilo, ipak jos neko vrijeme ce biti prisutan. Ali neke tehnologije obecavaju mogucu zamjenu misa. Firma OCZ ako se nevaram je napravila neku traku koja se stavi na glavu i koja ima senzore na sebi te "cita" mozdane valove, i prepoznaje kretanje ociju i omogucava igranje igara. U Bugu sam procitao, ali nemogu naci koji broj..

mislim da je to onaj di je na naslovnici Bluray, sad nisma siguran nit mi se neda provjeravat
http://www.freewebs.com/horagio/ 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

u nekim slučajevima da, al da li si ti probal igrat neki FPS na laptopu bez miša. ja sam laptop zgasil za 2 min. nakon provedenog igranja jer sam po...ludel. onda sam išel ištekat miš sa mog stolnog računala i del ga na laptop.
http://www.freewebs.com/horagio/ 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
protjeran
naxeem kaže...
the_tux kaže...
naxeem kaže...

E pa onda ti sa touchpadom igraj FPS,RTS igre. Dokle god ne naprave povoljnu VR opremu a FPS igre isto tako ne prilagode takvoj opremi, miš će biti glavni a i onda ako igre prilagode, takvi igrači bi bili u povoljnijem položaju. Oči bi bile brže od pokreta rukom a to bi bilo slično kao da imaš aimbota.
  Pa već imaš tracker MISLI koji funkcionira jako dobro. Prezentiran je na expou ove godine i nije skup. Čim bude nabavljiv u nas, ja ga kupim. Upravo ta prednost pred jadnicima s mišem je super.
Sigurno. Previše si gledao Vatrenu lisicu, pa misliš da će davati takvu tehnologiju u civilne svrhe. Nema veze, znam na što misliš, na onaj OCZ proizvod. Kada kupiš, čekam te nišanu sa svojim vjernim mišem i tipkovnicom pa da vidimo to čudo i one sa gamepadom koji igraju Quake na Xboxu360, ali bez aimbotova i aim helpova za hendikepirane osobe (gamepad i ova tvoja misaona igračka).
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
protjeran
Horagio kaže...
naxeem kaže...

Nema isključivosti. Za svaku stvar je neko pomagalo bolje od drugog. Touchpad bolja solucija od miša? A IBM-ovci su mislili da je njihov patentirani Trackpoint bolji od touchpada.
Touchpad je nužno zlo na laptopu. Pogotovo na onim lošijim touchpadovima kada prelazim prstom, a on detektira to kao klik. Nemam živaca za tu mazohističku igru, samo prištekam miša i bok.
Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan
Kraj mišu?

Jel vi mozda pricate o ovome?

Nothing is true, everything is permitted... 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
the_tux kaže...
naxeem kaže...

nije mi namjera nikog uvrijedit ..ali kak mozes rec jednici s misem????????????????''
kao prvo ti ga  isto koristis.
kao drugo....nemamo svi novaca tolko koliko i ti  pa da si kupimo sve te fensi švensi igrackice..................
koliko sam uspio primjetiti(ispravite me ako grijesim) ti uvijek kupis sve najbolje i onda skritiziras sve ono kaj mi imamo(mislim na prosjecne kompjuterase..............Mršti se
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Kraj mišu?

vidm da pišete puno o tom OCZovom proizvodu pa sam se potrudil i našel ga u Bugu. to je broj 184, ožujak 2008, 16. str., a čudo se zove NIA(Neural Impulse Actuator). Ja mislim da to za igranje nije dobro. čak ak i jest super to je veoma loše za gaming (čudno zvuči, al evo objašnjenje). gaming je spretnost i brzina prstiju pri prtiskanju tipka na tastaturi i klikanjem da bi postigli headshotove na Counter Strike,CoD-u, TF2, ET:QW tj. bilo kojem online napucavanju. dok si s prijateljima za kompom dive ti se radi koordinacije koju imaš na tipkovnici, koju si ispraksirao igrajući se satima. sad nam to hoću uzeti i staviti taj NIA. onda će svako bit supergamer. kud pogledaš samo si zamisliš mrtvog protivnika i dum, protivnik gotov. mrežne igre će izumrijeti jer će snajperisti biti savršeno precizni, svi će naciljati glavu bez problema, tkao da neće biti ničeg zanimljivog jer će NIA odraditi 90% posla. nitko neće igrat igre jer će bit prelagane s tim na glavi. treba znati u 1,35 sekundi naciljat protivnika miže koji je došao do Dispensera da si vrati malo energije šta je izgubio(TF2). ako će doć NIA, gaming će izumrijeti. ŽIVIO MIŠ!!!!!!!!!!!!!!!11111

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Horagio kaže...

vidm da pišete puno o tom OCZovom proizvodu pa sam se potrudil i našel ga u Bugu. to je broj 184, ožujak 2008, 16. str., a čudo se zove NIA(Neural Impulse Actuator). Ja mislim da to za igranje nije dobro. čak ak i jest super to je veoma loše za gaming (čudno zvuči, al evo objašnjenje). gaming je spretnost i brzina prstiju pri prtiskanju tipka na tastaturi i klikanjem da bi postigli headshotove na Counter Strike,CoD-u, TF2, ET:QW tj. bilo kojem online napucavanju. dok si s prijateljima za kompom dive ti se radi koordinacije koju imaš na tipkovnici, koju si ispraksirao igrajući se satima. sad nam to hoću uzeti i staviti taj NIA. onda će svako bit supergamer. kud pogledaš samo si zamisliš mrtvog protivnika i dum, protivnik gotov. mrežne igre će izumrijeti jer će snajperisti biti savršeno precizni, svi će naciljati glavu bez problema, tkao da neće biti ničeg zanimljivog jer će NIA odraditi 90% posla. nitko neće igrat igre jer će bit prelagane s tim na glavi. treba znati u 1,35 sekundi naciljat protivnika miže koji je došao do Dispensera da si vrati malo energije šta je izgubio(TF2). ako će doć NIA, gaming će izumrijeti. ŽIVIO MIŠ!!!!!!!!!!!!!!!11111

Da, radi se o tom proizvodu tzv. NIA...Ja nemam nista protiv da ta tehnologija ili neka bolja zamjeni misa ako se pokaze boljom od njega. Sto da ne? Osim igranja ta tehnologija moze se iskoristiti i u samom radu na racunaru sto ce dosta ubrzati rad, odmaras ruke tj, nemas bolove u zglobu, prstima, ne znoje ti se ruke itd, dakle eliminisani neki problemi. Naravno ako se ta traka i tehnologija pokaze kao dobrom, preciznom i nestetnom po zdravlje covjeka.
Sto se tice igara, nemam primjedbu kao ti. Npr. igraci koriste tu traku, i cim vidi protivnika brze ga nacilja, ali to neznaci automatski i headshot, jer je u pitanju udaljenost, isto tako, ako naletis na vise suprotnih igraca ajd dokazi da mozes sa svoja dva oka napraviti 3 ili 4 headshota brzo i isto tako uzmi u obzir da i protivnici isto koriste pa si u istom polozaju..
Ti se je zamislio isto kao da igras kao Predator protiv obicnih ljudi (njegov infrared pogled i automatsko ciljanje na pokrete), sto je neravnopravno, ali ako je koriste svi, onda su sanse 50-50%...te onda dolazi na scenu skill, ponasanje i izmicanje, timski rad i sve ostalo koje ce se dici na novi nivo jer to zahtjeva tehnologija i primjena iste.
Ali tehnologija je napredna u odnosu na misa, barem ideja projekta, ali u praksi tek treba da se dokaze i mislim da ce biti dosta problema u samom radu tehnologije dok se ne usavrsi. Sve zavisi od prvog utiska i ponasanja ljudi prilikom primjene te trake, ako utisci budu katastrofalni, misonja ostaje ziv dok nedodje nesto novo, bolje i naprednije.

"Float like butterfly, sting like a bee" "Suffer now and live the rest of your life a champion" - Muhammad Ali Gospodar si rijeci dok ih ne izgovoris, kad ih izgovoris postajes njihov rob..
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Meni je trenutacno najbolji pokazivacki uredjaj trackpoint. A i touchpad mi je drazi od misa jer ne moram puno pomjerat ruku s tastature.
17 godina
neaktivan
Riker kaže...

Pa ne znam što da mislim...Navikao sam se na miša, ali vjerujem da može postojati bolje rješenje od klikanja...Ali, nije mi posve jasno kako će se kursor dovoditi do željene 'destinacije' ?? Zar pomicanjem zjenice? Ali,onda, morati će postojati uređaj koji će nam stalno pratiti pokrete oka, što mi ne zvuči baš prihvatljivo...Ali, živi bili pa vidjeli...

Možda će doći takva tehnologija, ali već postoji jedna druga koja ide putem neke kacige koja se stavi naravno na glavu, instalira se neki softver i onda upravljaš mišem putem misli. Izgleda ko telekineza i još si "handsfree". Samo taj uređaj košta oko 1500kn i još mu neznam ime...
17 godina
neaktivan
Kraj mišu?

ma mišu neće doć kraj prvenstveno radi gamera, aj mi reci kako ce igrat igre pomocu touchscreena???

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kraj mišu?

E to je istina

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kraj mišu?

Kraj će mu bit kada ga maca popapa

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ovo je stvarno bolesna vijest koju je objavio BUG i samo znaju da to nije moguće ali mi raspravljamo o tome kao da će sutra doć zamjena.
Viva la vida
17 godina
neaktivan
Kraj mišu?

Miš će kod mene uvijek postojat.Sutra idem kupit 30 komada Logitech-a G9!

Mouse King Mouse King
nečitak

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kraj mišu?

Pa vidite da je na kraju naslova upitnik, ne misle oni to tako, samo su senzacionalisticki nastrojeni Smijeh

Nece umrijet mis, al da ima smislenijih zamjena u odredjenim situacijama, ima.

Tableti se masovno koriste u grafickim poslovima. Ak postoje touchscreenovi na pda uredjajima, zasto nebi jednom postali standard i za klikanje po netu i cemu vec za prosjecnog korisnika.

Ja nevolim RTS igre bas, al nekak mislim da bi mi ih se dalo vise igrat da imam multitouch povrsinu na kojoj mogu igrat

www.dice3d.com - Online portfolio

0 0 hvala 0
17 godina
unknown kaže...
Riker kaže...

Kako se bavim industrijskim dizajnom, zainteresirala me ova tema. Ne znam točno kako zamišljavaju tu zamjenu, ali ja sam dobio neku svoju ideju. Morati ću je kasnije prebaciti 'na papir', a usto me zanima što li vi mislite o njoj. Ali, to je ideja smišljena u par minuta i nerazrađena je.

Dakle, na jagodice palca i kažiprsta (neovisno da li je korištena ruka lijeva ili desna) stavila bi se dva 'prstena'. Ti prsteni bili bi malo veći od 'pravih', normalnih, vjenčanih prstenaNamigiva. Imali bi svoj 'dok' preko kojega bi bili povezani s PC, dakako bežično. Za pomicanje kursora koristio bi se prsten na kažiprstu. Dakle, otprilike znate kako bi to izgledalo...Ispružite kažiprst i po zraku vrtite prst, 'zamišljajući' da je monitor. Kad biste došli do određene ikonice, u 'igru' biste uključili i palac, te biste laganim dodirom između ta dva prsta otvorili taj program ili igru ili bilo što drugo. To bi otprilike bilo više manje to.

Dakako, to su osnovne ideje. Molim vas ako imate što dodati, ako imate neku svoju ideju, samo napišite...

ideja je genijalna probaj poslat nekom možda baš bude htio otkupit taj tvoj patenat (ozbiljno)
Ideja uopste ne zvuci lose, ali ono sto bi moglo biti problematicno je stavljanje tih prstenova na jagodice. Kako ces tipkati, jer rjesenje ne definise ukidanje tastature?
A ako prstenje "navuces" malo vise na prste, onda se javlja problem kontakta medju prstima pri "kliku", i ugodnosti same navigacije, jer sto vise navucis prsten na kaziprst, to je nespretnija navigacija, tj. imas uzi scope prsta, a samim time moras vise pomijerati ruku u zglobu sake...
Eto ti malo teme za razmisljanje. :)
17 godina
neaktivan
Kraj mišu?

Logitech je već izbacio stvar sličnu kao wiimote košta 1100kn u techno maxu ali je problem kako igrati nekoliko sati FPS sa time, to ubije ruku.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kraj mišu?

ma bit će mo mi jadni jednog dana bez miševa. zamislite koliko će mo se mi oznojit u fps naslovima ako će mo sve te pokrete morati izvoditi makar gestikulacijama

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kraj mišu?

Ma sve je to istina ali taj tvoj uređaj sličan wiimote-u je naravno neučinkovit za FPS-ove kao i touchpad. Tek za par godina je moguće da se stvori nešto specijalizirano za FPS igre što nije ni wiimote ni touchpad. Ali dok to ne dođe, imamo miša.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kraj mišu?

Ne mogu vjerovati da nitko još nije spomenuo light gun za igranje FPS igara?!

Stvar postoji od tridesetih godina prošlog stoljeća. Ne znam što bi moglo biti bolje od pucanja sa gunom po ekranu u First Person Shooteru? Iznenađen

Sa današnjom tehnologijom stvar bi se mogla jako dobro izvesti.

0 0 hvala 0
17 godina

Ideja je svakako na mjestu, ali opet nisi rješio 'problem' tipkovnice i kretanja/okretanja Namigiva

...And then You will die, when Your ideals You deny...
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.7.2008 12:13 (Lt Dalius).
17 godina
neaktivan
Kraj mišu?

Lightgun ti onda praktički dođe ko wiimote samo sa dodatnom plastikom, i plus još lightgun nemože kontrolirat orijentaciju u igri za razliku od miša...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice