Pozdrav. Pošto nisam uspio pronaći temu vezanu za VR općenito, odlučio sam otvoriti u ovom podforumu jer VR baš i nema smisla bez kvalitetnih igara. Admini, slobodno ispremještajte ako tome nije mjesto ovdje.
Dakle, nekako se nadam da jedan dio igrače zajednice razmišlja, ili je probao, ili već posjeduje neki od poznatijih HMD-a(head mounted display), iliti VR naočala. Pod poznatije mislim na HTC VIVE/VIVE PRO, OCULUS RIFT/ RIFT S/ QUEST. Prije koji dan je i VALVE u prednarudžbu pustio i svoje INDEX naočale, od kojih postoje visoka očekivanja. Osim INDEX naočala, imam očekivanja od Valve-a u smislu novih VR naslova, a u tišini se nadam i novom Portalu ili, nedajbože, half lajfu lol. Uglavnom, Gabe je osobno najavio 3 nove full size VR igre za 2019., a postoje glasine o jednoj iz postojeće franšize. Koja, nitko još ne zna. Možda je navlakuša samo da kupci pohrle prema INDEXU. Vrijeme će pokazati.
Osobno posjedujem Oculus Rift nekoliko mjeseci i još sam u procesu isprobavanja i razdvajanja igara na odlične, dobre i manje dobre.
U stalnoj postavi su:
-Beat saber- ritmička igra u kojoj light saberima mašete da bi presjekli kocke koje idu prema vama. Brzina ovisi o tome koju pjesmu izaberete, kako je pjesma mapirana i o težini koju izaberete (easy, medium, hard, expert, expert+). Najviše težine na početku djeluju nerješivo jer oko ne može pratiti koliko brzo kocke nailaze, a još manje mahat rukama tom brzinom. S dugotrajnim igranjem sve postaje izvedivo. Napomena, imajte ručnik pored sebe jer znoj curi na sve strane
-RecRoom- Igra koja u sebi sadrži hrpu raznih igara, a neke od meni bitnijih su Laser tag (shooter), RecRoyale (battle royale shooter), Paintball, Cresendo, razni escape room-ovi, board game-ovi te još hrpetina svakojakih igara. Jako dobro za druženje s ljudima iz raznih dijelova. Napravite si avatar s kozmetičkim dodacima. Postoji lobby u kojem ekipa provodi jako puno vremena pričajući međusobno, igrajuć stolni tenis, košaricu itd... Modovi su masovno podržani pa nove igre komjunitija izlaze kao gljive poslje kiše. Većina ih bude otpad ali ima i stvarno dobrih. Isplati se instalirat, free je i crossplatform sa PS4 i PSVR cvikama.
Od novo spoznanih, tu je LONE ECHO. Igra Ready at down studija u kojoj ste vi AI u tjelu čovjekolikog robota. Postoji single player kampanja koju sam tek jučer krenuo igrati pa ne mogu dati neki osvrt. S druge i zanimljivije strane tu je ECHO VR, multiplayer koji se sastoji od dva odvojena moda. ECHO ARENA i ECHO COMBAT. Igra jako podsjeća na onu iz filma Ender's game. Sve se odvija u bestežinskom stanju i krećete se samo potisnicima ili se hvatate rukama za prepreke/štitove. U Areni je cilj ubacivanje diska u protivnički ''gol'', dok je Combat bestežinsko napucavanje. Možda i najdovršenija VR igra, dobar je osjećaj kretanja kroz prostor i nema mučnine. Postoji i ESL VR Liga koja vrti te dvije igre na tjednoj bazi uz nemali novčani fond. Arena je free a Combat 10jura.
Za sada toliko. Nadodam još kad si oslobodim malo vremena. Slobodno ispitujte, raspravljajte, dodajte nove materijale.