Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.716
|
čitano: 27.803.390
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
jocommb kaže...

Malo bolje citaj...nisam nista rekao kako se sta izvodi jer nemam sony i neznam... ali znam da sigurno nije brzo kao na Tizenu, a o tom sam pisao..imam to iste sekunde kad upalim tv a ti to sigurno nemas....pogotovo iptv... tako da je za moje potrebe Tizen vrh i amen..... jer sam imao i Minix U1 koji je stroj i opet nije tako brzo nit glatko radilo...pogotovo iptv preko androida na kodiju...

Sve ok., ali rađe da mi je 1sek sporiji pa imam sve., nego da mi je 1sek brži pa nemam ništa.

Sad kome je što bitno.

U svakom slučaju Android je kompletnija platforma s više mogučnost od bilo koje druge pa makar bila sporija za 1 sek.

ps. rekao sam da ću snimit funkcioniranje Androida na XD8577 ali nikako da nađem vremena. Nije da želim nešto dokazat nego čisto da ostali vide koji misle kupit tv kako to sve funkcionira.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.7.2017 20:29 (R36).
16 godina
R36 kaže...
jocommb kaže...

Malo bolje citaj...nisam nista rekao kako se sta izvodi jer nemam sony i neznam... ali znam da sigurno nije brzo kao na Tizenu, a o tom sam pisao..imam to iste sekunde kad upalim tv a ti to sigurno nemas....pogotovo iptv... tako da je za moje potrebe Tizen vrh i amen..... jer sam imao i Minix U1 koji je stroj i opet nije tako brzo nit glatko radilo...pogotovo iptv preko androida na kodiju...

Sve ok., ali rađe da mi je 1sek sporiji pa imam sve., nego da mi je 1sek brži pa nemam ništa.

Sad kome je što bitno.

U svakom slučaju Android je kompletnija platforma s više mogučnost od bilo koje druge pa makar bila sporija za 1 sek.

ps. rekao sam da ću snimit funkcioniranje Androida na XD8577 ali nikako da nađem vremena. Nije da želim nešto dokazat nego čisto da ostali vide koji misle kupit tv kako to sve funkcionira.

To da nemas nista nije istina ima ali tebi je malo... a meni je dovoljno :D... i nevjerujem da je samo sekunda duze....i nevjerujem da je android tako fluidan i ostalo... jer kazem imo sam Minix U1 koji je vrhunski android player... i de mi reci jel ima na sony-ma audio passthrough na Kodiju hd audio formata sa bluray, i UHD materijala?  S tim imaju dosta problema skoro svi playeri na androidu pa me zanima...

VenAtoR#2231
10 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Bok,

treba mi Vasa pomoc. Zelim Philips TV s Ambilightom i Andriod-sistemom. Velicina 55. 

Koliko vidim najbolji izbor bio bi 55PUS6561 ili 55PUS7001

Koja je razlika? Ne mogu skuziti razliku. 

Hvala i LP

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
6561 je po meni bolja kupovina. 7001 ima veći raspon boja ali su nepreciznije, 6561 ima full led (lampice po čitavoj pozadini) dok 7001 ima edge led (lampice po rubu ekrana). Mislim na lampice koje daju svjetlinu ekranu (ne na ambilight).
14 godina
protjeran
maki040 kaže...

Bok,

treba mi Vasa pomoc. Zelim Philips TV s Ambilightom i Andriod-sistemom. Velicina 55. 

Koliko vidim najbolji izbor bio bi 55PUS6561 ili 55PUS7001

Koja je razlika? Ne mogu skuziti razliku. 

Hvala i LP

Philips model 7101/7181 ti ima več širok razpon boja, bolji slikovni procesor, bolju ostrinu slike,  17 bitno procesiranje boja, bolji kontrast i prikaz crne itd.. To su ti otprilike razlike, koje se vide i u praksi:)  Ali treba napomenut, da je i model 6561 veoma solidan model..

10 godina
neaktivan

Molim preporuku tv-a ispod 5000 kn do 123 cm,što duža garancija, 4k može a i ne mora s obzirom na 10mbs konekciju 4k stream mi niti ne pada napamet ali ako i bude 4k neću se žaliti, smart opcija mi je nebitna s obzirom da mi je pc spojen na monitor i tv istovremeno pa samo mijenjam source po potrebi.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
jocommb kaže......

To da nemas nista nije istina ima ali tebi je malo... a meni je dovoljno :D... i nevjerujem da je samo sekunda duze....i nevjerujem da je android tako fluidan i ostalo... jer kazem imo sam Minix U1 koji je vrhunski android player... i de mi reci jel ima na sony-ma audio passthrough na Kodiju hd audio formata sa bluray, i UHD materijala?  S tim imaju dosta problema skoro svi playeri na androidu pa me zanima...

Nisam ti neki audiofil pa me to baš ne zanima. Meni je zvuk., zvuk...osim ako se ne pušta na zvučnicima od 5-10 tisuća eura. Onda osjetim razliku. Jednom sam bio u "Audio dream" gdje postoji slušaonica pa nam je lik puštao muziku na različitim zvučnicima i pojačalima. E to je uživancija.

Onda kad to ćuješ...ovo doma ispada smiješno.

Frend je baš kupio Bang&Olufsen zvučnik - Beoplay A6 - platio ga je oko 6000kn. Mogu reći da se jako lijepo ćuje i da je zvuk jako ugodan.

Kodi je odlična platform na kojem je sve besplatno. Sad tražit neki vrhunski zvuk je kao tražit kruh nad pogaćom.

11 godina
neaktivan

Android je za one koji apsolutno nista ne znaju o kvaliteti video ali i audio sadrzaja i tu je kraj price. Sve ostale platforme koje spadaju u ''smart'' kategoriju su sve samo ne smart i generalno su samo marketing za prodaju. Jedini player osim linijskih je PC player koji ce raditi kako treba.

1 0 hvala 0
18 godina
R36 kaže...

Nisam ti neki audiofil pa me to baš ne zanima. Meni je zvuk., zvuk...osim ako se ne pušta na zvučnicima od 5-10 tisuća eura. Onda osjetim razliku. Jednom sam bio u "Audio dream" gdje postoji slušaonica pa nam je lik puštao muziku na različitim zvučnicima i pojačalima. E to je uživancija.

Onda kad to ćuješ...ovo doma ispada smiješno.

Frend je baš kupio Bang&Olufsen zvučnik - Beoplay A6 - platio ga je oko 6000kn. Mogu reći da se jako lijepo ćuje i da je zvuk jako ugodan.

Kodi je odlična platform na kojem je sve besplatno. Sad tražit neki vrhunski zvuk je kao tražit kruh nad pogaćom.

Hehe, strašan si

Nisam ni ja audiofil, imao prije neku sony liniju, pa posle toga, yamaha reciever+neki sony tower zvučnici, razlika izmedju to dvoje je znatna, nakon toga prodao te sony tower i yamaha reciever i kupio Nad pojačalo i klipsche zvučnike, napominjem, nisam audiofil, al čak za nekog laika, ko što sam ja, razlika je drastična, Nad i klipsche ubijaju i zvuk je miljama ispred ovo dvoje koje sam imao prije, ovo sad sve zvuči ozbiljnije i daleko bolje..

Ok, tebi je zvuk, zvuk, al meni baš i nije, pošto je razlika zamjetna, ako ne i drastična, naravno u korist kvalitenijem sistemu, u mom slučaju, NAD+Klipsche+Nuforce usb dac, a za dobar zvuk ti ne treba nikakvih 5-10 tisuća eura, možeš sve to dobit i za 4-5tkn, ak znaš kaj kupuješ; htio sam reć da čak i laici bi skužili kvalitetu zvuka između jeftinijh i skupljih zvučnika..

Nego, da sad tu ne trubimo o zvuku, koje nije tema ovdje, daj nabaci svoj neki mini rivju za Sony telku

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.7.2017 9:29 (zvonac).
14 godina
neaktivan
zvonac kaže... 

Hehe, strašan si

Nisam ni ja audiofil, imao prije neku sony liniju, pa posle toga, yamaha reciever+neki sony tower zvučnici, razlika izmedju to dvoje je znatna, nakon toga prodao te sony tower i yamaha reciever i kupio Nad pojačalo i klipsche zvučnike, napominjem, nisam audiofil, al čak za nekog laika, ko što sam ja, razlika je drastična, Nad i klipsche ubijaju i zvuk je miljama ispred ovo dvoje koje sam imao prije, ovo sad sve zvuči ozbiljnije i daleko bolje..

Ok, tebi je zvuk, zvuk, al meni baš i nije, pošto je razlika zamjetna, ako ne i drastična, naravno u korist kvalitenijem sistemu, u mom slučaju, NAD+Klipsche+Nuforce usb dac, a za dobar zvuk ti ne treba nikakvih 5-10 tisuća eura, možeš sve to dobit i za 4-5tkn, ak znaš kaj kupuješ; htio sam reć da čak i laici bi skužili kvalitetu zvuka između jeftinijh i skupljih zvučnika..

Nego, da sad tu ne trubimo o zvuku, koje nije tema ovdje, daj nabaci svoj neki mini rivju za Sony telku

I to je ok...tebi je zvuk prioritet. Ima nas svakakvih...

Dok ne piknem mob a sad imam privremeno 640 (a još sam neodlučan) nema smisla da snimam kako radio Android TV. 

16 godina
R36 kaže...

pa cim se govori o zvuku iz filma zna se da nepricamo o audiofilskom zvuku....al je problem kad iz filma nemozes dobit 5.1 zvucni zapis na reciver preko hdmi-ja tj passthrough i tu se razlika cuje i na logitech z506 zvucnicima a kamoli reciver+ zvucnici i to ne sad 10+ tisuca kuna nego i za manje od milju eura.... tu android ima probema pa zato i pitam... ono nije bilo nikako pojebavanje neg samo pitanje usput....

a sad da nije glupo da kupujes takvu teklu i  gledat takav materijal a da te zaboli za zvuk je malo smjesto jer je zvuk meni pola filma.... bar meni osobno....i sad kako ide vrijeme koaksijalni i opticki audio kabel nije dosta jer noviji zvucni zapisi nemogu kroz njih...neki da neki ne...

VenAtoR#2231
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.7.2017 12:21 (jocommb).
18 godina

Ja imam AV reciver panasonicov iz 2k3 + Vtrek 5.1 sustav koji preko SPDIF-a 

uredno downsepla bitstream od novih audio standarda na DTS,DD i DD PR2 nikad problema snjim do sada

i mislim ga imat dok ne crkne 

p.s soundbarovi su ok kao i estetika istih ali nemogu se mjerit sa surround sustavom da ga hebesh...

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.7.2017 11:42 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
4mal kaže...

Ja imam AV reciver panasonicov iz 2k3 + Vtrek 5.1 sustav koji preko SPDIF-a 

uredno downsepla bitstream od novih audio standarda na DTS,DD i DD PR2 nikad problema snjim do sada

i mislim ga imat dok ne crkne 

p.s soundbarovi su ok kao i estetika istih ali nemogu se mjerit sa surround sustavom da ga hebesh...

ja sam jos uvijek na Logitech Z5500 ali kao sto sam gore rekao ima samo direct, koaksijalni i spdif konektore i bit ce do kraja godine Denon x1300 ili x1400 i zvucnike od logija spajam na njega dok nenabavim nove malo kvalitetnije zvucnike....

VenAtoR#2231
14 godina
neaktivan
jocommb kaže...

pa cim se govori o zvuku iz filma zna se da nepricamo o audiofilskom zvuku....al je problem kad iz filma nemozes dobit 5.1 zvucni zapis na reciver preko hdmi-ja tj passthrough i tu se razlika cuje i na logitech z506 zvucnicima a kamoli reciver+ zvucnici i to ne sad 10+ tisuca kuna nego i za manje od milju eura.... tu android ima probema pa zato i pitam... ono nije bilo nikako pojebavanje neg samo pitanje usput....

a sad da nije glupo da kupujes takvu teklu i  gledat takav materijal a da te zaboli za zvuk je malo smjesto jer je zvuk meni pola filma.... bar meni osobno....i sad kako ide vrijeme koaksijalni i opticki audio kabel nije dosta jer noviji zvucni zapisi nemogu kroz njih...neki da neki ne...

Kolega sve 5...vidim da ti je bitan zvuk i ok...

Meni nije iskreno toliko bitan zvuk tako da sam ja zadovoljan s ovim zvučnicima ugrađen u telku.

18 godina
R36 kaže...

Meni nije iskreno toliko bitan zvuk tako da sam ja zadovoljan s ovim zvučnicima ugrađen u telku.

Ma i ja koristim zvučnike od telke dok gledam tv program, al dok gledam film onda upalim hifi, telka spojena prek hdmija na komp, ma sve je bolje od tih zvučnika od televizora; a u današnje vrijeme pogotovo dok su televizori sve tanji, zahvaljući edge pozadinskom osvjetljenju, furaju dizajn nauštrb kvalitete slike, koja poslije pati, a zvučnika nigdje tj zvučne slike nigdje, tak da nemaš ni jedno ni (ni sliku kak se spada nit zvuka) drugo

13 godina
zvonac kaže...
R36 kaže...

Ma i ja koristim zvučnike od telke dok gledam tv program, al dok gledam film onda upalim hifi, telka spojena prek hdmija na komp, ma sve je bolje od tih zvučnika od televizora; a u današnje vrijeme pogotovo dok su televizori sve tanji, zahvaljući edge pozadinskom osvjetljenju, furaju dizajn nauštrb kvalitete slike, koja poslije pati, a zvučnika nigdje tj zvučne slike nigdje, tak da nemaš ni jedno ni (ni sliku kak se spada nit zvuka) drugo

meni je računalo odmah pored tv-a i filmove gledam direktno s kompa na tv putem hdmi kabela, no da ga grebeš nemam volje prebacivati zvučnike uz televizor

ako ih ostavih uz monitor - ne valja, jer mi je zvuk nekako previše "ulijevo" os slike, ako prebacim da su pored tv-a super je, subwoofer ionako nije bitno gdje je

no nemam volje nikako za premještanje, napravio sam to dvaput i nadalje slušam preko zvučnika u televizoru jer sam lijen zajebavati se s kablovinjem svaki put 

18 godina
picajzla0707 kaže...

meni je računalo odmah pored tv-a i filmove gledam direktno s kompa na tv putem hdmi kabela, no da ga grebeš nemam volje prebacivati zvučnike uz televizor

ako ih ostavih uz monitor - ne valja, jer mi je zvuk nekako previše "ulijevo" os slike, ako prebacim da su pored tv-a super je, subwoofer ionako nije bitno gdje je

no nemam volje nikako za premještanje, napravio sam to dvaput i nadalje slušam preko zvučnika u televizoru jer sam lijen zajebavati se s kablovinjem svaki put 

Meni je komp i telka na sredini sobe, a zvučnici lijevi i desni u kutu, taman, upalim pojačalo, pustim film i voila, woofer mi ne treba, zato kaj ovi zvučnici rade i taj posao..

Što se tiče zvuka, sve super, a dojam mi jedino kvari ova 32" telka, koju jedva čekam da zamjenim sa nekom 55"com, onda će ugođaj bit daleko bolji, nakon 9 god, ovaj Sony nikak da krepa

Već me sve sram, neki su već 2-3 televizora zamjenili a još vozim na HDReady 32"

10 godina

Jel OVO najbolji odabir za te pare ?  U toj cijeni 4k je low segment   a sve iznad toga kvalitetnije je za bar 3-4k skuplje

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-49uj6307.aspx

Dečki, što kažete na ovaj tv? Sony mi je preskup, ovaj kd 8077 je vrh ali košta 1000 eura. Mislite li da vrijedi 3000 kn razlike?

0 0 hvala 0
16 godina

Moli boga da me trefi eurojackpot svima nama koji skoro svakodnevno tipkamo vamo kupujem po jedan :D

Garfild tebi filipsa naravno nesekiraj se :D

VenAtoR#2231
15 godina
hahahahhaahha :D
Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari
14 godina
protjeran
Semprejuve kaže...

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-49uj6307.aspx

Dečki, što kažete na ovaj tv? Sony mi je preskup, ovaj kd 8077 je vrh ali košta 1000 eura. Mislite li da vrijedi 3000 kn razlike?

Pa za takve pare, dobijaš bolji model Philipsa:) I imaš mogučnost, da dobijaš još jedan televizor..

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-philips-49pus6501.aspx?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Ili za malo više para, još bolji model..

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-49pus7101-49-125-cm-led__22336971

15 godina

garfield1, ne želim ulaziti u prijašnje rasprave ali vidim da stvarno preferiraš Phillips modele televizora, u redu, tvoj izbor. Zanima me kad već toliko dobro poznaješ materiju Phillipsa, možeš li mi molim te objasniti razliku između tih navedenih Phillips modela i ovog SONY KD49XD7005BAEP ? Realno i bez favoriziranja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Sickness kaže...

garfield1, ne želim ulaziti u prijašnje rasprave ali vidim da stvarno preferiraš Phillips modele televizora, u redu, tvoj izbor. Zanima me kad već toliko dobro poznaješ materiju Phillipsa, možeš li mi molim te objasniti razliku između tih navedenih Phillips modela i ovog SONY KD49XD7005BAEP ? Realno i bez favoriziranja.

Pa taj model Sonya, se može uspoređivat sa Philips modelom 6501. Što se tiče Sony modela, dosta sličan modelu 6501. Oba imata AS-IPS panele, jednak kontrast i prikaz crne boje, oba imata dobru ostrinu slike, Sony ima malo" bolji razpon boja, i nešto veču svetilnost  samog panela. A ima Philips nešto bolju  uniformiranost panela, i naravno 100Hz panel što se poznaje kod sporta, ne toliko kod filmova. I naravno mogučnost ISF kalibracije, što sliku napravi još bolju. I naravno, na Philipsu izgleda bolje slika u mraku zbog Ambilighta. A što se tiče modela 7101, je bolji napram oba modela.. Ima isto 100Hz panel, veoma dobro" procesiranje same slike, viši razpon boja od oba druga modela, bolji kontrast i prikaz crne boje. Uniformiranost panela je takođe veoma dobro, i ima veoma dobru ostrinu slike u statiki i dinamiki. To su ti razlike, između ta tri televizora.

15 godina

Da li netko zna stranicu a da nije u HR koja ima jeftinije cijene naspram naših, a da šalje do nas ? Gledam po Amazon.de i sve je jeftinije ali ništa ne šalju u HR, valjda zbog veličine paketa 

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

Ja sam si odmah ispod telke na zid stavio satelite od starih cretive 2.1 i trigue 3220 a sub na pod ispod telek. Srećom pa ovi sateliti imaju rupe za montažu na zid jer telka je na zidnom postolju. Na komp sam si metnuo nove Geniuse 2.0 SP-HF1250 i spojio sve na isti izlaz iz zvučne. Samo palim/gasim ovisno koji ekran koristim. Iako ovaj grunding ima fakat jake zvučnike za jedan TV 2X14 W nemože se to usporediti sa solidnim PC 2.1 zvučnicima i meni je to minimum/minimuma za igre i filmove. Da se to sve srediti za sitne novce 

13 godina
Sickness kaže...

Realno i bez favoriziranja...

naravno da najvažniju razliku nije spomenuo - guglaj sony 4k x-reality processing 

ako imaš priliku pogledati u trgovini što to znači za sliku, pogotovo kad nemaš 4k materijal, sve će ti biti jasno

doduše ne znam kakvi su novi procesori kod pilipsa, ali prema starijima kakvi se ugrađuju u 6501 ovaj sonyjev je avion

XXX

ma to sam i ja planirao napraviti sa starim 2.1 sustavom, no onda sam klincima dao te stare zvučnike, računajući da ću koristiti ova dva nova + woofer

samo što mi se sad više ne da premještati zvučnike s kompa na tv, a bezveze mi je klincima uzimati ove zvučnike

još najgore od svega, filmove ili serije sa ženicom uglavnom gledam iza 22.00 kad klince stavimo na spavanje, a onda je malo nezgodno puštati jači zvuk, pogotovo bas sa woofera

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 11:38 (picajzla0707).
18 godina

Stigla telka :-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 20:54 (4mal).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina

kako mi smrdi taj zakrenuti ekran, uopće mi se to ne sviđa

još da se ideš zavaliti u kauč s telkom na toj visini, točno vidim kako bi mi gornji dio išao na živce jer bi zakrivljenost bila još izraženija

ali bitno da si ti zadovoljan

Moj PC  
4 0 hvala 1
18 godina

Ali mislim da ce ic na zid jer ovaj stalak je za 

Ja ne vidim previse tu zaobljenost mozda radi blizine a kad sam u kaucu pogled mi je u sredini ekrana tak da gornji rub ne primjecujem previse...

ukratko u ovih sat, dva sam zadovoljan brzinim sucelja,slikom sa svih 

izvora etc...

Zvucnik me ugod o iznenadio sa basoom i viskom tonom u modu music i film

puno su napredovali po tom pitanju...

Ak imate kakvih pitanja

, tu sam :-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 20:56 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice