Lol, pa njihov pranjic je skrsio naseg pranjica xD
Kakva ironija :D

Pokazali su na počektku drugog poluvremena da znaju igrat, pogotovo veznjaci. Žao mi je Pranjića, mislim da će nam prva opcija za tu poziciju biti Vrsaljko, odigrao je ok danas.
Pa grupu bi u teoriji trebali lako proći. Kamerun nije ništa pokazao kad su bili najjači, a i sada u prijateljskoj su pokazali da su u rasulu. Meksiku ne igra par igrača (Vela), a Chicharito je u lošoj formi. Naravno Meksiko može iznenaditi pošto su skoro svi igrači iz domaće lige tako da se ni ne zna kako će igrati. Što se Brazila tiče imaju jedino dobru obranu, a ovo ostalo im nikad lošije nije bilo. U sredini terena smo daleko bolji od njih, pa čak i u napadu usudio bih se reći. Kada zemlja od 200 milijuna stanovnika ne može naći dobru klasičnu špicu onda tu nemamo o čemu razgovarati, naravno mislim o Fredu. O krilima da i ne pričam; padavičar Neymar i propali Hulk. Nismo ni mi savršeni, ali itekako imamo šanse.
Meksikanci opet poraženi 1:0 no ovaj put od Portugala u sudačkoj nadoknadi, Ronaldo nije ni igrao, kao ni Pepe.
Gledao sam samo drugo poluvrijeme i Meksikanci su imali puno više prilika, obično na kontre neke i udarce van 16, Portugalski golman je večeras sve branio čak i 1vs1 situaciju.
Nazalost, Pranja je otpao....treba pozvati bubnjića! Fifa dozvoljava samo popis 30 koji je niko jos prije 2 tjedna odabrao.....
Alli od tih 30 otpalo ih je vec 5...znaci opcija mu je ostala jos bubnjic ili pašalic! Pašalic je veza, a bubnja lijevi bek sta nam treba....
Imamo peh ozdljeđenih igraca prije sp. od malesa prije 2 mj. onda ilicevic, strinic, kranjčar, badelj, pranja....
A cak i mali mocinic nije bio u zapisu jucer ozdljeda neka laksa, a i manđa ima laksu ozeljdu sva sreca oporavit ce se do kameruna....
Sada kada gledam dosta giraca otpalo, a veliki peh 2 lijeva beka su otpala....tu ce biti problema, makar vrsaljko dobro igra ali je dešnjak....
Sinoć utkamica nije otkrila ništa posebno, ali opet dosta pozitivnih stvari je bilo. Pozitivno iznenađenje je svakako Brozović koji je odigrao dosta dobro a nisam očekivao ništa od njega, drugo pozitivno iznenađenje je odlična igra "rezervnog" stoperskog para, odlično odigali, bez greške (imao je Vida onaj jedan kiks kada je dodao australskom igraču ali ga je odmah ispravio), po meni i dalje najlošiji Jelavić, dakle lik je visok 190cm i nije pipnuo ni jednu dugu loptu koja je išla na njega, ako to nije mogao protiv Australije sigurno da neće moći ni protiv Brazila, ok zabio je taj spretni/sretni gol ali to je jedina pozitivna stvar koju je napravio. Eduardo isto dobar, željan igre i dosta dobro odigrao s obzirom da je bio na krilu, po meni treba on igrati u špici protiv brazilaca. Sammir također vrlo korektno odigrao kao i u Osijeku protiv Malija... Sve u svemu možemo biti zadovoljni, izgledat će to još bolje na prvenstvu
Franjic je njihov.
Meni se činilo kao da se uigrava obrana, dakle pustimo protivnika da igra i u obje utakmice su nam Vukojević i Brozović odigrali punih 90 min. Ne mogu nikako pročitati našeg izbornika, valjda ima u planu da igra sa zadnjim veznim, što je ok, ali ne znam zašto onda nije probao staviti kovačića na lijevu stranu kako je igrao protiv islanda, izgledalo je to dobro onda, barem bolje nego kako nam sada stoje ''krila''.
Skrivanje taktike pred SP.
Svi to rade i ne treba se čuditi lošijoj igri tzv. favorita u pripremnim utakmicama.
Reus pokidao ligamente i otpao za svjetsko. Ribery se također ozlijedio, Ronaldo propušta prvu tekmu, nama Pranja otpao. Pa koji qurac se dešava...
Reus pokidao ligamente i otpao za svjetsko. Ribery se također ozlijedio, Ronaldo propušta prvu tekmu, nama Pranja otpao. Pa koji qurac se dešava...
I Ribery i Ronaldo vuku te ozljede već nekoliko mjeseci.
Forsiranje bezveze.
Ne znam da li je njima naređeno da igraju s pola gasa ili kaj? Od utakmice protiv Mali-a nisam očekivao nešto ali od ove sam dosta više. Puno problema s bekovima, Srna više ne može probiti stranu već samo nešto prtlja ali to i više nije novost... Pranjić nažalost otpao ali budimo iskreni kad je umjesto njega ušao Vrsaljko nije toliko curilo na onoj strani i puno bolje je to izgledalo, sad će vjerojatno Bubnjića pozvati. Jelavić zabio (slučajno mu se odbila lopta) ali svejedno on je pretrom i nebi mi bio opcija za prvih 11. Sredina u prvom poluvremenu izgledala nikako, ne zna se ko pije ko plaća, kao da se ne razumiju uopće, u drugom se popravili. Obrana dobra.
Sporo se rješavamo lopte, igrači se ne kreću dovoljno i otvaraju si prostor i to je najveći problem, jučer nam Australci bili non stop za vratom zbog toga. Ako budemo tako igrali na prvenstvu ništa dobro nam se ne piše ali vjerujem da je to još uvijek ''skrivanje karti''. Ili možda naša realnost jer od tih boljki bolujemo sve češće
Ne znam da li je njima naređeno da igraju s pola gasa ili kaj? Od utakmice protiv Mali-a nisam očekivao nešto ali od ove sam dosta više. Puno problema s bekovima, Srna više ne može probiti stranu već samo nešto prtlja ali to i više nije novost... Pranjić nažalost otpao ali budimo iskreni kad je umjesto njega ušao Vrsaljko nije toliko curilo na onoj strani i puno bolje je to izgledalo, sad će vjerojatno Bubnjića pozvati. Jelavić zabio (slučajno mu se odbila lopta) ali svejedno on je pretrom i nebi mi bio opcija za prvih 11. Sredina u prvom poluvremenu izgledala nikako, ne zna se ko pije ko plaća, kao da se ne razumiju uopće, u drugom se popravili. Obrana dobra.
Sporo se rješavamo lopte, igrači se ne kreću dovoljno i otvaraju si prostor i to je najveći problem, jučer nam Australci bili non stop za vratom zbog toga. Ako budemo tako igrali na prvenstvu ništa dobro nam se ne piše ali vjerujem da je to još uvijek ''skrivanje karti''. Ili možda naša realnost jer od tih boljki bolujemo sve češće
Bubnjic je prelos da bi uopce prismridio prvoj postavi.
Nama je problem bio sta su se Australci postavili jako defanzivno a mi smo igrali sa pol gasa. Tek kad su Modric i Kovacic poceli kombinirati uspjeli su izbaciti 4 njihova igraca na prostoru od 10m i na kraju smo zabili gol iz toga.
Nama je problem sta nemamo Bocne niti krilne igrace. Eduardo ono ne moze igrat, Rebic je zelen a Rakitica stavljati tamo je steta. Poslozit ce to Kovac ne brinem se ja, kad izade prva postava i jos kad to bude prvenstvo izgledat ce to puno, puno drugacije.
Bubnjic je prelos da bi uopce prismridio prvoj postavi.
Nama je problem bio sta su se Australci postavili jako defanzivno a mi smo igrali sa pol gasa. Tek kad su Modric i Kovacic poceli kombinirati uspjeli su izbaciti 4 njihova igraca na prostoru od 10m i na kraju smo zabili gol iz toga.
Nama je problem sta nemamo Bocne niti krilne igrace. Eduardo ono ne moze igrat, Rebic je zelen a Rakitica stavljati tamo je steta. Poslozit ce to Kovac ne brinem se ja, kad izade prva postava i jos kad to bude prvenstvo izgledat ce to puno, puno drugacije.
Pa nisam ni mislio da ide u prvu postavu već kao zamjena za Vrsaljka koji se dokazao da može na lijevom beku a i po meni je bolja opcija od Pranjića.
Ne znam da li je njima naređeno da igraju s pola gasa ili kaj?
pa naravno da je, prijateljska utakmica 5 dana prije početka prvenstva, normalno je da se igra sa pola gasa. Sve reprezentacije igraju tako u posljednjih par dana.
Također, ljudi su iznenađeni lošom igrom Brazila protiv Srbije i slično, Brazilu počinje prvestvo za par dana, oni igraju na pola gasa prijateljske utakmice, a Srbija se ne čuva za ništa.
Jel ima danas kakvih prijateljskih, nisam u toku...
pa naravno da je, prijateljska utakmica 5 dana prije početka prvenstva, normalno je da se igra sa pola gasa. Sve reprezentacije igraju tako u posljednjih par dana.
Također, ljudi su iznenađeni lošom igrom Brazila protiv Srbije i slično, Brazilu počinje prvestvo za par dana, oni igraju na pola gasa prijateljske utakmice, a Srbija se ne čuva za ništa.
Ma neznam baš, neki igraju skoro na 100% npr. jučer Mexico - Portugal, ma u biti Mexico svaku utakmicu trči ko lud po terenu i igra na rezultat. Oni u jednoj tekmi su jučer pretrčali više nego mi u zadnje 3 prijateljske.
I BiH protiv Mexica, također mi se uopće ta utakmica nije činila kao prijateljska. Srbi su isto dali sve od sebe protiv Brazila, dok je Brazil vjerovatno igrao pod ručnom.
Ma ovisi od igrača do igrača. Nekad ti se baš zato jer nisi išao čvrsto u duel ili se bojiš ozljede, može desiti da dođe do nje. Mene je jučer više iznenadilo kako neuigrano Brazil izgleda. Pogotovo u obrani gdje par puta nisu imali pojma tko treba izači na loptu.
Ma ovisi od igrača do igrača. Nekad ti se baš zato jer nisi išao čvrsto u duel ili se bojiš ozljede, može desiti da dođe do nje. Mene je jučer više iznenadilo kako neuigrano Brazil izgleda. Pogotovo u obrani gdje par puta nisu imali pojma tko treba izači na loptu.
U par navrata su se sudarili Luiz i Silva. Fakat pogubljeno izgledaju. Bolje za nas :D
Ima li još netko da misli da će utakmica protiv Brazila biti ful ravnopravna? Svi me nekako čudno gledaju kada to kažem, ali mislim da Brazil iako je dobra ekipa nije sada neki bauk pa da ćemo se usrati... Mislim da će sreća odlučiti u četvrtak.
Jedva čekam :)
Nemamo se šta njih bojati, 2006 su bili jedno 100 puta jači, Kaka, Ronaldinho, Ronaldo, Adriano, R. Carlos, pa sledi ti se kad čitaš ta imena, ja sam uvjeren da ćemo izvuć x ili dobiti :)
Ma Slovenija bezopasna u napadu, ni jednu akciju pravu nisu imali, uvijek stanu, počnu muljat s loptom bez ideje i poklone Argentincima loptu.
mislim da bi mogli ostvariti dobar rezultat, ako ne primimo gol dok brazilci ne krenu zviždati svojoj ekipi. brazilci, naravno kao i mi, za svoje misle da su bogom dani i da svaku utakmicu moraju igrati lijepo i pobijeđivati sa nekoliko golova razlike. kad/ako se nervoza uvuče, jedna okomita lopta naše vezne linije može odlučit. neymar je nakon utakmice s panamom izjavio da bi volio da su navijači malo strpljiviji.
*točno se vidjelo kad je mandžukić ušao da je imao na umu onu 'šefe, j.... ćemo im mamu!' evo izjave nakon utakmice:
Ova pobjeda dati će nam dodatno samopouzdanje uoči Brazila. Australci su nas malo iznenadili čvrstom igrom, no odgovorili smo im istom mjerom. Kasnije je sve leglo na svoje mjesto...
Ja se dosta bojim suđenja, di god odemo, kradu nas. A i sigurno će ić an ruku Brazilcima, čim se Neymar počne bacakat na sebi svoj način kao protiv Srbije, nebu bilo dobro...