Linux – dečko koji obećava zaključana tema

poruka: 647
|
čitano: 100.006
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Linux – dečko koji obećava".
16 godina
neaktivan
Linux – dečko koji obećava

Desktop Linux je bio i ostat će hobi i zezancija. Uostalom, i cijeli desktop je zezancija koja ima sve manje ekonomskog smisla za sve uključene, čak i Canonical i Mozilla traže alternative kamo bi se ugradili..

Linux kernel pak je jeftina a vrlo fina kurva koju sve ozbiljnije jašu ozbiljni igrači koji u nju penetriraju svoj proprietary pup i na njoj zarađuju ozbiljne novce. Windows se u mobilnoj elektronici nije baš primio, Linux kernel je tu doma. Samo bi mu iOS bio konkurent, a njega Apple ionako ne dijeli.

Early adopter
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
Re: Linux – dečko koji obećava

Drago, pa tu na forumu imaš temu Linux - pitanja i odgovori, zašto nisi potražio savjet/pomoć? U temi piše dosta iskusnih korisnika (sebe ne ubrajam u tu kategoriju) i možda si mogao uštedjeti vrijeme ili naći zadovoljavajuće rješenje.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan
Teerex kaže...

i Mozilla traže alternative kamo bi se ugradili..

ummm NE!

Mozilla ide tamo gdje su korisnici i pokušavaju biti sveprisutni gdje god se spominje riječ "web". To je također jedan ideološki projekat. Alternative koje ti spominješ su samo područja u koje oni također žele pružiti svoje krakove, a ti si to protumačio kao štakori koji napuštaju brod koji tone.

Za Ubuntu ne bih znao, Canonical već odavno mlati lijevo i desno pokušavajući pronaći buduću strategiju.

What Andy giveth, Bill taketh away.
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 19:50 (rustweaver).
16 godina
rustweaver kaže...

ummm NE!

Mozilla ide tamo gdje su korisnici i pokušavaju biti sveprisutni gdje god se spominje riječ "web". To je također jedan ideološki projekat.

Mozilla ima dobre developerske alate. Sve ostalo im je otišlo k vragu.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
15 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Mozilla ima dobre developerske alate. Sve ostalo im je otišlo k vragu.

Mene Firefox i Thunderbird služe sasvim dobro. Ali to je potpuno sad nebitno kako koga zadovoljavaju proizvodi iz Mozille, ne mijenja ništa što sam napisao gore.

16 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Teerex kaže...

i Mozilla traže alternative kamo bi se ugradili..

ummm NE!

Mozilla ide tamo gdje su korisnici i pokušavaju biti sveprisutni gdje god se spominje riječ "web". To je također jedan ideološki projekat. Alternative koje ti spominješ su samo područja u koje oni također žele pružiti svoje krakove, a ti si to protumačio kao štakori koji napuštaju brod koji tone.

Za Ubuntu ne bih znao, Canonical već odavno mlati lijevo i desno pokušavajući pronaći buduću strategiju.

Mmmda. Mozilla na Linux kernel nakalemljuje Gecko runtime i, voila, Firefox OS. Ekonomski, pokušava podbagateliti Android. Canonical radi na Ubuntu Touchu, i tako im je do toga stalo da su se odvojili od većine ostalih, kakseonokaže, stakeholdera koji su se odlučili da razvijaju Wayland kao nasljednik X-Servera, nego su se forkali u svoj Mir window server. Sve u ime Ubuntu Toucha.

Dakle, najpoznatiji i naprofesionalniji traže svoje mjesto izvan desktopa.

Early adopter
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 20:47 (Teerex).
16 godina
Drago kaže...
.

Nije greška. Sada stvarno..

- isti Rocky, opet se vraća u ring.. (a ja bacam ručnik misleći da je dosta...). No pošto pixeli lako podnose krv i chatovima dobijemo još par života, idemo dalje.

mario.L_hr kaže...

Drago, pa tu na forumu imaš temu Linux - pitanja i odgovori, zašto nisi potražio savjet/pomoć? U temi piše dosta iskusnih korisnika (sebe ne ubrajam u tu kategoriju) i možda si mogao uštedjeti vrijeme ili naći zadovoljavajuće rješenje.

- pravi muškarac ne traži pomoć. Vidi gore... to je pravi mačo.

Ozbiljnije. Da je tražio pomoć, zar to nebi bio dokaz da distra nije OK? (uz to da je mekana đušica)

- Stvar je u svrhi testa, ciljanoj skupini, lakoći i osnovnom radi ili ne radi bez da mali Perica zove Smogovce, ne dali može raditi. QuickTest, štibra na cesti, koja će se opet ponoviti za recimo 2 godine. Ovisno o položaju zvijezda i zodijačkim znacima (sreći), radit će mu browser ali neće raditi zvuk, ako stvari ostanu kakve su proteklih 20tak godina. Ako bi tad pukim slučajem on imao AsusSonar umjesto ViaAC97, možda izađe naslov s lovorikama, ''napokon ... '' nešto takvo.

Zreli sistem se ne raspadne na quick testu, poluproizvodi ponekad da, ovisi kako se ubode. Jednako kao đaci u školi... padaju.

Samo što ću  ja možda pljucnut Canocnicala, jednako kao MS za GUI.. ali oni zapravo samo rade ono što misle da im je u interesu. vidjet ćemo.... za 2 godine? Ili 5? Možda i Steam ili samo para izađe iz CPUa umjesto Valveove najave.

Teerex kaže...

..Linux kernel pak je jeftina a vrlo fina kurva koju sve ozbiljnije jašu ozbiljni igrači koji u nju penetriraju ..

- zgodna kurva, pogotovo s obzirom na cijenu i što sve radi. Dobra formulacija.

rustweaver kaže...
..

- mobilna platforma, bar za sad cilj. Kao i MS sasvim zapostavljeni DE ili ozbiljnija podrška PCju dok Apple gasi Pro seriju. možda imaju pravo, velik je to kolač kojeg (netko) mora zgrabiti. Dal onaj tko prvi djevojci, dal bolji, jači,... ili onaj koji može.

Kad već Teerex ima dobru usporedbu, proširenje, Canonical je nešto ko ona (Šajn) osvještena vjernica. Još mi u ušima njen hit, 'Riba Ribi Rgize Rep'.. naravno bez slova R. Eto i nju je 'svjetlost prosvijetlila', neće se više baviti prostitucijom... ili je  fiskalizacija uzrok, zub vremena, Antina besparica? Enivej, Što je s Antom? Nema više njihovih showa? Dali će tako biti s Ubuntuom? A možda stvarno okrene billijarde$$ jer bilo je i blesavijih razloga, npr facebook. Naravno, pošto su oko ovog kolača i ostali predatori, pitanje je tko će preživjeti.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
Teerex kaže...

Mmmda. Mozilla na Linux kernel nakalemljuje Gecko runtime i, voila, Firefox OS. Ekonomski, pokušava podbagateliti Android.

Pa dobro, rade OS. To je i dalje samo praćenje korisnika. Sveprisutnost baš kao što sam i rekao.

Teerex kaže...

Canonical radi na Ubuntu Touchu, i tako im je do toga stalo da su se odvojili od većine ostalih, kakseonokaže, stakeholdera koji su se odlučili da razvijaju Wayland kao nasljednik X-Servera, nego su se forkali u svoj XMir window server. Sve u ime Ubuntu Toucha.

Wayland je jednako pogodan za mobilne platforme kao i Mir (XMir je compatibility layer, baš kao i XWayland). Problem je što Cannonical pati od teškog NIH sindroma. Nije im to prvi puta da izmišljaju toplu vodu.

Je, Ubuntu Touch je trenutni cilj. Bit će ih još, kao što ih je i bilo. Ni prvi ni zadnji {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 20:58 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
Drago kaže...

Nije greška. Sada stvarno mislim da je desktop Linux u svim distribucijama ispod minimalnog prihvatljivog standarda za ogromnu većinu korisnika, ne samo Ubuntu distribucija. Nju sam probao jer se općenito smatra najdorađenijom i po tko zna puta sam imao isto iskustvo kao sa svim prethodnim distribucijama na najrazličitijim konfiguracijama i to nije nikakav flejm niti bi se itko trebao osjetiti uvrijeđenim zbog toga.

Problem je što se to iz kopanja po Linux forumima ne može saznati jer je tamo sve "hunky-dory" i megamrak superiška, a u stvarnosti nije tako.

I ja mislim da je ispod minimalnog prihvatljivog standarda za ogromnu većinu korisnika, pogotovo Ubuntu nakon napuštanja GNOME-a. Većina ljudi se igra na računalima i nema tog hardwarea za koji nije pisan driver za Windows.

Ipak, ja sam u onoj puno manjoj manjini čiji sav hardware na HP Probooku 4520 s Mint 14 KDE radi otprve. Sviđa mi se Kate tekst editor, sviđa mi se file manager Dolphin, sviđa mi se pregledač slika Gwenviewer kao pregledač pdf dokumenata Okular, sviđa mi se K3B CD/DVD burner kao i Personal Information Manager Kontact. Sve ove aplikacije su puno bolje od defaultnih WIndows pandama. I za kraj Software centar i repozitoriji. Ako ćemo gledati 5 min. nakon početka instalacije puno je upotrebljiviji i zahtjeva puno manje intervencije prosječnog Joea nego Windows po defaultu. 

iPhone:You're holding it wrong. Always!
16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Većina onih koji se ne slažu s člankom upućuje na neke očite stvari i po meni na pregrub start na nekoga tko je slabiji. Jer Linux jest slabiji u ovoj našoj "piratskoj" državi.

Drago tupi po svome i prebacuje sve na neku ideološku stranu i fanatizam a mogao se samo informirati prije početka.

Kako je slabiji ,ako je po svemu superiorniji Windowsima? Po čemu je ovo ''piratska'' država? Imaš neke cifre za potkrijepit tu tvrdnju?

Drago samo baca udicu ,a vi ste se pokazali kao izuzetno lak plijen. {#}

Veliki Brat kaže...

Dragi je besplatnost linuxa sasvim nebitna, ne zato jer mu treba nešto što linux ne isporučuje, nego zato zato što mu besplatnost linuxa ne znači apsolutno ništa (jer ionako ima besplatnu Vistu). I da, ja nikada nisam tvrdio da linux u svemu može parirati winu, tako da jedino u što skačem je govno (s vremena na vrijeme, i to dok vozim bicikl, umijeće samo pomsebi, moraš priznati). Ali u mnogim stvarima može, a u mnogima je i bolji.

Pa ni meni uopće nije bitno dali je besplatan ,ako mi ne može pružiti svu funkcionalnost koju imam na Windowsima i OS X-u ,bez obzira na sve njihove boljke.

hrvooje kaže...
 Ali tko je autoru teksta kriv što se nije sjetio poslužiti google tražilicom i recimo instalirati Kingsoft Office koji je kineski klon MS Officea. I otvaraš docx bez problema. 50% postova na ovoj temi govori o Office softveru što nema veze sa Ubuntu OS-om kojeg je autor pokušao koristiti, a još manje sa Linuxom kao kernelom i temeljem GNU/Linux distribucija. 

Ajmo malo argumentirane rasprave.

Znači ,Libre Office ipak nije toliko dobar koliko čitamo zadnjih XY stranica?!

A kakvi bi to argumenti trebali biti?

hrvooje kaže...
I za kraj Software centar i repozitoriji. Ako ćemo gledati 5 min. nakon početka instalacije puno je upotrebljiviji i zahtjeva puno manje intervencije prosječnog Joea nego Windows po defaultu. 

Koliko ja vidim ,nitko nije rekao ništa protiv toga. Na tome svaka čast.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
17 godina
neaktivan
@kizo
LibreOffice je nekoliko kopalja ispod MS Officea, ali bilo bi i žalosno da nije.To uopće nije tema ove rasprave i ne bi trebalo uopće imati veze sa Linuxom, jer autor je to ubacio kao flame. Znao je da nema MS Officea na Ubuntu.

3 0 hvala 0
17 godina
moderator
hrvooje kaže...
@kizo
LibreOffice je nekoliko kopalja ispod MS Officea, ali bilo bi i žalosno da nije.To uopće nije tema ove rasprave i ne bi trebalo uopće imati veze sa Linuxom, jer autor je to ubacio kao flame. Znao je da nema MS Officea na Ubuntu.

Krivo si shvatio članak. Autor je pisao o tome može li mu alternativni OS (neka distribucija Linuxa - usmjerio se na Ubuntu) uspješno zamijeniti rješenje temeljeno na Windowsima. Tema nije bila OS kao OS, nego što se na njemu/s njim može (i koliko učinkovito) ili ne može napraviti.

14 godina

@Kizo: Pa BSA trubi da je stopa piratstva u HR 53% (izvor). Ajmo dalje, Linux je kod nas zasigurno slabiji jer se na njega može okosit tko god želi i kad god želi. Nema lijepih provizija za unosne ugovore i inih ljepota.

@hrvooje: MS Office se može instalirati i na Linux, ako govorimo Volume Licensingu bitno jeda prijaviš pravi broj licenci koje koristiš i to je to. Mada vjerujem da znaš za ovo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
I sad 2013. je skužio da je MS Office najbolji uredski paket i da ga nema na Ubuntu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
@mario
To je djelomično točno. Instalirao jesam al mi Outlook nije radio sa Shatepointom kako treba, kao ni Lync. Word i Excel su radili ok, a Powerpoint je isto zadavao probleme. Tako da smatram da nema MS Offica na Linuxu.

2 0 hvala 0
17 godina
moderator
hrvooje kaže...
I sad 2013. je skužio da je MS Office najbolji uredski paket i da ga nema na Ubuntu.

Koliko sam ja shvatio, LO/OO kao takav mu je dovoljno dobar za to za što ga je naumio koristiti, međutim ne otvara mu neke važne dokumente napravljene MS Officeom. Pa sad ti iz toga izvedi zaključak koji želiš. Cijela poanta mnogih od ovih koji sile s Linuxom je to da uzmeš Ubuntu umjesto da kupuješ Windowse, odnosno računalo s Windowsima, i radiš na stroju s Ubuntuom sve što si naumio raditi na stroju s Windowsima. Kad ono - ne ide. Bar za neke (ili bolje reći mnoge) korisnike. U teoriji je sve to lijepo zamišljeno, ali u praksi šteka. Doduše, nekim pojedincima će Ubuntu savršeno odgovarati, jer imaju sav posve kompatibilni hardver (ili su spremni na "tweakanje" i to im uspije) i jer im ne treba nešto što se ne može napraviti pod Linuxom, a može pod Windowsima. I ne igraju se.

14 godina

Ja sam naUbuntu 12.04 instalirao MS Office i radi ono što mi treba Outlook (Sharepoint ne koristim), Word, Excel, OneNote. Ostale ne koristim pa ne znam. Kod prvog pokretanja se Outlook srušio ali poslije radi OK (mada ga ne koristim već koristim Thunderbird ali ga svako malo čekiram). Word koristim najčešće i kod njega sve fercera.

16 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
To uopće nije tema ove rasprave i ne bi trebalo uopće imati veze sa Linuxom, jer autor je to ubacio kao flame. Znao je da nema MS Officea na Ubuntu.

Pa ti si taj koji se uhvatio Officea ko pijan plota.

A ko što reče mbaksa ,poanta teksta nije OS sam ,nego može li se na njemu raditi jednako učinkovito kao i na drugim ,komercijalnim rješenjima.

A ja ću dodat: bez da moram uvijek imat Google na standbyu za traženje rješenja!

mario.L_hr kaže...

@Kizo: Pa BSA trubi da je stopa piratstva u HR 53% (izvor).

Ajmo dalje, Linux je kod nas zasigurno slabiji jer se na njega može okosit tko god želi i kad god želi. Nema lijepih provizija za unosne ugovore i inih ljepota.

Za BSA je vjerojatno i svaka Linux mašina sa nekomercijalnim ,free OS-om pirat.

To stoji.

mario.L_hr kaže...

Ja sam naUbuntu 12.04 instalirao MS Office i radi ono što mi treba Outlook (Sharepoint ne koristim), Word, Excel, OneNote. Ostale ne koristim pa ne znam. Kod prvog pokretanja se Outlook srušio ali poslije radi OK (mada ga ne koristim već koristim Thunderbird ali ga svako malo čekiram).

Probao sam Office 2007 ,i jedino što je radilo pošteno je Word i Excel.

Na Outlooku ,niti mi je radil SharePoint ,niti Exchange.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 22:10 (kizo2703).
14 godina

Kizo, ni windowsi nisu imuni na google u standbyu.

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

To već ovisi o useru.

Na novim Windowsima ,svakako ,trebal je i meni na Osmici.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 22:08 (kizo2703).
14 godina
kizo2703 kaže...
mario.L_hr kaže...

To već ovisi o useru.

I o ćudljivom hardveru iz PRC (ili slično) koji zna doći sa driverima na disketi.Iznenađen

16 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

I o ćudljivom hardveru iz PRC (ili slično) koji zna doći sa driverima na disketi.Iznenađen

Tu se onda možemo vratiti na (relativno) nove grafičke i wifi kartice za koje ne postoje (pošteni ili uopće) driveri na Linuxu. {#}

(čak ni na floppyu)

Malo trollam ,ali vrtimo se u krug - savršeni OS NE POSTOJI ,i uvijek ,na svakom će bit bugova i grešaka.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 22:30 (kizo2703).
14 godina

Eh, osjećat ću se nekako krivo ako ne pridonesem svoje iskustvo s legacy driverima na linuxu.

Naime, vlasnik sam prastare R9550, i mogu reći da mi na Mintu 15 Amnesia radi skoro pa savršeno. (pogledati minimalnu konfu za igricu).

Open source driveri, ništa nisam čaćkao, osim particioniranja, ali to se ne broji.

Možda sam ja samo jedan veliki sretnik, ali eto meni ispade linux korisniji od Windowsa jer mi tamo nešta driver ukenjo opengl ili obratno, tamo gdje nisam ni očekivao- gamimg. No cinammon i dalje zeza, ali da se riješiti MATE verzijom.

Say hello to my little friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
hrvooje kaže...

Koliko sam ja shvatio, LO/OO kao takav mu je dovoljno dobar za to za što ga je naumio koristiti, međutim ne otvara mu neke važne dokumente napravljene MS Officeom. Pa sad ti iz toga izvedi zaključak koji želiš. Cijela poanta mnogih od ovih koji sile s Linuxom je to da uzmeš Ubuntu umjesto da kupuješ Windowse, odnosno računalo s Windowsima, i radiš na stroju s Ubuntuom sve što si naumio raditi na stroju s Windowsima. Kad ono - ne ide. Bar za neke (ili bolje reći mnoge) korisnike. U teoriji je sve to lijepo zamišljeno, ali u praksi šteka. Doduše, nekim pojedincima će Ubuntu savršeno odgovarati, jer imaju sav posve kompatibilni hardver (ili su spremni na "tweakanje" i to im uspije) i jer im ne treba nešto što se ne može napraviti pod Linuxom, a može pod Windowsima. I ne igraju se.

Ovo treba stavit umjesto Draginog teksta. Over and out.

17 godina
moderator
hrvooje kaže...
mbaksa kaže...
hrvooje kaže...

Sve to piše u Draginom tekstu - samo ga je trebalo pročitati s razumijevanjem i bez predrasuda. {#}

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
hrvooje kaže...
mbaksa kaže...
hrvooje kaže...

Sve to piše u Draginom tekstu - samo ga je trebalo pročitati s razumijevanjem i bez predrasuda. {#}

Ne. U Draginom tekstu ne piše da nekima i radi i to odlično radi desktop računalo i sa Linuxom. 

16 godina
neaktivan

Drago,

ajde molim te ne spominji više linux, 12 stranica flame wara zaništa

ostavi nas na miru, i koristi što god želiš i igraj se na čem god želiš

a ubuntu za mene nije njabolja linux distribucija

0 0 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...
mario.L_hr kaže...

Tu se onda možemo vratiti na (relativno) nove grafičke i wifi kartice za koje ne postoje (pošteni ili uopće) driveri na Linuxu. {#}

Malo trollam ,ali vrtimo se u krug - savršeni OS NE POSTOJI ,i uvijek ,na svakom će bit bugova i grešaka.

-sad kad se počnjete slagati.. ja se ne slažem. {#}

- OS je savršen, svaki. Problem su useri koji bi željeli da on (OS) nešto radi, da čita misli, da je startrekovski džepni trikoder s big screenom 50", da je server i juzer desktop, da je ... sto ljudi, sto rvata stoijedna stranka jednako izbornika repke i programera, uz mišljenje što sve (netko drugi) kao OS treba raditi, umjesto da ga gledaju kao alat, kojeg trebaju koristiti (za što je preduvijet, svijest, znanje i tako to).

Svaki OS (ok, ne ReactOS, govorimo o Linux distrama i Win, OSX..), upalim radi, dok ga ne ugasim. Od C64, nadalje. Sve ostalo je kvar ili juzer error. (Manji OSevi/kernel ili BIOS, mogu biti dokazivo 100% bugfree, kod većih cjelina je teže dokazivo, ali broj korisnika je indirektan dokaz tj nebi se ni upalilo dnevno bar 1% PCa da je OS problem)

Tu se ne može govoriti o novom driveru-hardwareu kao kriteriju (kojeg OS nije prepoznao), nasuprot i stari HW radi kroz driver, za sve je neophodan driver, pa tako i za novi HW, razlika je samo što za najnovije nije includano u OS. (ništa ne radi bez drivera, to bi bilo po duhu svetom).

Aplikacije, igre, utilsi, ... oni imaju bugove, driveri malo manje, tad ih nazivamo fičer koji još nije implementiran u igri, DRM, tuđom greškom, pa.., OS nema, odnosno, tad je to definirano kao viša sila (ili su krivci u rečenici ispred).

BSOD? Pa možda, struja, pregrijavanje, VGA, CPU, RAM, HDD.. bezbroj fizičkih komponenti koje ne mogu biti sve uvjek ispravne, kvar je prirodna pojava, koliko slučajeva znate da je HW 100% ispravan i BSOD na čistom OSu? Sve ostalo, može biti uzrok, virus-antivirus, ali ne sam OS kao bug u OSu. Da OS ima bug, dešavao bi se svima jednako, konstantno, kalkulator 2+2=4 sve ostalo je greška.

Design samog OSa, robustnost? Pa može ovako, sportski auto je mal, lagan, brz, monovolumen obiteljski je velik, tromiji, bicikl, traktor.. namjena i cijena, kao i želja, potreba, moda... Dali ima smisla napraviti mali bicikl s prikolicom za šleper? To je stvar designea kao što švicarski nožić spada pod univerzalni alat, ipak nije standardna operma u autoservisu.

- sigurnosni propust nije bug, ponekad je i to (namjerno) ugrađen fičer. Ponekad se otkrije da Cisco ima neki port, da neka američanska udruga udičara ili NSA ima neki pristup.. ali to je RL, ne bug.

Problem (u ovoj temi, kako je MBaksa rezimirao) je što neki juzeri misle da jedan OS radi jednako kao drugi, s jednakim aplikacijama, mogućnostima... Teoretski bi mogli, ali tad bi bili kompatibilni, nisu. Nit su ljudi jednaki (osim figurativne jednakosti).

Najveći bug je korsinik. Terminator će to riješiti. OSevi su savršeni (kao abakus), ne griješe oni, griješe ljudi (to nas razlikuje), koji samo greškom mogu napraviti bugovit OS.

(naravno, patchevi i SPovi ne postoje, jer nema bugova, znam, ali nekako moram zatvoriti nategnutu konstrukciju).{#}

Karikirano, želim reči, bugovi su zanemarivo mali problem. Problem su fičersi i očekivanja.

mbaksa kaže...

Onima kojima Ubuntu ne radi (kako treba) u pravilu je uzrok hardverska nekompatibilnost Linuxa, odnosno drivera za Linux, i hardvera.

-upravo htjedoh ispraviti... sve je soft.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 23:37 (ihush).
17 godina
moderator
hrvooje kaže...
Ne. U Draginom tekstu ne piše da nekima i radi i to odlično radi desktop računalo i sa Linuxom. 

U prvih nekoliko odlomaka je nahvalio Linux općenito sve u šesnaest. Ostatak teksta je njegovo osobno iskustvo s Linuxom, koje je objektivno negativno. Negdje u tekstu ima rečenica "A govorimo o dobu Ubuntua, live distribucije i „svemirskog“ Linuxa za kojega Steam prodaje igre, naravno, ako imate sreću da imate točno onakvu konfiguraciju kakvu stvarno podržavaju aktualne distribucije." Tako da... Da, u Draginom tekstu doista piše da nekima radi (zašto prilog "odlično"? ili radi kako treba, ili ne radi kako treba), pod uvjetom da imaju hardverski kompatibilnu konfiguraciju. Što je činjenica. Onima kojima Ubuntu ne radi (kako treba) u pravilu je uzrok hardverska nekompatibilnost Linuxa, odnosno drivera za Linux, i hardvera.

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.10.2013 23:29 (mbaksa).
17 godina
moderator

Moram još nešto prokomentirati zbog Velikog Brata i njegove fascinacije mogućnošću brljanja po Linuxovom izvornom kôdu. Oni kojima trebaju takve mogućnosti, takvi već odavno brljaju po izvornom kôdu Linuxa. Ovi koji sile s Linuxom kao desktop OS-om, ne forsiraju ga takvim korisnicima, nego ga forsiraju "prosječnim korisnicima" Windowsa, dakle onim korisnicima koji se ionako ne bi upuštali u takve nekakve stvari, jer za to niti su sposobni, niti im treba.

Dakle, ta cijela priča o mogućnosti uređivanja izvornog kôda je posve promašena u kontekstu Ubuntua kao desktop OS-a.

6 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice