Gaming/2d i 3d rendering Konfa do 14,500 kn

poruka: 179
|
čitano: 17.007
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Gaming/2d i 3d rendering Konfa do 14,500 kn
obožavam_slagati_konfe kaže...
perosima91 kaže...

ja stojim u vezi toga da je GTX470 optimalni izbor za sve ono što bude mu taj komp koristio!

za gaming mu je dosta GTX 470..al oće frajla 12GB rama..a nije mu jasno da ni 2GB neće iskoristi

2gb ha? windows 7 x64 + 3d + video obrada.. Čoviku treba malo više rama jer radi dosta ozbiljan posao koji tereti procesor i rame.. Ako ti imaš 2gb rama ne znaći da i svi moraju imat toliko.. Pročitaj njegov prvi post šta radi sve na pcu.. I još ako ima intel i7 kako može imat 2gb rama. Razmisli malo

http://gtabalkan.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 22:01 (joze).
15 godina

Postati cu slike kad kupim i slozim, to moze bit za 2tjedna, prodajem stan i cim novac dobijem od prodaje kupujem komp,opremu i otvaram biznis da vise ne radim za druge nego za sebe.

Spamer?

Mislim da si fulao definiciju ''spama'' i cemu to vrijedanje ? Prvo , šalješ mi na pm svoje ideje o grafickim karticama a ja na to nisam odg jer tvoje mišljenje nisam uvažavao kao od ''kompetentnijih'' forumaša pa sad vrijeđaš kao da je ovo tvoj forum i kao da sam ja ikad tebi naredio ili ikome odavdje da mi pomogne,da savjet ili posudi novce ?

Razlog ''polovne''  graficke je mogucnost SLI-a za high gaming a da cijenom ne prelazim 14,500kn

Izbor je velik i problem su mi maticna,graficka i kolicina ssd diska, nezelim ispod 80ssd a maticna mi nije previse bitna no ocito je da ispod 1600kn nece ic pa mi ne ostavlja mnogo za bavljenje grafickom i njenim izborom.

Graficka mi nije najbitnija ali kao sto sam rekao,zelim jednostavno da imam ''sad laicki receno'' minimalno 50fps u online igranju na rezi 1920x1200 sa AA ukljucenim u igrama kao sto su Battlefield bad company 2, Medal Of Honor,Black Ops, MW2 i Fallout 4 New Vegas ( fallout 3 mi je igra zivota i zavrsio sam ju n' puta pa cu i novi nastavak ) , za druge igre mi nije bitno jer igram 90% online fps, od cod waw-a do l4d i bbc2 te mw1 i mw2, tu cu i ostati jos dugo vremena, tj do njihovih novih nastavaka pa se graficka mora bazirati na tome.

Iako slazem konfu za rendering nebi htio da mi u borbi zatrza igra jer imam AA ukljuen pa da moram iskljucivati, jer ako sam idiot sto dajem 14,500kn a zelim rabljenu graficku bio bih jos veci idiot da dam 14,500 kn za konfu u kojoj ta ''nova graficka'' nece biti dostojna jednog rusha na bbc2 kasno navecer ili vikendom , tu bi stvarno dobio slom zivaca, mozda da pricekam da vidim sa stanom pa ako bude 16 000kn za konfu mogu lijepo kupit i 2 5850 ili slicno i imati i ovce i novce, no kako nebi htio riskirati jer BUDGET kojeg jos ni nemam vec jesam spiskao gledajuci sto mi sve treba i sto sve moram poplacati tim novcima da bi bio ''svoj covjek''....

Ako nekome smeta topik, zaobiđi ga molim te lijepo i sve 5, ne kvari temu bez razloga.

GAMER
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
crocro23 kaže...

Postati cu slike kad kupim i slozim, to moze bit za 2tjedna, prodajem stan i cim novac dobijem od prodaje kupujem komp,opremu i otvaram biznis da vise ne radim za druge nego za sebe.

Spamer?

Mislim da si fulao definiciju ''spama'' i cemu to vrijedanje ? Prvo , šalješ mi na pm svoje ideje o grafickim karticama a ja na to nisam odg jer tvoje mišljenje nisam uvažavao kao od ''kompetentnijih'' forumaša pa sad vrijeđaš kao da je ovo tvoj forum i kao da sam ja ikad tebi naredio ili ikome odavdje da mi pomogne,da savjet ili posudi novce ?

Razlog ''polovne''  graficke je mogucnost SLI-a za high gaming a da cijenom ne prelazim 14,500kn

Izbor je velik i problem su mi maticna,graficka i kolicina ssd diska, nezelim ispod 80ssd a maticna mi nije previse bitna no ocito je da ispod 1600kn nece ic pa mi ne ostavlja mnogo za bavljenje grafickom i njenim izborom.

Graficka mi nije najbitnija ali kao sto sam rekao,zelim jednostavno da imam ''sad laicki receno'' minimalno 50fps u online igranju na rezi 1920x1200 sa AA ukljucenim u igrama kao sto su Battlefield bad company 2, Medal Of Honor,Black Ops, MW2 i Fallout 4 New Vegas ( fallout 3 mi je igra zivota i zavrsio sam ju n' puta pa cu i novi nastavak ) , za druge igre mi nije bitno jer igram 90% online fps, od cod waw-a do l4d i bbc2 te mw1 i mw2, tu cu i ostati jos dugo vremena, tj do njihovih novih nastavaka pa se graficka mora bazirati na tome.

Iako slazem konfu za rendering nebi htio da mi u borbi zatrza igra jer imam AA ukljuen pa da moram iskljucivati, jer ako sam idiot sto dajem 14,500kn a zelim rabljenu graficku bio bih jos veci idiot da dam 14,500 kn za konfu u kojoj ta ''nova graficka'' nece biti dostojna jednog rusha na bbc2 kasno navecer ili vikendom , tu bi stvarno dobio slom zivaca, mozda da pricekam da vidim sa stanom pa ako bude 16 000kn za konfu mogu lijepo kupit i 2 5850 ili slicno i imati i ovce i novce, no kako nebi htio riskirati jer BUDGET kojeg jos ni nemam vec jesam spiskao gledajuci sto mi sve treba i sto sve moram poplacati tim novcima da bi bio ''svoj covjek''....

Ako nekome smeta topik, zaobiđi ga molim te lijepo i sve 5, ne kvari temu bez razloga.

ti si reko sad upravo da sačekaš 16.000kn i da uzmeš konfu sa 2x HD 5850

A ja sam ti za 14.700kn složio konfu sa 2x HD 5850 i 2 SSD-a od 64GB..

Izvini što pomažem...neću više

15 godina

Evo ti konfa koju bi ja uzeo za te pare...

Još ti tisuća ostane...

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
Moj PC  
3 0 hvala 2
15 godina
protjeran
Intel&ATI kaže...

Evo ti konfa koju bi ja uzeo za te pare...

Još ti tisuća ostane...

ovo ti je EXTRA konfa..samo nek u to stavi GTX 470 jer ima dosta stabilniji fps !!!

i nemoj se molim te više dvoumiti jer ova konfa od intel ati ti je EXTRA  !!!!

15 godina
protjeran
perosima91 kaže...

ja stojim u vezi toga da je GTX470 optimalni izbor za sve ono što bude mu taj komp koristio!

za gaming mu je dosta GTX 470..al oće frajla 12GB rama..a nije mu jasno da ni 2GB neće iskoristi

daj decko odi spavat

EDIT:vidim da je otisaoIzlanuo se

xDDD
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 22:54 (danfa123).
15 godina

Evo vidim da se na kraju ne možeš odlučit koju grafičku uzeti...

Pa evo 5 konfiguracija pa sad razmisli...

Sa HD 5870 Sa HD 5870
Sa SLI Gtx 460 Sa SLI Gtx 460
Sa Crossfire HD 5850 Sa Crossfire HD 5850
Sa Gtx 480 Sa Gtx 480
Sa Gtx 470 Sa Gtx 470
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 22:59 (Intel&ATI).
Moj PC  
10 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Intel&ATI kaže...

Thumb up, ali zašto si stavio GTX 460 od 768 mb-a, koja je hendikepirana na višim rezama zbog 192 bit-ne sabirnice.

Izzy
15 godina
protjeran
EVO kaže...
Intel&ATI kaže...

Thumb up, ali zašto si stavio GTX 460 od 768 mb-a, koja je hendikepirana na višim rezama zbog 192 bit-ne sabirnice.

pa i ona od 1gb ima 192bitnu sabirnicu :S

15 godina
protjeran

aa my mistake,sad vidim da nema

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Evo jedan za sve tvoje postove...

EDIT: Sry za OT.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 0:01 (lukavg).
15 godina
protjeran
Intel&ATI kaže...

Neka uzme bilo koju od nvida rješenja (zbog CUDE) i to je to. Po ostalom, konfiguracije su savršene.

Sry za double post.

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 0:01 (lukavg).
15 godina
EVO kaže...
Intel&ATI kaže...

Sad sam tek videl lol

my bad...

15 godina
neaktivan

Vidim da se još uvijek vode konverzacije u vezi konfiguracije. Pa da se i ja malo ukjlučim. Dakle mislim da je pitanje procesora i memorije riješeno.

Znači uzimaju se dominatori te i7 930. Slažem se, sve 5. Dalje na red dolazi matična. Tu je dosta i Asrock x58 jer 1200 kn za MBO nije malo. Skuplje od toga uzimaju samo overclockeri te ljudi koji vole vadit ploču, pa stavljat novu itd. Sudeći po prijašnjim postovima, ti si jedan prosječan korisnik kojemu će ta ploča biti najbolji mogući izbor. Podržava i SLI tako da ti ostavlja mogućnost naknadnog dodavanja grafe ukoliko se na to odlučiš.

Sad dolazimo na grafičku. GTX460 SLI je rješenje koje trenutno najviše nudi. U nekim igrama je u rangu 1000 skuplje 5970, tako da ako želiš da ti konfa potraje nešto duže vremena, GTX460 SLI je definitivno way to go. Ako ne želiš multi GPU, onda staviš nvidia GTX470 karticu. Uglavnom  u konfu bi trebala ići nvidia kartica zbog podrške za CUDA-u. Pošto si poslovan korisnik, ta će ti tehnologija dobro doći. Dakle na tebi je odluka - GTX470 ili GTX460 SLI.

Vidim da te dosta muče diskovi. Izrazio si želju za 128GB SSD-om što je dobar izbor. To bi bio ovaj model.

Hard diskovi su vidim problematični. Po meni bi najbolje bilo uzet 4x1TB Samsung F3 i to stavit u RAID polje. Samsung F3 diskovi su najbrži diskovi na tržištu i plus toga su jeftiniji od konkurenta WD caviar black. Uz to su i dosta hladni. Imam jedan komad tog diska i zaista mogu reći sve najbolje o njemu. WD caviar green jest disk za storage, ali pored samo 70 kn skupljeg i puno bržeg Samsunga F3 osobno o njima ne bih razmišljao.

Moj PC  
5 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Al ćemu 4TB diska?? Nek si uzme 2t pa ako mu to bude malo samo si nadogradi.. 4tb je po meni previše iako radi posao koji radi.. Ja koji imam neke igrice, i programe za slike i video obradu jedva napunim 500gb.. Ali pošto on radi još više poslova ja bi mu preporučio 2TB

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
ATiGamer kaže...

Vidim da se još uvijek vode konverzacije u vezi konfiguracije. Pa da se i ja malo ukjlučim. Dakle mislim da je pitanje procesora i memorije riješeno.

Znači uzimaju se dominatori te i7 930. Slažem se, sve 5. Dalje na red dolazi matična. Tu je dosta i Asrock x58 jer 1200 kn za MBO nije malo. Skuplje od toga uzimaju samo overclockeri te ljudi koji vole vadit ploču, pa stavljat novu itd. Sudeći po prijašnjim postovima, ti si jedan prosječan korisnik kojemu će ta ploča biti najbolji mogući izbor. Podržava i SLI tako da ti ostavlja mogućnost naknadnog dodavanja grafe ukoliko se na to odlučiš.

Sad dolazimo na grafičku. GTX460 SLI je rješenje koje trenutno najviše nudi. U nekim igrama je u rangu 1000 skuplje 5970, tako da ako želiš da ti konfa potraje nešto duže vremena, GTX460 SLI je definitivno way to go. Ako ne želiš multi GPU, onda staviš nvidia GTX470 karticu. Uglavnom  u konfu bi trebala ići nvidia kartica zbog podrške za CUDA-u. Pošto si poslovan korisnik, ta će ti tehnologija dobro doći. Dakle na tebi je odluka - GTX470 ili GTX460 SLI.

Vidim da te dosta muče diskovi. Izrazio si želju za 128GB SSD-om što je dobar izbor. To bi bio ovaj model.

Hard diskovi su vidim problematični. Po meni bi najbolje bilo uzet 4x1TB Samsung F3 i to stavit u RAID polje. Samsung F3 diskovi su najbrži diskovi na tržištu i plus toga su jeftiniji od konkurenta WD caviar black. Uz to su i dosta hladni. Imam jedan komad tog diska i zaista mogu reći sve najbolje o njemu. WD caviar green jest disk za storage, ali pored samo 70 kn skupljeg i puno bržeg Samsunga F3 osobno o njima ne bih razmišljao.

Lijepo receno.

Samo si zaboravio da 4tb diska i 128gb ssd uz graficku i plocu koju si rekao iznosi oko 15,500kn

No ok, 90% ljudi ovdje mi je reklo za istu graficku tako da sam evo izabrao

GTX 470 no ni ona u odlicnoj konfi na 1920x1200 i dirext11 ne drzi vodu kod bbc2 , recimo ovaj test

http://www.guru3d.com/article/palit-geforce-gtx-470-dual-fan-review/10

dok 5870 po tom pitanju prelazi 50fps sto sam i trazio za gaming dok 470 ne prelazi.

U konfu definitivno zasad uzimam sljedece:

Procesor:

1 x Procesor Intel i7 930 , 4x2.8 GHz, Socket 1366, 8MB, BOX - 2100kn

Memorija:

2x DDR3 1600MHz 6GB (3x2GB) Corsair 8-8-8-24, 1.65V, DOMINATOR, 2600kn

.Kučište

Frontier Innovator Super Server Case, bez napajanja, ATX, Black , 670kn

Napajanje:

620W Seasonic SS-620GM 660kn

Graficka:

Zotac PCI-E nVidia GeForce GTX 470 2600kn

maticna: ?

diskovi

KINGSTON V-Series Solid State Drive 2.5" Serial ATA II-300 128 GB, Retail, SNV425-S2/128GB   1800kn

HDD SATA II 1000 GB SAMSUNG SpinPoint F3 600knHDD SATA II 1000 GB SAMSUNG SpinPoint F3 600knUkupno:

11,600kn

I jos je ostalo pitanje maticne ?

I odg svih korisnika jel napajanje ok, ima li maticna mjesta za eventualno nadogradnju, sto je realno ''ako bi ikad odlucio clockat'' dizanje tog procesora ili te memorije ? Zadnje : Staviti diskove u raid pa dokupit jos jedan 750gb za torrent storage ili ostaviti 2x1000  i uloziti 500tinjak kuna u ventilator i hladnjak ? Koje su temp koje mogu ocekivat sa tom konfom, u sobi mi je dosta sparno,znaci temp se lako dize..

GAMER
15 godina

Za matičnu bi bilo najbolje da staviš ovu AsRockicu

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_302&products_id=8383

A ak ti je "prejeftina" ovo

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_214_302&products_id=8354

Ma da Asrock extreme je odlična matična i ja bi nju uzel...

A za procesor možda ovaj cooler:

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_72&products_id=8323

16 godina
neaktivan

što je ovoj asrockici x58 extreme ova ledica šta broji nešto??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Te brojke označuju ako imaš neki error na matičnoj.

Npr.ako ti pokaže broj 5 u manualu imaš opisano koji je error ta brojka itd...

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.8.2010 13:27 (Intel&ATI).
15 godina
protjeran
ATiGamer kaže...

EOD

16 godina
crocro23 kaže...

diskovi

KINGSTON V-Series Solid State Drive 2.5" Serial ATA II-300 128 GB, Retail, SNV425-S2/128GB   1800kn

Taj ima JMicro kontroler

Drugim riječima, ili malo dublje zaviri u džep ili nemoj uopće uzimati SSD. 

Eh, i gdje si našao Dominatore 8-8-8-8-24 @ 1600 za 2600 kn? Mislim da je sve preko XSM3 bacanje novaca... Razlika je u heatsinkovima koji služe za masivni OC. Čak i da ideš nešto OCati memoriju XSM3 oklop je i više nego dovoljan (međutim niti on ti neće trebati, sam DDR3 je dovoljno hladan).

I bolje nemoj ništa OCati. Proc će biti pod opterećenjem stalno... Koliko znam, OCanjem se gubi garancija. Opet ponavljam, ako ti trebaju veće frekvencije proca, bolje uzeti jedan s većima, nego se igrati, stavljati aftermarket coolere (BTW, 930 + koliko za cooler = ermm, kolko do jačeg proca?) i onda da ti nakon godine dana da se tučeš po glavi kada ti nešto rikne. Jedno je kloknuti proc i onda igrati igre na njemu (koje neće koristiti 30% snage CPUa) ili kloknuti pa onda ga opteretiti 100%. 

Every hole is a goal!
15 godina
Bukva kaže...
crocro23 kaže...

diskovi

Taj ima JMicro kontroler

Drugim riječima, ili malo dublje zaviri u džep ili nemoj uopće uzimati SSD. 

Eh, i gdje si našao Dominatore 8-8-8-8-24 @ 1600 za 2600 kn? Mislim da je sve preko XSM3 bacanje novaca... Razlika je u heatsinkovima koji služe za masivni OC. Čak i da ideš nešto OCati memoriju XSM3 oklop je i više nego dovoljan (međutim niti on ti neće trebati, sam DDR3 je dovoljno hladan).

I bolje nemoj ništa OCati. Proc će biti pod opterećenjem stalno... Koliko znam, OCanjem se gubi garancija. Opet ponavljam, ako ti trebaju veće frekvencije proca, bolje uzeti jedan s većima, nego se igrati, stavljati aftermarket coolere (BTW, 930 + koliko za cooler = ermm, kolko do jačeg proca?) i onda da ti nakon godine dana da se tučeš po glavi kada ti nešto rikne. Jedno je kloknuti proc i onda igrati igre na njemu (koje neće koristiti 30% snage CPUa) ili kloknuti pa onda ga opteretiti 100%. 

Krivo si razumio nije 6Gb 2600kn nek 12Gb

6Gb je 1300kn...

16 godina

No, to... 1300 mi je malo premalo za 8-8-8-24 1600 Dominator.

Every hole is a goal!
15 godina
16 godina

1450 - to već miriše na njih...

No dobro, malo smo zagadili topic, tbh... Sramim se

Every hole is a goal!
15 godina
protjeran

e al prosto nevjerovatno kad ulete indijanci u topik i kazu sta ce mu 4tb diska a covjek 100 puta ponovio.al ne,balavac se ravna po sebi zato jer on 500gb nemoze popunit sa 2 slike fejsa i igricama.strasno.

16 godina
neaktivan

jel pala više odluka nemogu dočekat da ga složiš i uslikaš Izlanuo se

Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sto si na kraju odlucio?

Model fashion guru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
joze kaže...

jel pala više odluka nemogu dočekat da ga složiš i uslikaš Izlanuo se

sad ce doci  i reci da slaze tek na kraju godine

il tako nes

xDDD
15 godina
protjeran

haha pa vi stvarno mislite da će on to uzimati...

Moj PC  
0 4 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice