..
U biti, tebe ne muci bas Linux, vec stvari koje su indirektno vezane uz njega: drugi proizvodaci te njihova podrska... /sigh
Koristio bi LO/OO, ali i dalje s MS-ovim proprietary formatima. A-a, ne ide to bas tako (lako)....
- zna on da to nije stvar linuxa... (ili možda je?)
- očekuješ li da mobitel koji ima support za playanje mp3ca normalono playa bez obzira na vlasnika formata, avi, divx, ... i doc je samo jedan od formata, zašto ne radi kako treba? OK ja znam (zavjera MSa ili M$a) ali .. juzera se to ne dotikavle.
..
Ja nisam plaćen za ovaj komentar.. nadam se da sam bolje plaćen od autora članka.
- samo se nadaj... i btw razlog registracije sigurno nije honorar?
Drago inače dobro plaća lajkere (TU) dok poltroni dobiju i zvjezdicu. (vidi mene). Pa očekuj uskoro na tekućem pozamašnu svoticu, nešto kao Grunfov fond za popravak auta.
.. neozbiljnim čak i za osobni stav.
ok, nice rečeno. -Još samo malo zbunjuje tko/što si to administrirao kroz što?
-jedna opaska, MS je na kako kažeš, govnima, napravio svjetski biznis. (tu stajem).
..
Razlog problemima sa driverima na linuxu jest slaba podrška od strane proizvođača hardvera.U zadnje vrijeme, posebice zahvaljujući steamu to se poboljšalo no do prije par godina ta podrška je bila praktički nepostojeća (svi se sjećamo Linusova srednjeg prsta Nvidiji).
...
Problem sa neotvaranjem MSO dokumenata postoji zato što je njihov format zatvoren.
- drugo tumačenje, Radeon je smeće. Nešto radi ili ne radi i tu ni najbolji driver ne pomaže. Radeon je (oduvijek) bio driverski ovisan. Ako bi suporedio s motorom auta kao KS iz malog motara s turažom='soft' dok to pravi HW radi (naravno) hardwerski. Povijest nije od prošlog petka, od prošlog prsta Linusovog.. Radeon je uvjek bio takav, koiko god koketirao s linux/ubuntu/steam/OpenGL.. zajednicom.
Podrška proizvođača je jednaka njegovom interesu. Pa opet, neka druga VGA radi, dok Redeon ne radi, jer je 'legacy'... (smeće). .. i novi flamewarćić.
-MSov format? Platili su dovoljno kazni. Otvoren je na zahtijev programera. Pogrešno drvo. (naravno, i MS je sukrivac, nije nevin).
---
pa sad konkretnije @ autor ovog skandaloznog (ne)djela.
Live distribucija koja se može pokrenuti s CD-a, a i kasnije s istog CD-a instalirati na disk mi se učinila genijalnom idejom, što i jest. (Pitanje Microsoftu: ima li neki normalni razlog zašto ne postoji takva live distribucija Windowsa – na CD-u, USB-u ili nečem desetom? Čega se bojite?)
.. -postoji, miniPE ili (novo) WinToGo. Naravno zbog licenci ograničeno... jer MS zapravo ne želi korisnike bez valjanog keya. Koji bezvezni razlog? jelda? Veći problem je što to moraš napraviti sam, jer već spomenuta altruistična banda (M$a) to ne želi napraviti za juzere.
-i btw, hvaleći lošu Vistu, ... kak bi to nježno rekao, preskočio si XP, koji još uvjek radi. Radi na prastarim kramama i na novijim picekima. Naravno, uz sve blagodati koje linux nema, npr vlasnika koji ne želi izbaciti novi directx ili browser i sl. .. Spominjem ga, jer je kovanica dečka koji obečava, aka ubojica windowsa, zapravo iz ere XPa. Eto, XP je mrtav, ali bi to prije klasificirao kao čedomorstvo nego zasluga one druge strane. Navek živi ki zgine pošteno... :)
edit @ downunder..
..probelmi koji tište juzere MSovskih OSeva su stvar statistike. +90% DE usera, od tog 362% nobova, štefica i zadarskih hakera.. na onih 1-1.2% usera koji ugl kuckaju u cmdu ko doktori na pisačoj mašini?
Za sve ostalo TU.