imam problem da mi je fan na grafickoj dosta bucan(saphire hd4850 dual slot).u catalystu mi pokazuje da se ventilator vrti na 37% u idleu a u isto vrijeme mi u speedfanu ocitava vrtnju gpu ventilatora 3300rpm.kako je to moguce?po tome ispada da se taj ventilator vrti i do 10000? iako kada opteretim gpu, u catalystu mu se podize postotak vrtnje ventilatora ,a u speedfanu ostaje rpm jednak kao i u idleu
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj sa HW Monitorom provjerit brzinu.
hw monitor mi ocita samo brzinu cpu ventilatora.od graficke jedino ocita temperaturu
imam problem da mi je fan na grafickoj dosta bucan(saphire hd4850 dual slot).u catalystu mi pokazuje da se ventilator vrti na 37% u idleu a u isto vrijeme mi u speedfanu ocitava vrtnju gpu ventilatora 3300rpm.kako je to moguce?po tome ispada da se taj ventilator vrti i do 10000? iako kada opteretim gpu, u catalystu mu se podize postotak vrtnje ventilatora ,a u speedfanu ostaje rpm jednak kao i u idleu
Skini MSI Afterburner i tamo stavi na auto brzinu ventilatora,kakve su ti temperature?
temperature su uredu.idle 38+,a load oko 65
da msi afterburner sam isprobao i mogu smanjivati i pojacavati vent. bez problema.iako ja pojacam do 100% ili ostavim na 32% speedfan uvijek pokazuje istu vrtnju(vjerojatno maximalnu) znaci da speedfan neocitava dobro
hvala
temperature su uredu.idle 38+,a load oko 65
da msi afterburner sam isprobao i mogu smanjivati i pojacavati vent. bez problema.iako ja pojacam do 100% ili ostavim na 32% speedfan uvijek pokazuje istu vrtnju(vjerojatno maximalnu) znaci da speedfan neocitava dobro
hvala
Np :)
kolko ja znam speedfan neočitava brzinu ventilatora na grafičkoj kartici?
bar ne meni...
a koji mi se onda ventilator vrti na 3500rpm?
speedfan mi pokazuje jedan za cpu.taj mi se vrti na 1800 u idle,jedan 15rpm-to neznam sto je i jedan oko 3500rpm-za taj sam mislio da je od graficke
od napajanja sigurno nije jer njega neocita ,a i vent od napajanja je 14cm pa nebi bilo smisla da se vrti tolikom brzinom,a drugih ventilatora nemam u racunalu
a koji mi se onda ventilator vrti na 3500rpm?
speedfan mi pokazuje jedan za cpu.taj mi se vrti na 1800 u idle,jedan 15rpm-to neznam sto je i jedan oko 3500rpm-za taj sam mislio da je od graficke
od napajanja sigurno nije jer njega neocita ,a i vent od napajanja je 14cm pa nebi bilo smisla da se vrti tolikom brzinom,a drugih ventilatora nemam u racunalu
Jel imaš amd/intel box cooler?
ako je tako onda ti je ovaj od 3.5k okretaja taj cpu cooler a na napajanju je ovaj od 1 i neško k :)
imam amd box cooler ,ali znam da je ovaj od 1800 cpu cooler zato sto je i on bio na 3200rpm dok nisam enableo u biosu fan control speed pa sam ga spustio na 1800
jesi ga probao ocistit od prasine..?
cist je kao suza(skoro nov).iako nerazumijem cemu pitanje?dali si citao ovaj topic od pocetka?
moje pitanje je koji je to ventilator sto mi speedfan pokazuje da vozi na 3500rpm?
cist je kao suza(skoro nov).iako nerazumijem cemu pitanje?dali si citao ovaj topic od pocetka?
moje pitanje je koji je to ventilator sto mi speedfan pokazuje da vozi na 3500rpm?
Jel imaš koji ventilator za upuh ili ispuh?
jer čisto sumnjam da se ventilator od grafičke na auto vrti na 3.5k okretaja....
nemam drugih ventilatora.nista osim graficke,procesora i napajanja.nigdje dalje nema ventilatora
ma vjerojatno speedfan nesto mulja
Ne bi bilo prvi put.
Najbolje ti to probaj još s everestom (aidom) očitati pa vidi brzine, a ako su ti temperature dobre bolje ništa ne dirati.
everest mi ocita brzinu cpu venta,a gpu vent mi pokaze u postotcima kao i u catalystu.ma temperature su ok.samo me zanimalo sto ocitava speedfan