Gpu fan

poruka: 15
|
čitano: 2.837
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Gpu fan

imam problem da mi je fan na grafickoj dosta bucan(saphire hd4850 dual slot).u catalystu mi pokazuje da se ventilator vrti na 37% u idleu a u isto vrijeme mi u speedfanu ocitava vrtnju gpu ventilatora 3300rpm.kako je to moguce?po tome ispada da se taj ventilator vrti i do 10000? iako kada opteretim gpu, u catalystu mu se podize postotak vrtnje ventilatora ,a u speedfanu ostaje rpm jednak kao i u idleu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Gpu fan

Probaj sa HW Monitorom provjerit brzinu.

Live in and let die!
15 godina

hw monitor mi ocita samo brzinu cpu ventilatora.od graficke jedino ocita temperaturu

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.2.2011 19:26 (Blue2).
15 godina
neaktivan
Blue2 kaže...

imam problem da mi je fan na grafickoj dosta bucan(saphire hd4850 dual slot).u catalystu mi pokazuje da se ventilator vrti na 37% u idleu a u isto vrijeme mi u speedfanu ocitava vrtnju gpu ventilatora 3300rpm.kako je to moguce?po tome ispada da se taj ventilator vrti i do 10000? iako kada opteretim gpu, u catalystu mu se podize postotak vrtnje ventilatora ,a u speedfanu ostaje rpm jednak kao i u idleu

Skini MSI Afterburner i tamo stavi na auto brzinu ventilatora,kakve su ti temperature?

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gibabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
15 godina

temperature su uredu.idle 38+,a load oko 65

da msi afterburner sam isprobao i mogu smanjivati i pojacavati vent. bez problema.iako ja pojacam do 100% ili ostavim na 32% speedfan uvijek pokazuje istu vrtnju(vjerojatno maximalnu) znaci da speedfan neocitava dobro

hvala 

15 godina
neaktivan
Blue2 kaže...

temperature su uredu.idle 38+,a load oko 65

da msi afterburner sam isprobao i mogu smanjivati i pojacavati vent. bez problema.iako ja pojacam do 100% ili ostavim na 32% speedfan uvijek pokazuje istu vrtnju(vjerojatno maximalnu) znaci da speedfan neocitava dobro

hvala 

Np :)

kolko ja znam speedfan neočitava brzinu ventilatora na grafičkoj kartici?

bar ne meni...

|AMD Athlon 64 x2 4400+ @2.5ghz|Gibabyte Amd HD6850OC Edition @900mhz|2gb Kingston|Hitachi 250Gb|Thermaltake tr2 RX550w Modular PSU|Asus M4A785D-M PRO
15 godina

a koji mi se onda ventilator vrti na 3500rpm?

speedfan mi pokazuje jedan za cpu.taj mi se vrti na 1800 u idle,jedan 15rpm-to neznam sto je i jedan oko 3500rpm-za taj sam mislio da je od graficke

od napajanja sigurno nije jer njega neocita ,a i vent od napajanja je 14cm pa nebi bilo smisla da se vrti tolikom brzinom,a drugih ventilatora nemam u racunalu

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.2.2011 21:00 (Blue2).
15 godina
neaktivan
Blue2 kaže...

a koji mi se onda ventilator vrti na 3500rpm?

speedfan mi pokazuje jedan za cpu.taj mi se vrti na 1800 u idle,jedan 15rpm-to neznam sto je i jedan oko 3500rpm-za taj sam mislio da je od graficke

od napajanja sigurno nije jer njega neocita ,a i vent od napajanja je 14cm pa nebi bilo smisla da se vrti tolikom brzinom,a drugih ventilatora nemam u racunalu

Jel imaš amd/intel box cooler?

ako je tako onda ti je ovaj od 3.5k okretaja taj cpu cooler a na napajanju je ovaj od 1 i neško k :)

15 godina

imam amd box cooler ,ali znam da je ovaj od 1800 cpu cooler zato sto je i on bio na 3200rpm dok nisam enableo u biosu fan control speed pa sam ga spustio na 1800

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.2.2011 22:11 (Blue2).
16 godina
neaktivan

jesi ga probao ocistit od prasine..?

Live in and let die!
15 godina

cist je kao suza(skoro nov).iako nerazumijem cemu pitanje?dali si citao ovaj topic od pocetka?

moje pitanje je koji je to ventilator sto mi speedfan pokazuje da vozi na 3500rpm?

15 godina
neaktivan
Blue2 kaže...

cist je kao suza(skoro nov).iako nerazumijem cemu pitanje?dali si citao ovaj topic od pocetka?

moje pitanje je koji je to ventilator sto mi speedfan pokazuje da vozi na 3500rpm?

Jel imaš koji ventilator za upuh ili ispuh?

jer čisto sumnjam da se ventilator od grafičke na auto vrti na 3.5k okretaja....

15 godina

nemam drugih ventilatora.nista osim graficke,procesora i napajanja.nigdje dalje nema ventilatora

ma vjerojatno speedfan nesto mulja

16 godina
neaktivan

Ne bi bilo prvi put.

Najbolje ti to probaj još s everestom (aidom) očitati pa vidi brzine, a ako su ti temperature dobre bolje ništa ne dirati.

''I don't believe in a lot of things but I do believe in duct tape.''
15 godina

everest mi ocita brzinu cpu venta,a gpu vent mi pokaze u postotcima kao i u catalystu.ma temperature su ok.samo me zanimalo sto ocitava speedfan 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice