Laptop black screen,no post,cooler se ne vrti

poruka: 2
|
čitano: 878
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Acer aspire 5553g no boot, black screen

Pozdrav,

Problem je sljedeci; prilikom paljenja svog laptopa ostaje black screen. Znaci apsolutno nista se ne pojavi. Nema piskanja niti bilo cega drugog. Cuje se da se pokrene dvd-rom, cooler se zavrti na 3sek, pa stane. Upaljena je led za napajanje medutim nista drugo ne svijetli i dvd-rom ne izlazi van prilikom pritiska na tipku.

Prvi pokusaj je bilo praznjenje kondenzatora ( bat van, istekat kabel i drzat power gumb ) jedina razlika je bila da se cooler prije ovoga vrtio.

Drugi pokusaj vadenje harda i paljenje bez njega. Opet isto.

Treci pokusaj paljenje bez rama i harda, opet sve isto.

Sad vas pitam za savjet kud i kako dalje ? Citam po forumima da bi se trebao flashat bios. Ne znam dal je to moguce jer mi je tipkovnica riknula,a na ovoj usb nemam fn tipku.

Jos da nadodam da sam jucer gledao neke filmove sa prenosnog harda, pa me zanima dal je moguce da je preopteretilo napajanje ? Isto tako mi se to dogodilo vec 2 puta prije, a popravio sam ga tako da sam ga ostavio upaljenog sa tim black screenom i nakon sat vremena mi je dosla slika. Sad to nije moguce jer se cooler ne vrti i strah me da ne pregori. 

Svi savjeti dobrodosli :)

0 0 hvala 0
14 godina
Laptop black screen,no post,cooler se ne vrti

Problem je riješen. Ukoliko naiđete na ovaj problem, znajte da je matična ploča u kvaru. Preporučam da posjetite podforum ovdje o pečenju matične ploče u pećnici.

Može lock na temu.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice