Externe baterije - power bank izdvojena tema

poruka: 850
|
čitano: 367.564
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: Externe baterije - power bank
mariolla79 kaže...

To znam..ali dal je zdravo to za bateriju tableta?

Ja bih rekao da je puno zdravije to raditi nego prazniti bateriju tableta pa je ponovno puniti. Iako na Battery Universitiyu kažu da je loše držati bateriju pod naponom punjenja (znači kad je baterija puna i kad je uređaj spojen na struju - baterija uređaja se tad svako malo minimalno dopunjava do 100%), što je alternativa? Ako ti aktivno koristiš uređaj, prazniš bateriju, a dok bateriju ideš puniti baterija se zagrijava (što nije dobro za bateriju) i trošiš si cikluse punjenja - recimo da ti baterija izdrži 500 ciklusa pražnjenja i punjenja. Ako ćeš dnevno dvaput prazniti (i puniti) bateriju, neće ti izdržati ni godinu dana!

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 19:51 (mbaksa).
12 godina
Externe baterije - power bank

E sad preporka nekog chargera osim xiaomia kojeg mogu kupiti kod nas..kupio bi xiaomi u mall hr ali neznam kakva su iskustva s trgovinom tom a i placanje mislim da je online..bolje mi je ici u fizicki ducan i tamo sve vidjet..hvala..uzeo bi neki izmedju 5000 i 10000 mah..ima samsung u sancta domenici alifakat je pre pre skup...oko 550kn

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.1.2017 13:40 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Dobio sam od svoje banke nekakav mali USB power bank. Kako vidjeti koji je model u pitanju, kojeg je kapaciteta? U papirima i ambalaži se ne navodi ama baš ništa.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
mariolla79 kaže...

E sad preporka nekog chargera osim xiaomia kojeg mogu kupiti kod nas..kupio bi xiaomi u mall hr ali neznam kakva su iskustva s trgovinom tom a i placanje mislim da je online..

Netko s foruma je baš tamo kupio Xiaomijev powerbank i sve je prošlo OK.

Prince-Artas kaže...

Dobio sam od svoje banke nekakav mali USB power bank. Kako vidjeti koji je model u pitanju, kojeg je kapaciteta? U papirima i ambalaži se ne navodi ama baš ništa.

Možeš izmjeriti USB charger doctorom. Eventualno ga možeš rasporiti pa pogledati što piše na bateriji u njemu. Ako ne piše ništa, onda si ga bezveze otvarao. Ako piše nešto, nećeš znati odgovara li deklaracija stvarnosti dok ne testiraš kapacitet.

12 godina
neaktivan
Ja sam kupila xiaomi 10.000 preko mall hr prije par tjedana. Placeno poduzecem, stiglo za par dana, sve super. Preporucam!
12 godina

Jel valja stogod Newpin 12000mah qualicom 3.0 ...imaju ga u algoritmu s 2 godine garancije...nesto sam googlao o njemu ali nisam bas nasao reviwe...dodje 240kn i ima quick charge

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sta se desava s xiaomi punjacima?
Meni je jedan bio odbijen na posti i od tada nema vise nigdje od 16000mah ,osim u neutrinu gdje je 300 kuna sto je puno jer se moze dobit anker za te novce.
Origin ID:Draksides,BF4:Drakula327,Steam ID:Stole :),Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Postoji li neki relativno pouzdani power bank za laptop(20V), a da ne košta 100€?

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tesko da ces to naci ispod 100eur, mozda da kupis jos jednu bateriju pa napunis i drzis u rezervi.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
Patrick_cro kaže...
Tesko da ces to naci ispod 100eur, mozda da kupis jos jednu bateriju pa napunis i drzis u rezervi.

Nemam promjenjivu bateriju tako da je to malo teže napraviti 

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
13 godina
neaktivan
Macbook?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Lenovo Flex 2 14

Baterija traje max 3 sata uz umjereno korištenje s dosta tamnim ekranom, da je MacBook bar ne bih imao takvih problema :( 

12 godina

Eto ja upikno u linksu ankera 10000 qc 3.0 

Za nesto nizu cijenu nego na webu...barem nisam trebao do dubrave po njega u mall.hr...isplativija kupnja nego xiaomi

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
drakula789 kaže...
Sta se desava s xiaomi punjacima?
Meni je jedan bio odbijen na posti i od tada nema vise nigdje od 16000mah ,osim u neutrinu gdje je 300 kuna sto je puno jer se moze dobit anker za te novce.

Za 330 kn dobis ankera 20000 ima ih u linksu...

razorblade
15 godina

jel ima vise onih xiaomi od 10040 mah extrenih baterija za kupiti? gdje je najeftiije

http://trakt.tv/user/MjezZza
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sestri je to puno za poklon,a trebao bi i neki laksi i manji.
12 godina

Pa imas onda u linksu od 13000 anker..236 i 279 kn

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mbaksa kaže...

Jedina situacija gdje je jedan powerbank bolji od dva manja je kad ti doista odjednom treba više od 10 Ah, a da se uređaj ne smije na 10 sekundi odspojiti da bi se ispražnjeni powerbank zamijenio drugim - a takva situacija se događa praktički nikad.

Znam da kasnim prilicno, ali recimo situacija di napajas rasp pi ili neku verziju tako neceg :D

15 godina
neaktivan

dao sam si truda i malo pročitao ali imam još dvojbi.

Gledam jer ovi mobiteli imaju ogavnu bateriju koja brzo odlazi...

Eh sada, trenutno imam sony m4. Ali uskoro će se i to mijenjati no dobro.

Bitno mi je da ima podršku za ono brzo punjenje, i znam da neki imaju jedan i dva utora.

Gledam nešto dugoročnije, što će mi biti kombatibilnije sa više mobitela jer ne znam što ću kupovati (možda iPhone, možda neki android, znam da danas neki imaju te drugačije (usb c?) utore itd

Kapacitet od 10 000 mAh bi bilo ok, ali može i više...

Ne želim naručivati iz kine, amerike već kod nas kupiti. Neku firmu koja je pouzdanija a ne nešto što će na servis svako malo...

I da, da ne bude glomazna. Makar bila skuplja i imala manji kapacitet, ne želim ciglu u džepu

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
PINENG PNW - 920 20000mAh Power Bank

Eto da konačno napravim kratak review Pineng power banka... Radi se o modelu PN920 http://www.gearbest.com/iphone-power...pp_251304.html

Kolko vidim, u zadnje vrijeme traje neka nestašica power bankova, pogotovo ovih od 20 k. Cijena mu je više nego prihvatljiva, 20-ak $. Prije toga sam naravno tražio recenzije i ova jedna me navela da ga kupim https://www.spideylab.com/gadgets-an...i-alternative/

E sad nakon 10-ak dana korištenja, slijede moji dojmovi. Znači fantastično kaj se tiče kapaciteta. Punjenja su bila: 
25-100, 14-100, 25-100, 10-100, 17-100, 17-100, 20-100, 17-100, 15-35. Mislim da bi ispalo nekih 6 full punjenja te vjerojatno još ne bi krep'o.
Moram napomenut da je uređaj LG G4, star je 13 mj. i baterija je izgubila nekih 10-ak % kapaciteta. Težak je, velik, nije za svakodnevnu upotrebu. Ali za mene, koji preko ljeta dosta posjećujem festivale, ovo je odlično, mislim da bi ovaj power bank bez problema izdržao i tjedan dana festivala. Također ima i lcd koji zasad i ne pokazuje nešto pretočno, vjerojatno se trebaju baterije kalibrirat. Znao je skidat po par posto odjedanput, jednom čak palo s 44 na 18%. Kabel je nekih 50 cm i s njim nisam previše zadovoljan, nekak se teško vadi onaj dio koji ide u mobitel. Ima dva usb utora, jedan 2,1A, a drugi 1A. Puni se oko 10h. 

Tak da ako neko treba power bank velikog kapaciteta, ovaj ima moju preporuku 

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.4.2017 15:59 (kbenzema).

1 0 hvala 0
17 godina
moderator
Kupi si changer doctor za nekoliko dolara pa onda točno možeš pratiti kapacitet.
13 godina

Neki best buy koji ima quick charge (ako postoji) koji moze bar dva puta napuniti potpuno prazan Galaxy S6 (oko 2500 mah). 

Kod nas, sa garancijom. 

12 godina

Moja preporuka anker qc 3.0 10000mah u linksu oko 230kn.....ja ga imam i odlican je

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Planiram kupiti car charger pa sam nasao ovo http://www.gearbest.com/iphone-cables-adapters/pp_269157.html

Dali je to ok, ima netko iskustva s navedenim uređajem? 

Ako je bitno imam LG Spirit mob s kojim bi ga punio u autu...

0 0 hvala 0
17 godina
roby27 kaže...

Planiram kupiti car charger pa sam nasao ovo http://www.gearbest.com/iphone-cables-adapters/pp_269157.html

Dali je to ok, ima netko iskustva s navedenim uređajem? 

Ako je bitno imam LG Spirit mob s kojim bi ga punio u autu...

imam lenovo k5 note i kupio sam za 9kn u intersparu (one kartonske kutije sa svime po 9kn) neki 1A punjac koji ga je punio cisto solidno (ne znam koliko mu je tocno trebalo) a mob ima 3500mah bateriju sto je dost vise od baterije u tvom mobu, pa ono, nije neka cifra cak i ako ti se ne svidi na kraju. (mogu ti ga slikat, a i isprobat kad se isprazni mob tj. vidit koliko ce mu trebat da se napuni)

Neki dan sam stavio klik ali nisam jos stigao isprobat. 

16 godina

Koliko je sigurno uzet sa Banggooda PB - PB Pineng PN920 20000 mAh  ?

Nisam još tamo kupovao pa neznam kakva je situacija sa fejk robom.

Pa da ne kupim mačka u vreći.  :)

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Nije fejk ali je problem jer je sold out. A i mislim da trenutno ni ne možeš kupit power bank iz Kine zbog novih avionskih propisa

16 godina
kbenzema kaže...

Nije fejk ali je problem jer je sold out. A i mislim da trenutno ni ne možeš kupit power bank iz Kine zbog novih avionskih propisa

Da, vidio sam za ''sold out''. Ali ovo nisam znao da je sad problem zbog propisa....

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
10 godina
odjavljen

Na forum.hr je par korisnika napisalo da su naručili s ebaya i gearbesta ali i jedni i drugi im vratili novac jer ne šalju power bank-ove

16 godina

To je onda nešto novo, jer ja sam uzeo pred kraj godine Xiaomi i sve uredno došlo.

Sad trebam još jedan jakog kapaciteta.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice