Externe baterije - power bank izdvojena tema

poruka: 850
|
čitano: 367.516
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
odjavljen
Re: Externe baterije - power bank

Pa uzmi najdeblji sto ti je dostupan. Imas na ebayu oklopljene, ojacane ili kupi hrpu najjeftinjih ;)

14 godina
Torent kaže...

Pa uzmi najdeblji sto ti je dostupan. Imas na ebayu oklopljene, ojacane ili kupi hrpu najjeftinjih ;)

pa meni treba kabel kakav je i bil prije da puni kao i stari(2-3h) a ne dok stavim ovaj s kojim punim mob mu treba 7-8h

17 godina
p1k1p kaže...

pozz, znaci imam xiaomi 10000mah, moze preporuka kabla za punjenje jer je mama uspjela 2 sjebat...

hvala unaprijed

preporuka: https://m.banggood.com/BlitzWolf-Ampcore-BW-MC4-2_4A-Micro-USB-Braided-Cable-3_33ft1m-for-Samsung-S7-Redmi-Note-4-p-1148409.html?rmmds=search

13 godina
Externe baterije - power bank

Jel jos uvijek nemoguce naruciti neki Xiaomi PB iz Kine?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Xiaomi

Kolko je ponuda isplativa ne bih znao, al svakako ću uzet jednu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
andreas11 kaže...
p1k1p kaže...

pozz, znaci imam xiaomi 10000mah, moze preporuka kabla za punjenje jer je mama uspjela 2 sjebat...

hvala unaprijed

preporuka: https://m.banggood.com/BlitzWolf-Ampcore-BW-MC4-2_4A-Micro-USB-Braided-Cable-3_33ft1m-for-Samsung-S7-Redmi-Note-4-p-1148409.html?rmmds=search

Debelo preskupo pored ovih

https://www.aliexpress.com/item/Aukey-5-Pack-Fast-Charger-Micro-USB-Cable-USB-2-0-A-Male-to-Micro-B/32613483644.html

11 godina
neaktivan

jel tko mozda probao tu Xiaomi bateriju koristit kao UPS za router? s tim da bi trebao i onaj kabel s DC na USB i to cim kraci. nesto kao na ovom videu

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.7.2017 23:16 (DoctorEvil).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Trebam neki powerbank prvenstveno za mob, ne nesto preskupo,al opet da nije neko smece...jel ima nesto do nekih 20$? Nije hitno tako da moze preko neta ( iz kine...)

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Pročitaj prethodnu stranicu i sve ćeš saznat
13 godina
neaktivan

Koristite li solarne punjače kao ovaj ili slične . Može li to barem malo napuniti mobitel barem dok je ljeto ?

0 0 hvala 0
17 godina

Po meni se nikako ne isplati taj charger, jako mala povrsina da ga mozes napuniti na suncu a i kapacitet je katastrofa, bolje uzeti pravi powerbank 1000mah nego ovo.

Ako ces na solarni charger onda moras minimum odvojiti nekih 400kn za ulazni model

Edit: tek sad vidio da sam napisao 1000mah, mislio 1000mah, ali i od 1000mah je bolji nego taj solarni punjac u svakom slucaju

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.7.2017 0:27 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
brankica11 kaže...

Koristite li solarne punjače kao ovaj ili slične . Može li to barem malo napuniti mobitel barem dok je ljeto ?

LINK

9 godina
odjavljen
brankica11 kaže...

Pa do kraja ljeta ce napuniti ;)

Patrick_cro kaže...

Po meni se nikako ne isplati taj charger, jako mala povrsina da ga mozes napuniti na suncu a i kapacitet je katastrofa, bolje uzeti pravi powerbank 1000mah nego ovo.

Ako ces na solarni charger onda moras minimum odvojiti nekih 400kn za ulazni model

Pa ima cijelo ljeto pred sobom ;)

14 godina
neaktivan

Može preporuka powerbanka do cca 200kn.

Kriterij: USB-C i mogućnost kupovine kod nas jer će mi trebati za ribolovni vikend.

0 0 hvala 0
12 godina

gjde u zagrebu popraviti xiaomi powerbank 10000 mah. otpao je micro usb port.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
SEYOboy kaže...

gjde u zagrebu popraviti xiaomi powerbank 10000 mah. otpao je micro usb port.

Pa svaki rtv servis ti to moze napraviti...

14 godina

Ovaj powerbank od 10000 iz malla imaquick charge 2.0 ili? S obzirom da imam xiaomi mi5 pa me zanima. Uostalom kolika je razlika izmedu 2.0 ili 3.0? Jer bi htio uzeti taj za 137 kn https://www.mall.hr/prijenosni-punjaci/xiaomi-prijenosna-baterija-mi-power-bank-10000-mah?gclid=EAIaIQobChMInvDq-PHg1AIVzBXTCh1rOwGLEAAYAyAAEgLb7vD_BwE

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.8.2017 22:27 (Ivan_cno).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kupio ankera 10000 mAh. Do sada sam ga samo isprobao da vidim jel radi. Imam dva pitanja, prvo pitanje se odnosi na brzo punjenje.

Oznaka quick charge 3.0 se odnosi na punjenje baterije mobitela pomocu power banka? Tako sam mislio, ali me prodavac u linksu zbunio jer mi je pricao da postoje oznake za brzo punjenje samog power banka i one za punjenje mobitela pomocu power banka.

Druga stvar je u tome sto sam uz njega dobio kabl usb-micro usb, a mobitel mi ima usb type c, a planirao sam ga imati stalno u ruksaku spremnog da ne moram nositi kabl od standarnd punjaca i razmisljati o tome. Jel bitno koji kabl koristim za punjenje, odakle uzimam i slicno. Ne znam jel to utjece na brzinu punjenja. Koristim s8 i sad ne znam jel bih trebao uzimati od samsunga nesto ili je svejedno. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DzigiBau kaže...

Kupio ankera 10000 mAh. Do sada sam ga samo isprobao da vidim jel radi. Imam dva pitanja, prvo pitanje se odnosi na brzo punjenje.

Oznaka quick charge 3.0 se odnosi na punjenje baterije mobitela pomocu power banka? Tako sam mislio, ali me prodavac u linksu zbunio jer mi je pricao da postoje oznake za brzo punjenje samog power banka i one za punjenje mobitela pomocu power banka.

Druga stvar je u tome sto sam uz njega dobio kabl usb-micro usb, a mobitel mi ima usb type c, a planirao sam ga imati stalno u ruksaku spremnog da ne moram nositi kabl od standarnd punjaca i razmisljati o tome. Jel bitno koji kabl koristim za punjenje, odakle uzimam i slicno. Ne znam jel to utjece na brzinu punjenja. Koristim s8 i sad ne znam jel bih trebao uzimati od samsunga nesto ili je svejedno. 

Kupi ovo: https://www.links.hr/hr/adapter-maxmobile-mini-usb-b-z-na-usb-c-m-crni-200300362

da ne moraš nositi originalni kabel od punjača kojeg si dobio sa S8. Tako sam ja napravio. 

12 godina
Anker 10000 3.0 mene osobno je razocarao

kupljen u linksu negdje u travnju za potrebe puta u amsterdam i prvo je vrijeme radio ok, da bi posljednjih dva mjeseca radio drasticno losije - na pocetku bi bez problema napunili zenin i moj mob i jos bi ostalo za nadopuniti, a sad vise nemere napuniti ni jedan mob do kraja i bude prazan :(
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...

kupljen u linksu negdje u travnju za potrebe puta u amsterdam i prvo je vrijeme radio ok, da bi posljednjih dva mjeseca radio drasticno losije - na pocetku bi bez problema napunili zenin i moj mob i jos bi ostalo za nadopuniti, a sad vise nemere napuniti ni jedan mob do kraja i bude prazan :(

Jel postoji kakva garancija za takve slucajeve? Jebiga, ja cuo da je taj najbolji, a i cijena mu nije bila niska bas. Razocaravajuce

10 godina
odjavljen
Gearbest počeo slati power bankove u Europu ali nažalost ne i u HR. Ak imate koga u Njemačkoj, isplati se i to jako. 10k novi model vas može ispast 70kn ak imate bodova, a od 20k ide za manje od 140kn.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
DzigiBau kaže...

To je ovaj powerbank?

Pogledaš mu specke za ulaz i izlaz. Kaže tako:
Input :5V 2A
Output :5-8 V 3 A , 8-10 V 2.4 A , 10-12 V 2 A

Prema tome vidiš da se QuickCharge 3.0 odnosi samo na izlaz, znači kad puniš mobitel preko powerbanka.

Kad puniš powerbank, on koristi samo napon za USB standardih 5V, uz maksimalnu struju od 2A, što znači da se prilikom punjenja samog tog powerbanka ne koristi QuickCharge.ž

Ako sve to pretvoriš u snagu, vidiš da se powerbank može puniti snagom do 10W, a može se prazniti (dakle - puniti mobitel) snagom do 24W. 

17 godina
moderator
picajzla0707 kaže...

To vjerojatno znači da mu je jedna ili nekoliko baterija počelo otkazivati. Ako ga ne možeš reklamirati, mogao bi ga eventualno otvoriti, ispitati koja baterija ili baterije ne valjaju, pa ju zamijeniti baterjiom istog kapaciteat, ili iskoristiti postojeće dobre baterije za neki drugi powerbank ili za neki uređaj (npr. svjetiljku).

12 godina
mbaksa kaže...

To vjerojatno znači da mu je jedna ili nekoliko baterija počelo otkazivati. Ako ga ne možeš reklamirati, mogao bi ga eventualno otvoriti, ispitati koja baterija ili baterije ne valjaju, pa ju zamijeniti baterjiom istog kapaciteat, ili iskoristiti postojeće dobre baterije za neki drugi powerbank ili za neki uređaj (npr. svjetiljku).

imam račun i jamstvo mu je 12 mjeseci, samo kako ga reklamirati ako uredno puni, samo sa smanjenim kapacitetom? 

14 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
DzigiBau kaže...

To je ovaj powerbank?

Pogledaš mu specke za ulaz i izlaz. Kaže tako:
Input :5V 2A
Output :5-8 V 3 A , 8-10 V 2.4 A , 10-12 V 2 A

Prema tome vidiš da se QuickCharge 3.0 odnosi samo na izlaz, znači kad puniš mobitel preko powerbanka.

Kad puniš powerbank, on koristi samo napon za USB standardih 5V, uz maksimalnu struju od 2A, što znači da se prilikom punjenja samog tog powerbanka ne koristi QuickCharge.ž

Ako sve to pretvoriš u snagu, vidiš da se powerbank može puniti snagom do 10W, a može se prazniti (dakle - puniti mobitel) snagom do 24W. 

To je taj. Hvala na pojasnjenju. Tako sam i sam mislio,a i bitnija mi je brzina kojom power bank puni mobitel

17 godina
moderator
picajzla0707 kaže...
imam račun i jamstvo mu je 12 mjeseci, samo kako ga reklamirati ako uredno puni, samo sa smanjenim kapacitetom? 

Kapacitet manji od 50% deklariranog je neprihvatljiv.

12 godina
mbaksa kaže...

Kapacitet manji od 50% deklariranog je neprihvatljiv.

ok, probat ću napraviti neki test da budem 100% siguran, jer ga posljednje vrijeme samo žena povremeno koristi za posao i kaže kako napuni mob jednom i gotovo

ako je tako, to onda jest manje od 50% jer joj mobi ima nekih 3000

evo taman pišem odgovori i ponovo je pitam i sad kaže da ga može napuniti dvaput, da je mislila kad ga ostavi doma da se napuni jednom, jer valjda klinci pune svoje mobače

isprika na zajebavanju bezveze 

13 godina

Ekipa gdje mogu kupiti MI powerbank a da ima C utor i ovaj obićan, te koja marka je još dobra? Inaće kupujem preko alija ali nema ih tamo :-/

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
Miki_16 kaže...

Ekipa gdje mogu kupiti MI powerbank a da ima C utor i ovaj obićan, te koja marka je još dobra? Inaće kupujem preko alija ali nema ih tamo :-/

https://www.aliexpress.com/store/product/Aukey-Quick-Charge-2-0-Fast-Charging-Power-Bank-20000mAh-Portable-External-Battery-Pack-With-Micro/1830134_32687118111.html

Aukey vrlo vrlo kvalitetna marka imam nekoliko njihovih proizvoda i vrhunski su....

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice