Win7 nemoze pronaci hard

poruka: 11
|
čitano: 2.062
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Win7 nemoze pronaci hard

kao sto u naslovu teme pise, kad se pojavi prozor za odabir particije u win7,meni je sve prazno!!!!

Ivan
Moj PC  
5 0 hvala 5
16 godina
neaktivan
Win7 nemoze pronaci hard

i da kad pokrenem instalaciju iz win xp prikaze sve particije ali kad krenem instalirat iz xp-a nece

Ivan
Moj PC  
5 0 hvala 5
16 godina
neaktivan
Win7 nemoze pronaci hard

Vjerojatno, s obzirom da je to najčešći slučaj kod današnjih matičnih ploča, ti je SATA disk spojen na RAID kontroler koji je u AHCI i RAID modu. Windows instaler nema odgovarajuće drivere,  pa ti zato ne prepoznaje disk. Dvije su mogućnosti:

• isključiti u BIOS-u AHCI/RAID mode na kontroleru ili
  • napraviti disketu s driverima

Prva mogućnost ovisi o tvojom matičnoj, pa ti ne mogu reći točno što učiniti. U drugom slučaju trebaš potražiti na disku s driverima, koji si dobio uz ploču, programčić koji ti iskopira potrebne drivere na floppy (barem je tako u slučaju Gigybyte ploča) ili barem ZIP datoteku koju možeš na floppy raspakirati sam. Prekopaj taj CD s driverima u potrazi za kakvim uputama ili vidi na stranicama proizvođača da li ima kakvih uputa. U krajnjoj liniji možeš poslati i upit njihovoj službi podrške. Bez informacija čime točno raspolažeš teško je precizno reći što trebaš napraviti.

Tu disketu imaš pri ruci kod instalacije, pa kad ti instalacija ponudi tu mogućnost, stisneš F6 i slijediš dalje upute.

Nakon pokrentanja instalacije iz XP nema problema, jer je driver već učitan.

EDIT: Ako promjeniš modus rada u BIOS-u, može se, iako malo vjerojatno, desiti da ti XP neće raditi. U tom slučaju samo vrati na prethodno stanje ukoliko je potrebno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2009 20:32 (Ygy).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Win7 nemoze pronaci hard

mislim da cu isključiti u BIOS-u AHCI/RAID mode na kontroleru jer nemam citaca za disketu

Ivan
Moj PC  
5 0 hvala 5
17 godina
protjeran
Win7 nemoze pronaci hard

Vista podržava AHCI, pa tako mislim da bi i Win7 trebao podržavati AHCI bez potrebe za disketom kao što treba za XP.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Win7 nemoze pronaci hard

ak sam dobro skuzio ja trebam ukljucit AHCI ili....ako da, gdje se u biosu nade ta opcija.

Ivan
Moj PC  
5 0 hvala 5
17 godina
protjeran
RE: Win7 nemoze pronaci hard
ivan_1995 kaže...

ak sam dobro skuzio ja trebam ukljucit AHCI ili....ako da, gdje se u biosu nade ta opcija.

AHCI ti nije nužno potrebno uključiti. Kod nekih BIOSA umjesto AHCI Mode, može pisati   Enhanced. Gigabyte ima to pod Integrated Peripherals>On-Chip SATA Mode.
16 godina
neaktivan
Win7 nemoze pronaci hard

a sta da onda napravim ako nece pronaci hard pri instalaciji win7???

Ivan
Moj PC  
5 0 hvala 5
17 godina
protjeran
ivan_1995 kaže...

a sta da onda napravim ako nece pronaci hard pri instalaciji win7???

Neznam. Kod instalacije Viste, nisam trebao učitavati nikakve drivere ni sa diskete ni CD-a a imao sam uključen AHCI. Neznam gdje je problem u tvojem slučaju.
16 godina
neaktivan
Win7 nemoze pronaci hard

Joj sad sam se sav izgubio jedni kazu ovak drugi ovak.........aj rec kak se ukljuci ahci u biosu 

maticna:ms-7270

verzija biosa......v2.59

Ivan
Moj PC  
5 0 hvala 5
17 godina
protjeran
ivan_1995 kaže...

Joj sad sam se sav izgubio jedni kazu ovak drugi ovak.........aj rec kak se ukljuci ahci u biosu

maticna:ms-7270

verzija biosa......v2.59

Probaj sa "Load setup defaults" ili kako već imaš u BIOSU napisano.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice