Spajanje na wifi

poruka: 9
|
čitano: 1.135
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Spajanje na wifi

Pozdrav,

zanima me na koji način se spojiti na susjedov wifi? Ja i susjed imamo u planu da koristimo zajednički internet i podijelo troškove. Udaljenost između kuća je nekih 30m. Zanima me na koji način da do sebe prenesem jači signal? Sad lovim od njega jedva jednu crticu signala. Da li bi mi preporučili neki access point, pojačivač wifi signala ili nešto drugo? Brine me ta daljina od cca 30m.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Spajanje na wifi

Ako imaš mogućnost najjeftinije da kupiš kabal i sprovedeš od njega do tvoje kuće

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 20:49 (jigsaw5063).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Spajanje na wifi

Nebih vukao kabel, htio bih bežično.

16 godina
neaktivan
Nije ni kabel tako jeftin
Spija
15 godina
neaktivan
Spajanje na wifi

ima li kakvih prepreka između vas, koji on ruter / antenu koristi za slanje signala, s čim ti hvataš signal ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2016 1:13 (jigsaw5063).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Prepreke su 2 vanjska zida.. moj zid od kuće i njegov vanjski zid. 

oba koristimo Thomson TG 782i ruter, dobiven od t-coma.

12 godina

Kolega već rekao, najbolje i naj jeftinije povući UTP kabal sa njegovog rutera do svog PC.

Za wifi bi trebalo da se antena od njegovog rutera vidi sa tvojom antenom wifi adaptera ....pa makar kroz staklo od prozora. To bi nekako radilo ukoliko on po kući ne koristi puno wifi uređaja ili netko od drugih susjeda jer od smetnji bi mogao i tada imati prekide u konekciji.

Ovako sa puno zidova to nebi išlo osim kupovinom dosta dodatne wifi opreme kod tebe i kod njega.... :(

17 godina
odjavljen
Spajanje na wifi

Za tih 30 metara je najpametnije povući UTP, točnije STP ili FTP. Ovako nešto.

Jeftinije i pouzdanije nego razne WiFi kombinacije.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Spajanje na wifi

Za utp dao bi nekih 10e
Može npr nešto ovako (može i slabije), u svemu tome za 30m kupiti 2x ovakve antene za mene nije uopšte isplativo, osim ako možda ima neka druga solucija a da ja ne znam

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice