Black Screen

poruka: 5
|
čitano: 1.151
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Black Screen

Pozdrav svima, novi sam na ovom forumu. Mislio sam se registrirati kad tad, ali problem s računalom ubrzao je proces. Nadam se da ne zamjerate.

Najprije konfiguracija:

MSI K9N SLI V2

AMD Athlon X2 64 6400+

Chieftec PSU 550W

Powercolor HD4870 PCS+

1 GB DDR2 800MHz (x2)

HDD 400GB WD Caviar

Problem:

Prilikom paljenja računala na monitoru nema doslovno ničeg. Ni BIOS-a. Dva puta (od najmanje 20) do sad mi se na kratko pojavila slika, ali onaj kao splash screen. Dakle logo tvrtke i slika kao na kutiji to sve u boji, kao normalno, nakon tog bi trebalo preć na dio s Windowsima, ali ne prelazi.

Prije 80 dana prodao sam grafičku karticu prijatelju (8600GT) i toliko je računalo bilo bez grafičke. Jučer sam kupio ovu novu karticu, stavio unutra, spoji sve kabele, napajanje, sve kako treba i kad sam upalio računalo na moje OGROMNO dogodio se navedeni problem. Bipne kao inače i nakon poveće pauze bipne dva puta brzo za redom i to je to. Probao sam očistit CMOS, pregledao sam sve moguće kabele dali su spojeni kako treba, probao sam ubaciti karticu u slot ispod, probao sam jedan modul RAM-a pa drugi, probao sam isključiti sve moguće nepotrebne stvari, probao sam bez HDD-a, bez optičkih uređaja, ali i dalje problem je isti. Pregledao sam dali negdje matična dobiva kratki spoj da joj nešto smeta, ali ništa joj ne smeta. Pokušao sam poisključivati miš, pa tipkovnicu pa sve ostalo pa sve zajedno, ništa.

Molim vas da mi pomognete, tražio sam po netu, ali bez uspjeha. Googlao sam dva dana za redom, raspitivao se kod poznanika, ali sve uzalud.

Zahvaljujem se unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Black Screen

Pa pogledaj u priručniku od matične kaj ti znače ta dva biba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Black Screen

Mozda ti je problem u napajanju. Probaj sa drugim napajanjem i vidi sta ce se dogoditi. A inace, kada sam prijatelju stavio 4870 graficku nije uopce htio dignuti windowse dok nisam flasho BIOS. Samo crni ekran nakon uvodne slike. Ali ti kazes da nemozes niti u BIOS pa je to vec malo tezi slucaj.

Gigabyte P35-DS3R,Socket775/Intel Core 2 Duo E4400/4GB DDR2,800MHz,Kingmax/Segate,320GB,7200rpm 16MBcache/Gigabyte 8800GTS/CHIEFTEC,GPS-500AB-A/Thermaltake MiniTyphoon,CL-P0268/Chieftec AF-1225S,120/Chieftec AF-0925S/Chieftek TK92/Kućište Chieftec SG-01B,midi/LG FLATRON,19"/Trust WirelessDS-3250
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2008 17:42 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Black Screen

Pogledaj da li ti grafička možda ne treba dodatno napajanje (dodatni kabel koji spojiš sa napajanja) jer jakim grafama nije dosta napajanje preko pci-e. Kolko sam vidio na netu na brzinu da za tvoju treba.

Ako ti je to spojeno probaj stavit tu svoju grafu u neki drugi komp (mada sumnjam da je u njoj greška) ili još bolje nečiju u svoj.

U svakom slučaju moraš provjerit u manualu matične što ti znače ta dva bipa na kraju

***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate Atlantis***
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2008 18:33 (BlackM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Black Screen

Evo uspio sam riješit problem. Još jednom sav povadio sve uključene kabele van i ponovno ih uključio, isto tako sam izvadio procesor i vratio ga nazad. Sad radi kako treba sve bez problema.

Zahvaljujem se svima koji su pokušali pomoć.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice