Pozdrav svima, novi sam na ovom forumu. Mislio sam se registrirati kad tad, ali problem s računalom ubrzao je proces. Nadam se da ne zamjerate.
Najprije konfiguracija:
MSI K9N SLI V2
AMD Athlon X2 64 6400+
Chieftec PSU 550W
Powercolor HD4870 PCS+
1 GB DDR2 800MHz (x2)
HDD 400GB WD Caviar
Problem:
Prilikom paljenja računala na monitoru nema doslovno ničeg. Ni BIOS-a. Dva puta (od najmanje 20) do sad mi se na kratko pojavila slika, ali onaj kao splash screen. Dakle logo tvrtke i slika kao na kutiji to sve u boji, kao normalno, nakon tog bi trebalo preć na dio s Windowsima, ali ne prelazi.
Prije 80 dana prodao sam grafičku karticu prijatelju (8600GT) i toliko je računalo bilo bez grafičke. Jučer sam kupio ovu novu karticu, stavio unutra, spoji sve kabele, napajanje, sve kako treba i kad sam upalio računalo na moje OGROMNO dogodio se navedeni problem. Bipne kao inače i nakon poveće pauze bipne dva puta brzo za redom i to je to. Probao sam očistit CMOS, pregledao sam sve moguće kabele dali su spojeni kako treba, probao sam ubaciti karticu u slot ispod, probao sam jedan modul RAM-a pa drugi, probao sam isključiti sve moguće nepotrebne stvari, probao sam bez HDD-a, bez optičkih uređaja, ali i dalje problem je isti. Pregledao sam dali negdje matična dobiva kratki spoj da joj nešto smeta, ali ništa joj ne smeta. Pokušao sam poisključivati miš, pa tipkovnicu pa sve ostalo pa sve zajedno, ništa.
Molim vas da mi pomognete, tražio sam po netu, ali bez uspjeha. Googlao sam dva dana za redom, raspitivao se kod poznanika, ali sve uzalud.
Zahvaljujem se unaprijed.