Spajanje viste na internet

poruka: 22
|
čitano: 5.763
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam ruter i novi comp na kojem je instalirana vista,
moze li mi neko napisati sve korake kako spojiti taj comp na internet?

znaci u t-com knjizici koju sam dobio pise samo za xp, no posto sam sad instalirao vistu, a prije toga je nisam niti vidio nemam blage veze gdje se sto nalazi-- napravite sto bolji tutorial posto sam nov na visti, kako podesiti konekciju i ruter?????? napisite kamo treba ici i kamo klikati,,,,mozda cak i slika

««««☻

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Odi na 'Start' - Network - Network and Sharing Center i tu pogledaj kakva ti je situacija, jer bi ti to trebalo izgledati ovako nekako kao na priloženoj slici dolje.

Klikni na konekciju između tvog stroja i interneta (globusa) - koja vjerojatno ima crveni križić na sebi jer se nije uspostavila veza na net i pokušaj vidjeti može li ti neka od ponuđenih opcija pomoći (ima nekakav 'repair connection' ili tak nekaj ak se dobro sjećam).

Vista bi se trebala automatski spajati na internet preko routera ako je tu sve dobro podešeno.

Network and Sharing Center Network and Sharing Center
Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ja mislim da ti je u biti ista fora... samo se razlikuju neke sitnice... al pricekaj jos misljenje drugih

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Otvori Control panel i u search bar upiši Network Connections i enter. (slika 1)

Otvorit će ti se prozor identičan onome u Windows XP, sa ikonama svih mrežnih konekcija. (slika 2)

Desnim klikom na Local area connection otvara ti se izbornik i tamo klikni Properties. (slika 3)

U novootvorenom prozoru, kao prvo, makni kvačicu sa TCP/IPv6, zatim klikni na TCP/IPv4 i Properties. (slika 4)

Tada namjesti postavke kao na slici 5.

Ako ti se tako ne želi spojiti, onda probaj s postavkama sa slike 6.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 15:40 (macak).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Spajanje viste na internet
Dado_ZG78 kaže...

Odi na 'Start' - Network - Network and Sharing Center i tu pogledaj kakva ti je situacija, jer bi ti to trebalo izgledati ovako nekako kao na priloženoj slici dolje.

Klikni na konekciju između tvog stroja i interneta (globusa) - koja vjerojatno ima crveni križić na sebi jer se nije uspostavila veza na net i pokušaj vidjeti može li ti neka od ponuđenih opcija pomoći (ima nekakav 'repair connection' ili tak nekaj ak se dobro sjećam).

Vista bi se trebala automatski spajati na internet preko routera ako je tu sve dobro podešeno.

Network and Sharing Center - kad nesto stavim na ON pojavi se mali prozor u kojem stavim Allow, no dalje se ne dogadja nista tj, ostaje OFF - i tako za sve one opcije

macak kaže...

Otvori Control panel i u search bar upiši Network Connections i enter. (slika 1)

Otvorit će ti se prozor identičan onome u Windows XP, sa ikonama svih mrežnih konekcija. (slika 2)

Desnim klikom na Local area connection otvara ti se izbornik i tamo klikni Properties. (slika 3)

U novootvorenom prozoru, kao prvo, makni kvačicu sa TCP/IPv6, zatim klikni na TCP/IPv4 i Properties. (slika 4)

Tada namjesti postavke kao na slici 5.

Ako ti se tako ne želi spojiti, onda probaj s postavkama sa slike 6.

U Control panel uipisem "Network Connections"[ondje gdje pise control panel], pritisnem enter i onda mi  mapa postane prazna, a ne ispunjena ikonama kao kod tebe

««««☻
17 godina
MaxyBoy kaže...

Imam ruter i novi comp na kojem je instalirana vista,
moze li mi neko napisati sve korake kako spojiti taj comp na internet?

znaci u t-com knjizici koju sam dobio pise samo za xp, no posto sam sad instalirao vistu, a prije toga je nisam niti vidio nemam blage veze gdje se sto nalazi-- napravite sto bolji tutorial posto sam nov na visti, kako podesiti konekciju i ruter?????? napisite kamo treba ici i kamo klikati,,,,mozda cak i slika

koliko sam skužio tebi je router već konfiguriran, ako jest,mrežnim kabelom spoji komp na router i surfaj

inače ako ne možeš na internet, trebaš modem iskonfigurirati, a vista će se po defaultu spojiti

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 19:28 (Floki).
17 godina
neaktivan
MaxyBoy kaže...

U Control panel uipisem "Network Connections"[ondje gdje pise control panel], pritisnem enter i onda mi  mapa postane prazna, a ne ispunjena ikonama kao kod tebe

Onda ovako: u Control panelu otvori Network and Sharing Center i zatim sa lijeve strane klikni na Manage network connections. Pa nastavi po uputstvima iz mog prijašnjeg posta.

16 godina
neaktivan
Floki kaže...

koliko sam skužio tebi je router već konfiguriran, ako jest,mrežnim kabelom spoji komp na router i surfaj

inače ako ne možeš na internet, trebaš modem iskonfigurirati, a vista će se po defaultu spojiti

Kako mislis inskonfigurirati modem? modem koji koristim upravo sada zelim samo prespojiti na novi comp na visti...znaci modem je dobar jer upravo radi i koristim ga kako bi gledao rezultate ove teme na bugu,

mislim samo izvaditi kabel iz starog racunala i ukopcati u novi, no na visti ne mogu podesiti postavke kako je dado pokazao i nemam ikone na prvoj slici u mackovom postu

««««☻
16 godina
neaktivan

Vista inace koristi druge filtere od XP-a i zato imas problema sa spajanjem na net preko routera... Evo pokusat cu ti objasnit o cemu se radi, uz slike, samo dok uhvatim vremena da napravim mala uputstva...

0 0 hvala 0
17 godina
MaxyBoy kaže...
Floki kaže...

Kako mislis inskonfigurirati modem? modem koji koristim upravo sada zelim samo prespojiti na novi comp na visti...znaci modem je dobar jer upravo radi i koristim ga kako bi gledao rezultate ove teme na bugu,

mislim samo izvaditi kabel iz starog racunala i ukopcati u novi, no na visti ne mogu podesiti postavke kako je dado pokazao i nemam ikone na prvoj slici u mackovom postu

ok, dobra je vijest da ti je modem iskonfiguriran (pretpostavljam da se radi o adsl routeru)

U tom slučaju napravi baš to, spoji mrežni kabel iz routera sa novim kompom

vista bi trebala sve prepoznati po defaultu

ako ne možeš na net, vjerojatno trebaš inslalirati mrežni driver

njega imaš na cd-u koji si dobio sa matičnom

ovo pišem sve pod pretpostavkom da imaš mrežni adsl router, a ne nekakav dialup modem

16 godina
neaktivan

znaci instalirao sam drivere s cd-a koje sam dobio s maticnom

no i dalje sve isto

slika 1 .....ne mogu nista mjenjati na ON

slika 2......nema ikona

edit: ruter je adsl

slika 1 slika 1
Slika 2 Slika 2
««««☻
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 20:56 (MaxyBoy).

0 0 hvala 0
17 godina

Svi koraci spajanja kompa sa vistom na mrežni adsl router su ti sljedeći:

1. insdtalacija mrežnog drivera na vistu (imaš ga na cd-u od matične ploče)

2. spajanje routera i kompa mrežnim kabelom

3. konfiguracija mrežnog adsl routera

nema tu puno filozofije

u samoj visti kad je mrežni adsl router ne tebaš napraviti baš ništa

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dakle, na osnovu tvoje slike, može se zaključiti da nisi instalirao driver za mrežnu karticu.

0 0 hvala 0
17 godina

vidi što ti piše u device manageru pod network adapters

0 0 hvala 0
17 godina
Floki kaže...

vidi što ti piše u device manageru pod network adapters

i potraži mrežni driver na cd-u

npr on je n-vidia network adapter, ili tako nešto

16 godina
neaktivan

Na ovoj slici pise da su svi driveri instalirani

... ...
««««☻
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 21:09 (MaxyBoy).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pogledaj u Device manager što je navedeno pod Network adapters.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 21:13 (macak).

0 0 hvala 0
17 godina

ne kužim onda što je

ili mrežni kabel nije u pravom utoru, kakva ti je slika kompjutera kod sata

pokušaj ručno ići na onaj link u control panelu set up a connection or network, napravi home network

do mrežnog drivera nije

takođe u network and sharing centru odi na diagnose and repair, taj alat zna ponuditi rješenja

ops mačak, to je tvoj device manager, ja mislio da je njegov

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 21:33 (Floki).
16 godina
neaktivan

cudno???mozda ti je u biosu Network adapter ili lan ili tako nesto  postavljeno na disabled.Ali nebi trebalo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lord Vader kaže...

cudno???mozda ti je u biosu Network adapter ili lan ili tako nesto  postavljeno na disabled.Ali nebi trebalo.

nije provjerio sam sve je na Enabled

««««☻
17 godina

ja bi pokušao ponovno instalirati sve drivere za matičnu uključujući i taj mrežni

veliš da je vista 64 bitna, možda je tu problem,trebaju ti driveri za 64 bitnu vistu

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

evo ljudi rjesen problem

rjesenje; Re-instalacija Viste

reinstalirao sam Vistu i install drivere podesio sve kako ste gore naveli [dado]

nezznam u cemu je problem bio no reinstalacija je pomogla

««««☻

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice