dali neko zna kako napraviti prečac (ako je moguče) za shutdown windowsa al ne direktno ako se stisne na prečac da ga ugasi nego da mi da izbor hoču li ga ugasiti, resetirati ili ono treče kao kod uobičajenog gašenja. ako neko misli da je to što tražim glupo bolje neka ne komentira. hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
dali neko zna kako napraviti prečac (ako je moguče) za shutdown windowsa al ne direktno ako se stisne na prečac da ga ugasi nego da mi da izbor hoču li ga ugasiti, resetirati ili ono treče kao kod uobičajenog gašenja. ako neko misli da je to što tražim glupo bolje neka ne komentira. hvala
ha nezz bas da to postoji, ako hoces mogu ti objasnit kako napravis da kliknes pa da se ugasi, ili resetira...al za izbor mislim da nepostoji mogucnost.....BTW koji OS imas??? jer kod sedmice i viste imas gadget!
gadgeti razni, pogle za yahoo w.
Možeš napraviti shortcute da ti rade ono što želiš.
Dakle, desni klik na desktop, new, shortcut, pa upišeš sljedeće ovisno o funkciji koju želiš:
Shutdown Computer
Shutdown.exe -s -t 00
Restart Computer
Shutdown.exe -r -t 00
Lock Workstation
Rundll32.exe User32.dll,LockWorkStation
Hibernate Computer
rundll32.exe PowrProf.dll,SetSuspendState
Sleep Computer
rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState 0,1,0
Nakon toga daš ime shortcutu i to je to.
ha nezz bas da to postoji, ako hoces mogu ti objasnit kako napravis da kliknes pa da se ugasi, ili resetira...al za izbor mislim da nepostoji mogucnost.....BTW koji OS imas???
imam windows xp... ma imao sam taj kad klikneš i da se odma ugasi, tak sam jednom slučajno klikno a radio na nekom dokument pa mi ošlo u ...
ak se nemože morat ću se zadovoljit i ovim...
Probaj ovo:
Napravi neku .vbs datoteku u u nju napiši
set WshShell = wscript.CreateObject("Shell.Application")
WshShell.ShutdownWindows
Spremi i pokreni. Trebal bi ti se pojaviti taj popup sa tri opcije za gašenje
Evo ti za kompletni dijalog:
Otvori notepad i u njega upiši:
(new ActiveXObject("Shell.Application")).ShutdownWindows();
Spremi to bilo gdje na računalu kao shutdown.js fajl.
Na desktopu napravi shortcut koji pokreće taj fajl i to ti je to.
Kada otvoriš taj shortcut pojaviti će ti se dijalog.
Ovo sigurno radi!
Probaj ovo:
Napravi neku .vbs datoteku u u nju napiši
set WshShell = wscript.CreateObject("Shell.Application")
WshShell.ShutdownWindows
Spremi i pokreni. Trebal bi ti se pojaviti taj popup sa tri opcije za gašenje
malo sam zarđo s tim programiranjem a i nekužim se baš u to... možeš mi reći gdje da to napišem
Evo ti za kompletni dijalog:
Otvori notepad i u njega upiši:
(new ActiveXObject("Shell.Application")).ShutdownWindows();
Spremi to bilo gdje na računalu kao shutdown.js fajl.
Na desktopu napravi shortcut koji pokreće taj fajl i to ti je to.
Kada otvoriš taj shortcut pojaviti će ti se dijalog.
Ovo sigurno radi!
sry na duplom postu...
eee hvala uspio sam, to tražim