Norton Ghost & VMware Workstation

poruka: 6
|
čitano: 2.206
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Ovako....

Napravia sam backup koristeci Norton Ghost koji je napravia fajl od nekih 5 GB i onda sam ga konvertira u .vmdk kako bi pokusa pomocu VMware WS napravit virtualni disk s kojega bi iz VMware -a boota, kad pokusam otvorit taj fajl koji sam konvertira, koji isto ima 5 GB javlja mi error

evo slike

http://i39.tinypic.com/357r0wo.jpg

ili ova u privitku

http://www.bug.hr/_cache/0bcf6a013f0eb4cc410fe4db2df63765.jpg

Ako tko zna rijesti taj problem nek pleaseeee odg sto prije jel mi je hitno

Da objasnim sta ce to meni

Treba mi sustav na kojega mogu testirat, a da se ne spremaju promjene, znaci virtualni sustav, jel mi se iskreno neda inst svako malo sustav kad sve u53r3m sa testiranjima, ...

moj pokusaj je zavrsio neuspjesno, uspio sam samo dobit virtualni disk kojeg iz kojeg mogu izvlacit podatke, pleaseeee help m85

error error
AATF DarkSons.com 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2009 14:45 (Cokaric).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar

onda jel zna tko ???

AATF DarkSons.com 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Norton Ghost & VMware Workstation

Sun Virtual Box i Virtual PC 2007 pitaju ili dozvoljavaju spremanje promena. Znaci mozes a i nemoras spremati.

Kada ugasis VBox na X jednostavno ne spremi promene i to je to.

Inace sa Ghostom si radio sliku cega? XP ili Viste?

Slika je (bila) domacin ili gost?

Koja verzija Ghosta?

http://www.youtube.com/watch?v=gBWPf1BWtkw
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Lazarus Long kaže...

Sun Virtual Box i Virtual PC 2007 pitaju ili dozvoljavaju spremanje promena. Znaci mozes a i nemoras spremati.

Kada ugasis VBox na X jednostavno ne spremi promene i to je to.

Hm, provat cu s VB ili Virtual PC -om, no ako znas kako ovo otvorit s VMware -om

Lazarus Long kaže...

Inace sa Ghostom si radio sliku cega? XP ili Viste?

Sliku XP -a, instaliran jutros oko ponoci, znaci sustav je star oko 20 sati (j38164 vec je pun)

Lazarus Long kaže...
Slika je (bila) domacin ili gost?

Kako mislis domacin ili gost, napravio sam sliku cijelog diska, kada kliknem na mount onda mogu pristupit svim podacima bez problema ali mi to ne treba

Lazarus Long kaže...

Koja verzija Ghosta?

Ghost 14

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.5.2009 21:21 (Cokaric).
17 godina
neaktivan

Moja iskustva sa SUN VBox-om su pozitivna. Unutar box-a virtualni OS radi odlicno i za divno cudo brzo

Zna otvoriti i virtualne slike MS Virtual PC 2007 i Vmware-a (za ovo poslednje nisam bas siguran)

Mreza radi i deljba svega i svacega isto tako. Oba OS-a mogu u isto vreme na internet

Moja iskrena preporuka ti je da ga koristis.

Jedina mana je to sto ne radi drag&drop u oba smera,znaci da bi nesto stavio sa domacina na virtualni onda moras to raditi copy/paste ili preko mreze koju si stvorio sa istinskim OS-om ili malo primitivno ali potpuno ucinkovito koristeci se sa Team Viewerom (trazi aktivnu internet konekciju)

Sto se tice suvanja postavki,isprobavanja...kada si gotov sa instaliranjem virtualnog OS-a onda (VBox) zacuvas postavke i to je to. Nakon sledeceg pokretanja i kada vrsis promjene onda ili zacuvas ili ne. Sam VBox nudi.

Jedino ti moram napomenuti da sa stvaranjem deljene mreze dobijas sve mane i prednosti kao sa istinkom. Ovde oprez

Jos jedna preporuka

Ako puno eksperimentiras za manje stvari koristi Sandboxie i to je neka vrsta virtualizacije. Ja ga obilato koristim

Isto tako koristim Acronis T.Image Home. Kod njega imas funkciju try&decide ili jednostavno kada nesto pokvaris vratis image sistemske

Ja sam davno koristio Ghost (2003) ali za nesrecu odbijao je da radi sa Vistom (drugaciji boot sektor)

Acronis je puno jednostavniji i laksi. Ghost se sada pretvorio u bloatware,velik je,masivan i ponasa se kao da je jedini program na OS-u.

http://www.youtube.com/watch?v=gBWPf1BWtkw
16 godina
neaktivan
autorov komentar

hmmm...

Hvala puno no jel mi je bilo hitno a nitko nije zna rjesenje ucinia sam sljedece

onaj image od ghosta sam spremia ako mi bude treba backup a image sto je ghost napravia za WMware sam izbrisa

nakon toga sam napravia novi virtualni os te instalira virtualne windowse na virtualni disk od 5 GB, kad sam inst sve programe i update iskljucia sam virtualni os te zipa u jednu datoteku od nekih giga ipo, woo sa 3,75 ga je smanjia na samo gigu i nesto , nisam moga vjerovat da je tolika kompresija no...., nakon toga sam testira sve sto mi treba izbrisa taj virtualni sustav na kojemu sam testira i raspakira zipani os, lol raspakira ga je za oko 2 ipo minute dok ga je zipa oko 50 min, ???, cudno

ovo mi je zasada najsigurnije rjesenje no ima neki error koji se pojavi prije startanja virtualnog osa no sve radi normalno, postam ode sliku kasnije jel sad ucim mat, pa ako neko zna nek javi koji je to ł{ur4( da i to uklonim

Belji seBelji seBelji se

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice