Acronis loader

poruka: 8
|
čitano: 2.563
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Acronis loader
pitanje

kad palim računalo pojavi seovakva poruka:

starting Acronis loader .....

Acronis loader fatal errror

boot drive (partition) not found

press(enter) to try boot your  OS

nema dugo sam radio back up sa acronisom , formatirao c vratio podatke (koji su bili na d) sve uredu ali uvijek me dočekuje ova poruka

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Acronis loader

Dodao si u boot sector Acronisov Boot Loader (izbornik za više OS-eva). Probaj ponovno sa Acronis-om vratit samo boot sector windows-a (ako je u backupu original) ili popravi boot sector pomoću instalacijskog diska windowsa (za pomoć google i recover boot sector).

16 godina
neaktivan
autorov komentar

daj objasni mi detaljnije popravak sa instalacijskim diskom windowsa . nisam baš stručnjak

17 godina
neaktivan
Ubaci cd s windowsima, pokreni setup, kad izvrti sve one poruke dolje na ekranu, pisat ce ti "press R to repair" ili tako nesto...

trebao bi dobiti crni ekran nalik cmd-u.

upisivanjem naredbi fixboot i fixmbr ces rijesiti stvar.
16 godina
neaktivan
Acronis loader
autorov komentar

ne može podići set up odmah mi se pokazuje ona poruka koju sam već napisao. dali mogu nešto napraviti kroz bios?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mozes podici setup, staviu bios u da je first boot device opticki pogon i u njega ubaci cd s windowsima.

trenutno ti je first boot device floppy ili hard disk pa uopce ne pokusava pokrenuti setup s cd-a.

17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Mozda imas aktivirano Acronis Secure zone,idi u konfiguracijske postavke Acronisa i deaktiviraj ga.

Ako ne pomaze ovo onda stvori recovery CD i odande vrati sliku. Prije toga uradi Recovery ali sada odaberi MBR and Track 0.

2.Ako i ovo ne pomogne onda ubaci instalacioni Windowsa i formatiraj C: ali ako si se prije toga osigurao da ona arhiva koju ces vracati je sasvim ok. (Validate Backup Archive)

[Napomena]

Uradi recovery CD sa Acronisom i odabery full version i odsada pa nadalje i ubuduce vracaj i radi slike sa tim bootabilnim CD-om. I prije ovoga na nekoliko postova sam "razglabao" zasto ovo radim. Ovo mi je navika iz doba kada sam koristio Ghost i kada je bio cisti DOS program

Najvise zbog toga sto kada radis backup neke datoteke su "zakljucane" od strane Windowsa..mada je tu shadow copy..ali ipak imam neku nelagodu kada vrsim backup "uzivo". Ovi iz Acronisa se kunu da snimka uzivo i ona iz CD-a nema nikakve razlike

Ipak izrada recovery CD-a je obavezna. Na primer tokom vracanja snimke nestanak struje znaci propast :)

http://www.youtube.com/watch?v=gBWPf1BWtkw
17 godina
neaktivan

Evo i oficijalnog resenja iz Acronisa. Znaci podesi BIOS da bi se PC bootao iz XP CD-a (ili Viste) i sledi uputstva. Printaj :)

For Windows XP:
Please boot up from the Windows Bootable CD, then go to the Recovery Console (the first Repair option you come to).
From the command prompt please type:

FIXMBR C:
FIXBOOT C:
BOOTCFG /rebuild

After that, please reboot your computer.

For Windows Vista:
Please repair Vista Boot Configuration Data in the following way:
1. Put the Windows Vista installation disc in the CD\DVD disc drive, and then (re)start the computer;
2. Press a key when you are prompted;
3. Select language, time, currency, keyboard or input method, and then click Next;
4. Click Repair your computer;
5. Click the operating system that you want to repair, and then click Next;
6. In the System Recovery Options dialog box click Command Prompt;
7. Type the following:
Bootrec.exe /FixMbr
Bootrec.exe /FixBoot
Bootrec.exe /RebuildBcd
This command scans all disks for installations that are compatible with Windows Vista. Additionally, this option lets you select the installations that you want to add to the Boot Configuration Data store.

http://www.youtube.com/watch?v=gBWPf1BWtkw
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice