Postovanje dragi moji,
Naime, ovaj problem mi se poceo javljati prije nekih 7 dana, bas kad sam se preselio nazad iz Austrije u BiH. Rijec je o tome da mi se Windowsi na SSD-u nasumicno crashaju da bi mi se prilikom novog bootanja pojavila poruka u prilogu.
Reinstalirao sam Windows 7 nanovo, uradio sam i Automated Repair. Nekad poslije toga ne vidim SSD disk prilikom bootanja uopste, kao da ne postoji, nekad se pojavi ali mi izbaci da je Winload.exe nepostojeci ili da je ostecen.
Kad diskonektujem SSD SATA kabl i vratim ga ponovo, problem automatski nestane, tj. disk vidim normalno, sve do jednog momenta kada opet iz cista mira Windows padne i izbaci mi istu ovu poruku. Obicno se to desi jednom dnevno, ili svaka dva dana. Podaci na disku su i dalje tu, samo sto dolazi do tog nasumicnog errora, odnosno 'diskonektovanja' SSD-a iz cista mira. Probudim se ujutro a doceka me ova nesretna poruka. Da li moze biti do napajanja ili neke druge komponente?
Obicno svaki put rijesim problem prateci logiku i iskustvo, ali ovaj put me bas zakovalo jer se nikad nisam suocio s necim ovakvim, i najveca briga mi je da je problem hardverske prirode naravno.
Svaki savjet bi mi dobrodosao, pogotovo ako je neko imao slicno iskustvo.