Random gašenje računala

poruka: 3
|
čitano: 1.208
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Random gašenje računala

Znači imam problem da mi se računalo zna uglavnom jednom dnevnom ugasiti sam od sebe (danas se dogodilo dva puta) i nakon toga ga normalno upalim kao da se ništa nije dogodilo.

E sada problem je postao dosta naporan jer se dogodi taman dok nešto radim za faks ili slično. Nikakve poruke nema niti BSOD-a, doduše ne sjećam se kad sam zadnji put imao uopće BSOD.

Ja osobno sumnjam da je problem u napajanju, pa me zanima dali postoji neki program ili stres test kojim bi mogao provjeriti u čemu je problem. Na žalost nemam kod kuće nikakvo drugo napajanje pa da eventualno zamjenim pa provjerim.

Računalo je pod Moj PC.

Koristite blage riječi i jake argumente
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Random gašenje računala

Naravno da imam, uzroci mogu biti razni temperatura visoka bez blue screena, pad napona, kratki spoj na maticnoj etc.
Zapocetak napravi eliminaciju temperatura.
Skini HW Monitor program, instaliraj ga, on ce ti prikazati temperature, i daj nam screenshot dok to radis a pc se jos nije ugasio.

Ako bas zelis stress test imas occt, prime95 za processor, furmark za graficku, memtest za memoriju...

Ali da ti je greska u njima, pc bi ti davao neki blue screen, tako da vjerojatno se radi o napajanju, kratkom spoju ili nesto slicno, pc se neugasi sam od sebe a da neda ti doznanja sa blue screenom u cemu je rijec.

Moj savjet zapocni sa prvim korakom a to su temperature.

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Random gašenje računala

Ovo su temperature za vrijeme normalnog rada na računalu (word, pdf-ovi, prezentacije i sl.).

Koristite blage riječi i jake argumente
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice