PC se ne pali

poruka: 8
|
čitano: 1.258
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
PC se ne pali

Molio bih vas za pomoć. Nisam baš najiskusniji u slaganju konfiguracija ali snalazim se. Kupio sam novu konfiguraciju i sam ju složio.

Komponente:

Intel Core i7-6700K 4.0GHz Quad-Core Processor

Noctua NH-D15 82.5 CFM CPU Cooler

MSI Z170A XPOWER GAMING TITANIUM EDITION ATX LGA1151 Motherboard

Kingston FURY 16GB (2 x 8GB) DDR4-2666 Memory

Samsung 850 EVO-Series 250GB 2.5" Solid State Drive

Western Digital Caviar Green 2TB 3.5" 5400RPM Internal Hard Drive

Sapphire Radeon R9 390X 8GB Tri-X Video Card

Corsair 1000W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply

Fractal Design Define R5 Blackout Edition w/ Window ATX Mid Tower Case

Sastavio sam konfiguraciju prije tjedan dana, instalirao Win 10 na SSD i sve super i bez greške radilo tih sedam dana.

I onda sinoć otvorio kompjuter i dodao dva HDD WD Caviar Black od 750 GB iz starog kompjutera, spojio ih, zatvorio kućište i kompjuter se ne želi upaliti. Ništa. Kao da nema struje. Onda sam otvorio, provjerio ledice od prednjeg panela, provjerio da je sve spojeno kako treba, vidio da matična svjetli. Sve ok. Probao upalit i bez ta dva hard diska. Ništa. Probao upaliti direktno preko matične, a ne na gumb na kućištu. Isto ništa.

Jel ima itko ikakvu ideju? Savjet? Dosta komponenti sam kupio preko amazona pa bih stvarno htio, ako je ikako moguće, izbjeći povrate robe i garancije. Pogotovo s obzirom da nikad ništa nisam ni vraćao Amazonu, pa ne znam ni kako to sve točno ide. Bilo bi mi jasno da nije radilo od prve, ali ovako nakon što je tjedan dana sve super radilo mi stvarno nije jasno.

Ako ikom nešto pada na pamet.

Hvala!:)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC se ne pali

prvo što trebaš napraviti je da probaš resetirati bios,možda se samo izblesirala matična

0 0 hvala 0
16 godina
Re: PC se ne pali

Hvala na odgovoru i pomoći. Probat ću popodne kad se vratim doma pa javim.:)

13 godina
neaktivan
PC se ne pali

Izvadi bateriju sa matične i pričekaj koju minutu ako je do nje,

a možda ti se promijenil boot order u biosu nakon kaj si spojil nove hardove tako da više ne diže win sa onog prvog nego sa nekog od ta dva.

Znači udji u bios i provjeri koji disk je naveden kao prvi ....

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

Izvadio sam CMOS bateriju i vratio je i proradilo je! Puno vam hvala na savjetimani pomoci! Sreca velika!:))

17 godina
neaktivan
brijalec kaže...

Izvadi bateriju sa matične i pričekaj koju minutu ako je do nje,

a možda ti se promijenil boot order u biosu nakon kaj si spojil nove hardove tako da više ne diže win sa onog prvog nego sa nekog od ta dva.

Znači udji u bios i provjeri koji disk je naveden kao prvi ....

I da se promijenio boot order pc bi se upalio i nakon post screena bi izbacio grešku tipa there is no boot device i sl.

Čovjek kaže da mu se pc ne želi uopće upaliti "kao da nema struje". 

Meni je čudno što mu se pc uopće nije htio upaliti kada je ubacio HDD-ove. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
16 godina

... da npr ako nije ugasio.. hyber prevari naivne, moguće da je pregorilo nešto, napajanje, mbo, kontroler..

sve odspojiti i krenuti od nule, ako nema ni beepa (ni nakon clr cmos-a), napajanje-mbo je crklo.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

pa čovjek je napisao da mu je proradilo, usput malo si pogledaj u biosu postavke, malo posloži sve to.

I da jedno pitanje za čovijeka sa problemom dal si stavio na nulu napajanje ili ivadio kabel kad si stavljao hardove ili je pc bio samo ugašen?

Chill Now And Forever
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.1.2016 11:27 (keky911).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice