Pozdrav ljudi
Jucer sam kupio novi processor AMD-ov, stavio pastu, znaci sve normalno
Dok je racunar u mirovanju i dok recimo budem na fb, processor normalno radi i temp. su normalne
prije toga sam sistem uradio i zelio sam da ocijenim racunar, ali cim krene ocijenjivat ventilator pocne brzo raditi, kao da hoce racunar poletit, i temp. se povecaju nenormalno, tako da dodje do iskljucivanja racunara
Na processoru nema coolera, ima samo hladnjak koji ga hladi i koji je hladio moj prijasnji processor 3800+ i sve je normalno radilo
Jel moze pomoc molim vas ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav ljudi
Jucer sam kupio novi processor AMD-ov, stavio pastu, znaci sve normalno
Dok je racunar u mirovanju i dok recimo budem na fb, processor normalno radi i temp. su normalne
prije toga sam sistem uradio i zelio sam da ocijenim racunar, ali cim krene ocijenjivat ventilator pocne brzo raditi, kao da hoce racunar poletit, i temp. se povecaju nenormalno, tako da dodje do iskljucivanja racunara
Na processoru nema coolera, ima samo hladnjak koji ga hladi i koji je hladio moj prijasnji processor 3800+ i sve je normalno radilo
Jel moze pomoc molim vas ?
Pozdrav,
Kažeš da procesor nema cooler, onda provjeri od koje komponente se ventovi zavrte (grafička, možda napajanje...). I ako si napravio upgrade procesora, onda bi obavezno trebao i upgrade cpu hladnjaka sa coolerom.
Pa ima ventilator koji hladi bukvalno cijelo kuciste i hladi processor i hladio mi je dobro 3800+ processor, jedino ako ovaj trazi mozda jace hladjenje pa cu morat uzimat novi hladnjak sa coolerom
Da bi koristio hladnjak bez ventilatora na procesoru, hladnjak mora stvarno biti veliki sa bar 4 heatpipe. Procesor koji si imao ranije ne može se porediti sa ovim koji imaš sada jer je njegova snaga( a samim tim i zagrijavanje) daleko veća. Moraš nabaviti odgovarajući hladnjak za taj procesor. Predlažem neki Zalman ili Noctua iz vremena kad se tvoj procesor proizvodio.
Okej, valjda cu nesto naci