AMD Athlon 64x2 6000+ Brisbane

poruka: 6
|
čitano: 927
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi
Jucer sam kupio novi processor AMD-ov, stavio pastu, znaci sve normalno
Dok je racunar u mirovanju i dok recimo budem na fb, processor normalno radi i temp. su normalne
prije toga sam sistem uradio i zelio sam da ocijenim racunar, ali cim krene ocijenjivat ventilator pocne brzo raditi, kao da hoce racunar poletit, i temp. se povecaju nenormalno, tako da dodje do iskljucivanja racunara
Na processoru nema coolera, ima samo hladnjak koji ga hladi i koji je hladio moj prijasnji processor 3800+ i sve je normalno radilo
Jel moze pomoc molim vas ?

dzeno96
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
dzeno96 kaže...

Pozdrav ljudi
Jucer sam kupio novi processor AMD-ov, stavio pastu, znaci sve normalno
Dok je racunar u mirovanju i dok recimo budem na fb, processor normalno radi i temp. su normalne
prije toga sam sistem uradio i zelio sam da ocijenim racunar, ali cim krene ocijenjivat ventilator pocne brzo raditi, kao da hoce racunar poletit, i temp. se povecaju nenormalno, tako da dodje do iskljucivanja racunara
Na processoru nema coolera, ima samo hladnjak koji ga hladi i koji je hladio moj prijasnji processor 3800+ i sve je normalno radilo
Jel moze pomoc molim vas ?

Pozdrav, 

Kažeš da procesor nema cooler, onda provjeri od koje komponente se ventovi zavrte (grafička, možda napajanje...). I ako si napravio upgrade procesora, onda bi obavezno trebao i upgrade cpu hladnjaka sa coolerom. 

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: AMD Athlon 64x2 6000+ Brisbane

Pa ima ventilator koji hladi bukvalno cijelo kuciste i hladi processor i hladio mi je dobro 3800+ processor, jedino ako ovaj trazi mozda jace hladjenje pa cu morat uzimat novi hladnjak sa coolerom

dzeno96
15 godina
neaktivan

Da bi koristio hladnjak bez ventilatora na procesoru, hladnjak mora stvarno biti veliki sa bar 4 heatpipe. Procesor koji si imao ranije ne može se porediti sa ovim koji imaš sada jer je njegova snaga( a samim tim i zagrijavanje) daleko veća. Moraš nabaviti odgovarajući hladnjak za taj procesor. Predlažem neki Zalman ili Noctua iz vremena kad se tvoj procesor proizvodio.

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Okej, valjda cu nesto naci

dzeno96
11 godina
Stari procesor ima TDP od 65W a novi 90W, normalno je da se vise grije i trazi bolje hladenje, aktivno hladenje. Sumnjam da postoji pasivni hladnjak za tdp od 90w. Hladnjak na procesoru je vazniji od venta na kucistu
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice